Nem akartam ezzel kezdeni, mert alapvetően nem az árazáson múlik a hang - DE - nagyon szűkös a kereted. Ennyiért kezdődnek a jó hangszedők. <- nem akartam ilyet írni, de sajnos ez van.
Egyébként minden rendben van a rendszered többi elemével?

Nem akartam ezzel kezdeni, mert alapvetően nem az árazáson múlik a hang - DE - nagyon szűkös a kereted. Ennyiért kezdődnek a jó hangszedők. <- nem akartam ilyet írni, de sajnos ez van.

Ez ugye az új ára? Használtan ennyiért a P3 is kifogható.

Én nem eröltetném az új lemezjátszót(a hanszedőt azért igen), mert a megjelölt keretbe csak elég alapgépek férnek bele, abbol sem sok. Az rendben van, hogy ennyit szánsz rá, de akkor bizony kompromisszumokat kell kötnöd, az egyik ilyen lehet a használt lemezjátszó. Ez ár/érték arányban amúgyis jobb döntés lehet.

Akkor valószínűleg volt/van lemezjátszód, tehát tisztában vagy azzal, hogy mibe vágsz bele. Mindenképpen új lemezjátszót szeretnél?
Jó a kérdés, hogy az ember fia végigböngéssze a kínálatot a neten...

Az alábbi kérdésekre kellene válasz találni első körben.
Na ez tetszikRock60 írta: ↑2024.01.10., szer. 19:41Sajnos, én beleszaladtam pár rendesen félrefúrt lemezbe az évek alatt, nem pár tized - az nem érdekel - hanem 2 - 3 mm. ütéssel.
Össze nyalábóltam őket, és elsétáltam velük egy mindenre kapható esztergályos ismerősömhöz.
Szépen kiszedte a közepüket a kislemez - adapter méretére.
És voala !
Sajnos, én beleszaladtam pár rendesen félrefúrt lemezbe az évek alatt, nem pár tized - az nem érdekel - hanem 2 - 3 mm. ütéssel.

Ha legközelebb mosok, akkor lefotózom a konkrét felállást.

Hogyan mosás közben/alatt?Voyager írta: ↑2024.01.10., szer. 17:37Mosás közben/alatt rendkívül hasznos. A lemezeim hónapokig töltésmentesek.frenki485 írta: ↑2024.01.10., szer. 16:50Hát azt, hogy ez már nekem egy kicsit sok ebben a vinyl hallgatós hobbiban.supravox írta: ↑2024.01.10., szer. 07:37
Mit értesz azalatt,hogy paranoid?
Nagyon jól működik a szerkezet.
Tényleg antisztatizál.
Ha estleg használom a szénszálas kefét akkor sem töltödik fel a lemez.
Illetve a hangra gyakorolt hatása sem elhanyagolható.
Nyílván lehet enélkül is élni.
De én megkedveltem.
És természetesen sem téged, sem mást nem akartalak ezzel a "paranoid" kiszólással megbántani!![]()

Mosás közben/alatt rendkívül hasznos. A lemezeim hónapokig töltésmentesek.frenki485 írta: ↑2024.01.10., szer. 16:50Hát azt, hogy ez már nekem egy kicsit sok ebben a vinyl hallgatós hobbiban.supravox írta: ↑2024.01.10., szer. 07:37Mit értesz azalatt,hogy paranoid?frenki485 írta: ↑2024.01.09., kedd 21:10
Jaj ne már... erre (ilyenekre) írtam a múltkor, hogy azért ne legyünk már teljesen paranoidok...
Hiszen ilyet, ill hasonlót használtunk az XPS polisztirol-hab szigetelő anyag gyártó üzemünkben a megmunkáló soron a sztatikus feltöltődés levezetésére/csökkentésére...
A beszállító emberem nem is mondta, hogy gyártanak "vinyl edition" kivitelt is ...![]()
Tényleg antisztatizál.
De én megkedveltem.
És természetesen sem téged, sem mást nem akartalak ezzel a "paranoid" kiszólással megbántani!

Hát azt, hogy ez már nekem egy kicsit sok ebben a vinyl hallgatós hobbiban.supravox írta: ↑2024.01.10., szer. 07:37Mit értesz azalatt,hogy paranoid?frenki485 írta: ↑2024.01.09., kedd 21:10Jaj ne már... erre (ilyenekre) írtam a múltkor, hogy azért ne legyünk már teljesen paranoidok...
Hiszen ilyet, ill hasonlót használtunk az XPS polisztirol-hab szigetelő anyag gyártó üzemünkben a megmunkáló soron a sztatikus feltöltődés levezetésére/csökkentésére...
A beszállító emberem nem is mondta, hogy gyártanak "vinyl edition" kivitelt is ...![]()
Tényleg antisztatizál.
De én megkedveltem.
Az van,hogy a legtöbb lemez passzentosan megy fel.NJ_ írta: ↑2024.01.10., szer. 15:55Ezt most ugy veszem, hogy vicceltel.. es nem vettem eszre.
A Naka TX-1000 (de ugy tudom a Dragon CT-nek is) korrekciós mozgásának a határa 0,5mm. (A legtöbb rosszul kopott lemez orsófuratai megfelelnek ennek a 0,5mm-es offset határnak). Tehat ha erre rafursz, semmifele elonyosebb helyzetbe nem kerulsz!![]()
Ha a lemezfurat kozepe jobban elter a középponttól mint 0,5mm, akkor ezeket a lemezeket eloszor kézzel szoktak középre állítani, mielőtt a kozpontosito mechanizmus indilna.
Egyebkent a hallhato wow 0,1mm-tol mar jelentkezhet, ki hogy hallja..
Udv., J
>
Ezt most ugy veszem, hogy vicceltel.. es nem vettem eszre.supravox írta: ↑2024.01.10., szer. 10:48Sajnos a leendő user-nek az összes lemezét fel kell fúrnia,hogy tudja állítgatni...akvapark írta: ↑2024.01.10., szer. 10:04A "híreslemezjátszógyártó" Nakamichi-nek volt excenter kiiktató gépe.supravox írta: ↑2024.01.10., szer. 09:22Na de,hogy frenki még méltatlankodjon kicsit..
https://youtu.be/nAl2NiTISWA?si=zXD9w5t_VufpPGh1
Tudtommal nem hozta meg a megváltást.![]()
Csigafúrót nem tartalmaz a készülék!!![]()

Méghogy "lelkes amatőt"? Te? Hát persze!

LIMAR (HG) nyugdíjba vonult. Maradt ELEX a saját vállalkozás 1989 óta!