pärt írta: ↑2024.01.17., szer. 23:31
Egyelőre nem lesz semmiféle sprint.

Nem tudom, ezeket az izéket hogy lehet állítani, gondolom, az ellenálás szépen adagolható. Kezdésnek nyilván inkább relatíve magasabb fordulat, kis nyomatékkal lesz az irány. Keringés, szív, tüdő, izmok, ízületek: mind túlélő, takarék üzemben működtek az elmúlt időszakban. Nagyon óvatos építkezés lesz ez.
ááá, ez férlement az intervall az nem sprint. a sprint az sprint. az rövid,full power
az intervallban annyi a lényeg,hogy nem egyenletes pulzussal tekersz dögunalom órát, hanem néha egy picit pl emelsz a pedálfordulaton. az megemeli a pulzust is. nézöpot kérdése,mit nevesítesz, hogy pulzust emelsz,vagy fordulatot,vagy keménységet, az eredő ugyanaz(vagyis nem,mert mást fogsz edzeni a fordulattal és mást a keménységgel,de a pulzus így is.úgyis felmegy. DE, most nektek nem kell az erőltetés,így érdemes kicsit a pedálütemmel játszani,állandó terhelésen, csak régen ezeket egyszerűen mondták,most meg tudományosabb, ha szakzsargonnal írod le (mára a bicajosok 80%-a már a modern elnevezéseket használja). Régen azt mondták, az edzés legyen 5db 2km-es résztáv, 2kili pihenőkkel, 75%-on. most meg erre azt mondják, hogy tekerj 5 x 2km, 2km pihenőkkel Z3 pulzuson (vagy neki megfelelő wattzónában,ki mire megy). a lényeg ugyanaz,csak így olyan profibb. de a xar fűszerezve is xar marad,leglfejebb előkelőbb
egyébként az ellenállást ezeknél egy mechanikus fékező biztosítja, a lendkerék palástján(kerületén). ami "sebváltó"-ra hajazó botocska kiáll a váz elején,azt lehet tekergetni ANALÓG módban egy mezei menetes orsó emeli,vagy süllyeszti a "fékpofát" picike ellenállás kell,mert a 12kilás lendkerék he beindul és nincs terhelés, a láb elkezd járni,mint a cséphadaró és a luftot rosszabb rúgni,mintha van picike ellenállás. xal,amit én küldtem, az totál rehab (már nem a leaether strip, hanem a gyógyegér videók, amiből,persze kellő keménységgel lehet "bexarok" tréninget is csinálni,de szerencsére totál lightosat is). Ha ez nem tetszik (bár a hangát le lehet venni és betenni valami mást a táskarádióba és akkor adottak a visszaszámolások,meg a vezérlés), Sebi holtbiztos tud rittyenteni Nektek valami lightos rehab tréninget,amiben van egy kis pulzusmozgatás is. írni én is tudok,de csak papíron, de mivel sose használtam előre generált edzésztervet garminon (polaron,semmin),ami levezérelne, lövésem sincs,hogy kell. Nemrég is Sebit hívtam fel,hogy tudom a görgőm sebeségét kalibrálni (mert sehogy nem jött össze), majd Sebivel jó negyed-félórás xarakodás után, megfejtette, hogy minden görgőt kalibrálni kell, kivéve az enyémet

xal,még a görgőmet is jobban ismeri
amit én elsőre gondolok, szerintem elég félórával kezdeni. nem tudom, heti hányszor akar tekerni, ha mondjuk heti 3-4, első két hétben elég félóra (ha mindennap,akkor is, max akkor a negyedik után rátehet 5-10percet). Később lehet tolni kicsit kifele, de azt gondolom, Nála bőségesen elegendő egy ideig az 1 óra max. Nyilván ez csak afféle fittségre megy és egészségmegőrzés, azért nem kell túlsózni a levest. Aztán megy az majd érzésre már. Ami fontos,valami vezérlő kell,hogy legyen, mert amúgy halálraunod magad, meg könnyebben leszállsz,hogy "elég volt mára"

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu