Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: halfej1980 »

asebestyen írta:
2024.01.11., csüt. 21:18
halfej1980 írta:
2024.01.11., csüt. 21:13
Bocsánat, azt nem írtam, hogy a MA Gold manuálban található ajánlást használtam az elhelyezésnél. Oldalfalaktól 90-90cm hátsó faltól pedig 60cm. Így van az a színpad amit felvázoltam. De az előtte lévő elhelyezéshez képest sokat javult, de itt sincs túlnyúló színpad:(
Ok. A mono középről szól? Csak mert az oldalsó falaktól távolság az 1 dolog, lehet közelebb kell őket húzni egymáshoz.
Igen, szépen középről, még szellősnek is mondanám. Simán kivehető, ki hol áll a színpadon. Ezzel tényleg semmi probléma nincs. Úgy szoktam megfogalmazni, hogy teljesen kitölti a fülem a zene:) Ráadásul a Hegel iszonyat jól bánik a mélyel is. Tényleg nagyon tetszene, ha csak picit szélesebb lenne az a fránya színpad.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7671

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

halfej1980 írta:
2024.01.11., csüt. 21:13
Bocsánat, azt nem írtam, hogy a MA Gold manuálban található ajánlást használtam az elhelyezésnél. Oldalfalaktól 90-90cm hátsó faltól pedig 60cm. Így van az a színpad amit felvázoltam. De az előtte lévő elhelyezéshez képest sokat javult, de itt sincs túlnyúló színpad:(
Ok. A mono középről szól? Csak mert az oldalsó falaktól távolság az 1 dolog, lehet közelebb kell őket húzni egymáshoz.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

asebestyen írta:
2024.01.11., csüt. 21:05
halfej1980 írta:
2024.01.11., csüt. 20:57
Köszönöm mindkettőtöknek. Biztosan akusztikai problémám van 16.5 négyzetméter a szoba, sajnos ez van. A polcsugárzók nem szimpatikusak. A színpad ami van egyébként nem rossz, szépen el van szeparálva. Még egy picike mélységérzet is van, bár ez elhanyagolható. Viszont nem birok megbékélni azzal, hogy a szélek simán érezhetően a hangsugárzóra koncentrálodik. Akaratlanul is mindig odanézek. Szóval ez okoz hiányérzetet. Ha csak picit túlnyúlna, teljesen elégedett lennék. Így viszont vagy megszokom, vagy eladom:) A kocsimtól nem tudok elvonatkoztatni sajnos. Ott is a mélyközepeknél van a színpad vége, de soha nem a hangszóróból hallom a széleket, hanem picit lentebb/fentebb:( Akkor ezen mondjuk egy Gustard R26 sem segít, amiről odák vannak, hogy milyen mély, milyen széles és precíz színpadot rajzol:)
Pali923: neked is köszi:)
Egy próba erejéig tedd a dobozokat olyan helyre, hogy legalább 50cm-re tőlük ne legyen semmilyen visszaverő felület és forgasd be őket a hallgatási pozícióba, ami szintén olyan helyen legyen, ahol nincs közvetlenül semmilyen visszaverő felület, tehát ne a fal tövébe ülj. Ha így jobb a színpad, akkor akusztikai probléma.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7671

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

halfej1980 írta:
2024.01.11., csüt. 20:57
Köszönöm mindkettőtöknek. Biztosan akusztikai problémám van 16.5 négyzetméter a szoba, sajnos ez van. A polcsugárzók nem szimpatikusak. A színpad ami van egyébként nem rossz, szépen el van szeparálva. Még egy picike mélységérzet is van, bár ez elhanyagolható. Viszont nem birok megbékélni azzal, hogy a szélek simán érezhetően a hangsugárzóra koncentrálodik. Akaratlanul is mindig odanézek. Szóval ez okoz hiányérzetet. Ha csak picit túlnyúlna, teljesen elégedett lennék. Így viszont vagy megszokom, vagy eladom:) A kocsimtól nem tudok elvonatkoztatni sajnos. Ott is a mélyközepeknél van a színpad vége, de soha nem a hangszóróból hallom a széleket, hanem picit lentebb/fentebb:( Akkor ezen mondjuk egy Gustard R26 sem segít, amiről odák vannak, hogy milyen mély, milyen széles és precíz színpadot rajzol:)
Egy próba erejéig tedd a dobozokat olyan helyre, hogy legalább 50cm-re tőlük ne legyen semmilyen visszaverő felület és forgasd be őket a hallgatási pozícióba, ami szintén olyan helyen legyen, ahol nincs közvetlenül semmilyen visszaverő felület, tehát ne a fal tövébe ülj. Ha így jobb a színpad, akkor akusztikai probléma.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

halfej1980 írta:
2024.01.11., csüt. 20:23
De egy Hegel H190 és egy Monitor Audio Gold GX 200-tól nem elvárható, hogy a színpad túlnyúljón a hangsugárzókon?
Ez szerintem is ezer dologtól függhet, talán az akusztikai helytől leginkább. Én pl. azért tartottam meg 2 közül ezt a streamert, amit használok, mert nagyon széles és tágas színpadképe van az elődjéhez képest. Pedig semmi más nem változott a rendszerben, és mégis. Vagyis nem csak az erősítő és a hangfal számít.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9176

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

halfej1980 írta:
Sziasztok. Nagyon kezdő otthoni hifis vagyok. De egy Hegel H190 és egy Monitor Audio Gold GX 200-tól nem elvárható, hogy a színpad túlnyúljón a hangsugárzókon? Nekem teljesen a két hangfal közt marad a szímpad:(
Ez így önmagában nem túl sok infó, de a hiányosság, amit emlegetsz, inkább elhelyezési anomália.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1037

Hozzászólás Szerző: BLX »

halfej1980 írta:
Sziasztok. Nagyon kezdő otthoni hifis vagyok. De egy Hegel H190 és egy Monitor Audio Gold GX 200-tól nem elvárható, hogy a színpad túlnyúljón a hangsugárzókon? Nekem teljesen a két hangfal közt marad a szímpad:(
Ez sok mindentől függhet. Számíthat a szoba/környezet, akusztika, a cucc, illetve a felvétel, amit hallgatsz.
Az egész arról szól, hogy a két "pontszerű" hangforrás (két db hangdoboz), hogyan tudja a füleiden keresztül becsapni az agyad, ahol ezek az "extra színpadok" így létrejöhetnek. Nézz meg pár videót, leírást a helyes sztereó hifi elhelyezésről. Minden jobb hangfalgyártónak vannak ilyen leírásai. Kezdésnek nagyon jó szetted van, ezen is szép sztereót kell hallanod. Vannak persze olyan hifi komponensek, amelyek képesek még nagyobb színpadot varázsolni, olyat is akár, amit a hangfelvétel alkotói sem terveztek. Van akinek ez tetszik, van akinek ez már sok.

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1422

Hozzászólás Szerző: vazze »

gomolalaci írta:
2024.01.08., hétf. 20:35
Balage84 írta:
2024.01.07., vas. 19:16
antizigün írta:
2024.01.03., szer. 11:42
sziasztok,

tanácsot kérnék, ezt is figyelembe venném a meghallgatás mellett (ha sikerül)

egy entry level erősítőt (520AE) cserélnék jobbra, kettőre szűkült, amiből választanék

- audiolab 6000A
- arcam sa10

mivel párosodna?
lemezjátszó, dekk és cd-player
KEF Coda 9

köszönöm szépen, minden visszajelzésnek örülök
Szia!

Én az Audiolab 6000A-t venném.
De miért gondolod, hogy a Denon-tól ez nagy előrelépés lesz?
KI
,,entry level" ez belépő szintűt jelent? Magyarul írj, ha kérhetem! Ez az ország NEM amerika! Hála Istennek!!!

BE

Off

Hihihi, hahaha és kunc-kunc-kunc… :fekverohog:

On
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

callcap
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: callcap »

gomolalaci írta:
2024.01.08., hétf. 20:35
Balage84 írta:
antizigün írta:
sziasztok,

egy entry level erősítőt (520AE) cserélnék jobbra, kettőre szűkült, amiből választanék

- audiolab 6000A
- arcam sa10

mivel párosodna?
KEF Coda 9

Szia!

KI
,,entry level" ez belépő szintűt jelent? Magyarul írj, ha kérhetem! Ez az ország NEM amerika! Hála Istennek!!!

BE
Bár nincs a felsoroltak közt , én egy JapanVictorCompany típust ajánlanék azok közül is a Ninja sorozatból...típusszám nem jut eszembe bármelyik Jó! 😂
Acoustic Research Status S 20
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324/Ortofon OMB5E

Hitachi HT-324-OMB 5E

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 368

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Balage84 írta:
antizigün írta:
sziasztok,

- audiolab 6000A
- arcam sa10

mivel párosodna?
KEF Coda 9

Szia!

KI

BE
A gondolkodás nem megerőltető...

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Balage84 »

antizigün írta:
sziasztok,

- audiolab 6000A
- arcam sa10

mivel párosodna?
KEF Coda 9

Szia!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2858

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Csak az erősítőkapcsolások világában jártas érdeklődőknek:

viewtopic.php?f=100&t=190438&p=2844648#p2844648
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2888

Re: Nakamichi PA-7E végerősítő 2 X 200W

Hozzászólás Szerző: trane »

tunerman írta:
2024.01.04., csüt. 10:05
de - hogy tisztába tegyük a dolgokat - sem ez, sem az MkII nem "STASIS kapcsolással, egyenesen Nelson Pass keze alól" származnak
Ugyan ez nem az erősítők topikja, de a Nakamichi PA-7E pont azt részt hagyta ki a "Stasis" alapkapcsolásból ami annak a leggyengébb pontja....és amiatt megy tönkre szinte kivétel nélkül mindegyik eredeti :smile29:
Tehát végülis a Nakamichi PA-7E megbízhatóbb és jobb hangú mint az "eredeti" stasis erősítők :smile53:
TJ.
mégegyszer megerősítve az általad is beidézetteket: semmi egyebet nem állítottam, mint hogy amit wittao írt, nem teljesen úgy van leborulok.gif . a többi a vevő dolga :smile49:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: antizigün »

sziasztok,

- audiolab 6000A
- arcam sa10

mivel párosodna?
KEF Coda 9

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wittao írta:
2024.01.01., hétf. 15:56
Es a jogvita utan hogyan hasznalhattak tovabbra is?
:
IMG_0625.jpeg
tárgyilagos info-t közöltem, s (én) nem szeretném elvinni a hirdetés témájától a fonalat a továbbiakban sem :ohnoohnoohno: , így csak annyit, hogy erről semelyik, általam ismert Pass riport nem beszél> kérdezd a Mestert :rolleyes:

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2061

Hozzászólás Szerző: wittao »

Es a jogvita utan hogyan hasznalhattak tovabbra is?
:
IMG_0625.jpeg
IMG_0625.jpeg (44.79 KiB) Megtekintve 2413 alkalommal
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

ez egy klassz végfok :smile32: , de - hogy tisztába tegyük a dolgokat - sem ez, sem az MkII nem "STASIS kapcsolással, egyenesen Nelson Pass keze alól" származnak :ohnoohnoohno: . hirtelen a N.P.-sal/ról/kapcsolatban készült lementett anyagaimból 3-at beidézek (http://www.audiophileaddicts.com/2015/0 ... amplifier/ , https://www.tonepublications.com/old-sc ... amplifier/ , https://audioxpress.com/article/Intervi ... elson-Pass ), amikből kiderül, hogy az első, 'sima' 7-es Nakamichi-nek volt a fentiek szerint köze Pass-hoz, s hogy egy jogi vitát követően mind az MkII, mind az E már az eredeti átdolgozott verziói lettek leborulok.gif
de, és megerősítem, attól ez még egy igen jó erősítő :guitar:

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2061

Hozzászólás Szerző: wittao »

No ez egy igen komoly erősítő! STASIS kapcsolással, egyenesen Nelson Pass keze alól.
Nekem a 2x225W PA7II verzió volt, zseniális darab.
CA7 előfokával együtt sok rendszerben hiányérzet nélkül élvezheti az új tulaj éveken keresztül.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Ha már így témánál vagyunk olvastam erről a fejlesztésről, van egy elég részletes pdf a neten
Úgy értem, hogy az NFB-t kiterjeszti a hangdoboz csatlakozóig - relék, csatlakozók, kábelezés által bevitt torzítás és megy vissza a jel a diff erősítő részhez, ott kioltás, zaj eliminálás stb. Alacsony kivezérlésen is legyen dinamika
Nagyon látványos a magyarázat, az a kérdés, hogy ez máshol miért nem terjedt el, miért nem szabadalmaztatta a gyártó?
Egyébként a mai integráltakba ugyan úgy benne van, csak az IC lábáig
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

Voyager írta:
2023.12.30., szomb. 15:59
A helyzet az, hogy 40-50 évvel ezelőtt olyan kondenzátorokat gyártottak, melyek csak úgy nem száradnak ki. Persze ha egy erősítő az élete során nem kapott megfelelő szellőzést, akkor lehet ilyen jelenség.

Csak oda akarok kilyukadni, hogy számtalan 50+ éves cucc megfordult a kezeim között, melyekben hibátlan állapotban voltak az elkók. De a legfontosabb az, hogy ezek pótlását (ha szükséges) még véletlenül sem szabad az alsó polcos kategóriából választani, mert azok kb. 2-3 évet bírnak.
Nem csak a kondenzátorok voltak jobbak,hanem a készülékek voltak úgy megtervezve. Még a legalja készülékekben is normális kondenzátorok voltak.De azért ha tetszik ha nem a 40-50 év után bizony sokat ki kell ám cserélni,ami természetes mivel nem örök életüek.A mai készülékek nagy százaléka épp hogy kibírja a garancia időt.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

A helyzet az, hogy 40-50 évvel ezelőtt olyan kondenzátorokat gyártottak, melyek csak úgy nem száradnak ki. Persze ha egy erősítő az élete során nem kapott megfelelő szellőzést, akkor lehet ilyen jelenség.

Csak oda akarok kilyukadni, hogy számtalan 50+ éves cucc megfordult a kezeim között, melyekben hibátlan állapotban voltak az elkók. De a legfontosabb az, hogy ezek pótlását (ha szükséges) még véletlenül sem szabad az alsó polcos kategóriából választani, mert azok kb. 2-3 évet bírnak.

yager01
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: yager01 »

zbiro32 írta:
2023.12.29., pén. 22:25
tamagaba írta:
2023.12.29., pén. 17:38
yager01 írta:
2023.12.29., pén. 16:38
Ne haragudj de ezt kifejtenéd ? Nem kötekedés és nem akarom kérdőre vonni a tudásod véleményed... De érdekel miért húzod le a Kenwood mérnökeit? Mit csesztek el ? 36_1_5.gif
Van az a kor, amikor az ember már egyszerüsít az életében és értékeli annak az előnyét
36 éves motyó tele kondikkal
Ha még nem volt szakinál, látogass meg egyet :tutiok:
(csak halkan mondom - előtte képek)
Üdv
Kezdő Csikóhal ;)
A Kenwood mérnökei semmit sem csesztek el, de ez 36 éve történt.
A kondenzátor, főleg az elektrolitikus, az egy olyan alkatrész, amiben van folyékony, vagy gél anyag is, ami egy idő után kiszárad, és a kondenzátor, már nem a gyári paraméterek szerint fog működni, a fórumtárs, csak arra próbált utalni, hogy érdemes átnézetni, és cserélni a kondikat.
Az tiszta, hogy a kora miatt át kell nézni és amit indokolt cserélni kell. Ebből a mondatból: "Ilyen, amikor egy japcsi elektromérnöknek elgurul a reggeli gyógyszere" arra következtettem, hogy túl van bonyolítva az egész és sokkal jobban, egyszerűbben meg lehetett volna tervezni. De már tisztáztuk! Köszönöm mindenkinek a tanácsot!

Felvettem a kapcsolatot az eladóval mert le vannak matricázva a szélek. Hologramos garanciális matrica. De tisztáztuk, hogy levehetem...Úgyhogy ma készítek képet!

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 157

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

tamagaba írta:
2023.12.29., pén. 17:38
yager01 írta:
2023.12.29., pén. 16:38
Ne haragudj de ezt kifejtenéd ? Nem kötekedés és nem akarom kérdőre vonni a tudásod véleményed... De érdekel miért húzod le a Kenwood mérnökeit? Mit csesztek el ? 36_1_5.gif
Van az a kor, amikor az ember már egyszerüsít az életében és értékeli annak az előnyét
36 éves motyó tele kondikkal
Ha még nem volt szakinál, látogass meg egyet :tutiok:
(csak halkan mondom - előtte képek)
Üdv
Kezdő Csikóhal ;)
A Kenwood mérnökei semmit sem csesztek el, de ez 36 éve történt.
A kondenzátor, főleg az elektrolitikus, az egy olyan alkatrész, amiben van folyékony, vagy gél anyag is, ami egy idő után kiszárad, és a kondenzátor, már nem a gyári paraméterek szerint fog működni, a fórumtárs, csak arra próbált utalni, hogy érdemes átnézetni, és cserélni a kondikat.
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”