Acrolinkről érdemes tudni, hogy nagyon régen együtt dolgoznak pl. az Esoteric-kel is, ami vagy jelent valamit, vagy nem, de a magas szintű hifihez van közük ez elég valószínű. Emiatt folyamatosan fejlesztenek, és egyre tisztább rézből igyekeznek kábeleket fonogatni, és összehasonlítva a piac manufaktúráit, nem mérgező áron adnak jó minőséget. Pl. a 7N tisztaságú rezet nem dobálják minden nap az ember után ilyen EUR/m áron, ahogy az Acrolink.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Wittao
Mi az érdemi különbség az Acrolinc 4030 7N PC és a 6N P között ?
Ugyanolyan vastagok, merevek, mint a Tunami ?
Mi az érdemi különbség az Acrolinc 4030 7N PC és a 6N P között ?
Ugyanolyan vastagok, merevek, mint a Tunami ?
Örülök, hogy Neked is jó a Tunami V2 - vel a tapasztalatod.
Azzal együtt bennem sem merült fel, hogy nincsen nála jobb.
A kérdés az volt, hogy dugók nélkül egy huszasért tudnék - e 130 centinyi jobb kábelt venni. Szerintem nem.
A QSA odab.....sz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2024.01.15., hétf. 15:25-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
Ok: Idézési hiba javítása
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Nekem van Oyaide Tunami V2 és Black Mamba tápkábelem is, előbbiből tápösvény is.
Nagyon meg voltam vele elégedve. Emellett tömör 3x4mm2 és 2.5mm2 tömör is pár 10m. Az Oyaide Tunami V2-t mindegyikkel összehasonlítva jobbnak találtam a rendszereimben.
Szóval ahány ház, annyi szokás. Régen ez volt a legnagyobb, ma már a Vondita és az EE is felette van (árban majd duplája).
Viszont ott már én is billennék az Acrolink 4030 vagy afelé...
A 4. ösvényem az Black Mamba, és emellett van egy rövidebb Furukawa is.
Összességében nálam a sorrend ez volt:
1. Tunami V2 (eredetileg japánból vettem, nem a kínai hamisítványt, amit még a franciáknál és Alin lehet látni)
Black Mamba
3x4mm2 tömör vill. bolti
Furukawa 3x6mm2
5. 2.5mm tömör vill. bolti
Az ösvény végein Furutech NCF aljzatok vannak, a villanyóra felől pedig olvadóbiztosítós cuccok (Hifi-Tuning, Kemp... most fogom QSA-ra cserélni).
Ezekkel együtt sokkal könnyebben meg tudtam ítélni a tápösvény kábeleinek hangzása közötti különbségeket.
De ez már inkább tápösvényes téma, nem akarom szétoffolni.
Nagyon meg voltam vele elégedve. Emellett tömör 3x4mm2 és 2.5mm2 tömör is pár 10m. Az Oyaide Tunami V2-t mindegyikkel összehasonlítva jobbnak találtam a rendszereimben.
Szóval ahány ház, annyi szokás. Régen ez volt a legnagyobb, ma már a Vondita és az EE is felette van (árban majd duplája).
Viszont ott már én is billennék az Acrolink 4030 vagy afelé...
A 4. ösvényem az Black Mamba, és emellett van egy rövidebb Furukawa is.
Összességében nálam a sorrend ez volt:
1. Tunami V2 (eredetileg japánból vettem, nem a kínai hamisítványt, amit még a franciáknál és Alin lehet látni)
Black Mamba
3x4mm2 tömör vill. bolti
Furukawa 3x6mm2
5. 2.5mm tömör vill. bolti
Az ösvény végein Furutech NCF aljzatok vannak, a villanyóra felől pedig olvadóbiztosítós cuccok (Hifi-Tuning, Kemp... most fogom QSA-ra cserélni).
Ezekkel együtt sokkal könnyebben meg tudtam ítélni a tápösvény kábeleinek hangzása közötti különbségeket.
De ez már inkább tápösvényes téma, nem akarom szétoffolni.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
Húúú, ez már nekem is sok, nincsen már ebben ennyi.
Asebestyén kérte, mondjam el a véleményemet a Tunami-ról, szívesen elmondtam...
Van akinek ez a kábel nem elég jó, van akinek túl jó, nekem meg pont jó.
Asebestyén kérte, mondjam el a véleményemet a Tunami-ról, szívesen elmondtam...
Van akinek ez a kábel nem elég jó, van akinek túl jó, nekem meg pont jó.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1306
1: Rock rendszere elég highend, hogy jobb kábeleket kapjon. Ne csak egy Tunamit meg hasonlókat.Tctronic írta: ↑2024.01.14., vas. 20:44Elég könnyű rámondani, hogy mindenki mindenhova vegye meg a legjobb (ami általában a drágább, esetleg még drágább, vagy legdrágább ?) kábeleket. Igen ezzel nagyot nem lehet tévedni, valóban kihozza a rendszerből a maximumot. De véleményem szerint egy nem High-end rendszernek, (ami nagyon sokunknak van) felesleges a fenti "legjobb" kábelezés. Javít a rendszer "hangján" valamennyit, de ilyenkor viszont a kábel nem tudja kifutni magát. Kb. olyan mint Ferrarival araszolni a belvárosban. A Suzukival is ugyanaz a végeredmény, csak lényegesen olcsóbban. Szóval én ezekkel a méregdrága kábelekkel csínján bánnék. Kabáthoz a gombot nem fordítva, vagy hogy is van a mondás.SoundMania írta: ↑2024.01.14., vas. 12:26.....
A q. jótól azért ez még messze van. Ez csak a belépő szint egy jobb darabja.![]()
2: nem a "legjobb" kábelt javasoltam, csak egy sokkal jobbat mint, hogy a "belépő kategória egyik jobb darabját" használja.
3: hány embernél vannak ilyen-olyan kábelek a fiókban, ahelyett, hogy amit mondtam, ne sok gyenge legyen, hanem csak néhány jó.... És esélyes, hogy sokaknál nem is kellene, vagy nem túl sokat hozzátenni az árához.
4 : hallgassatok meg előbb jó kábeleket is a rendszereitekben, ahelyett, hogy gomboztok, meg kabátoztok....
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8021
Az közelmúltban ezt a kört már (nagyon sokadjára) lefutottuk, jobbról, balról, kézen állva, hasonlatokkal, mindennel.Tctronic írta: ↑2024.01.14., vas. 20:44Elég könnyű rámondani, hogy mindenki mindenhova vegye meg a legjobb (ami általában a drágább, esetleg még drágább, vagy legdrágább ?) kábeleket. Igen ezzel nagyot nem lehet tévedni, valóban kihozza a rendszerből a maximumot. De véleményem szerint egy nem High-end rendszernek, (ami nagyon sokunknak van) felesleges a fenti "legjobb" kábelezés. Javít a rendszer "hangján" valamennyit, de ilyenkor viszont a kábel nem tudja kifutni magát. Kb. olyan mint Ferrarival araszolni a belvárosban. A Suzukival is ugyanaz a végeredmény, csak lényegesen olcsóbban. Szóval én ezekkel a méregdrága kábelekkel csínján bánnék. Kabáthoz a gombot nem fordítva, vagy hogy is van a mondás.SoundMania írta: ↑2024.01.14., vas. 12:26.....
A q. jótól azért ez még messze van. Ez csak a belépő szint egy jobb darabja.![]()
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Köszönöm a hozzászólásod
Az elözô “segítő” úgy válaszolt hogy semmit nem tud arról hogy melyik sorozatu az AQ kábelem
Az elözô “segítő” úgy válaszolt hogy semmit nem tud arról hogy melyik sorozatu az AQ kábelem
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2858
Elég könnyű rámondani, hogy mindenki mindenhova vegye meg a legjobb (ami általában a drágább, esetleg még drágább, vagy legdrágább ?) kábeleket. Igen ezzel nagyot nem lehet tévedni, valóban kihozza a rendszerből a maximumot. De véleményem szerint egy nem High-end rendszernek, (ami nagyon sokunknak van) felesleges a fenti "legjobb" kábelezés. Javít a rendszer "hangján" valamennyit, de ilyenkor viszont a kábel nem tudja kifutni magát. Kb. olyan mint Ferrarival araszolni a belvárosban. A Suzukival is ugyanaz a végeredmény, csak lényegesen olcsóbban. Szóval én ezekkel a méregdrága kábelekkel csínján bánnék. Kabáthoz a gombot nem fordítva, vagy hogy is van a mondás.SoundMania írta: ↑2024.01.14., vas. 12:26.....
A q. jótól azért ez még messze van. Ez csak a belépő szint egy jobb darabja.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Re: Audioquest dugók
Nekem is volt olyan olcsó diy tápkábelem, amin - azt hiszem - talán Kacsás iec dugó volt és elég nyűgösen lehetett belegyömöszölni a helyére.
Nincs mit tenni, dugócsere, vagy inkább ha tudod, vetesd vissza az eladóval !
SoundMania írta: ↑2024.01.14., vas. 12:26
A q. jótól azért ez még messze van. Ez csak a belépő szint egy jobb darabja.

-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 540
Talán, ha feltennél róluk 1-1 fotót úgy jobban lehetne véleményezni a dolgot.Juditka53 írta: ↑2024.01.14., vas. 13:03Elnézést hogy ide is beirom a problémámat hátha van vmi tanácsa valakinek
Vettem két tápkábelt egyet az erősitőhöz-Marantz egyet a Nodhoz ami piskota
Mindegyik egy picit nagyobb mint a fogadó lyuk
Az erősitőbe még csak csak befért de streameben olyan kicsit megy be hogy megmozditva pl takaritás kicsúszik
Van valami ötletetek?Üdv Laci
Ha kérdésed van: 20/3383456
Szia bocs de “kérést” nem tudtam tenni
Üdv Laci
Üdv Laci
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8021
Átraktam a kérdésedet a helyére. Adás-Vételbe ne nyiss ilyen topicot, kérlek!Juditka53 írta: ↑2024.01.14., vas. 13:03Elnézést hogy ide is beirom a problémámat hátha van vmi tanácsa valakinek
Az erősitőbe még csak csak befért de streameben olyan kicsit megy be hogy megmozditva pl takaritás kicsúszik
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Audioquest dugók
Elnézést hogy ide is beirom a problémámat hátha van vmi tanácsa valakinek
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1306
A q. jótól azért ez még messze van. Ez csak a belépő szint egy jobb darabja.Rock60 írta: ↑2024.01.14., vas. 11:36Kösz, ha ez így van, akkor q. jó lesz, én az ellenkezőjétől tartottam.![]()
Volt olyan kábel szerelésem, ahol pont kicsit keményebb, prezensebb volt a kelleténél a hang, később " betört " , ellágyult. Az is igaz, hogy akkor a - Neotech - drót is új volt, ez a mostani van vagy 10 éves.
A lényeg, hogy változik, már tegnap reggelről ma reggelre is " simult " a hangzása.
Kösz, ha ez így van, akkor q. jó lesz, én az ellenkezőjétől tartottam.
Volt olyan kábel szerelésem, ahol pont kicsit keményebb, prezensebb volt a kelleténél a hang, később " betört " , ellágyult. Az is igaz, hogy akkor a - Neotech - drót is új volt, ez a mostani van vagy 10 éves.
A lényeg, hogy változik, már tegnap reggelről ma reggelre is " simult " a hangzása.
Ennek kell legalább 3-4 nap mire ezt a szerelési sokkot kiheveri.Egy ilyen akció után általában a tompaság,és a mélyek kiemelése,maszatos dúsulása hozza a frászt az emberreRock60 írta: ↑2024.01.14., vas. 07:49Nekem nagyon tetszik, telt, gazdag, mégsem maszatos hangzású, sok réteggel a középtartományban, mély színpaddal - röviden. Ebből a szempontból hasonlít a számomra nem beazonosított régebbi kábelemre. / A 7 eresre. /asebestyen írta: ↑2024.01.12., pén. 11:50Nah, az egy minőségi tápkábel. Kíváncsi leszek, milyennek találod majd, gondolom - az eddigiek alapján - nem fogsz titkolózni.![]()
Más hangkarakter a tömör Süti - féle Neotech - hez képest, ami nem is csoda.
Az egy kicsit szikárabb, de nagyon tiszta, precíz semleges hangzás - és sokkal könnyebb kezelni - nem tudnám egyiket sem a másik elé sorolni.
Az én rendszeremben mindegyik megtalálta a helyét, jól kiegészítik egymást.
Szóval nyugi,ez még nem az a hang.
Nekem nagyon tetszik, telt, gazdag, mégsem maszatos hangzású, sok réteggel a középtartományban, mély színpaddal - röviden. Ebből a szempontból hasonlít a számomra nem beazonosított régebbi kábelemre. / A 7 eresre. /asebestyen írta: ↑2024.01.12., pén. 11:50Nah, az egy minőségi tápkábel. Kíváncsi leszek, milyennek találod majd, gondolom - az eddigiek alapján - nem fogsz titkolózni.![]()
Más hangkarakter a tömör Süti - féle Neotech - hez képest, ami nem is csoda.
Az egy kicsit szikárabb, de nagyon tiszta, precíz semleges hangzás - és sokkal könnyebb kezelni - nem tudnám egyiket sem a másik elé sorolni.
Az én rendszeremben mindegyik megtalálta a helyét, jól kiegészítik egymást.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11324
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Kérdés: ha belenézek a készülék táp bemenetére, akkor melyik oldalon van a helyes fázis bekötés?
(persze a válasz az hogy "ahol jobban szól", nade elvileg?)
Kérdés: ha belenézek a készülék táp bemenetére, akkor melyik oldalon van a helyes fázis bekötés?
(persze a válasz az hogy "ahol jobban szól", nade elvileg?)