Revi, bezárt a biciklis topik?
Bocs, de nekem ez már kicsit sokk itt.
A karod beállításához meg keress egy szakembert a környéken, aki rendelkezik a megfelelő szaktudással, eszközökkel.
Nem itt fogsz kiművelődni a témában láthatóan.
Tudás és eszköz nélkül SOHA nem fogod beállítani a nyomorult kart. Ráadásul egy olyan konstrukciód van, amit geometriai beállításokkal szinte lehetetlen optimalizálni a forgó headshell miatt, aminek az önbeálló mozgása elméletileg még akár jó is lehetne, csak hát ez csak egy elmélet, amit sohasem követ a valóság.
Csakis mérőlemez, oszcilloszkóp, spektrum analizátor és persze a látottak kiértékelése hozhat valami reményt, hogy megkapd az optimális eredményt.
Addig is javaslom, hogy biztosíts megfelelő körülményeket a lemezjátszódnak, tartsd tisztán a lemezeidet és az eszközeidet, mert a képeid elrettentő példaként állnak, hogy hogyan ne fogjunk az LP hallgatásba sohasem.
NJ-t pedig csukott szájjal, nyitott füllel, szemmel és aggyal figyelje mindenki.
Ha valakitől, hát tőle lehet tanulni.
Csak el ne üldözzétek!
A ZYX-re térve, sajnos nagyon sok hamar meghibásodó darabbal találkoztam eddig. Volt, hogy vadonat újat hoztak, hogy torzít, nem követ. Mikroszkóppal megnézve repedt és deformált volt a csillapító gumija. A hangszedő új volt, csak az eladó diszkréten elhallgatta, hogy 5 évet állt a polcon kirakva. Gyárilag félre pozícionált gyémánttal is találkoztam már. Gyakori az azimut hiba, ami miatt rossz az áthallás és a csatorna balansz.
Persze, ha minden rendben van, akkor csodálatos tud lenni.