4 pozitív vélemény = istenítés és hype
2 hiba említése = a szoftvere amúgy szar
Hát ilyen ez a...

4 pozitív vélemény = istenítés és hype

Azért az sokat elárul, hogy 4 Gb memóriával, és 64 Gb háttértárral rendelkezik, szal férnek komoly frissítések is :)

Ez engem is érdekelne!tottyi írta: ↑2024.01.18., csüt. 16:35Milyen hirekrol hallottal a Roon-al kapcsolatban?fapaci írta: ↑2024.01.18., csüt. 16:20Így van. Az Eversolo egyik embere is azt írta, hogy novemberben elindították a folyamatot az A8 esetében és a Roon már akkor negyedévet mondott nekik. Az A6 tavaly másfél hónap alatt megkapta a Roon Ready plecsnit.
Sajnos van egy rossz érzésem a Roon-nal kapcsolatban, nem tetszenek a hírek, de remélem, hogy tévedek!

Milyen hirekrol hallottal a Roon-al kapcsolatban?fapaci írta: ↑2024.01.18., csüt. 16:20Így van. Az Eversolo egyik embere is azt írta, hogy novemberben elindították a folyamatot az A8 esetében és a Roon már akkor negyedévet mondott nekik. Az A6 tavaly másfél hónap alatt megkapta a Roon Ready plecsnit.
Sajnos van egy rossz érzésem a Roon-nal kapcsolatban, nem tetszenek a hírek, de remélem, hogy tévedek!

Mondjuk szól a Tidal, váltanék airplay-re, megszólal, de pár másodperc után megint a Tidal szól. A WiiM -en ilyen sosem fordul elő.fapaci írta: ↑2024.01.18., csüt. 16:13Önmagától csak a főverzió váltásokat csinálja meg, a kis hibajavításokat nem, azokat offline módszerrel lehet megetetni vele.suminator968 írta: ↑2024.01.18., csüt. 15:11Upsz. Én kényszeríteni akartam a frissítésre, de azt mondja napra kész :) Ja, hogy usb-n lehet rá kényszeríteni :)
Amúgy hogy érted, hogy "nehézkes a bemenet váltás"? Konkrétan két kattintás.

Így van. Az Eversolo egyik embere is azt írta, hogy novemberben elindították a folyamatot az A8 esetében és a Roon már akkor negyedévet mondott nekik. Az A6 tavaly másfél hónap alatt megkapta a Roon Ready plecsnit.
A Roonnál sorban állnak a készülékek a minősítésre, több hónap a várakozási idő. Úgy tűnik, hogy a tőkeerős Harman/Samsung általi felvásárlás növelte az üzleti bizalmat Roon irányába, így egyre több gyártó lát benne fantáziát. Például a Heed Audio streamer kártyája ősz óta készen van, de a Roon szertifikációra még mindig várnak, pedig a Roon teszt környezetében tökéletesen működik. Ők is piacra dobták (saját appal megbízhatóan működik), nem tud várni hónapokat egy gyártó, ha végre elkészült egy fejlesztéssel.fapaci írta: ↑2024.01.18., csüt. 15:08Gyanítom, korai szoftver fut a gépeden, javaslom frissíteni. 1.2.70b a lefrissebb verzió, ebben már sok hibát javítottak. Én már csak egyet tapasztalok néha, az alvó kijelző felélesztésekor egy pillanatra megakad a lejátszás.
Sajnos aki hamar megvesz egy ilyen masinát, kicsit úttörő szerepben érezheti magát. Pár héten belül érkezik a "végleges" firmware a Roon Ready minősítéssel együtt. Valójában már eleve ezekkel kellett volna piacra küldeniük a gépet, de ezek az ázsiaiak képtelenek várni.

Önmagától csak a főverzió váltásokat csinálja meg, a kis hibajavításokat nem, azokat offline módszerrel lehet megetetni vele.suminator968 írta: ↑2024.01.18., csüt. 15:11Upsz. Én kényszeríteni akartam a frissítésre, de azt mondja napra kész :) Ja, hogy usb-n lehet rá kényszeríteni :)

Otthoni használat közben derülnek ki a hangminőségen túli egyéb apróságok is.suminator968 írta: ↑2024.01.18., csüt. 14:06Pár óra hallgatózás után, első benyomások.
-Eddig WiiM Pro Plus-Heed Da-Mz/x aktív 3 utas dobozok.
-Eversolo DMP A8-Mz/x aktív.
1.WiiM saját dac-DMP A8 saját dac, nincs verseny, egyértelmű kategória különbség.
2.WiiM-Heed DA, DMP A8 , A8 fölény, nagyobb felbontás, több részlet, azonnal, vakon felismerhető mind két hang.
3.WiiM csak futómű, coaxon A8-ba, hmmm, kurva jó futómű a WiiM :)
Szoftverek. Egyértelműen WiiM, az A8 már első nap befagyott, nehézkes a bemenet váltás, bonyolult a WiiM -hez képest. Azt még megröccenteni sem tudtam hetek óta :)
Nagyon kellenek a frissítések az A8-nak, nyilván a potenciál adva van, most már csak ki kell aknázni :)

Gyanítom, korai szoftver fut a gépeden, javaslom frissíteni. 1.2.70b a lefrissebb verzió, ebben már sok hibát javítottak. Én már csak egyet tapasztalok néha, az alvó kijelző felélesztésekor egy pillanatra megakad a lejátszás.

Persze, az is lehet, hogy így van.kargidje írta: ↑2024.01.18., csüt. 07:53Az "olyan vélemények"-ből kiindulva:Redguy írta: ↑2024.01.15., hétf. 14:46Ha kicsit utána olvastál volna - amit mint írtad is, nem tettél -, akkor találkozhattál volna olyan véleményekkel, hogy az alap A6-os verzió - streamerként használva - eléri a Lumin U2 mini színvonalát, míg árban jelentősen alatta van annak. Viszont az abban lévő DAC - és ez által az analóg jel, gyengébbnek tűnt (a leírás szerint), mintha az U2-re köt valaki egy jó DAC-ot.
ha U1/U2 Mini-d van, akkor már van hozzá dac-od is, így meg felesleges egy A6-ra beruházni, mert magában nem jobb, mint az előbbi 2 kombó.![]()
Én meg olvastam, láttam(YT) olyanokat, a Matrix mini-i4/pro bizonyos tekintetben pariban van az A6-al, van amiben jobb, van amiben gyengébb.
![]()
Lassan egy éve keresgélek egy jó egybekütyüt. Nagyon megköszönöm, ha adsz tippet, melyiket hallgassam meg. Legyen benne valami forrás, meg dac és fejhallgató erősítő, mint pl Maranzt ND 8006. De nem kell, hogy cd olvasó is legyen benne, elég ha pendrive- ról tud beolvasni zenéket.
Ebben az esetben szerintem nem, sőt, talán jobb is lesz, mert nem kell kábelezni. De az ára meg fog emelkedni.
Innen már csak egy-két lépés, és az fog jönni, hogy egy filléres Google Chromecast ugyanolyan jó streamer futómű mint egy Lumin U1 Mini.kargidje írta: ↑2024.01.18., csüt. 07:53Az "olyan vélemények"-ből kiindulva:Redguy írta: ↑2024.01.15., hétf. 14:46Ha kicsit utána olvastál volna - amit mint írtad is, nem tettél -, akkor találkozhattál volna olyan véleményekkel, hogy az alap A6-os verzió - streamerként használva - eléri a Lumin U2 mini színvonalát, míg árban jelentősen alatta van annak. Viszont az abban lévő DAC - és ez által az analóg jel, gyengébbnek tűnt (a leírás szerint), mintha az U2-re köt valaki egy jó DAC-ot.
ha U1/U2 Mini-d van, akkor már van hozzá dac-od is, így meg felesleges egy A6-ra beruházni, mert magában nem jobb, mint az előbbi 2 kombó.![]()
Én meg olvastam, láttam(YT) olyanokat, a Matrix mini-i4/pro bizonyos tekintetben pariban van az A6-al, van amiben jobb, van amiben gyengébb.
![]()

Ha van egy különálló streamer, DDC és egy D/A konverter, esetleg néhány külső tápegység, amiket beteszünk egy nagy dobozba, szerényebb hangminőséget fogsz kapni?
Az "olyan vélemények"-ből kiindulva:Redguy írta: ↑2024.01.15., hétf. 14:46Ha kicsit utána olvastál volna - amit mint írtad is, nem tettél -, akkor találkozhattál volna olyan véleményekkel, hogy az alap A6-os verzió - streamerként használva - eléri a Lumin U2 mini színvonalát, míg árban jelentősen alatta van annak. Viszont az abban lévő DAC - és ez által az analóg jel, gyengébbnek tűnt (a leírás szerint), mintha az U2-re köt valaki egy jó DAC-ot.
Simán lehet csökkenteni a dobozok, és ezzel együtt a kábelek számát is, csak a hangminőség is szerényebb lesz egy all- in-one készülék esetében. Most mindegy, hogy 1 millió vagy 3 millió, ha a dacra külön költ valaki ugyanannyit, meg a streamerre is, érthető, hogy jobb lesz a hang. Ha van egy all-in one készüléked, ami mondjuk 1 milliós, akkor persze, hogy jobban szól egy külső dac- al, meg egy külső erősítővel, vagy jobb lesz egy külső streamerrel is. Hallottam ilyet, érthető, hogy jobb lett a millás all- in- one hangja, ha egy külső kétmillás forrást kötnek eléje.mishow írta: ↑2024.01.15., hétf. 12:25….
A még megmaradt hifisták nagyobbik része a hagyományos hifi lánc építgetésben hisz, ezt pedig láthatóan úgy találták ki, hogy csak egy jó aktív box kell mögé. Igazán ebben az esetben tud az lenni, amire szánták: nagytudású all_in forráskészülék, előfokkal, bemenetekkel, valós hangerőszabályozással.
Jó az elképzelés, de szerintem erre MA még kevesen nyitottak.
Erre írtam, hogy a jövő majd megmutatja!
Ha kivennék belőle az előfok funkciót, lenne "csak" egy jól megépített streamer dac fokozattal, és mondjuk az A6M nem egy "felokosított" A6, hanem egy funkciókban (!) "lebutított" , de hangban a nagyobb testvér tudását hozó A8 "Mini" lenne, akkor az talán nagyobbat most még tudna tarolni, hiszen egy dacot még csak-csak elenged az ember, de egy szeretett és bevált integrált erősítőt + hangdobozt nehezebben.
Az ÉN postom valójábban ezt a gondolatot feszegette, amire ma még szerintem nem tudni a választ.
Hozzáteszem, fapacihoz (meg sok másik fórumtárshoz) hasonlóan én is pontosan azon dolgozom, hogyan tudnám csökkenteni a dobozaim, de főleg a kábeleim számát, de az én fejemben egyelőre az integrált erősítő a válasz, és az abba "beköltöző" minél jobb dac, és esetleg streamer.
Persze ez is változhat, de most még így látom ...![]()

Köszi a kimerítő választ, valami ilyesmi magyarázatot reméltem.Redguy írta: ↑2024.01.15., hétf. 14:46... az alap A6-os verzió - streamerként használva - eléri a Lumin U2 mini színvonalát, míg árban jelentősen alatta van annak. Viszont az abban lévő DAC - és ez által az analóg jel, gyengébbnek tűnt (a leírás szerint), mintha az U2-re köt valaki egy jó DAC-ot...

Én azt gondolom, hogy pontosan értettem a kérdést.Alex_Aston írta: ↑2024.01.15., hétf. 11:21Úgy látom nem értetted a kérdést, inkább mellre szívtad, tök feleslegesen.
Értetlenségemet fejeztem ki azzal kapcsolatban, hogy ilyen eszközt miért venne valaki csak futóműnek, miközben a kérdéses A8-as modell, ha jól értelmezem pont DAC-ban erősebb, mint az A6, és mellék kapott rendes előerősítőt is, bemenetekkel.
Miért venne bárki is ilyet, és kötné külső DAC-ra, miért nem vesz helyette egy csupasz eszközt?![]()
A fő kérdésem ez lenne.