amit én észre vettem a Tiéd,és az Audicentrumban lévőnél,hogy az Audicentrumban lévőn a mosási folyamat hoszabb-időben...ez állitható ?
ami biztos,a végeredmény mind a 2 változatnál,parádés

amit én észre vettem a Tiéd,és az Audicentrumban lévőnél,hogy az Audicentrumban lévőn a mosási folyamat hoszabb-időben...ez állitható ?
Ráöntöd / fújod (én spriccelővel csinálom) a lemezre a folyadékot, szétteríted és vársz pár percet?Rock60 írta: ↑2024.01.20., szomb. 23:22Elég ideig hagyod ázni a szennyeződést, mielőtt elkezded leszívatni a folyadékot ?
Én alap esetben kb. 1 - 1.5 percig áztatom.
Nagyon ritkán fordul elő, a különösen elhanyagolt állapotban lévő használtan vett lemezeknél, hogy megismételem a folyamatot.
Ilyenkor, ha szükségesnek tűnik, meghosszabbítom az áztatatási időt, akár 4 - 5 percre.
Nekem az ezelőtti verzió van.
Ezt az áztatást,hogy kell elképzelni?Rock60 írta: ↑2024.01.20., szomb. 23:22Elég ideig hagyod ázni a szennyeződést, mielőtt elkezded leszívatni a folyadékot ?
Én alap esetben kb. 1 - 1.5 percig áztatom.
Nagyon ritkán fordul elő, a különösen elhanyagolt állapotban lévő használtan vett lemezeknél, hogy megismételem a folyamatot.
Ilyenkor, ha szükségesnek tűnik, meghosszabbítom az áztatatási időt, akár 4 - 5 percre.
Elég ideig hagyod ázni a szennyeződést, mielőtt elkezded leszívatni a folyadékot ?
Amit én hasznalok Audiodesk mosót az vizes és ultrahangos is.gnagy írta: ↑2024.01.17., szer. 21:46Kedves fórumtársak!
Az ultrahangos mosót használókhoz lenne kérdésen. Tudnátok pár szóval tanácsot adni, ultrahangos mosással kapcsolatban?
Jelenleg egy ProJect lemezmosót használok gyári folyadékkal és azt vettem észre, hogy sokszor 4-5-6 mosás kell ahhoz, hogy egy használtan vett lemez normálisan szóljon. A mosás menete: ProJect mosó folyadék, utána dsztillált víz egymás után 2-3-4 alkalommal. Szóval gondolkozom egy ultrahangos mosóban...
- aki használ ilyet, annak bevált egyáltalán?
- megérte váltan?
- a 40 kHz végül elégséges, vagy kell egy jóval drágább változat?
- esetleg vegyesen használod a vákumossal?
- vízzel, vagy desztillált vízzel használod?
- esetleg használsz plusz mosófolyadékot az ultrahangos mosóba?
A válaszokat előre is köszönöm,
üdvözlettel: Nagy Gábor
Jól van ez így. Látszik a felületi kosz eltávolítása, plusz amit ugye mikroszkóp nélkül nem láthatunk.
Ha sikerül rakj fel képet kíváncsi vagyok. Az én képem is egy pár ezer forintos USB mikroszkóppal készült, semmi extra, de ez látszik is a felbontáson.........
És hogy egy ilyen ridegre mosott lemez a "kosztól" újra életre kel-e vagy a mosás magában a lemez anyagában visszafordíthatatlan változásokat idéz elő, teszem azt a szennyeződésen túl a lemez anyagát is feloldja?pali923 írta: ↑2024.01.06., szomb. 00:44Én ugyan csak bölcsésznek születtem, de valamit nem értek ilyeneket olvasva. Mi a cél a mosással? Naivan azt gondolom, hogy minél tisztább lemez elérése a cél. Ez megvalósul ezekkel a mindenféle csodaszerekkel, de nem először olvasom azt, hogy rideg lesz a hang ilyenkor. Akkor mi is van? Mégsem jó, ha tökéletesen tiszta a lemez?
Én 3 lehetőséget látok:
- tiszta a lemez, semmi nincs rajta (szó szerint)
- a tisztítószerek valamilyen módon megváltoztatják a lemez tulajdonságait
- marad rajta valamilyen maradvány a tisztítószerből
Melyiktől lesz a hang élettelen és rideg? Van még 4. lehetőség is? Vagy csak optikai/akusztikai illúziók áldozata az, aki ilyet állít egy tiszta lemezről? Mi kell ahhoz egy teljesen tiszta lemezhez képest, hogy ne legyen rideg a hang?![]()
Én ugyan csak bölcsésznek születtem, de valamit nem értek ilyeneket olvasva. Mi a cél a mosással? Naivan azt gondolom, hogy minél tisztább lemez elérése a cél. Ez megvalósul ezekkel a mindenféle csodaszerekkel, de nem először olvasom azt, hogy rideg lesz a hang ilyenkor. Akkor mi is van? Mégsem jó, ha tökéletesen tiszta a lemez?
Itthon csak egy USB-s van. (szerintem csoda lesz, ha olyat tudok majd készíteni, mint a Te fotód)
Valami komoly mikroszkópod van?
Valamikor lehetett is venni a neten trideszt vizet, de már nem látok ilyesmit, állítólag bizonyos műtéteknél elengedhetetlen dolog, de ez is csak hallomásból van.supravox írta: ↑2024.01.04., csüt. 20:57Volt párom meg mikrobiológusként DNS szekvenáláshoz használt valami űber tiszta vizet.
Gondolom az élet minden csíráját kiszedték belőle.
Remélem nem írtam ordas sületlensèget.
Na azt használva öblítésre,sikerült bármelyik vinilből cd lemezt alkotni.
Annyira steril,rideg lett a hang,hogy mèg ma is kiráz a hideg.
Szóval azért valami organizmust érdemes hagyni a mosólötyiben![]()
Volt párom meg mikrobiológusként DNS szekvenáláshoz használt valami űber tiszta vizet.
A fenéket járunk előbb, csak feleségem vegyész.Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 19:11A napfény városában mindég előrébb járnak egy orrhosszal.Big írta: ↑2024.01.04., csüt. 19:07Akkor én nyertem! Trideszt vizet használok.Voyager írta: ↑2024.01.02., kedd 14:30Annyit érdemes tudni, hogy az Aqua Purificata tisztított víz (nem desztillált).
Korábban és is használtam, de néhány hónapja átálltam a kétszeresen desztillált vízre.
https://agrolaborkft.hu/termekek/bidesztillalt-viz/![]()
![]()
És mi a forrás? Te készíted?
A napfény városában mindég előrébb járnak egy orrhosszal.Big írta: ↑2024.01.04., csüt. 19:07Akkor én nyertem! Trideszt vizet használok.Voyager írta: ↑2024.01.02., kedd 14:30Annyit érdemes tudni, hogy az Aqua Purificata tisztított víz (nem desztillált).
Korábban és is használtam, de néhány hónapja átálltam a kétszeresen desztillált vízre.
https://agrolaborkft.hu/termekek/bidesztillalt-viz/![]()
Akkor én nyertem! Trideszt vizet használok.Voyager írta: ↑2024.01.02., kedd 14:30Annyit érdemes tudni, hogy az Aqua Purificata tisztított víz (nem desztillált).
https://agrolaborkft.hu/termekek/bidesztillalt-viz/
Látom a lényeget kiragadtad!Rock60 írta: ↑2024.01.04., csüt. 12:56Ok, kösz, már sínen is van.Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 12:17
Aqua Purificata többféle módon készül és nem arról van szó, hogy egyáltalán nem jó. Annyi biztos, hogy az ára jóval magasabb, mint az alábbi víznek.
Tessék:
https://www.manipedishop.hu/bidesztilla ... er-t413832
Közben sikerült beszélnem a sperma hígító - bolttal, meg is rendeltem náluk az 5 literes flaskával.![]()
Kettőezer-párszáz, plusz Posta.