Hogy az általam használt készülékekben milyen megoldást alkalmaztak, azt sajnos nem tudom, de felsorolom mik voltak ezek. Benchmark dac-1, Krell KSL-2 előerősítő, Audio Research CD-1 cd játszó, Audio Research Model 100.2 végerősítő, ezek a szimetrikus csatlakozással is rendelkezők, illetve amik csak asszimetrikussal, Conrad Johnson MF 2250 végerősítő, és Audio Research LS-8 előerősítő.alto írta: ↑2023.12.23., szomb. 12:50A hallható eredmény attól függ, hogy hogyan oldják meg a szimmetrikus áramköri felépítés végén az aszimemtrizálást. Ha egy olcsó gagyi opamppal az elég jól hallható, ha jobb minőségű opamppal vagy netán diszkrét felépítésű áramkörrel az már kevésbé, ha meg Lundahl trafóval, az szinte semennyire. Ez utóbbi nem olcsó, jellemzően csak felső kategóriás gépekben használják.zoli73 írta: ↑2023.12.23., szomb. 10:39A fizikai magyarázatot ismerve, és elfogadva szántam rá magamat a próbára, többször is, de én bizony semmi pozitívumot nem tapasztaltam. Tudom, biztos a fülemmel, meg a készülékekkel volt a baj, de ettől én még ezt tapasztaltam.
Ezért is írtam Alexnek, hogy próbalkozzan nyugodtan, a lehetőséget ki kell használni, de hallható eredménye nem biztos, hogy lesz.
Ezekkel oda-vissza irányban, egy Furutech XLR-RCA, ill. egy RCA-XLR kábelekkel, továbbá RCA kábelekkel, és Audioquest RCA-XLR adapterrel.
Ami némileg jobb hangot produkált, az a valós szimetrikus összekötés, a dac és előfok, ill. a cd játszó és előfok között, de ez sem volt teljesen korrekt összehasonlítás, mert a rendelkezésemre álló szimetrikus kábel eltérő/sokkal jobb minőségű volt, mint az asszimetrikusak.
Ebből a felsorolásból jelenleg a három ARC-t használom, de mivel az előfok(LS-8) "csak" asszimetrikus, igy a szimetrikus összekötés jelenleg nem játszik, de nincs is hiányérzetem miatta.