s4tch írta: ↑2023.12.12., kedd 09:47
Egyébként az Apple Music érdekes módon androidon (is) lossless.

Így ha valaki Apple Music előfizető, nyugodtan megveheti az android alapú Fiio R7-et vagy az Eversolo A6-ot, ugyanis mindkettőn elfut az almazene app (Fiión natív app, Eversolón valami saját megoldás), és mindkettő kikerüli az android "mindent átkódolok 24/48-ra" keverőjét, így alkalmasak bitperfekt lejátszásra.
Az Eversolo A6-ról én is olvastam valamelyik külföldi oldalon, hogy fut rajta a bitperfekt nagyfelboltás. Még jól is néz ki a nagy kijelzőjével, bár magamat ismerve egy hét után agyamra menne a macskamozi

Nameg annyiért (vagy kicsivel többért) már szétnézve a használtpiacon befigyelhet pár régebbi használt nagyágyú ...
Igen, az almatévéből lehetne csinálni egy komolyabb streamert, ha csak azt veszem, hogy a YT cuccokból milyen minőséget tud kihozni ... néha csak lesek! Valamiért a Sonos kapott tőlük bizalmat, a haverom most Ikea Symfoniskon futtatja az AM-ot (és meglepően jól szól a kettő együtt), de az egyetlen streamerük a Sonos Port mindenhol középszerű minősítést kap, sőt inkább lehúzást ...
Na, a hardveres részből ennél több itt OFF, de most pár zenével összehallgattam a Tidallel - ezt ugye nem tudom másképp, csak fülesen (AirPods2) és itt a kékfog (pardon: Erpléjj

) megáll 24/48-on. Ennek ellenére jó hallani a különbséget. Az Alma kevésbé megy rá a részletekre, kicsit puhább az egész és a sávszélek hamarabb "lekonyulnak" , összességében sokáig hallgatható hang, mindenféle durva hiba nélkül. A Tidal érezhetően jobb minden hifis paraméterben, jobb sávszélek, több részlet, talán a dinamika is nagyobb. Mindent egybevetve a Tidal egyértelműen "hifibb" szint, de az almát több felvétel esetében jobb hallgatni. Dedikált natív lejátszó hiányában nem lesz verseny, nem fogom megtartani az Apple Musicot, pedig ha lenne hozzá jó kütyü, még elgondolkodnék.