Alex_Aston írta: ↑2024.01.14., vas. 10:46
Ha jól látom, és Fapaci is írta, ebben az A8-ban van előerősitő is. Tehát csak végfok, vagy aktív doboz kell mögé. Szerintem teljesen irreleváns, hogy milyen futómű lenne.
Tényleg van olyan "hülye" ember, aki vesz egy komplett eszközt, ami DAC és előerősitő is, majd csak a streamer funkciót használná belőle...?

Nem ismerem a gyártó palettáját, de gondolom van neki csak streamere, DAC és előerősitő nélkül, mondjuk fele/harmad áron.
Nincs ilyen készülékük, az A6 és A8 is tartalmaz D/A fokozatot.
Az előerősítő kérdés már trükkösebb. Ugye nagyon sok DAC leírásában olvashatjuk, hogy előerősítő funkciója is van, de ez általában csupán abból áll, hogy lehet rajta - digitális vagy analóg megoldással - jelszintet, hangerőt állítani, ezt nem teljesen korrekt előerősítőnek nevezni. Aki egy ilyen DAC után köt egy igazi előerősítőt, rögtön megtapasztalja a különbséget.
Az Eversolo A6 esetében is állítható a kimenő jelszint, de ezt digitális módon oldja meg és nem fogad külső analóg jelet. Az A8-nál már van egy igazi előerősítő egység, ami a készüléken belül és kívülről érkező analóg jeleket fogadja, kezeli, erősíti és adja ki, a hangerő szabályzása egy analóg ellenálláslétrával történik. (Szépen kattognak is a relék a gomb tekerésekor.)
Nem tudom, hányan fogják ezeket a lejátszókat digitális forrásként külső DAC-ra kötve használni, de biztosan nem kevesen. Az elmúlt évtized legsikeresebb egysége a D/A konverter, sokak szerint a rendszerek központi egysége (szerintem nem), sokaknál adott valamilyen típus belőle és ha már ott van, nem félnek majd használni. Én már mindet eladtam, nem is akarok hagyományos, sok dobozból álló rendszert építeni, tehát az Eversolo A8-at nekem találták ki. Ha még meglenne mondjuk a Musician Pegasus-om, nehezebben döntöttem volna, de digitális forrásként is jobb az A8, ha nem is annyival, mint analóg kimeneten.
Viszont talán inkább az lehet érdekes, milyen mondjuk a Musicbookhoz képest, ami ugye nagyon hasonló cucc.
Szívesen felajánlom az én példányomat egy ilyen összehasonlításra, és akár a nappalimat is, amennyiben a többi rendszer elemem megfelel hozzá a nagyközönség számára (vagy elviszem a Mucisbookot).
Ha van még ilyesmihez türelmetek, kölcsönadom az A8-at, csak aztán nehogy sírás legyen a vége!
mishow írta: ↑2024.01.14., vas. 12:28
A harc nem kevesebbért megy, mint hogy ki és milyen módon uralja le a hálózati lejátszók piacát. Azt nem lehet tudni, ki nyer ma(jd), de a hagyományos hifizés vesztésre áll, ez már látszik :(
Ha hagyományos hifizés alatt a féltucatnyi készülékből és kábelkötegekből álló rendszerek faragását érted, annak szerintem is befellegzett, de nem fog holnap kimúlni, inkább átalakul.
Nem hiszem, hogy bárki is leuralhatja a piacot. Sokkal nagyobb léptékek jelennek majd meg, mikor a HiFi-től idegenkedő tömeg észreveszi, hogy kompakt készülékektől is komoly hangminőséget lehet kapni, a sokszorosára hízó piacra rengetegen rástartolnak mad. Lásd Naim, Devialet, Martin Logan, KEF, B&W...!