Ahogy előttem többen helyesen leírták, a Rega P1 Plus azoknak készült, akik megtalálták a szekrény aljában a 30 (inkább 40) éve elveszettnek hitt LP lemezeiket, és nosztalgiából újrahallgatnák őket, VAGY azoknak, akik most ismerkednek az LP-vel, inkább divatból, mint hifizésből. A hangszedője az ősöreg elpusztíthatatlan Audio Technica AT3600, valamikor minden hiftorony lemezjátszóba ezt tették (vagy valami olcsó Ortofont). Kúpos hangszedő, kibírta a kopott lemezeket, kibírta, ha a buliban piásan ráejtették a lemezre és alkalmas volt a lemezen található zenei tartalom felismerésére. Megjegyzem, ebben a műfajban valóban a mai napig az egyik legjobb, de ha az LP-re mint hifi produktumra tekintesz, akkor a P1 csak addig alternatíva, amíg eldöntöd: OK, ez a lemezezés-dolog tetszik neked.supertrump írta: ↑2024.01.24., szer. 20:43P1 Plus-om van. Nem biztos, hogy a P1-ben ugyanaz van, bevallom nem tudom abban mi van. Az enyémben integrálva van a phono stage, elvileg ugyanaz, mintha a P1-hez vettem volna meg a legolcsóbb Rega phono-t. A tonearm RB110 és a cartridge pedig Carbon néven fut. Utóbbi hozza a legtöbb plusz, ha cserélem ....
Fejleszteni, rákölteni
Mint írtam, nem erre való, nem is erre találták ki. Ha tűje tönkremegy, marokszám találsz hozzá AT feliratos eredetit, meg fillérekért ki tudja milyen származék utángyártottad. 8-10eFt-ért szuperkefe? Az egész hangszedőt megveszed ennyiért ...
Szóval, ha beszippantott a fekete lemez, akkor P1 elenged, és innen a határ a csillagos ég!