Sajnos nem emlekszem rad regrol, de a hozzaszolasaidbol es kepeidbol kitunik, hogy hivatasszeruen (is) foglalkozol a hangszedokkel. Orommel olvasom. Annak idejen HG (Limar) volt aki hasonlo tapasztalatokat megosztott..ELEX írta: ↑2024.01.10., szer. 11:09Én a Blutack-et csak mikroszkóp alatti tűtisztításhoz használom, ahol jól működik, de utána mindig lemosom a tűt szénszálas kefére cseppentett tűtisztító folyadékkal.
Sajnos tényleg nyomot hagy a felületen. Ráadásul mikroszálak válnak le róla és rátapadnak a tűre is. Ezeket csak önmagával lehet "felszedni". De ehhez kell mikroszkóp, megfelelő világítás és tapasztalat, hogy mit és hogyan kell látni.
Hasznos tud lenni a durvább, még rá nem égett szennyeződések eltávolításakor. A már rákövült szennyeződést nem távolítja el a Blutack sem. Azokhoz "durvább" módszereket kell alkalmazni, de csakis teljes vizuális kontroll mellett.
A végső felület tisztítás mindig a szénszálas kefe és az arra rácseppentett tűtisztító folyadék adja.
Így válik tükörfényessé a tű felülete.
Szoval ahogy latom, foglalkozasszeru tapasztalataid vannak, nos, az en tapasztalataim is professzionalis korokból erednek. Es mi az erdekes, mit mondasz? Igaz, ugy fogalmazol mikroszkop alatt monitorozva, de a B T-vel leszeded a durvabb tormelekeket, a raegetteket pedig nedves tisztitassal - amennyiben kell. Otthoni zenehallgatasba a profi megkozelites igy epitheto be. Inkabb tobb szaraz, mint nedves. Otthoni korulmenyek kozott tobb kockazatot rejthet a nedves mint a szaraz. Es ez all szembe a tökéletes tisztitasra iranyulo torekvessel. En, mi ezt igy mondjuk es igy csinaljuk. Az elmult evekben soha semmi gond nem volt ezzel a gyakorlattal.
Ez a tapasztalatszerzes tkp. egy oda vissza mutato feedback. Adok kapok. Amikor pl. dr. Tominari-hoz vissza lett kuldve komplett felujitasra egy XV-1 vagy JC-hez egy Olympus, sokmindent megtudhattam a kezem munkajarol, hogy hogyan gondoztam a hangszedoimet (a nalam toltott) futamidejuk alatt.
Udv., J
>