Ez egy több összetevős történet. A minőség nem lett rosszabb, viszont sokkal több funkció, kényelmi eszköz, vezetés támogató rendszer van az autóban, mint 10-15 évvel ezelőtt. Sokkal bonyolultabb rendszerek léteznek, mint anno és ahogy Murphy mondta, ami nincs az nem romlik el.nemtomm írta: ↑2024.01.07., vas. 12:00Ahogy elnézem sajnos az autók minősége sokkal rosszabb lett mint 10-15 éve …mindent ki kell cserélni ha kell ha nem mert előírják a mérnökök sokmindent feleslegesen…egyébként a szervizzel kapcsolatban mindent meg lehet magyarázni de nem ésszerű sokszor a dolog… a gyertya ha 4 évig áll a polcon akkor elromlik?
Na mindegy részemről befejezem a meddő vitát mert nem látom sok értelmét ! Egyébként te Vw márka kereskedésben dolgozol, hogy ennyire véded a márkaszervizt?
Másrészt, a sötétzöldek által generált gyors eur besorolás változás sajnos olyan műszaki megoldásokat igényeltek, amik kedvezőtlen hatással voltak/vannak a motorokra, hiába szólt a szakmai kamara, hogy ez így nem lesz jó, a politikusokat ez nem érdekelte, ezért lett sok anomália, MINDEGYIK gyártónál és ezért is égnek ki pölö a diesel BMW-k manapság hetente pár db. Lehet változás, de nem így, ez egy elfuserált dolog volt, a felhasználókat azonban ez nem érdekli. Nekik tetszik, ha azt mondják a politikusok, hogy zöldebb világot építenek, de persze legyen minden erősebb, fogyasszon kevesebbet és legyen hibátlan működésű. Én értem, de valjuk be, ez utópia.
Ha egy gyertya 4 évig áll a polcon, akkor nincs baja, de ha beépíted és működés közben megkapja a terhelést úgy, mint többszáz fokos hőmérséklet, vagy 10-20 000 volt feszültség, akkor már elkezd degradálódni. Ezt szerintem nem kell tovább magyarázni. A km egzakt, az idő, a tapasztalatokból adódó elővigyázatossági csereperiódus.
Igen, de nem a kereskedés részen, hanem a szervizben. A márkaszervizek egyébként kb minden márkánál egyforma séma alapján működnek, kisebb-nagyobb márka specifikus eltéréssel.
Egy vitát egyébként így lezárni, hogy mondhatsz, amit akarsz, úgy sem fogadom el, mert más a véleményem, megjegyzem elég aggályos.
Szívesen segítek, ha nem tudsz valamit, ha pedig nem érted, akkor szívesen elmagyarázom.