Jó fej ez a kar. Ha nem lenne a Tangent, nagyon el tudnám képzelni a Rock - on.
Van benne valami bájos bumfordiság, a kezelése sem egy tragédia, a Tangent - hez képest.
Jó fej ez a kar. Ha nem lenne a Tangent, nagyon el tudnám képzelni a Rock - on.
Voltak jó dolgai, de Max-nak is épített erősítőt, xal benne volt a körforgásban. Sokàig angliában élt. Báár, szerintem sok köze nem lehet a japcsiknak hozzá, sose tudni, honnan az ötlet.Rock60 írta: ↑2024.01.05., pén. 23:42Még a nyolcvanas évek elején jártam a Várban az Ostrom utcában, Farkas Péternél.
Ott szórakoztatta a társaságot egy saját fejlesztésű karral, ami a magasságától és a 0 szériás kiviteltől eltekintve kisértetiesen hasonlított az RS - re, különös tekintettel a fejére.
Minden kezdetlegessége és gyermekbetegsége ellenére már akkor átjött a minden más kartól eltérő kvalitása.
Aztán nem tudom, mi lett az ötlete végeredménye, hosszú időre megszakadt a kapcsolatunk.
/ Úgy tűnik, hasonló sorsra jutott, mint az általa kitalált túlmintavételezés nélküli - NOS - dac, ami a kétes kimenetelű kapcsolatfelvétel után a világon előszőr az AN kínálatában jelent meg./
Jokesz Anti :)
Pivotnál, mint az enyém, biztos. Kisebb karon rángatja a kart az ellensúly. Bár nálam ezt a shell kimozogja. Ha feltestem a tűt és még leng a súly, xarik rá, fut szépen és szól gond nèlkül. Egy sima, csapágyazott karnál is lehet problléma szerintem, de kisebbRock60 írta: ↑2024.01.05., pén. 22:34NJ írta :
De jobb szokott lenni a követési képesség amikor az ellensúly tömege is növelhető, így az ellensúly és a függőleges csapágy közötti távolság nem változik, mint a módosítatlan hangkarnál.
NJ.
Álltalában kijelenthető, hogy hasznos a követési képesség szempontjából, ha az ellensúly közelebb van a forgásponthoz ?
NJ_ írta: ↑2024.01.05., pén. 21:49Kart kb középen terheltem meg egy M6 anyával, így sz ellensúly kintebb mászott kb 2mm-t. Az van a videón, mibdkettőn. Amikor a shellt terheltem kintebb kellett tenni. Arra egy rézbigyót tettem,ami rezonancia terén kedvezőbb, de ugyanazt csinálta. Ami tuti, a zyx tűszára nagyon kicsi. A hana súlya pár trzeddel több (2, max3), nem olyan difi, ami jelentős lenne, de a tűje elliptikus és az egész (tűszárral)bő kétszer akkora, mint a zyxé. Ezzel a karral a hana mindent letolt a naga 5grammjával (zyx 4,7-4,8). De,ha a kar+zyx együtt ludas, akkor a zyx megyrevox írta: ↑2024.01.02., kedd 23:50Azt azért tudd, hogy plussz súly hozzáadása a hangkarhoz - és ahogy olvasom főleg a headshellhez próbáltad - javíthatja a dinamikát és az alsó frekvencia kiterjesztését, “súlyát”, de ezzel az ellensúlyt is távolabb kell tolnod a hangkar forgócsapjától, ami kontraproduktív is lehet, például a maximális követési képességre.Rock60 írta: ↑2024.01.02., kedd 21:01Ha súlyoznék bármit is, azt mindenképpen a fejszerelvényen tenném, nem a karon. Szerintem ott lenne valami hatása.
Nyilván a konstrukcióból adódóan ennek a karnak izgágább az eleje, mint egy hagyományosnak, a kisebb engedékenységű darabok úgy tűnik, jobban megrángatják.
Ááá, ez a zyx lesz... ez valsz ennyit tud... azt nézem,itt a kar lett súlyozva,de így is xar
(Biztosnak persze nem biztos, hogy észlelsz bármiféle különbséget a követési képességben.)
De jobb szokott lenni a követési képesség amikor az ellensúly tömege is növelhető, így az ellensúly és a függőleges csapágy közötti távolság nem változik, mint a módosítatlan hangkarnál.
Ha ezt a hangkar konstrukcioja nem teszi lehetove - nem emlekszem, akkor akar ez is lehet gond a (Zyx + RS) eseten.
(U.i.: nem értek azzal egyet, hogy “ennyit tud a Zyx”.)
Udv., J
>áá, nem, marad ünneplönek
jó az, kb 3 nóta csinálja ezt) Az avalon meg azóta megszólalt. Kicsit igazítottam rajta aztán elkezdett szólni, majd max ezeket azzal tolom. Azon legalább karlift is van
revox írta: ↑2024.01.02., kedd 23:50Azt azért tudd, hogy plussz súly hozzáadása a hangkarhoz - és ahogy olvasom főleg a headshellhez próbáltad - javíthatja a dinamikát és az alsó frekvencia kiterjesztését, “súlyát”, de ezzel az ellensúlyt is távolabb kell tolnod a hangkar forgócsapjától, ami kontraproduktív is lehet, például a maximális követési képességre.Rock60 írta: ↑2024.01.02., kedd 21:01Ha súlyoznék bármit is, azt mindenképpen a fejszerelvényen tenném, nem a karon. Szerintem ott lenne valami hatása.
Nyilván a konstrukcióból adódóan ennek a karnak izgágább az eleje, mint egy hagyományosnak, a kisebb engedékenységű darabok úgy tűnik, jobban megrángatják.
Ááá, ez a zyx lesz... ez valsz ennyit tud... azt nézem,itt a kar lett súlyozva,de így is xar
(Biztosnak persze nem biztos, hogy észlelsz bármiféle különbséget a követési képességben.)
Ha ezt a hangkar konstrukcioja nem teszi lehetove - nem emlekszem, akkor akar ez is lehet gond a (Zyx + RS) eseten.
(U.i.: nem értek azzal egyet, hogy “ennyit tud a Zyx”.)
Udv., J
>

OK írok! Viszont nem kell vaktában kiválasztani. Éppen ezért érdemes egy sűrűt és egy hígat választani, majd kikeverni a tutit. Ez így a legprofibb, hidd el.zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 22:18Köszönöm!Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 22:09Itt találsz mindenfélét. (jó szívvel ajánlom, nagyon tartós)
https://jakomodell.hu/kereses?search=Di ... ption=true
Tipp: érdemes venni hígabbat is és ki lehet keverni az ideális állagot.
Na igen, itt tényleg sok félét lehet kapni, de vaktában kiválasztani az ideálisat...
Ha tényleg jársz erre a hétvégén, akkor ebből az 500 ezresből hozhatnál mutatóba.
Ha biztossá válik, írjj rám privátban, megbeszéljük.
Köszönöm előre is.![]()

Köszönöm!Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 22:09Itt találsz mindenfélét. (jó szívvel ajánlom, nagyon tartós)
https://jakomodell.hu/kereses?search=Di ... ption=true
Tipp: érdemes venni hígabbat is és ki lehet keverni az ideális állagot.

Itt találsz mindenfélét. (jó szívvel ajánlom, nagyon tartós)zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 22:07Akkor lehet, hogy az 500k-s lesz az? Nem tudom, majd utánanézek. Ami nekem van, az éppen nem folyik, olyan zselés, krémes állaga van.Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 22:02Tudom, EC-bázis. (azt viszont nem tudom, hogy náluk mi kapható)zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:58
Nem tudom milyen viszkozitású, még a Palotai úti elektronikai alkatrész boltban vettem, tudod, ott a Hollóházi porcelánbolt mellettiben.![]()
Kis műanyag tégelyben van, de sok info nincs rajta.
Attól tartok, amivel gyárilag kenve volt, az nem biztos, hogy zsír. Teljesen szagtalan, de valami ragacsos anyag, leginkább a Technocol-ra emlékeztetett, még új korában.
Valószínűleg az eresdeti egy nagy viszkozitású szilikon. Már a 60 ezres is alig folyik, az 500k-s pedig olyan mint a ragasztó.

Akkor lehet, hogy az 500k-s lesz az? Nem tudom, majd utánanézek. Ami nekem van, az éppen nem folyik, olyan zselés, krémes állaga van.Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 22:02Tudom, EC-bázis. (azt viszont nem tudom, hogy náluk mi kapható)zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:58Nem tudom milyen viszkozitású, még a Palotai úti elektronikai alkatrész boltban vettem, tudod, ott a Hollóházi porcelánbolt mellettiben.![]()
Attól tartok, amivel gyárilag kenve volt, az nem biztos, hogy zsír. Teljesen szagtalan, de valami ragacsos anyag, leginkább a Technocol-ra emlékeztetett, még új korában.
Valószínűleg az eresdeti egy nagy viszkozitású szilikon. Már a 60 ezres is alig folyik, az 500k-s pedig olyan mint a ragasztó.

Tudom, EC-bázis. (azt viszont nem tudom, hogy náluk mi kapható)zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:58Nem tudom milyen viszkozitású, még a Palotai úti elektronikai alkatrész boltban vettem, tudod, ott a Hollóházi porcelánbolt mellettiben.Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:49Milyen viszkozitású zsírt kentél oda?zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:16Szép estét mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Mivel kell "kenni" a karlift dugattyúját?
Ami gyárilag benne volt, az egy ragacsos, színtelen valami, de sajnos már kiszáradt, megkeményedett és ettől felgyorsúlt a dugattyú, nem fékez szinte semmit. Ez a ragacsos anyag adta a tapadást, fékezést.
Kitakarítottam, telenyomtam szilikonzsírral, de ettől még rosszabb lett, most már semmit sem tompít, fékez csak leesik a kar. Végig kell fognom a lift karját, és úgy engedni le. Ez így nem jó.
Ez a szilikonzsíros kenés, a korábban használt Linn kar liftjénél működött, de itt nem. Igaz ennek a dugattyúnak más a felépítése, mint Linn-é, más elven is működik.
Ötlet, javaslat?
Köszönöm!
Ott ahol lehet ilyet használni, én 60 000, 100 000, 500 000 CST viszkozitásból keverek ki megfelelőt.![]()

Nem tudom milyen viszkozitású, még a Palotai úti elektronikai alkatrész boltban vettem, tudod, ott a Hollóházi porcelánbolt mellettiben.Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:49Milyen viszkozitású zsírt kentél oda?zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:16Szép estét mindenkinek!
Ami gyárilag benne volt, az egy ragacsos, színtelen valami, de sajnos már kiszáradt, megkeményedett és ettől felgyorsúlt a dugattyú, nem fékez szinte semmit. Ez a ragacsos anyag adta a tapadást, fékezést.
Kitakarítottam, telenyomtam szilikonzsírral, de ettől még rosszabb lett, most már semmit sem tompít, fékez csak leesik a kar. Végig kell fognom a lift karját, és úgy engedni le. Ez így nem jó.
Ez a szilikonzsíros kenés, a korábban használt Linn kar liftjénél működött, de itt nem. Igaz ennek a dugattyúnak más a felépítése, mint Linn-é, más elven is működik.
Ötlet, javaslat?
Köszönöm!
Ott ahol lehet ilyet használni, én 60 000, 100 000, 500 000 CST viszkozitásból keverek ki megfelelőt.

FunkFirm FX5XBig írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:34Ha elárulnád milyen karról van szó sokkal könnyebben menne a segítség.zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:16Szép estét mindenkinek!
Ötlet, javaslat?
Köszönöm!![]()

Milyen viszkozitású zsírt kentél oda?zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:16Szép estét mindenkinek!
Ötlet, javaslat?
Köszönöm!

Ha elárulnád milyen karról van szó sokkal könnyebben menne a segítség.zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:16Szép estét mindenkinek!
Ötlet, javaslat?
Köszönöm!

ha egyszer lesz lelkierőm... elég pepecs a kábele az RS karnak... mellé a sarukat is kicsit összébb kell nyomni hozzá az avalonon. na,olyankor szoktam leszaggatni, még azt isRock60 írta: ↑2024.01.03., szer. 11:06Kizártnak tartom.
Ha nem lenne 100 kilós a lemezjátszód, akkor még gondolhatnánk, hogy a padló felől jövő rezgéseket nem tolerálja a tű, de így az sem jön szóba.
Érdekesség képen nem próbálod meg az Avalonban a ZYX - et ?
Pár kérdésre választ kapnál, párat kizárhatnál...
Kizártnak tartom.