Igaz már javitottam is....

Igaz már javitottam is....
Még mindig nem szarozta le a 40 éves vackokat.Egyébként én is azok mellett vagyok - bár az enyén csak 30 körül van.kaboca36 írta: ↑2023.12.17., vas. 08:07
Itt mindenki nyugodt....![]()
Ha leirtad volna hogy az uj szerzeményed milyen jo és esetleg még leirtad volna mi az ami hangban javult például valamelyik elözö cd-hez futomühöz képest, például CDM..... anélkül hogy leszarozod a 40 éves vackokat.... amik a mai napig simán felveszik a versenyt a maiakkal és jól müködnek.... 35 évessek a legfiatalabb cuccaim is a hangfalak lassan 50... és nem kell szégyenkezni egyiknek sem![]()
Anno vittem én a cuccom AVX talákozora ahol igen nagy tetszésben részesült a Revox B225....a többi sokkal komolyabb cucc mellet, nem csak a fotelbol ugatok..... meg ugye meddig tartanna kölcsön kérni és összehasonlitani egy rendszerben?
Itt mindenki nyugodt....KopaszKutya írta: ↑2023.12.16., szomb. 21:59
Ezeket a hibákat mind ki lehet javítani, szerintem egyik sem lehetetlen küldetés, de én nem érzek magamban annyit, hogy megcsináljam vagy inkább hogy ne tegyek benne kárt.
Az ünneprontást én követtem el azzal, hogy megint leírtam valamiről a véleményemet, amiről se nem állítottam azt, hogy a világ legjobbja, se nem vártam váll veregetést, hogy milyen jó döntést hoztam, mégis mindig akad olyan fotel forradalmár, aki késztetést érez, hogy virtuális kardot ragadjon.
Remélem ezek után mindenki megnyugszik és örömmel hallgatja a sajátját.![]()
Ilyen tapasztalatok után nem csoda hogy ez a vélenényed....mishow írta: ↑2023.12.16., szomb. 21:46Azt lehet, hogy tudja, csak épp nem tudja kitolni-behúzni a fiókot, elengednek a forrasztások, minden alkatrésze elfárad, hibás a kijelzője, lekopik minden felirata.
Nagyon akartam régen egy öreg Filipszet, mert azajó’ , vettem is sorozatban vagy tizet, de egyetlen egy nem működött rendesen. A legtöbb pár nap után egyáltalán sehogy se működött.
Megértem Kopaszkutya fórumtársat, hogy nem akarja ennek kitenni magát. Én feladtam, 1200 eredeti, többségében első kiadású (!) cd van itthon bedobozolva (köztük olyan ritkaságok is, amik semelyik streaming oldalon nincsenek fenn) szerintem örökre, mert amennyiért új pörgetőt adnak, annyiért nem kell, használtba belefáradtam, a stream minősége pedig naponta jobb és jobb.
A szívem szakad meg, a hifibogár néha befigyel, de szerintem ez már így veszett.
Bocsánat az ünneprontásért a cd topicban, de ez van sajnos :(
Ezeket a hibákat mind ki lehet javítani, szerintem egyik sem lehetetlen küldetés, de én nem érzek magamban annyit, hogy megcsináljam vagy inkább hogy ne tegyek benne kárt.mishow írta: ↑2023.12.16., szomb. 21:46Azt lehet, hogy tudja, csak épp nem tudja kitolni-behúzni a fiókot, elengednek a forrasztások, minden alkatrésze elfárad, hibás a kijelzője, lekopik minden felirata.
Nagyon akartam régen egy öreg Filipszet, mert azajó’ , vettem is sorozatban vagy tizet, de egyetlen egy nem működött rendesen. A legtöbb pár nap után egyáltalán sehogy se működött.
Megértem Kopaszkutya fórumtársat, hogy nem akarja ennek kitenni magát. Én feladtam, 1200 eredeti, többségében első kiadású (!) cd van itthon bedobozolva (köztük olyan ritkaságok is, amik semelyik streaming oldalon nincsenek fenn) szerintem örökre, mert amennyiért új pörgetőt adnak, annyiért nem kell, használtba belefáradtam, a stream minősége pedig naponta jobb és jobb.
A szívem szakad meg, a hifibogár néha befigyel, de szerintem ez már így veszett.
Bocsánat az ünneprontásért a cd topicban, de ez van sajnos :(
Azt lehet, hogy tudja, csak épp nem tudja kitolni-behúzni a fiókot, elengednek a forrasztások, minden alkatrésze elfárad, hibás a kijelzője, lekopik minden felirata.
Tavaly egy hagyatékból megszereztem egy ilyet én is. Vadi új volt, akkor bontottuk ki és volt hozzá több tartalékszíj is.KopaszKutya írta: ↑2023.12.16., szomb. 10:12Végül egy CEC TL51X típusú CD lejátszó lett egy osztrák HiFi boltból.
Szíj hajtású, DAC nélküli, csak futóműként használható, lehelet finoman működik rajta minden.
Rövid ismerkedés után talán nem túlzás azt állítanom, hogy az elmúlt 10 évem egyik legjobb vétele volt. A hangja bőven felül múlja az elvárásaimat és nem került többe, mint egy fél világot bejárt, kétes múltú, 40 éves gép és annak tuningja.
Szerintem 1-2db tartalék mechanikát még veszek mellé, amíg kapható hozzá.![]()
tl51x.JPG
“CEC sounds smooth and analog like NOT because of the belt thing, but because CEC engineers modified the SPDIF trace to be unrecognizable as square. They filtered it and reshaped it to be without the low square harmonic fundamental. So DACS read it but lack bass”
Azért gondolom nem mindegy milyen jelet kap az a szerencsétlen dac ..... spdif egy szögletes hullám....... az XLR-röl nem is beszélve amit hü de sokan hájpolnak.KopaszKutya írta: ↑2023.12.16., szomb. 18:59Azért remélem hallottad is és nem képek alapján akarod eldönteni, hogy mi jó vagy sem.
Hallottam már....... de nem a saját és a jelenlegi rendszeremben..... Sanyo futómü..... nem hinném hogy van olyan jo mint a CDM...... de itt azért sokat számit az adot dac is. Pedig a szarozás eléggé ugy hangzott.... nem tudom mi a baj ha kicserélsz pár darab kondit és csinálsz 1-2 olcso tuningot,ha olyan hangot kapsz amit 10x-es áron sem kapsz meg..De amig neked tetszik hallgasd örömmel..... sok cuccomnál azt hittem hogy már jobb nem is lehet....aztán 30 év után még mindig van mit javulni.....KopaszKutya írta: ↑2023.12.16., szomb. 18:59Nem vettem zokon, volt már több CMD mechanikás lejátszóm is, ezért is kötöttem ki ennél. Sehol nem írtam, hogy a régiek vackok lennének, de én javítani nem tudom őket, vagyonokat meg nem szerettem volna rákölteni, várva, hogy mikor jön elő egy újabb hiba. Elhiszem, hogy aki ért hozzá, az magának megcsinálja és használja tovább elégedetten.kaboca36 írta: ↑2023.12.16., szomb. 16:35nem, akarlak elkeseriteni,de http://www.lampizator.eu/lampizator/ref ... TL-1X.htmlKopaszKutya írta: ↑2023.12.16., szomb. 10:12Végül egy CEC TL51X típusú CD lejátszó lett egy osztrák HiFi boltból.
Szíj hajtású, DAC nélküli, csak futóműként használható, lehelet finoman működik rajta minden.
Rövid ismerkedés után talán nem túlzás azt állítanom, hogy az elmúlt 10 évem egyik legjobb vétele volt. A hangja bőven felül múlja az elvárásaimat és nem került többe, mint egy fél világot bejárt, kétes múltú, 40 éves gép és annak tuningja.
tl51x.JPG
vegyél valami jót CDM-1 fütömüvel...... dacot már nem is mondok.pedig az se mindegy..
Az a vacak ,néhány 40 éves vacak simán tudja a -120-130dB zajszintet a 16bit ellenére
https://www.gammaelectronics.xyz/audio_ ... revox.html
de az is lehet hogy nekem rossz a hallásom
Láttam én is méréseket róla, de gondolom akkor minden csöves elektronika is sz*r, csak mert mérések szerint nem érik el a tranzisztoros társaik szintjét?![]()
Azért remélem hallottad is és nem képek alapján akarod eldönteni, hogy mi jó vagy sem.
Nem vettem zokon, volt már több CMD mechanikás lejátszóm is, ezért is kötöttem ki ennél. Sehol nem írtam, hogy a régiek vackok lennének, de én javítani nem tudom őket, vagyonokat meg nem szerettem volna rákölteni, várva, hogy mikor jön elő egy újabb hiba. Elhiszem, hogy aki ért hozzá, az magának megcsinálja és használja tovább elégedetten.kaboca36 írta: ↑2023.12.16., szomb. 16:35nem, akarlak elkeseriteni,de http://www.lampizator.eu/lampizator/ref ... TL-1X.htmlKopaszKutya írta: ↑2023.12.16., szomb. 10:12Végül egy CEC TL51X típusú CD lejátszó lett egy osztrák HiFi boltból.
tl51x.JPG
vegyél valami jót CDM-1 fütömüvel...... dacot már nem is mondok.pedig az se mindegy..
Az a vacak ,néhány 40 éves vacak simán tudja a -120-130dB zajszintet a 16bit ellenére
https://www.gammaelectronics.xyz/audio_ ... revox.html
de az is lehet hogy nekem rossz a hallásom
nem, akarlak elkeseriteni,de http://www.lampizator.eu/lampizator/ref ... TL-1X.htmlKopaszKutya írta: ↑2023.12.16., szomb. 10:12Végül egy CEC TL51X típusú CD lejátszó lett egy osztrák HiFi boltból.
tl51x.JPG
Kíváncsi lennék egy statisztikára, hogy itthon milyen arányban és mennyiségben fogynak ezek a Pro-Ject készülékek.KopaszKutya írta: ↑2023.10.26., csüt. 08:05Elég sokat olvastam ezekről a régi lejátszókról, köztük erről a Revox-ról is. Ennél pl. a kijelző szeret kimúlni, amit nem lehet javítani, csak cserélni egy másik donorból.kaboca36 írta: ↑2023.10.25., szer. 20:24Talász jobb cd lejátszot ha használt high end szegmensben keressel.... a többi már csak izlés kérdésse... Sony,Philips,Marantz,Waida,Naim....... satöbbiKopaszKutya írta: ↑2023.10.21., szomb. 18:14Sziasztok!
Pro-Ject CD BOX DS2 T futóműről milyen tapasztalatok vannak? Mennyire ajánlott komolyabb rendszerekbe?
A gyártói marketing szövegen kívül nem sok infót talàlni róla.
Köszönöm!
vagy ez..... https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=31&t=190406
Jó cuccok ezek, de a közelemben nincs egy hozzáértő sem, aki ha gond lenne vele, rendbe tudná tenni.
Lenne egy Marantz CD-73 is, amit rendbe lehetne szedni, de az országban nem sok olyan embert ismerek, akire rá is merném bízni, mint pl. Takács Jenő Úr, aki ért is hozzá és nem gányolja szét. Csak hát az a fránya logisztika.
Elég sokat olvastam ezekről a régi lejátszókról, köztük erről a Revox-ról is. Ennél pl. a kijelző szeret kimúlni, amit nem lehet javítani, csak cserélni egy másik donorból.kaboca36 írta: ↑2023.10.25., szer. 20:24Talász jobb cd lejátszot ha használt high end szegmensben keressel.... a többi már csak izlés kérdésse... Sony,Philips,Marantz,Waida,Naim....... satöbbiKopaszKutya írta: ↑2023.10.21., szomb. 18:14Sziasztok!
Pro-Ject CD BOX DS2 T futóműről milyen tapasztalatok vannak? Mennyire ajánlott komolyabb rendszerekbe?
Köszönöm!
vagy ez..... https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=31&t=190406
Ez OK, de hallottad is szólni, és annak alapján mondod? Ha hallottad, milyen gond volt vele?kaboca36 írta: ↑2023.10.25., szer. 20:24Talász jobb cd lejátszot ha használt high end szegmensben keresselKopaszKutya írta: ↑2023.10.21., szomb. 18:14Pro-Ject CD BOX DS2 T futóműről milyen tapasztalatok vannak? Mennyire ajánlott komolyabb rendszerekbe?
Talász jobb cd lejátszot ha használt high end szegmensben keressel.... a többi már csak izlés kérdésse... Sony,Philips,Marantz,Waida,Naim....... satöbbiKopaszKutya írta: ↑2023.10.21., szomb. 18:14Sziasztok!
Köszönöm!
tamagaba írta: ↑2023.08.20., vas. 16:07Végre valami CD-s projekt.
Az a hátán fekvő power-tranyó mit csinál? Vannak itt érdekes hűtés megoldások. Bár úgy tudom vannak áramkörök, ahol jobban érzi a tranyesz magát melegen, mint a hüvösbe. Direkt úgy kell csinálni a tervezést, hogy ne hüljön ki. Audio körben úgy értem.
Kéne egy Pio PD77 vagy egy B226s
Végre valami CD-s projekt.