Az milyen?
Azt hogyan?

Az milyen?
Azt hogyan?

Többször elmondtam már, h sajnos egy régi fórummotor váltásnál eltűnt egy csomó kép. Nem csak onnan, más témákból is.tottyi írta: ↑2024.01.23., kedd 14:37En vegig olvastam meg azelott mikor voltak kepek aztan megegyszer vegig akartam nezni de akkor mar nem voltak es hianyoltam, szerettem volna viszont latni es ezt a kerest eljuttattam a keszitohoz de akkor nem sikerult eredmenyt elernem ez ugyben, talan most.Vinkler írta: ↑2024.01.23., kedd 14:27Itt elolvashatsz mindent. A képek eltűntek, de majd előkerítem őket.
viewtopic.php?f=28&t=101514![]()

En vegig olvastam meg azelott mikor voltak kepek aztan megegyszer vegig akartam nezni de akkor mar nem voltak es hianyoltam, szerettem volna viszont latni es ezt a kerest eljuttattam a keszitohoz de akkor nem sikerult eredmenyt elernem ez ugyben, talan most.Vinkler írta: ↑2024.01.23., kedd 14:27Itt elolvashatsz mindent. A képek eltűntek, de majd előkerítem őket.
viewtopic.php?f=28&t=101514

Itt elolvashatsz mindent. A képek eltűntek, de majd előkerítem őket.
Pedig amiket írsz, azok nagyrésze leírható számokkal, pl egy kicsi hangsugárzó mégha mélyre is megy, jó eséllyel nagyobb torzítással (HD, IMD stb) teszi ezt, mint egy nagyobb hangsugárzó nagy membránnal és ez a különbség hallható is. Persze ez csak általánosítás, de hellyel-közzel igaz a legtöbb esetre.supravox írta: ↑2024.01.23., kedd 12:36Igazándiból nem is a számháború az érdekes.
Hanem mit hallasz még ott lent a mélyben.
Van e felbontás,pontos e,vagy csak burnyog valami elhaló hangon összekoszolva a közép és felsőtartományt.
Sok olyan lényegesen kisebb hangfalat hallgattam már mint mondjuk a 150es.
Igaz ez nem nehéz
Mindig megleptek milyen kis öblösek tudnak lenni.
Aztán pár perc alatt rájöttem,hogy a legtöbb csak bőg ott lent meg nyomja a mellkasom de,hogy mi akar lenni az a homályba vész.
Ugye a mennyiség és a minőség itt sem egy és ugyanaz.

Röviden: mindenre :) Doboz, kívül belül, hangszórók, még erősítős képek. Melyik évben lett egyébként készen, és mennyi ideig tartott eljutni addig, hogy készen legyen?
Igazándiból nem is a számháború az érdekes.denesdr írta: ↑2024.01.23., kedd 07:43Az adatlapi értékek süketszobai átvitelre vonatkoznak, normál lakószobába helyezve a hangsugárzót, a legtöbb esetben a mélysáv egy boostot kap, ezért mélyebbre fog menni az átvitel, mint amit az adatlap sugallna. A 25 Hz simán lehet nálad is olyan 0 dB-en vagy esetleg efölött, nem pedig -6-on. Bár ez azért a konkrét szobától, elhelyezéstől és hallgatási pozíciótól is függ, mint ahogy Vinkler mérésén is látszik bőven eltérés a két oldal között, 25 Hz-nél pl 8dB.

Mire vagy kíváncsi?

Es ha igy van irva?asebestyen írta: ↑2024.01.23., kedd 09:00Ejjjj, ez az alsó határfrekvencia....Önmagában nem sokat jelent (csak Tottyinak
), pláne ha 40Hz alatti az érték. Egy 6.5"-os méllyel is elég mélyre le lehet menni, csak milyen áron? Ez ugye a hangnyomás görbéből nem pontosan fog látszani. Milyen terhelhetőség, milyen torzítás és milyen impulzusválasz mellett, ezekkel együtt érdekes igazán a dolog.
Aztán egy másik kérdés az akusztikai környezetbe illesztés, és a kettő eredője, azaz miként viselkedik az adott sugárzó abban a helyiségben.

Ez a mérés a régi nappaliban történt, az egyik doboz a sarokban volt, ez látszik is a mérésen. A mostani helyen teljesen szimmetrikus az elhelyezés, majd mérünk itt is egyet.denesdr írta: ↑2024.01.23., kedd 07:43Az adatlapi értékek süketszobai átvitelre vonatkoznak, normál lakószobába helyezve a hangsugárzót, a legtöbb esetben a mélysáv egy boostot kap, ezért mélyebbre fog menni az átvitel, mint amit az adatlap sugallna. A 25 Hz simán lehet nálad is olyan 0 dB-en vagy esetleg efölött, nem pedig -6-on. Bár ez azért a konkrét szobától, elhelyezéstől és hallgatási pozíciótól is függ, mint ahogy Vinkler mérésén is látszik bőven eltérés a két oldal között, 25 Hz-nél pl 8dB.
Köszi.denesdr írta: ↑2024.01.23., kedd 07:43Az adatlapi értékek süketszobai átvitelre vonatkoznak, normál lakószobába helyezve a hangsugárzót, a legtöbb esetben a mélysáv egy boostot kap, ezért mélyebbre fog menni az átvitel, mint amit az adatlap sugallna. A 25 Hz simán lehet nálad is olyan 0 dB-en vagy esetleg efölött, nem pedig -6-on. Bár ez azért a konkrét szobától, elhelyezéstől és hallgatási pozíciótól is függ, mint ahogy Vinkler mérésén is látszik bőven eltérés a két oldal között, 25 Hz-nél pl 8dB.
Az adatlapi értékek süketszobai átvitelre vonatkoznak, normál lakószobába helyezve a hangsugárzót, a legtöbb esetben a mélysáv egy boostot kap, ezért mélyebbre fog menni az átvitel, mint amit az adatlap sugallna. A 25 Hz simán lehet nálad is olyan 0 dB-en vagy esetleg efölött, nem pedig -6-on. Bár ez azért a konkrét szobától, elhelyezéstől és hallgatási pozíciótól is függ, mint ahogy Vinkler mérésén is látszik bőven eltérés a két oldal között, 25 Hz-nél pl 8dB.

Anno a releváns topic-ba betettem a mérést, de egy régi átállásnál eltűnt.
A gyári 150es meg -6dB-n 25öt?
Aha.tottyi írta: ↑2024.01.22., hétf. 18:59En mar rajottem. :) A keped alapjan alulrol vannak nekunk az ATC-be azok a tranzistorok es ha jol szamolom 12 darab. Erre lettem volna kivancsi ugy befenykepezni azon a resen.Vinkler írta: ↑2024.01.22., hétf. 18:42Előbányásztam én is a régi képeket.supravox írta: ↑2024.01.21., vas. 13:19IMG-2980afcc00abd8880bef72af407f0e70-V.jpg
Kibányásztam a végfokot.
Ciki de az egyik oldalon elkezdett bezörögni a valami.
Nem mondom kapta az ívet.
Most meg valószínűleg kap egy kis tömítőszalagot a végfok.
Illetve egy zárt üregben van az elktronika azt is kicsillapítom némi valamivel.
Ötleteket meghallgatok
Amúgy jól néz ki a végfok.
Szimpátikus.
Más fotón meg ölbe venni.![]()
IMG_9763.jpegIMG_9762.jpegIMG_9749.jpegIMG_9741.jpeg

En mar rajottem. :) A keped alapjan alulrol vannak nekunk az ATC-be azok a tranzistorok es ha jol szamolom 12 darab. Erre lettem volna kivancsi ugy befenykepezni azon a resen.Vinkler írta: ↑2024.01.22., hétf. 18:42Előbányásztam én is a régi képeket.supravox írta: ↑2024.01.21., vas. 13:19IMG-2980afcc00abd8880bef72af407f0e70-V.jpg
Kibányásztam a végfokot.
Ötleteket meghallgatok
Szimpátikus.
Más fotón meg ölbe venni.![]()
IMG_9763.jpegIMG_9762.jpegIMG_9749.jpegIMG_9741.jpeg

Előbányásztam én is a régi képeket.supravox írta: ↑2024.01.21., vas. 13:19IMG-2980afcc00abd8880bef72af407f0e70-V.jpg
Kibányásztam a végfokot.
Ötleteket meghallgatok
Szimpátikus.
Más fotón meg ölbe venni.

Az enyém nem gyári. Más a reflexcső, a belső csillapítás, az elektronika és a kábelezés.
Akkor a gyarto nem mond igazat? Vagy a teljesen gyari peldanyokat direkt rontjak el 5-6Hz-cel?

Akkor vegyél te. Én köszönöm, de ezt nem szeretném a nappaliban nézegetni.

Másra nagyon én sem. Mélyből sosem lehet elég!

A mostani mérve 17-et tud.wittao írta: ↑2024.01.22., hétf. 09:1920Hz-et? :)tottyi írta: ↑2024.01.22., hétf. 08:57Ha szabad kerdezni akkor mit varsz a nagyobb ATC-tol?Vinkler írta: ↑2024.01.21., vas. 15:18Én nagyon imádom ezt az ATC-t. Nem nagyon cserélném, max nagyobbra, azon gondolkodom egyébként. Nem vagyok az az ugrálós fajta. Alapjában véve elégedett vagyok a hanggal itthon és, ha veszek valamit, azt tudatosan teszem. Így volt ez a forrással a Parasounddal és a kábelekkel is. Volt lehetőségem itthon tesztelni, nem volt zsákbamacska. Egyébként meg a hangsugin kívül lesz változás, de ahogy körvonalazódik a jövő, elég húzós lesz a lépés. Szóval nem eszik olyan forrón a kását.![]()