Próbáltam. Az én mikroszkópom nem tud ekkora nagyítást. (kell egy jobb)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lp lemezmosó topik
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 759
Re: Lp lemezmosó topik
Ha sikerül rakj fel képet kíváncsi vagyok. Az én képem is egy pár ezer forintos USB mikroszkóppal készült, semmi extra, de ez látszik is a felbontáson.........
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7815
És hogy egy ilyen ridegre mosott lemez a "kosztól" újra életre kel-e vagy a mosás magában a lemez anyagában visszafordíthatatlan változásokat idéz elő, teszem azt a szennyeződésen túl a lemez anyagát is feloldja?pali923 írta: ↑2024.01.06., szomb. 00:44Én ugyan csak bölcsésznek születtem, de valamit nem értek ilyeneket olvasva. Mi a cél a mosással? Naivan azt gondolom, hogy minél tisztább lemez elérése a cél. Ez megvalósul ezekkel a mindenféle csodaszerekkel, de nem először olvasom azt, hogy rideg lesz a hang ilyenkor. Akkor mi is van? Mégsem jó, ha tökéletesen tiszta a lemez?
Én 3 lehetőséget látok:
- tiszta a lemez, semmi nincs rajta (szó szerint)
- a tisztítószerek valamilyen módon megváltoztatják a lemez tulajdonságait
- marad rajta valamilyen maradvány a tisztítószerből
Melyiktől lesz a hang élettelen és rideg? Van még 4. lehetőség is? Vagy csak optikai/akusztikai illúziók áldozata az, aki ilyet állít egy tiszta lemezről? Mi kell ahhoz egy teljesen tiszta lemezhez képest, hogy ne legyen rideg a hang?![]()
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Én 3 lehetőséget látok:
Melyiktől lesz a hang élettelen és rideg? Van még 4. lehetőség is? Vagy csak optikai/akusztikai illúziók áldozata az, aki ilyet állít egy tiszta lemezről? Mi kell ahhoz egy teljesen tiszta lemezhez képest, hogy ne legyen rideg a hang?
Én ugyan csak bölcsésznek születtem, de valamit nem értek ilyeneket olvasva. Mi a cél a mosással? Naivan azt gondolom, hogy minél tisztább lemez elérése a cél. Ez megvalósul ezekkel a mindenféle csodaszerekkel, de nem először olvasom azt, hogy rideg lesz a hang ilyenkor. Akkor mi is van? Mégsem jó, ha tökéletesen tiszta a lemez?
Én 3 lehetőséget látok:
Melyiktől lesz a hang élettelen és rideg? Van még 4. lehetőség is? Vagy csak optikai/akusztikai illúziók áldozata az, aki ilyet állít egy tiszta lemezről? Mi kell ahhoz egy teljesen tiszta lemezhez képest, hogy ne legyen rideg a hang?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2134
Itthon csak egy USB-s van. (szerintem csoda lesz, ha olyat tudok majd készíteni, mint a Te fotód)
- Big
- V.I.P.

Valami komoly mikroszkópod van?
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.

Addig nem aggódok amíg ilyenek a lemezeim:
- Big
- V.I.P.

Valamikor lehetett is venni a neten trideszt vizet, de már nem látok ilyesmit, állítólag bizonyos műtéteknél elengedhetetlen dolog, de ez is csak hallomásból van.supravox írta: ↑2024.01.04., csüt. 20:57Volt párom meg mikrobiológusként DNS szekvenáláshoz használt valami űber tiszta vizet.
Gondolom az élet minden csíráját kiszedték belőle.
Remélem nem írtam ordas sületlensèget.
Na azt használva öblítésre,sikerült bármelyik vinilből cd lemezt alkotni.
Annyira steril,rideg lett a hang,hogy mèg ma is kiráz a hideg.
Szóval azért valami organizmust érdemes hagyni a mosólötyiben![]()
- Big
- V.I.P.

Ioncserélt vizet m3 számra használják, én meg szépen megkérem, hogy desztillálja le 3x. Ami előnyét biztosan látok, hogy sokkal tovább "eltartható" mint a síma bolti cuccok azok nem olyan sok idő elteltével elkezdenek zavarossá válni és apró akár szabad szemmel is látható uszadék keletkezik bennük, arról nem is beszélve, mit látni a mikroszkóp alatt. Nekem van egy "referencia" üvegem abban tesztelem időközönként a vizet, nem-e bedöglött.
Volt párom meg mikrobiológusként DNS szekvenáláshoz használt valami űber tiszta vizet.
Gondolom az élet minden csíráját kiszedték belőle.
Remélem nem írtam ordas sületlensèget.
Na azt használva öblítésre,sikerült bármelyik vinilből cd lemezt alkotni.
Annyira steril,rideg lett a hang,hogy mèg ma is kiráz a hideg.
Szóval azért valami organizmust érdemes hagyni a mosólötyiben
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Big
- V.I.P.

A fenéket járunk előbb, csak feleségem vegyész.Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 19:11A napfény városában mindég előrébb járnak egy orrhosszal.Big írta: ↑2024.01.04., csüt. 19:07Akkor én nyertem! Trideszt vizet használok.Voyager írta: ↑2024.01.02., kedd 14:30Annyit érdemes tudni, hogy az Aqua Purificata tisztított víz (nem desztillált).
Korábban és is használtam, de néhány hónapja átálltam a kétszeresen desztillált vízre.
https://agrolaborkft.hu/termekek/bidesztillalt-viz/![]()
![]()
És mi a forrás? Te készíted?
- Voyager
- V.I.P.

A napfény városában mindég előrébb járnak egy orrhosszal.Big írta: ↑2024.01.04., csüt. 19:07Akkor én nyertem! Trideszt vizet használok.Voyager írta: ↑2024.01.02., kedd 14:30Annyit érdemes tudni, hogy az Aqua Purificata tisztított víz (nem desztillált).
Korábban és is használtam, de néhány hónapja átálltam a kétszeresen desztillált vízre.
https://agrolaborkft.hu/termekek/bidesztillalt-viz/![]()
És mi a forrás? Te készíted?
- Big
- V.I.P.

Akkor én nyertem! Trideszt vizet használok.Voyager írta: ↑2024.01.02., kedd 14:30Annyit érdemes tudni, hogy az Aqua Purificata tisztított víz (nem desztillált).
https://agrolaborkft.hu/termekek/bidesztillalt-viz/
- Voyager
- V.I.P.

Látom a lényeget kiragadtad!Rock60 írta: ↑2024.01.04., csüt. 12:56Ok, kösz, már sínen is van.Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 12:17
Aqua Purificata többféle módon készül és nem arról van szó, hogy egyáltalán nem jó. Annyi biztos, hogy az ára jóval magasabb, mint az alábbi víznek.
Tessék:
https://www.manipedishop.hu/bidesztilla ... er-t413832
Közben sikerült beszélnem a sperma hígító - bolttal, meg is rendeltem náluk az 5 literes flaskával.![]()
Kettőezer-párszáz, plusz Posta.
Ok, kösz, már sínen is van.Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 12:17
Aqua Purificata többféle módon készül és nem arról van szó, hogy egyáltalán nem jó. Annyi biztos, hogy az ára jóval magasabb, mint az alábbi víznek.
Tessék:
Közben sikerült beszélnem a sperma hígító - bolttal, meg is rendeltem náluk az 5 literes flaskával.
Kettőezer-párszáz, plusz Posta.
- Voyager
- V.I.P.

Tessék:
Ez jó...Akkor még vasalóba, sem jó, ha vízköves.
Locsolhatom rá a szobanövényekre...
Ránéztem erre a sperma-higító vizre - 5l - de árat sehol nem látok.
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 643
Privátban írj légyszíves!Artika írta: ↑2024.01.02., kedd 18:53A kérdésem az arányok lennének...
Mea culpa .. nem olvastam vissza ha már ezt leírtad valahol.
Köszi
frenki485 írta: ↑2023.12.28., csüt. 17:17
Így van, de:
Vegyész vagyok és hifista, használok nedves, vákuumos lemezmosót.
A Nagy Tibor félét, eleinte az ő mosó folyadékával, majd az általam elkészítettel.
Nem ördőngösség elkészíteni, a recept sem szuper titkos: deszt víz, izo-propil alkohol, felület aktív anyag (azaz folyékony mosószer).
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
A kérdésem az arányok lennének...
Köszi
Köszi
frenki485 írta: ↑2023.12.28., csüt. 17:17
Így van, de:
Vegyész vagyok és hifista, használok nedves, vákuumos lemezmosót.
A Nagy Tibor félét, eleinte az ő mosó folyadékával, majd az általam elkészítettel.
Nem ördőngösség elkészíteni, a recept sem szuper titkos: deszt víz, izo-propil alkohol, felület aktív anyag (azaz folyékony mosószer).
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1291
AP csak szűrt víz, gyógyszerkészítéshez. Orvosi célokra desztillált és csírátlanított vizet használnak.Voyager írta: ↑2024.01.02., kedd 16:51OK! Maradjunk annyiban, hogy nem minden esetben desztillálják.akvapark írta: ↑2024.01.02., kedd 16:27Mint lentebb írtam:Voyager írta: ↑2024.01.02., kedd 14:30Annyit érdemes tudni, hogy az Aqua Purificata tisztított víz (nem desztillált).
"3./ Az "aqua purificata" a VIII. kiadású gyógyszerkönyv új elnevezése a deszt. vízre.(Ezt már laborvezető neje
mondta.)"
Aqua Purificata Ph.Hg.VIII. gyógyszerkönyvi minőségű víz
Emberi fogyasztásra szánt minőségű vízből desztillálással, ioncserélő eljárással, vagy egyéb alkalmas módszerrel készül.
más módszer:
A vizet többszörös szűrőn vezetik keresztül, aminek hatására szinte az összes oldott só és a csapvízben megtalálható klór is kivonásra kerül. A víztisztítási folyamatok között szerepelhetnek a szűrés, ozonizálás, ultrahangos tisztítás és más kémiai eljárások.
Jól teszed hogy 2x desztilláltat használsz!
- Voyager
- V.I.P.

OK! Maradjunk annyiban, hogy nem minden esetben desztillálják.akvapark írta: ↑2024.01.02., kedd 16:27Mint lentebb írtam:Voyager írta: ↑2024.01.02., kedd 14:30Annyit érdemes tudni, hogy az Aqua Purificata tisztított víz (nem desztillált).
"3./ Az "aqua purificata" a VIII. kiadású gyógyszerkönyv új elnevezése a deszt. vízre.(Ezt már laborvezető neje
mondta.)"
Aqua Purificata Ph.Hg.VIII. gyógyszerkönyvi minőségű víz
Emberi fogyasztásra szánt minőségű vízből desztillálással, ioncserélő eljárással, vagy egyéb alkalmas módszerrel készül.
más módszer:
A vizet többszörös szűrőn vezetik keresztül, aminek hatására szinte az összes oldott só és a csapvízben megtalálható klór is kivonásra kerül. A víztisztítási folyamatok között szerepelhetnek a szűrés, ozonizálás, ultrahangos tisztítás és más kémiai eljárások.
mondta.)"
Mint lentebb írtam:Voyager írta: ↑2024.01.02., kedd 14:30Annyit érdemes tudni, hogy az Aqua Purificata tisztított víz (nem desztillált).
mondta.)"
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Voyager
- V.I.P.

Annyit érdemes tudni, hogy az Aqua Purificata tisztított víz (nem desztillált).