Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Quartz órák
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1056
Re: Quartz órák
A képeken van mechanikus és quartz óra is. 
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6551
Re: Mechanikus órák
komarfamily írta: ↑2025.12.31., szer. 12:08Torold oket nyugodtan;)
Átraktam a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1101
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9745
Az Omega & Swatch órák nem mechanikusak.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1101
- Vinkler
- Adminisztrátor

Egy cég ugye. Mikor megjelent az órás csoportokban szinte lázadás tört ki, hogy mekkora szentségtörés.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3355
Köszönöm! Azért nem annyira hardcore, mint amire a márkát ismerve gondolnánk.
Szerintem kimondottan fiataloknak szánt kollekció, ami az anyaghasználaton, és a szíjjon is látszik. Nyilván akármihez az Omega sem adja a nevét, de azért ez egy belépő szint.
A maholnap 18 éves fiamnak, nagy örömet sikerült szerezzek vele.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6330
Nem semmi ajándék!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3355
A fiamat ezzel leptem meg Karácsonyra!
A könyvet pedig a páromtól kaptuk közösen.
A könyvet pedig a páromtól kaptuk közösen.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 706
Kb. egy éven belül vásárolt quartz illetve napelemes óráim.
A Lorus a legutolsó (Seiko almárka, a Pulsar alatti), de valódi Lorus bőrszíj, itt az tetszett meg, hogy számomra gyönyörűen vékony a mutatók. Fehér számlappal szerintem még szebb lenne.
A Casio Tough Solarral nem tudok megbarátkozni, mert tetszik, de a műanyag háza gagyi hatású szerintem.
A Citizen, meg a Casio búvár viszi a prímet ezek közül, a Casio a ma kapható legolcsóbb említésre méltó búváróra. (legalábbis így tudom)
Utóbbi kettőnek nagyon szép a fluroeszkáló számlapja, majd lehet teszek fel olyan képet is.
A Lorus a legutolsó (Seiko almárka, a Pulsar alatti), de valódi Lorus bőrszíj, itt az tetszett meg, hogy számomra gyönyörűen vékony a mutatók. Fehér számlappal szerintem még szebb lenne.
A Casio Tough Solarral nem tudok megbarátkozni, mert tetszik, de a műanyag háza gagyi hatású szerintem.
A Citizen, meg a Casio búvár viszi a prímet ezek közül, a Casio a ma kapható legolcsóbb említésre méltó búváróra. (legalábbis így tudom)
Utóbbi kettőnek nagyon szép a fluroeszkáló számlapja, majd lehet teszek fel olyan képet is.
- Csatolmányok
-
- lorus_.jpg (153.67 KiB) Megtekintve 623 alkalommal
-
- casio_200.jpg (132.73 KiB) Megtekintve 623 alkalommal
-
- casio_.jpg (187.93 KiB) Megtekintve 623 alkalommal
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 914
Elkapott az érzés, hogy KELL egy hasonló óra, mint gyerekkoromban. Persze, olyat nem találtam égen-földön, de vettem egy alap, faék Casio-t. Ezek 2099-ig működnek. Full auto-calendar (to year 2099)
Jó kérdés, hogy ezek bírnak-e annyit, mint a régiek?

Nem szotkam hibázni.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3069
A mai nap a budaörsi bolhapiacon kezdődött, igazán ritkán járok oda, mert a tatabányai bolha (nekem) sokkal jobb
Persze ezer és egy dolgot lát az emberfia, de néha egy csoda is kerül a szemem elé. Mint ez az időtlen szépségű, hihetelen ritka Compu Chron (Sanyo gyártmányú) vintage LED zsebóra a '70-es évek elejéről
Rozsdamentes fémtok, lekerekített sarkokkal, nagyméretű vörös Lexan display-el, ami szinte a mai okosórák divatos ismertető jegyeit hordozza magán.
A funkciók az akkori kornak megfelelőek - hónap/nap/de/du/óra/perc/mp.
TJ.
Persze ezer és egy dolgot lát az emberfia, de néha egy csoda is kerül a szemem elé. Mint ez az időtlen szépségű, hihetelen ritka Compu Chron (Sanyo gyártmányú) vintage LED zsebóra a '70-es évek elejéről
Rozsdamentes fémtok, lekerekített sarkokkal, nagyméretű vörös Lexan display-el, ami szinte a mai okosórák divatos ismertető jegyeit hordozza magán.
A funkciók az akkori kornak megfelelőek - hónap/nap/de/du/óra/perc/mp.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Új szerzemény...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- tunerman
- V.I.P.

Kiváncsiságból kikerestem a Levis calculator watch beprogramozott öröknaptár tartományát, ami 1980.01.01 és 1999.12.31. között van. A mai dátumhoz tartozó beállítást az 1991-es év adta ki, azzal egyeznek a mai hét napjai.
Azon egy kicsit elgondolkodtam, hogy egy kommersz termékre milyen használati időtartományt programoznak előre, mennyit látnak érdemesnek ebből beletenni
TJ.
Azon egy kicsit elgondolkodtam, hogy egy kommersz termékre milyen használati időtartományt programoznak előre, mennyit látnak érdemesnek ebből beletenni
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- tunerman
- V.I.P.

Sohasem lehet előre tudni, hogy mit talál az emberfia a bolhapiacok forgatagában - hát a múlt héten ezt a viharvert Levis Calculator Watch - ot zsákoltam be
Miután ezen a héten a bolhapiacon vettem hozzá egy G8-as gombelemet, már be is indult a csodaszerkezet, minden funkció működik benne.
Mondjuk kellett egy kis idő hozzá, mire kitaláltam, hogy miképpen lehet beállítani a hónap/nap/dátum/idő funkciókat...az öröknaptár a mostani éveket már nem tudja, ezért van a szombat kijelzés a mai napra
TJ.
Miután ezen a héten a bolhapiacon vettem hozzá egy G8-as gombelemet, már be is indult a csodaszerkezet, minden funkció működik benne.
Mondjuk kellett egy kis idő hozzá, mire kitaláltam, hogy miképpen lehet beállítani a hónap/nap/dátum/idő funkciókat...az öröknaptár a mostani éveket már nem tudja, ezért van a szombat kijelzés a mai napra
TJ.
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 520
- Kapcsolat:
Szép jószág: Seiko Prospex Speedtimer "Pogue" Solar Chronograph SSC947P1 https://www.youtube.com/watch?v=EReCn35yTqA
- tunerman
- V.I.P.

Az előző hozzaszólásomban egy faék egyszerűségű korai LED-es órát mutattam be - akkor most jöjjön ugyanúgy a '70-es évek elejéről a bonyolultabb működésű ellenpélda.
Ez a LED-es órák szent grálja, a Ragen Synchronar, következőket tudta 1972-ben:
- szökőév/hónap/nap/óra/perc/másodperc/12/24 órás kijelzés
Infó itt:
https://www.gearpatrol.com/watches/a575 ... red-watch/
Ezt órát a bécsi bolhapiacon vettem 17 éve, akkor sikerült szétvágnom a két félből álló vörös Lexan házat, és az akkumulátort kicserélni benne.
A beállítása egyszerűnek indult, de félelmetesen alakult, amikor rájöttem, hogy a hónapok/szökőévek NEM állíthatóak be kivülről
Azt egyszerűen kihagyták a menűből is, csak az idő haladtával saját maga! lépteti tovább...
Azt gondolták 1972-ben, hogy a Varta NCD akku majd kitart sokáig, nem felejti el az óra a beállított időt - hát ez nem jött be, több mint 30 évig állt az óra a tönkrement akkumulátorokkal és mindent elfelejtett. Ez is egy kezdetleges programozásra utaló vicces helyzet. Nekem kellett kivülről minden hónap utolsó napjára, 23:59-re állitani, majd megvárni 1 percig mig magától átvált a következő hónapra - aztán megint előlről mindent a következő hónapnál.
A óra különben jól működik a két Varta NMH V80-as akkuval, meg vagyok elégedve ezzel ritkasággal.
TJ.
Ez a LED-es órák szent grálja, a Ragen Synchronar, következőket tudta 1972-ben:
- szökőév/hónap/nap/óra/perc/másodperc/12/24 órás kijelzés
Infó itt:
https://www.gearpatrol.com/watches/a575 ... red-watch/
Ezt órát a bécsi bolhapiacon vettem 17 éve, akkor sikerült szétvágnom a két félből álló vörös Lexan házat, és az akkumulátort kicserélni benne.
A beállítása egyszerűnek indult, de félelmetesen alakult, amikor rájöttem, hogy a hónapok/szökőévek NEM állíthatóak be kivülről
Azt egyszerűen kihagyták a menűből is, csak az idő haladtával saját maga! lépteti tovább...
Azt gondolták 1972-ben, hogy a Varta NCD akku majd kitart sokáig, nem felejti el az óra a beállított időt - hát ez nem jött be, több mint 30 évig állt az óra a tönkrement akkumulátorokkal és mindent elfelejtett. Ez is egy kezdetleges programozásra utaló vicces helyzet. Nekem kellett kivülről minden hónap utolsó napjára, 23:59-re állitani, majd megvárni 1 percig mig magától átvált a következő hónapra - aztán megint előlről mindent a következő hónapnál.
A óra különben jól működik a két Varta NMH V80-as akkuval, meg vagyok elégedve ezzel ritkasággal.
TJ.
- Csatolmányok
-
- Ragen Synchronar MKI front foto.jpeg (161.08 KiB) Megtekintve 3299 alkalommal
-
- Ragen Synchronar MKI rear foto.jpeg (170.34 KiB) Megtekintve 3299 alkalommal
-
- Ragen Synchronar hour & minute foto.jpeg (86.35 KiB) Megtekintve 3299 alkalommal
-
- Ragen Synchronar MKI month & date foto.jpeg (88.88 KiB) Megtekintve 3299 alkalommal
-
- Ragen Synchronar MKI leap year & seconds foto.jpeg (79.57 KiB) Megtekintve 3299 alkalommal
- tunerman
- V.I.P.

Egy nagyon korai - a '70-es évek elejéről származó - piros LED-es karóráról tennék fel fotókat. Funkcionálisan nagyon keveset tud (dátum/óra/perc/másodperc), ami igazán kevés, mivel ezek a piros LED-es kivitelűek már a hónapot is mutatták.
További kezdeti programozásra utal, hogy fordìtva működik a beállítási protokolja
Elöször a funkciógombot kell benyomni, majd a besüllyesztett gombot nyomkodva lehet léptetni a beállítandó időket. Ezt a butaságot azután gyorsan elhagyták, a rejtett gomb volt azután a beállìtási menübe való belépéshez, és a funkciógombokat nyomkodva lehettett állítani az időt.
Meglepően ritkák és érdekesek ezek a kezdetleges, első próbálkozások a quartz órák fejlődési vonalában..
TJ.
További kezdeti programozásra utal, hogy fordìtva működik a beállítási protokolja
Elöször a funkciógombot kell benyomni, majd a besüllyesztett gombot nyomkodva lehet léptetni a beállítandó időket. Ezt a butaságot azután gyorsan elhagyták, a rejtett gomb volt azután a beállìtási menübe való belépéshez, és a funkciógombokat nyomkodva lehettett állítani az időt.
Meglepően ritkák és érdekesek ezek a kezdetleges, első próbálkozások a quartz órák fejlődési vonalában..
TJ.
Van egy ilyenem gyermekkoromból. 85-86'
Az első gombok sajnos nem működnek.
Vajon javítható?
Az első gombok sajnos nem működnek.
Vajon javítható?
Szerintem!
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 706
Casio szvsz, a másik ha jól emlékszem egy jó pár éve felfutó kínai márka, rohadt olcsón lehetett rendelni kínai oldalakról, és én azt vettem észre, hogy a Casio-t másolja.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 659
- Kapcsolat:
Na végre ébresztő volt Casio-éknál (autókba is csinálhatnák)
https://www.casio.com/intl/watches/casi ... trn-50-2a/
https://www.casio.com/intl/watches/50th/Heritage/1970s/
azért az a kopott '74-es még mindig érték lesz
https://www.casio.com/intl/watches/casi ... trn-50-2a/
https://www.casio.com/intl/watches/50th/Heritage/1970s/
azért az a kopott '74-es még mindig érték lesz
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 520
- Kapcsolat:
Konkrétan kávézaccból.Vinkler írta: ↑2023.12.30., szomb. 16:15Design óra. Közösségi finanszírozásból tolták fel magukat. Készítettek órát pölö újrahasznosított kávéból is.stx írta: ↑2023.12.30., szomb. 15:16Ilyet kaptam karácsonyra > https://www.lilienthal.berlin/en/c01-108-b023eb?c=40
Csinos.![]()
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 659
- Kapcsolat:
Jól néz ki és Ronda szerkezet van benne. Az jóstx írta: ↑2023.12.30., szomb. 15:16Ilyet kaptam karácsonyra > https://www.lilienthal.berlin/en/c01-108-b023eb?c=40
Csinos.![]()
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
- Vinkler
- Adminisztrátor

Design óra. Közösségi finanszírozásból tolták fel magukat. Készítettek órát pölö újrahasznosított kávéból is.stx írta: ↑2023.12.30., szomb. 15:16Ilyet kaptam karácsonyra > https://www.lilienthal.berlin/en/c01-108-b023eb?c=40
Csinos.![]()