azért agyalj el rajta, hogy ugyanazon kazettán egyik esetben 8, míg másik esetben 10 lánckerék van, melyiknek lesz jobb a febontása, színmélysége? naugye...pärt írta: ↑2024.01.08., hétf. 21:22Az X8 kicsit érzelemdúsabb, áramlóbb hangon duruzsol hajtáskor, míg a dekás tízsebességes egy precízebb, ugyanakkor kissé technicista kerregést produkál. Jobban odabax, de érzed, hogy a pedál odarúgásánál a bekattanásban nincs ott a kellő dög, a vázon végigfutó rezgés nem markolja meg és tépi ki a szíved. Melyik a jobb? Nehéz kérdés, mindenképp együtt kell élni velük. Felszínes, pár száz kilométeres benyomások könnyen bevisznek az erdőbe, aztán azon kapjuk magunkat, hogy egy nap, valahol Hajdúszoboszló alatt rémesen vágyódni kezdünk a régi nyolcsebességes analógos ízű láncunk után.
Nehéz sport ez.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
pont a kicsit szúrtam ki, milyen matekzseni tekintete vanAAttila írta: ↑2024.01.08., hétf. 18:48Szerintem a képen Revi(az alacsonyabb) és Asebi (a magasabb) látható álruhában a tanítványukkal. Revi felel a bringaprecizitásért/kezelésért, Ákos a feladatok személyre szabásáért és annak pontos végrehajtásáért. Ha valami nem stimmel, kéznél a fenyítőeszköz
A faszinak tuti jó az anyagcseréje és a zsírszázaléka sem több 2-nél.![]()

halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 4981
Az X8 kicsit érzelemdúsabb, áramlóbb hangon duruzsol hajtáskor, míg a dekás tízsebességes egy precízebb, ugyanakkor kissé technicista kerregést produkál. Jobban odabax, de érzed, hogy a pedál odarúgásánál a bekattanásban nincs ott a kellő dög, a vázon végigfutó rezgés nem markolja meg és tépi ki a szíved. Melyik a jobb? Nehéz kérdés, mindenképp együtt kell élni velük. Felszínes, pár száz kilométeres benyomások könnyen bevisznek az erdőbe, aztán azon kapjuk magunkat, hogy egy nap, valahol Hajdúszoboszló alatt rémesen vágyódni kezdünk a régi nyolcsebességes analógos ízű láncunk után.
Nehéz sport ez.
Nehéz sport ez.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7545
Ez a hülye hifizés teljesen tönkretesz Téged, Revi!

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Szerintem a képen Revi(az alacsonyabb) és Asebi (a magasabb) látható álruhában a tanítványukkal. Revi felel a bringaprecizitásért/kezelésért, Ákos a feladatok személyre szabásáért és annak pontos végrehajtásáért. Ha valami nem stimmel, kéznél a fenyítőeszköz 
A faszinak tuti jó az anyagcseréje és a zsírszázaléka sem több 2-nél.

A faszinak tuti jó az anyagcseréje és a zsírszázaléka sem több 2-nél.

Túl azon, hogy durva hangja lehetett a láncnak, annyi tudomány azért lehet mögötte, hogy ha nincs lehetőség a rendszeres mosásra, akkor a dzsuvára ráolajozás többet árt, mint a kenés hiánya. Az olajos, homokos, saras zagy ideális csiszolóanyag.
- pärt
- Hazajáró lélek
Ahol a kerékpárműszerész cimbik kalasnyikovval állnak be veled egy közös fotóhoz, ott bőven 1% feletti nyúlás is megengedett.

Túl azon, hogy durva hangja lehetett a láncnak, annyi tudomány azért lehet mögötte, hogy ha nincs lehetőség a rendszeres mosásra, akkor a dzsuvára ráolajozás többet árt, mint a kenés hiánya. Az olajos, homokos, saras zagy ideális csiszolóanyag.
apropó kmc...
nemrég vettem a görgős keróra deathlonból láncot. gyanús volt a lánszemek kialakítása, aztán ráolvasva kiderült, a kmc gyártja nekik, csak töredékáron, igaz, semmi csillivilli bevonat. nem emlékszem,de valami 8 ezer körül volt a 10-es lánc. nyúzom egy ideje (na jó,barokkos túlzás, de ment már eleget), de nemigazán találok rá panaszt. a gyári zsírja nagyon büdös volt. Kicsit hígítottam olajjal (lusta voltam kimosni). Még bűzlött vagy 2-3 alkalommal, de szerintem elmúlt. ez kint nem annyira érdekes, de szobában volt szaga
ami a lényeg, ez ennyiért azért elég jó láncnak tűnik. előtte X8 volt rajta, a nikkel bevonatos, nem állítom,hogy érzek eltérést. váltó is szépen fut vele, best buy
bocs, 7ezer
https://www.decathlon.hu/p/10-sebessege ... mc=8555637
nemrég vettem a görgős keróra deathlonból láncot. gyanús volt a lánszemek kialakítása, aztán ráolvasva kiderült, a kmc gyártja nekik, csak töredékáron, igaz, semmi csillivilli bevonat. nem emlékszem,de valami 8 ezer körül volt a 10-es lánc. nyúzom egy ideje (na jó,barokkos túlzás, de ment már eleget), de nemigazán találok rá panaszt. a gyári zsírja nagyon büdös volt. Kicsit hígítottam olajjal (lusta voltam kimosni). Még bűzlött vagy 2-3 alkalommal, de szerintem elmúlt. ez kint nem annyira érdekes, de szobában volt szaga

bocs, 7ezer
https://www.decathlon.hu/p/10-sebessege ... mc=8555637
halfnote.hu
halfnote.hu
nesze neked KMC

halfnote.hu
halfnote.hu
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1253
Ahogy elnézem, nem csak a tevékkel barátkozott. És a szandál is stimmel. Amúgy olasz a srác, Nápoly mellől (a középső).
- pärt
- Hazajáró lélek
Naponta 60 kilométer kellemes, ráérős, van idő barátkozni a helyi tevékkel. Figyelemre méltó a hajtókar feletti árnyékoló, gondolom a szandálos tekerésnél védi a lábat a szénné égéstől.
- Rotox
- Beköltözött
Ilyen esetleg? Nekem egyre jobban birizgálják a fantáziámat az ilyen és hasonló sztorik (Bicycle Travellers FB csoportból lopva, önkényes rövidítések és kiemelés tőlem):
Period: from 02/09/2022 to 26/12/2023
...
480 days, 29,350 km. Countries visited, even several times: Italy, San Marino, Slovenia, Croatia, Bosnia, Serbia, Kosovo, Macedonia, Bulgaria, Turkey, Kurdistan, Iraq, Kuwait, Saudi Arabia, Emirates, Oman, Emirates, Saudi Arabia, Qatar, Saudi Arabia , Kuwait, Iraq, Iran, Afghanistan, Tajikistan, Uzbekistan, Kazakhstan, Russia, Georgia, Turkey, Bulgaria, Romania, Hungary, Slovenia, Italy.
...
Tires changed only once.
Chain never cleaned and changed only once.
Rear chassis, in aluminium, broken 3 times, once in Iran and twice in Afghanistan. Welded."
szobában tartott, nemdohányzó

halfnote.hu
halfnote.hu
Én ilyen kihívást legfeljebb a napsütötte délen vállalnék.
Nem olvastam részletesen, hogy is néz ki pontosan ez az egész: azt hittem négy fal közti kilométerekkel is érvényes.
- pärt
- Hazajáró lélek
Felmentelek.

Nem olvastam részletesen, hogy is néz ki pontosan ez az egész: azt hittem négy fal közti kilométerekkel is érvényes.

Kell vmit hagyni jövőre is...
- Szalon
- Fórumlakó
- Értékelés: 1498
Jaja, 1 kis szépséghibával, 66km bent történt... a többi kint, kb fele esőben... Hezitáltam, hogy még azt a 66km-t letekerem kint, de inkább snowboardozni mentem helyette...

Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
- asebestyen
- V.I.P.
Hátha érdekel valakit, hogy melyik zónában mennyi időt érdemes tölteni és az mit fejleszt, Andy Coggan zónázás. A 6. zóna, anaerobic capacity nincs benne valamiért, de könnyen kikövetkeztethető az előtte-utána zónákból. :)
- Csatolmányok
-
- Andy Cogan zones.png (229.62 KiB) Megtekintve 769 alkalommal
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- pärt
- Hazajáró lélek
Valószínűleg egy nem lerúgott darabot keresett, és ilyen korú acélváznál nem egyszerű pont ideális méretben olyat találni. Azért acélvázat ma már inkább szerelemből használnak, az meg köztudottan vak, de legalábbis a külcsín vezérli.
De mint írtam, a gond inkább a rugalmassággal lehet. A Columbus SLX, pláne a sima SL csövek kb. eddig a méretig alkalmasak, nagyobb bringásoknak már vagy vegyesen vagy kizárólag a nagyobb vázméretekhez kifejlesztett, azonos alapanyagú, de robosztusabb SPX csövekből készült váz való.
(Azért a zombi apokalipszisra felkészülve nekem is van még két acélvázam a férfibarlang tetőgerendáira feldobva.
)

De mint írtam, a gond inkább a rugalmassággal lehet. A Columbus SLX, pláne a sima SL csövek kb. eddig a méretig alkalmasak, nagyobb bringásoknak már vagy vegyesen vagy kizárólag a nagyobb vázméretekhez kifejlesztett, azonos alapanyagú, de robosztusabb SPX csövekből készült váz való.
(Azért a zombi apokalipszisra felkészülve nekem is van még két acélvázam a férfibarlang tetőgerendáira feldobva.

azért mert az arányok jók neki. így néz ki egy méretes brenga. de lehet,már nincs ebből nagyobb

ja, a pinarellon én használok 120as stucnit... ha ez 130...
halfnote.hu
halfnote.hu
- Rotox
- Beköltözött
Nyilván nem magamra gondoltam, pusztán az arányok (stucni, nyeregcső) tűntek furcsának nekem (is).
Az ilyen miért nem jár mondjuk 61-es vázzal?

- pärt
- Hazajáró lélek
Szemre 57cm körüli váz, 130-140 körüli stucnival, gazdi a két métert karcolhatja alulról vagy kicsit tán magasabb is, de a dereka még nagyon jól hajlik. Szerintem ha nem rúgja ki térddel a fogait, akkor simán jó lehet. Más kérdés, hogy ekkora benga fickó alatt egy ilyen csirke acélváz+stucni+alapméretes kormány úgy hajladozik, mint liliomszál a nyári szellőtől.
(Ja, a kérdésből nem derült ki, hogy kinek találtatott kicsinek; ha nem a mostani gazdiról, hanem rólad van szó, akkor egyértelműen nagy.)
(Ja, a kérdésből nem derült ki, hogy kinek találtatott kicsinek; ha nem a mostani gazdiról, hanem rólad van szó, akkor egyértelműen nagy.)
- Rotox
- Beköltözött
Az okkult tudományoktól vissza a földhözragadt matériumhoz: a Steel is real FB csoport hozzászólói szerint túl kicsi ez a váz. Revi? 
(Amúgy tényleg komolyan érdekel a véleményetek - és nem-nem, továbbra sem vásárolni akarok.
)

(Amúgy tényleg komolyan érdekel a véleményetek - és nem-nem, továbbra sem vásárolni akarok.

- Csatolmányok
-
- Eddy Merckx.jpg (121.6 KiB) Megtekintve 738 alkalommal
Én bizonyos feladatokhoz, mérésekhez szoktam versenyen elindulni Zwiften, 2023-ban talán 2x fordult elő.
Zwiften se szeretnék versenyezni, rutint szerezni benne, pláne nem. Én jó sejtanyagcserét akarok építeni és fenntartani amíg lehet, nem szétcseszni magam.
- asebestyen
- V.I.P.
A normális versenyek ellenőrzöttek. Persze csalás mindig, mindenhol van, mert az emberek mindig többet akarnak mutatni, mint amennyi a tarsolyban van. Aztán az ennyire hülyék csak kinevettetik magukat, akik 49-es átlagot csinálnak felfelé. Gondolom testtömegnek be van írva 10-15kg, aztán privat az account.revox írta: ↑2024.01.02., kedd 11:08az nem rossz azért. már a B ketgória. ott előfordul mindenféle emberke és sokan tökélyre fejlesztik a Zwiftes versenyeken való részvételt, ami nem minden esetben azonos a valós, utcai harcokkal. ha korábban versenyeztek pl, akkor olyan versenyrutinjuk van,amit zwiften is tudnak érvényesíteni és jól ismerik a testük viselkedését versenyszituban. ismerik a rövid és hosszútávú regenerációjukat és ennek tükrében teszik be a munkát. Ha lenne vagy 5 év versenytapasztalatod, vélhetően előrébb mennél. ha a mániákusan zwiftre kihegyezett rendszer találkozik a versenyrutinnal, ott előkerülhetnek ám keményfaxú gádzsók :) nameg, a csalók... há kiazisten megy fel az alpe du zwiftre 49-el? mer kb olyan tempóval tartják a kom-otszerintem itt van olyan csoport is,akik arra játszanak, hogy tudják kitrükközni a szoftvert és állítanak be olyan kom-okat, ami lehetetlen. a top-okat nem is szoktam nezni, se zwift,se strava, csak a saját adataimat. ha jól csinálnak statisztikát, a kiugróan alacsony és magas részeket le kell vágni és az értelmes tartományt átlagolni, csak az a baj, felfele nehéz meghúzni a határt,hol vágják el. látva a sok lehetelen időt a segmenteken, azt gondolom, elég torzak ezek a statisztikák
Én bizonyos feladatokhoz, mérésekhez szoktam versenyen elindulni Zwiften, 2023-ban talán 2x fordult elő.

az nem rossz azért. már a B ketgória. ott előfordul mindenféle emberke és sokan tökélyre fejlesztik a Zwiftes versenyeken való részvételt, ami nem minden esetben azonos a valós, utcai harcokkal. ha korábban versenyeztek pl, akkor olyan versenyrutinjuk van,amit zwiften is tudnak érvényesíteni és jól ismerik a testük viselkedését versenyszituban. ismerik a rövid és hosszútávú regenerációjukat és ennek tükrében teszik be a munkát. Ha lenne vagy 5 év versenytapasztalatod, vélhetően előrébb mennél. ha a mániákusan zwiftre kihegyezett rendszer találkozik a versenyrutinnal, ott előkerülhetnek ám keményfaxú gádzsók :) nameg, a csalók... há kiazisten megy fel az alpe du zwiftre 49-el? mer kb olyan tempóval tartják a kom-ot
szerintem itt van olyan csoport is,akik arra játszanak, hogy tudják kitrükközni a szoftvert és állítanak be olyan kom-okat, ami lehetetlen. a top-okat nem is szoktam nezni, se zwift,se strava, csak a saját adataimat. ha jól csinálnak statisztikát, a kiugróan alacsony és magas részeket le kell vágni és az értelmes tartományt átlagolni, csak az a baj, felfele nehéz meghúzni a határt,hol vágják el. látva a sok lehetelen időt a segmenteken, azt gondolom, elég torzak ezek a statisztikák

halfnote.hu
halfnote.hu
A VO2 max is csak egy paraméter a sok közül, nem minden, de igen fontos.
Buruckinál van olyan master 2 vagy 3-as versenyző, aki még most is 5 feletti W/kg-t tud.
No, de ami beszédes, az a power profilom TP-n, mert az minden edzést és rögzített max teljesítményt tartalmaz . :) Íme:
.
- asebestyen
- V.I.P.
Az enyém csak egy kalkulált érték, nem mért, mint írtam. Egyrészt a Garmin, másrészt a Zwift által rögzített értékek és a felhasználóktól begyűjtött adatok alapján kalkulálva. A Garmin a kinti GPS-szel is rögzített adatok alapján, a Zwift pedig a görgőzések alapján. Kb ugyanazokat a számokat írják. A Zwift B kategóriába tesz. Egy B kategóriás Zwift versenyen a középmezőnyre vagyok jó.revox írta: ↑2024.01.02., kedd 10:06közepesen edzett, hazai :) (persze,azok úgy elvernek minket, mint a siccasebestyen írta: ↑2024.01.02., kedd 09:07Akinek 18-20 évesen 57 csak a VO2-je, az nagyon messze kerülje el a versenypályákat. :))
U17 vagy U19-es gyereknek a 62-64 már igen jó volt. jelenleg az epronexben tolja, annyira volt elég (meg néhány korosztályos baknoki címre). de biztos függ attól is,hogy van mérve. viszonyításnak, ahova mi bükkszentlászló-bükkszentkereszt Parttal, igaz már kissé megtörve,de 20 percen túl mentünk fel, srác 12perc körül![]()
majd megkérdezem soós olit, mennyi neki. u19-es,elág erős fiú most nálunk. 60kg és 300 körül van az ftp-je![]()
Te vagy bika![]()
A VO2 max is csak egy paraméter a sok közül, nem minden, de igen fontos.
Buruckinál van olyan master 2 vagy 3-as versenyző, aki még most is 5 feletti W/kg-t tud.
No, de ami beszédes, az a power profilom TP-n, mert az minden edzést és rögzített max teljesítményt tartalmaz . :) Íme:
.