Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4234
Re: Kábelezzünk
Kipróbálnám az XLR - RCA bekötést az új erősítővel, első körben a meglévő XLR kábelemmel.
Nincs esetleg valakinek elfekvő XLR - RCA átalakítója, hogy meg tudjam nézni, vance értelme foglalkozni vele? Az XLR kábel ugye apa végződésű, az erősítő bemenet meg anya.
Köszi előre is!
Nincs esetleg valakinek elfekvő XLR - RCA átalakítója, hogy meg tudjam nézni, vance értelme foglalkozni vele? Az XLR kábel ugye apa végződésű, az erősítő bemenet meg anya.
Köszi előre is!
Csak a Marantz! :-D
Nem értem, ehhez hogyan jönnek saját, felvett zenék?
Még annyit hozzátennék, hogy próbálkoztam ennek a set-top-boxnak a tápjának cseréjével, teljesen eredménytelenűl.
A gyári, telefontöltő jellegű tápegység helyett először egy Microsoft tápegységet csatlakoztattam, majd kiváncsiságból a lemezjátszó 300W-os, TeraDak lineáris tapegységégét is rádugtam, de hiába, semmilyen változást nem tudtam felfedezni.
Meglátásom szerint, ez a set-top-box egy filléres, ultra gagyi eszköz, ami csak a szolgáltató költséghatékony törekvéseit szolgálja.
Ezért is vonakodom ez a box, és a tv közé valami minőségibb HDMI kábelt venni, mert ugyan olyan zsákutca, kidobott pénz lehet, mint a tápegység. Még jó, hogy ez utóbbit már nem kellett megvennem.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3442
Nekem csak egy valami nem világos. Az én ismereteimben a Set-top-box, a szolgaltató által biztosított, a televízióadás dekódolására szolgáló eszköz. Ami távirányitható, csatornákat váltunk vele, tv műsortujsagot láthatunk egy gombnyomásra, stb. Az esetemben ez egy cigarettásdoboznál alig nagyobb kütyü, egy IR érzékelővel, és egy funkcióleddel, a hatulján 1-1 táp, lan, es hdmi csatlakozóval, ennyi.Rock60 írta: ↑2023.12.27., szer. 08:34Az utolsó négy emeletes közhely - cunamire mégsem reagálnék, viszont a saját rendszeres próbával kapcsolatban elmesélem egy tapasztalatomat, ami arra világít rá, hogy arra sem lehet mérget venni, mert minden mindennel összefügg, és sosem tudhatjuk, mit tarthatunk végleges komponensnek és melyik kis résztvevő boríthatja a bilit.
Röviden :
Két különböző tápkábelt használok a rendszeremben, erről beszéltem már, többször.
Az egyiknek picit fényesebb a hangja, de a különbség nem számottevő, mindegyiknek meg van a beállt helye a rendszerben. Történetesen a set-top-box Sbooster tápjának a fényesebb kábel "jutott" így a legkiegyensúlyozottabb a hang.
Mióta megvettem a Booster tápot, azóta ba...a a csőrömet egy nem túl korrekt kialakítás. A DC dugók kínálatában valamiért nem szerepelt olyan, ami passzolt volna a box seggébe.
Akkor azt hittem, hogy ez valami ritkaság - azóta kiderűlt, hogy nem, 2.1 mm - ezért levágtam a cserélhetőgéget lehetővé tévő adapter csatlakozót, és hozzátoldottam egy másik táp DC kábel darabját az arra szerelt 2.1 dugóval együtt.
Mivel a kábelen eleve volt egy gyári csatlakozós toldás, így összesen két toldással - az enyém korrektül ezüst cinnel forrasztva - felszerelve működött a DC oldal.
Na, ezt a kuplerájt szüntettem meg avval, hogy az első toldás előtt elvágtam a kábelt és felforrasztottam egy patent 2.1 - es Oyaide DC dugót.
Más változás nem történt.
Összedugtam, bekapcsoltam a boxot, TV adást néztem/hallgattam, de valami nagyon fura volt, nem tetszett. Na, mindegy gondoltam, ez most nem annyira releváns, halljuk a számtalanszor meghallgatott felvételeim egyikét.
Jó, volt, jó volt, hallatszott, hogy meghálálta a cucc a gombolyag megszüntetését, de valami olyan közép-magas kiemeléses visítozással járt együtt, amitől teljesen elkeseredtem.![]()
Gondoltam, az Oyaide ezt nem csinálhatja, majd egy kis bejáródással, mire az elektronok eldöntik merre van az előrre, javul a helyzet. Két napig sz...am vele, valami változott, de a lényeg nem.
Aztán, mint a villámcsapás, eszembe jutott a tápkábel. Nem lehet, hogy ettől van, de talán !
Kihúztam a " kissé" fényesebb hangút, amivel mindig is tápláltam nagy megelégedéssel a tápot, és beledugtam helyébe a másikat.
Minden a helyére került ! Megszünt a középmagas kiemelés, a visítás.
Ez a táp ilyen jól, még nem szólt soha, semmivel.![]()
A két tápkábel között ekkora különbséget még sosem hallottam, mint most a tápban cserélgetve.
Ezt csak egy példának hoztam fel, hogy ha a saját rendszeremet vettem volna sarokpontnak, most kikiálthattam volna - helytelenűl - hogy az Oyaide dugó az bizony visít.
Micsoda hiba lett volna.
Nem értem, ehhez hogyan jönnek saját, felvett zenék?
Még annyit hozzátennék, hogy próbálkoztam ennek a set-top-boxnak a tápjának cseréjével, teljesen eredménytelenűl.
A gyári, telefontöltő jellegű tápegység helyett először egy Microsoft tápegységet csatlakoztattam, majd kiváncsiságból a lemezjátszó 300W-os, TeraDak lineáris tapegységégét is rádugtam, de hiába, semmilyen változást nem tudtam felfedezni.
Meglátásom szerint, ez a set-top-box egy filléres, ultra gagyi eszköz, ami csak a szolgáltató költséghatékony törekvéseit szolgálja.
Ezért is vonakodom ez a box, és a tv közé valami minőségibb HDMI kábelt venni, mert ugyan olyan zsákutca, kidobott pénz lehet, mint a tápegység. Még jó, hogy ez utóbbit már nem kellett megvennem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Az utolsó négy emeletes közhely - cunamire mégsem reagálnék, viszont a saját rendszeres próbával kapcsolatban elmesélem egy tapasztalatomat, ami arra világít rá, hogy arra sem lehet mérget venni, mert minden mindennel összefügg, és sosem tudhatjuk, mit tarthatunk végleges komponensnek és melyik kis résztvevő boríthatja a bilit.
Röviden :
Két különböző tápkábelt használok a rendszeremben, erről beszéltem már, többször.
Az egyiknek picit fényesebb a hangja, de a különbség nem számottevő, mindegyiknek meg van a beállt helye a rendszerben. Történetesen a set-top-box Sbooster tápjának a fényesebb kábel "jutott" így a legkiegyensúlyozottabb a hang.
Mióta megvettem a Booster tápot, azóta ba...a a csőrömet egy nem túl korrekt kialakítás. A DC dugók kínálatában valamiért nem szerepelt olyan, ami passzolt volna a box seggébe.
Akkor azt hittem, hogy ez valami ritkaság - azóta kiderűlt, hogy nem, 2.1 mm - ezért levágtam a cserélhetőgéget lehetővé tévő adapter csatlakozót, és hozzátoldottam egy másik táp DC kábel darabját az arra szerelt 2.1 dugóval együtt.
Mivel a kábelen eleve volt egy gyári csatlakozós toldás, így összesen két toldással - az enyém korrektül ezüst cinnel forrasztva - felszerelve működött a DC oldal.
Na, ezt a kuplerájt szüntettem meg avval, hogy az első toldás előtt elvágtam a kábelt és felforrasztottam egy patent 2.1 - es Oyaide DC dugót.
Más változás nem történt.
Összedugtam, bekapcsoltam a boxot, TV adást néztem/hallgattam, de valami nagyon fura volt, nem tetszett. Na, mindegy gondoltam, ez most nem annyira releváns, halljuk a számtalanszor meghallgatott felvételeim egyikét.
Jó, volt, jó volt, hallatszott, hogy meghálálta a cucc a gombolyag megszüntetését, de valami olyan közép-magas kiemeléses visítozással járt együtt, amitől teljesen elkeseredtem.
Gondoltam, az Oyaide ezt nem csinálhatja, majd egy kis bejáródással, mire az elektronok eldöntik merre van az előrre, javul a helyzet. Két napig sz...am vele, valami változott, de a lényeg nem.
Aztán, mint a villámcsapás, eszembe jutott a tápkábel. Nem lehet, hogy ettől van, de talán !
Kihúztam a " kissé" fényesebb hangút, amivel mindig is tápláltam nagy megelégedéssel a tápot, és beledugtam helyébe a másikat.
Minden a helyére került ! Megszünt a középmagas kiemelés, a visítás.
Ez a táp ilyen jól, még nem szólt soha, semmivel.
A két tápkábel között ekkora különbséget még sosem hallottam, mint most a tápban cserélgetve.
Ezt csak egy példának hoztam fel, hogy ha a saját rendszeremet vettem volna sarokpontnak, most kikiálthattam volna - helytelenűl - hogy az Oyaide dugó az bizony visít.
Micsoda hiba lett volna.
Még keresgélem a szavakat...
Szerintem azzal nem feltétlen a legjobb töntést hozzuk, hogy megvesszük az általunk még megfizethető, legdrágább kábelt. Jó esély van rá, de korántsem biztos, hogy a rendszerünk ezzel a kábellel teljesít a legjobban.
- zoli73
- V.I.P.

Eddig magam is úgy tapasztaltam, hogy minél drágább egy kábel, annál jobb, de azért ez nem ennyire fekete-fehér.nemtomm írta: ↑2023.12.26., kedd 19:23Csak egy maradhat ….ki kell próbálni mindent az anyagi lehetőség határain belűl…. De a saját tapasztalatom minél drágább egy kábel annál többet hoz…De a rendszer többi elemének is jónak vagy minimum azonos szinten kell lennie…Vinkler írta: ↑2023.12.26., kedd 19:13Nem férhet bele!zoli73 írta: ↑2023.12.26., kedd 16:18
Egy "akármilyen"? Ebbe a fogalomba egy nagyon jó, akár oda illő kábel is beleférhet.
Igen, vannak akik a kábelekben hisznek, tőlük várják a megváltást, és folyton cserélgetik a kábeleiket, hangolni próbálják velük a rendszerüket, sokszor reménytelenűl. De honnan lehet tudni, hogy melyik az "odaillő" kábel? Pláne próba nélkül.
Én is azt vallom, hogy jolly-jóker kábel, ami minden rendszerbe jó, nem létezik, de mindegyiknek megvan az ideális helye, rendszere. Ennek megtalálására viszont nem tudom, hogy létezik-e tuti recept?![]()
Sokszor, sokan elmondták már ezen a fórumon, hogy kábelekkel hangolniérdemes! Ez az én tapasztalatom is!
Viszont érdemes megtalálni a rendszerbe illő legoptimálisabb kábelt, mert azzal tudod feltenni az i-re a pontot.
Van-e tuti recept erre? Van! Minden esetben mag kell hallgatni saját rendszerben. Ez elkerülhetetlen, viszont a végeredmény garantált! Az marad, ami neked a legjobban tetszik.![]()
akkor jó hallod ki a legjobban…rettenetesen sokat hoz még a kábel végén a csatlakozó pedig sokan nem is gondolnak rá….megéri…
![]()
![]()
Szerintem azzal nem feltétlen a legjobb töntést hozzuk, hogy megvesszük az általunk még megfizethető, legdrágább kábelt. Jó esély van rá, de korántsem biztos, hogy a rendszerünk ezzel a kábellel teljesít a legjobban.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Szerintem is ez az egyetlen módja, hogy jó döntést hozzunk, de ezt hogy is kellene kivitelezni?
Minden szóba jöhető, általunk megfizethető kábelt, meg kell hallgatni saját rendszerben? Ez nagyjábol kivitelezhetetlen, valami alapján mégiscsak szelektálni kellene.
A saját rendszeres próba fontosságát szerintem senki sem vitatja, de az azt megelőző előszelektáló praktikák már eléggé szerteágazóak, szubjektívek lehetnek, de szüksegesek.
- zoli73
- V.I.P.

Van aki nem így tesz?Vinkler írta: ↑2023.12.26., kedd 19:13Van! Minden esetben mag kell hallgatni saját rendszerben. Ez elkerülhetetlen, viszont a végeredmény garantált! Az marad, ami neked a legjobban tetszik.zoli73 írta: ↑2023.12.26., kedd 16:18
Egy "akármilyen"? Ebbe a fogalomba egy nagyon jó, akár oda illő kábel is beleférhet.
Igen, vannak akik a kábelekben hisznek, tőlük várják a megváltást, és folyton cserélgetik a kábeleiket, hangolni próbálják velük a rendszerüket, sokszor reménytelenűl. De honnan lehet tudni, hogy melyik az "odaillő" kábel? Pláne próba nélkül.
Én is azt vallom, hogy jolly-jóker kábel, ami minden rendszerbe jó, nem létezik, de mindegyiknek megvan az ideális helye, rendszere. Ennek megtalálására viszont nem tudom, hogy létezik-e tuti recept?![]()
Szerintem is ez az egyetlen módja, hogy jó döntést hozzunk, de ezt hogy is kellene kivitelezni?
Minden szóba jöhető, általunk megfizethető kábelt, meg kell hallgatni saját rendszerben? Ez nagyjábol kivitelezhetetlen, valami alapján mégiscsak szelektálni kellene.
A saját rendszeres próba fontosságát szerintem senki sem vitatja, de az azt megelőző előszelektáló praktikák már eléggé szerteágazóak, szubjektívek lehetnek, de szüksegesek.
Csak egy maradhat ….ki kell próbálni mindent az anyagi lehetőség határain belűl…. De a saját tapasztalatom minél drágább egy kábel annál többet hoz…De a rendszer többi elemének is jónak vagy minimum azonos szinten kell lennie…Vinkler írta: ↑2023.12.26., kedd 19:13Nem férhet bele!zoli73 írta: ↑2023.12.26., kedd 16:18
Sokszor, sokan elmondták már ezen a fórumon, hogy kábelekkel hangolniérdemes! Ez az én tapasztalatom is!
Viszont érdemes megtalálni a rendszerbe illő legoptimálisabb kábelt, mert azzal tudod feltenni az i-re a pontot.
Van-e tuti recept erre? Van! Minden esetben mag kell hallgatni saját rendszerben. Ez elkerülhetetlen, viszont a végeredmény garantált! Az marad, ami neked a legjobban tetszik.![]()

"Az igazi barát szemből támad."
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10198
Nem férhet bele!zoli73 írta: ↑2023.12.26., kedd 16:18
Én is azt vallom, hogy jolly-jóker kábel, ami minden rendszerbe jó, nem létezik, de mindegyiknek megvan az ideális helye, rendszere. Ennek megtalálására viszont nem tudom, hogy létezik-e tuti recept?
Sokszor, sokan elmondták már ezen a fórumon, hogy kábelekkel hangolni
Van-e tuti recept erre? Van! Minden esetben mag kell hallgatni saját rendszerben. Ez elkerülhetetlen, viszont a végeredmény garantált! Az marad, ami neked a legjobban tetszik.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6558
Ha a természetesség a cél, a kijelzők/kivetítők képénél van egy olyan, amit úgy neveznek, hogy kalibrálás. Szakember elvégzi neked, jó eséllyel olcsóbban, mint bármi extra kábel (ami után amúgy is kalibráltatni kell, ha komolyan gondolod a "természetességet".Rock60 írta: ↑2023.12.26., kedd 15:10Ok, de az nem ugyanaz, mint ha egy jobb kábel hatására természetesebb is a kép/hang.
Hasonlóan, mint mikor egy kommersz erősítőn feltekered a mélyet, és a magasat, az sem lesz olyan, mintha egy klasszissal jobb ,de hangszínszabályzó nélküli erősítő hangja.
Az AQ Carbon képe sem abban jobb a Hamanál, hogy élesebb, vagy színesebb.
Ha a tévé kalibrálhtaó, a kalibrálás után minden "javítás", történjen az kábellel vagy bármi más módon, a természetesség rovására fog menni, akkor is, ha jobban tetszik.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Egy nagyon kellemes karakterrel rendelkező kábel.
Ez is csinál valamit a hanggal de az nagyon szerethető.
Örülök,hogy bejött a tipp.Rock60 írta: ↑2023.12.26., kedd 15:59A hagyományos, a készülékhez mellékelt sárga kanóc helyett használt Supra Cat8 - as ethernet kábel nagy előrelépést jelentett.
17.500 forintért bomba jó befektetés a hangminőség javítására. Természetes, tiszta hangzású drót, dinamikája összehasonlíthatatlan a tartozék-dróttal szemben.
Supravox ajánlatán tegnap felbuzdulva beszereztem egy Viablue Cat6A drótot, és pár órája be is kötöttem.
Úgy van, ahogy jellemezte : Felszabadultabb, színesebb, szerethetőbb hang.
Sávszélei szélesebbek, lazább az atmoszférája, a zene szinte több hangból áll, mintha egy képzeletbéli hagymáról több héjat lehetne lehúzni.
Most is az szól, figyelem tovább...
Lágyabb, selymesebb hangzás, nagyobb tér.
A különbség nem nagy, de minden pillanatban kitapintható.
Szóval, na !
Két és fél - háromszoros árról beszélünk, de nincsen vita, marad !![]()
Túlon túl sokszor olvasom a " rendszerfüggő, ízlésfüggő, készülékfüggő " meg tudom is én még mitől függő kifejezéseket. Sosem osztottam ezt 100 % - ban.
Supravox-al egy csavarnyi alkatrész sem egyezik a rendszerünkben, a tapasztalatunk mégis hasonló.
Ahogy egyetlen AN elektronikám sincsen, a VZ mégis brillírozik.
Az van, amit mindig is gondoltam. Ami jobb, az jobb...![]()
Egy nagyon kellemes karakterrel rendelkező kábel.
Ez is csinál valamit a hanggal de az nagyon szerethető.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1.1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1.1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6558
De azért remélem, hogy valami rendes (a tévé árának legalább negyedébe-felébe kerülő) tápkábellel helyettesíted a tévéd gyári kábelét, mert azzal lehet ám a "természetességet" fokozni ezerrel. És legalább ott tényleg látszik az ég és föld, ha olyan képet jelenítesz meg rajta
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Szó szerint.zoli73 írta: ↑2023.12.26., kedd 17:45
1-1 jól sikerült kábelcserével, olyan változások idézhetők elő a hangképben, pl. térkiterjedés fokozódása, jelenlétérzet, hangszerhangok valóságoshoz közeledése, természetesség, javuló szövegértés, stb., amiket egy ekvalizer sohasem.
Számomra egy valami jut eszembe az ekvalizerről, ami igen kellemetlen emlék, az a brutálisan megemelkedett zaj, és ilyet semmilyen kábel nem produkál.
Bár az újabb generációjú hangszínszabályzók ebből a szempontból is jobbak mint őseik, hanglenyomatuk most is van.
hangzás, és az ütemes villódzás, volt is 1-2, de ha vásárolok, vagy kipróbálok egy kábelt, majd érzékelem a hatását, akkor bennem sohasem az ekvalizeres emlékeket idézi fel.
1-1 jól sikerült kábelcserével, olyan változások idézhetők elő a hangképben, pl. térkiterjedés fokozódása, jelenlétérzet, hangszerhangok valóságoshoz közeledése, természetesség, javuló szövegértés, stb., amiket egy ekvalizer sohasem.
Számomra egy valami jut eszembe az ekvalizerről, ami igen kellemetlen emlék, az a brutálisan megemelkedett zaj, és ilyet semmilyen kábel nem produkál.
- zoli73
- V.I.P.

Fiatal koromban engem is magával ragadott az ekvalizer hatása, az "ütős", sajnos a valóságtól teljesen elrugaszkodottjuliush írta: ↑2023.12.26., kedd 16:25Bármely jelútban elhelyezett kábel cseréjével közvetlenül befolyásoljuk a teljes rendszer idő-/fázis-/frekvencia-tartománybeli viselkedését, mégha csak rendkívül csekély mértékben is, tehát valójában az általa kifejtett hatás mechanizmusa fizikailag megfeleltethető a köztudatba "ekvalizerként" bevonult eszközökével. Mindazonáltal a korábbi posztomban is gondolatjelek között hivatkoztam a kifejezésre...
PS: Nyilván a tápkábel cseréjének hatása is érvényesülhet, csak közvetettebb mechanizmusokon keresztül.
hangzás, és az ütemes villódzás, volt is 1-2, de ha vásárolok, vagy kipróbálok egy kábelt, majd érzékelem a hatását, akkor bennem sohasem az ekvalizeres emlékeket idézi fel.
Lehet, én a hatás elméletéhez nem értek.juliush írta: ↑2023.12.26., kedd 16:25Bármely jelútban elhelyezett kábel cseréjével közvetlenül befolyásoljuk a teljes rendszer idő-/fázis-/frekvencia-tartománybeli viselkedését, mégha csak rendkívül csekély mértékben is, tehát valójában az általa kifejtett hatás mechanizmusa fizikailag megfeleltethető a köztudatba "ekvalizerként" bevonult eszközökével.
Gyakorlati oldalról közelítem meg a kérdést.
Míg az EQ - nak és hangszínszabályzóknak vannak elektronikus ízű mellékhatásai , addig a kábelnek szerintem nincsen.
Azon túl közel sem a frekvenciaátvitelre korlátozódik a különbség.
Míg magasat és mélyet, még ha lehet is imitálni egy EQ - val, levegősséget, transzparenciát, jelenlétérzetet, természetességet, pl. a hárfa finom hangját, zongora testének rezonanciáit aligha.
/ Szerintem. De lehet, hogy az is mind csalás.
A fázis-tartomány kifejezés mit takar?juliush írta: ↑2023.12.26., kedd 16:25Bármely jelútban elhelyezett kábel cseréjével közvetlenül befolyásoljuk a teljes rendszer idő-/fázis-/frekvencia-tartománybeli viselkedését, mégha csak rendkívül csekély mértékben is, tehát valójában az általa kifejtett hatás mechanizmusa fizikailag megfeleltethető a köztudatba "ekvalizerként" bevonult eszközökével. Mindazonáltal a korábbi posztomban is gondolatjelek között hivatkoztam a kifejezésre...
PS: Nyilván a tápkábel cseréjének hatása is érvényesülhet, csak közvetettebb mechanizmusokon keresztül.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
1. A router és a Telekomos Set-top-box között.
2, Nekem igen.
Pár nappal ezelőtt, mikor szintén a LAN kábelek voltak terítéken, rám írt egy fórumtárs, hogy neki vannak ilyen kábelei, mert többek között ezzel is foglalkozik.
Hatvanból jött fel Pestre vendégségbe a 3 - as bevezető szakaszán, és mivel én hat percre lakom onnan, megbeszéltünk a randit egy Shell kútnál, ahol át is vettem a drótot.
Aztán én is rohantam a vendégségbe. Egy másikba...
1. Mire is használod pontosan ezt a Lan kábelt, milyen készülékek között?
2. Honnan a fenéből lehet szerezni egy ilyen, vagy bármilyen kábelt december 25.-én? Csak neked kinyitott a forgalmazó?
- zoli73
- V.I.P.

Csak két kérdésem volna.Rock60 írta: ↑2023.12.26., kedd 15:59A hagyományos, a készülékhez mellékelt sárga kanóc helyett használt Supra Cat8 - as ethernet kábel nagy előrelépést jelentett.
17.500 forintért bomba jó befektetés a hangminőség javítására. Természetes, tiszta hangzású drót, dinamikája összehasonlíthatatlan a tartozék-dróttal szemben.
Supravox ajánlatán tegnap felbuzdulva beszereztem egy Viablue Cat6A drótot, és pár órája be is kötöttem.
Sávszélei szélesebbek, lazább az atmoszférája, a zene szinte több hangból áll, mintha egy képzeletbéli hagymáról több héjat lehetne lehúzni.
Szóval, na !
Két és fél - háromszoros árról beszélünk, de nincsen vita, marad !![]()
Túlon túl sokszor olvasom a " rendszerfüggő, ízlésfüggő, készülékfüggő " meg tudom is én még mitől függő kifejezéseket. Sosem osztottam ezt 100 % - ban.
Supravox-al egy csavarnyi alkatrész sem egyezik a rendszerünkben, a tapasztalatunk mégis hasonló.
Az van, amit mindig is gondoltam. Ami jobb, az jobb...![]()
1. Mire is használod pontosan ezt a Lan kábelt, milyen készülékek között?
2. Honnan a fenéből lehet szerezni egy ilyen, vagy bármilyen kábelt december 25.-én? Csak neked kinyitott a forgalmazó?
Bármely jelútban elhelyezett kábel cseréjével közvetlenül befolyásoljuk a teljes rendszer idő-/fázis-/frekvencia-tartománybeli viselkedését, mégha csak rendkívül csekély mértékben is, tehát valójában az általa kifejtett hatás mechanizmusa fizikailag megfeleltethető a köztudatba "ekvalizerként" bevonult eszközökével. Mindazonáltal a korábbi posztomban is gondolatjelek között hivatkoztam a kifejezésre...
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Én is azt vallom, hogy jolly-jóker kábel, ami minden rendszerbe jó, nem létezik, de mindegyiknek megvan az ideális helye, rendszere. Ennek megtalálására viszont nem tudom, hogy létezik-e tuti recept?
- zoli73
- V.I.P.

Egy "akármilyen"? Ebbe a fogalomba egy nagyon jó, akár oda illő kábel is beleférhet.Vinkler írta: ↑2023.12.26., kedd 16:00Egy oda illő, jó kábellel nem. De egy akármilyennel igen.zoli73 írta: ↑2023.12.26., kedd 15:58Úgy gondolod, hogy egy jobb kábellel tolunk egyet az ekvalizer potméterén?juliush írta: ↑2023.12.26., kedd 15:48
Ha Aszpirin kolléga némi szarkazmust sem nélkülöző metaforáját picit figyelmesebben górcső alá veszed, rájössz, hogy amiről beszélt, az erősítőkre lefordítva azt feszegeti, hogy ugyanazon hangszínszabályzóval rendelkező berendezés esetén vajon mennyivel jobb a kábellel “ekvalizálni” a hangot a hangszínszabályzó helyett.
Egyébként meg a kontraszt és egyéb szabályzóktól mentes TV lenne a tuti videofil?![]()
Szerintem értem én, mire célzott, mit feszegetett.juliush írta: ↑2023.12.26., kedd 15:48
Amiről beszélt, az erősítőkre lefordítva azt feszegeti, hogy ugyanazon hangszínszabályzóval rendelkező berendezés esetén vajon mennyivel jobb a kábellel “ekvalizálni” a hangot a hangszínszabályzó helyett.
Egyébként meg a kontraszt és egyéb szabályzóktól mentes TV lenne a tuti videofil?![]()
Csak ismételni tudom magamat.
Nem ugyan az elektronikával feszegetni a sávszéleket, mint olyan kábelt használni, ami átengedi a sávszéleket / is /.
A videofil TV analógiához nem tudok hozzászólni.
Az biztos hogy én sokkal kevesebb kiemeléssel élek, mint sokan mások a természetesség rovására.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10198
Egy oda illő, jó kábellel nem. De egy akármilyennel igen.zoli73 írta: ↑2023.12.26., kedd 15:58Úgy gondolod, hogy egy jobb kábellel tolunk egyet az ekvalizer potméterén?juliush írta: ↑2023.12.26., kedd 15:48Ha Aszpirin kolléga némi szarkazmust sem nélkülöző metaforáját picit figyelmesebben górcső alá veszed, rájössz, hogy amiről beszélt, az erősítőkre lefordítva azt feszegeti, hogy ugyanazon hangszínszabályzóval rendelkező berendezés esetén vajon mennyivel jobb a kábellel “ekvalizálni” a hangot a hangszínszabályzó helyett.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
A hagyományos, a készülékhez mellékelt sárga kanóc helyett használt Supra Cat8 - as ethernet kábel nagy előrelépést jelentett.
Szóval, na !
Két és fél - háromszoros árról beszélünk, de nincsen vita, marad !
Az van, amit mindig is gondoltam. Ami jobb, az jobb...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2023.12.26., kedd 16:14-kor.
- zoli73
- V.I.P.

Úgy gondolod, hogy egy jobb kábellel tolunk egyet az ekvalizer potméterén?juliush írta: ↑2023.12.26., kedd 15:48Ha Aszpirin kolléga némi szarkazmust sem nélkülöző metaforáját picit figyelmesebben górcső alá veszed, rájössz, hogy amiről beszélt, az erősítőkre lefordítva azt feszegeti, hogy ugyanazon hangszínszabályzóval rendelkező berendezés esetén vajon mennyivel jobb a kábellel “ekvalizálni” a hangot a hangszínszabályzó helyett.

Egyébként meg a kontraszt és egyéb szabályzóktól mentes TV lenne a tuti videofil?
Ha Aszpirin kolléga némi szarkazmust sem nélkülöző metaforáját picit figyelmesebben górcső alá veszed, rájössz, hogy amiről beszélt, az erősítőkre lefordítva azt feszegeti, hogy ugyanazon hangszínszabályzóval rendelkező berendezés esetén vajon mennyivel jobb a kábellel “ekvalizálni” a hangot a hangszínszabályzó helyett.
Egyébként meg a kontraszt és egyéb szabályzóktól mentes TV lenne a tuti videofil?
Gyula
Ok, de az nem ugyanaz, mint ha egy jobb kábel hatására természetesebb is a kép/hang.
Hasonlóan, mint mikor egy kommersz erősítőn feltekered a mélyet, és a magasat, az sem lesz olyan, mintha egy klasszissal jobb ,de hangszínszabályzó nélküli erősítő hangja.
Az AQ Carbon képe sem abban jobb a Hamanál, hogy élesebb, vagy színesebb.