Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Aszpirin írta:
2023.12.11., hétf. 19:32
mishow írta:
2023.12.11., hétf. 18:28
Az Apple ráadásul meglepően jól szól, és a zenei válogatása se rossz. Sőt, külön Classical app tartalmazza a komolyzenei anyagokat.
Na de hogy nem tudnak legalább egyetlen rendes streamert piacra dobni, akár saját név alatt :smile51: :smile51: :smile51: Legalább az Apple TV-nek lehetne olyan verziója, amiből ki lehet hozni a HiRes hangot :smile30:
Úgyhogy a'szem most se leszek előfizetőjük, pedig pont kezdene megtetszeni.
Bizony kellene nekik egy saját streamer.
A gond az, hogy a HiRes dolgaikat (amiket nagyítóval kell keresni) csak az Apple-kütyükre (iOS, iPadOS) kötött DAC-okkal lehet teljes "pompájukban" kvázi-bitperfekt módon hallgatni. macOS-en áttolja a zenét a rendszermixeren (külső dAC esetén is), ami sajnos nem tesz jót neki... A mac-ekbe beépített Cirrus Logic DAC-jaik pedig csak 2021-es modellévtől tudnak 96kHz-et, afölött pedig egyáltalán. 2021 előtti modelleken pedig csak max 24/48-at.
Hi!

Inkább "airplay 3" kellene, hi-res támogatással. Egy csomó device elérhető lenne így. :napsut:
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Bodnapet írta:
2023.12.11., hétf. 23:15
Alex_Aston írta:
2023.12.11., hétf. 19:28

Szerintem valami elírás lehet. Nem tud ennyi embert eltartani ekkora bevétel és előfizető mellett a cég szerintem. Nem jön ki a matek.

A Deezer bő 2x annyi előfizető mellett is, ha jól találtam róla infót, 600 fős cég.

12-13000 ember, az rengeteg.

Nem tudom, hol lehet erről pontos adatokat elérni.
A cikkekben az van, hogy a dolgozók 10%-át, 40 főt bocsátanak el, “akik elhagyták a zenét”. Illetve a Square finntech anyavállalatnál további 1300 elbocsátás várható. Mert ugye Jay-Z már rég eladta egy befektetőnek…
Közben látom, hogy ezt már más is megírta.

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Alex_Aston írta:

Szerintem valami elírás lehet. Nem tud ennyi embert eltartani ekkora bevétel és előfizető mellett a cég szerintem. Nem jön ki a matek.

A Deezer bő 2x annyi előfizető mellett is, ha jól találtam róla infót, 600 fős cég.

A cikkekben az van, hogy a dolgozók 10%-át, 40 főt bocsátanak el, “akik elhagyták a zenét”. Illetve a Square finntech anyavállalatnál további 1300 elbocsátás várható. Mert ugye Jay-Z már rég eladta egy befektetőnek…

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1274

Hozzászólás Szerző: pali923 »

HSRT8 írta:
2023.12.11., hétf. 18:19
Nálam ma 6 órát ment a Tidal. Nem volt probléma közben. gondolkodik.gif
Én is határozott változást tapasztaltam ma kora este: akár 3-4 percig is ment a lejátszás akadás nélkül, amikor viszont megállt a zene, legalább 15-25 másodperc szünet következett. Eddig sűrűbb és rövidebb pause volt a lejátszásban. Azt sem élveztem. :angry:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11240
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alex_Aston írta:
Igazad van és logikus, amit írsz. Tényleg vannak félreértések a sajtóban és én is rosszul értelmeztem néhány mondatot. A 12 ezres célszám a több céget is birtokló Block cégcsoportra érvényes, ezen belül közvetlenül a Tidalnál kb félezren dolgoznak, abból lett most 40 elküldve és még kb ennyit küldenek el jövőre. De a Tidalnak más cégek is besegítenek a cégcsoporton belül, ahol szintén elbocsátásokat terveznek, a szolgáltatót közvetve ez is érinti.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6336

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

s4tch írta:
2023.12.11., hétf. 17:47
Pedig könnyen lehet, hogy a megtorpanás okai között nem elhanyagolható súllyal szerepel, hogy mások (elsősorban apple, amazon) lossless csomagot is kínálnak.
A Tidal megtorpanásában viszont a keleteurópaiak családcentrikussága is az okok között lehet :D
(bár biztosan jóval kisebb súllyal, na :D)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Egy korszak vége (nálam)...
Screenshot 2023-12-11 at 19.41.23.jpg
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2023.12.11., hétf. 18:28
Az Apple ráadásul meglepően jól szól, és a zenei válogatása se rossz. Sőt, külön Classical app tartalmazza a komolyzenei anyagokat.
Na de hogy nem tudnak legalább egyetlen rendes streamert piacra dobni, akár saját név alatt :smile51: :smile51: :smile51: Legalább az Apple TV-nek lehetne olyan verziója, amiből ki lehet hozni a HiRes hangot :smile30:
Bizony kellene nekik egy saját streamer.
A gond az, hogy a HiRes dolgaikat (amiket nagyítóval kell keresni) csak az Apple-kütyükre (iOS, iPadOS) kötött DAC-okkal lehet teljes "pompájukban" kvázi-bitperfekt módon hallgatni. macOS-en áttolja a zenét a rendszermixeren (külső dAC esetén is), ami sajnos nem tesz jót neki... A mac-ekbe beépített Cirrus Logic DAC-jaik pedig csak 2021-es modellévtől tudnak 96kHz-et, afölött pedig egyáltalán. 2021 előtti modelleken pedig csak max 24/48-at.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3864

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fapaci írta:
2023.12.11., hétf. 18:36
Alex_Aston írta:
2023.12.11., hétf. 18:11
Biztos van ennyi alkalmazott a Tudalnál?
Hát ha nincs, akkor a gazdasági igazgató napjai is meg vannak számlálva. Kár lenne érte, mert nagyon csinos.

Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2023.12.11., hétf. 18:11
Biztos van ennyi alkalmazott a Tudalnál?
Hát ha nincs, akkor a gazdasági igazgató napjai is meg vannak számlálva. Kár lenne érte, mert nagyon csinos.

"The cuts at Tidal are part of Block’s stated goal of capping its total employee base at 12,000. The company had “just over 13,000” workers as of the end of the third quarter of 2023, Block CFO Amrita Ahuja said on the earnings call last month."

Kép

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2619

Hozzászólás Szerző: mishow »

s4tch írta:
2023.12.11., hétf. 17:47
fapaci írta:
2023.12.11., hétf. 16:18
...Más szolgáltatóknál, így a Spotify-nál is leépítések vannak, ők éppen 1700 embertől válnak meg. Indoklásként azt mondogatják, hogy az évek óta dinamikus bővülés idén megtorpant, lelassult, ezért újra kell tervezni az üzleti modelleket. Gyanítom, kisebb gondjuk is nagyobb most annál, hogy bevezessék a régóta ígérgetett lossless csomagjukat.
Pedig könnyen lehet, hogy a megtorpanás okai között nem elhanyagolható súllyal szerepel, hogy mások (elsősorban apple, amazon) lossless csomagot is kínálnak.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 606

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Nálam ma 6 órát ment a Tidal. Nem volt probléma közben. gondolkodik.gif
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3864

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fapaci írta:
Bloombergtől származó hír[/url] szerint az új tulajdonos, a Block/Square novemberi döntése alapján a dolgozók kb 10 százalékát bocsátják el, 13 ezerről 12 ezer alá akarják csökkenteni a Tidal alkalmazottak számát 2024 végéig. Első lépésként múlt héten 40 embert raktak ki, többek között a lejátszási listákat készítő kurátori csapatból. (Érdekes párhuzam, hogy a Qobuznál meg éppen ezt a csapatot bővítik.)
Biztos van ennyi alkalmazott a Tudalnál? Nem a Spotify dolgozok száma van 10e felett?
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
Aszpirin írta:
2023.12.11., hétf. 15:22
Attól függ, mennyiből párszáz :D
Ez már igaz. A Bloombergtől származó hír szerint az új tulajdonos, a Block/Square novemberi döntése alapján a dolgozók kb 10 százalékát bocsátják el, 13 ezerről 12 ezer alá akarják csökkenteni a Tidal alkalmazottak számát 2024 végéig. Első lépésként múlt héten 40 embert raktak ki, többek között a lejátszási listákat készítő kurátori csapatból. (Érdekes párhuzam, hogy a Qobuznál meg éppen ezt a csapatot bővítik.)

Más szolgáltatóknál, így a Spotify-nál is leépítések vannak, ők éppen 1700 embertől válnak meg. Indoklásként azt mondogatják, hogy az évek óta dinamikus bővülés idén megtorpant, lelassult, ezért újra kell tervezni az üzleti modelleket. Gyanítom, kisebb gondjuk is nagyobb most annál, hogy bevezessék a régóta ígérgetett lossless csomagjukat.
Wow, nagyon kíváncsi lettem erre a cikkre, de sajnos csak előfizetők számára elérhető... (úgy tűnik... vagy az adblocker miatt nem látok az első pár sor "mögé"?).

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: s4tch »

fapaci írta:
...Más szolgáltatóknál, így a Spotify-nál is leépítések vannak, ők éppen 1700 embertől válnak meg. Indoklásként azt mondogatják, hogy az évek óta dinamikus bővülés idén megtorpant, lelassult, ezért újra kell tervezni az üzleti modelleket. Gyanítom, kisebb gondjuk is nagyobb most annál, hogy bevezessék a régóta ígérgetett lossless csomagjukat.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2023.12.11., hétf. 15:22
Ez már igaz. A Bloombergtől származó hír szerint az új tulajdonos, a Block/Square novemberi döntése alapján a dolgozók kb 10 százalékát bocsátják el, 13 ezerről 12 ezer alá akarják csökkenteni a Tidal alkalmazottak számát 2024 végéig. Első lépésként múlt héten 40 embert raktak ki, többek között a lejátszási listákat készítő kurátori csapatból. (Érdekes párhuzam, hogy a Qobuznál meg éppen ezt a csapatot bővítik.)

Más szolgáltatóknál, így a Spotify-nál is leépítések vannak, ők éppen 1700 embertől válnak meg. Indoklásként azt mondogatják, hogy az évek óta dinamikus bővülés idén megtorpant, lelassult, ezért újra kell tervezni az üzleti modelleket. Gyanítom, kisebb gondjuk is nagyobb most annál, hogy bevezessék a régóta ígérgetett lossless csomagjukat.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

pali923 írta:
2023.12.11., hétf. 15:01
Qoubuz előfizetéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Azt már tudom, hogy milyen macera a regisztráció. Ha ezt sikerül valahogy megugrani, akkor úgy látom, lehet fizetni Paypallal is. A kérdés, hogy a Paypal fizetés esetén is kell-e a Paypal "mögé" olyan egzotikus országokba szóló kártya, ami a regisztrációhoz kell, vagy az már lehet akár egy magyar bankkártya is?
Nem macerásabb, mint bármilyen hasonló előfizetés, csak valamelyik nyugati országban kell tartózkodnod hozzá és/vagy kell egy ott élő ismerős, meg az ő bankkártyája. Én is így csináltam egy angol barátom két perces segítségével, ő Londonban létrehozott nekem egy fiókot a saját kártyájával, de az én emailcímemmel. Onnan már mindent én intéztem, elindítottam a próbaidőszakot, használtam a szolgáltatást és mikor úgy döntöttem, nekem ez kell, átírtam az adatokat a sajátomra és az első havidíjat is a saját kártyámmal fizettem ki, barátom kártyájáról nem vontak semmit.

PayPal fizetésről nem tudok érdemben nyilatkozni, de szerintem mivel ők is nyilvántartják a lakhelyet, nem ad megoldást a Qobuz regisztrációnál.

Érdekesség, hogy tavaly nyári belépésem óta vagy 10 országban jártam (Európa, Afrika, Ázsia) és mindenhol tudtam zenét hallgatni a Qobuzról, tehát csak a regisztrációnál szűrnek lokációra, felhasználásnál nem. Ez persze változhat, ha sokan regisztrálnak hozzám hasonlóan "szabálytalanul", ezért is nem agitálok hangosan a Qobuz használatára.

Másik "macera" a Qobuz applikáció telepítése lehet, de aki kicsit is jártas a szoftverek világában, az szerintem 2 perc alatt megoldja, nekem is sikerült mindenféle VPN, meg IP varázslat nélkül is.

Mondanám, hogy szívesen segítek, de mikor ezt tavaly leírtam valahol, pár óra alatt kb 20 megkeresést kaptam, ami már tényleg macerásnak mondható. Előfizető csoportot meg elvi okokból nem csinálok.

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: shany »

Szerintem ez nem jutott el minden érintetthez, áthozom ide ( Qobuz előfizetés ):
d_dok írta:
2023.11.04., szomb. 19:52
...
Az Ebayen néha felbukkannak külföldön regisztrált egy-két hónapos hozzáférések. Én is így jutottam hozzá. Engedte a magyar bankkártyát társítani, azóta is problémamentesen működik.
Tényleg néhány perc alatt megvan, magyarországi fotelből....mondjuk én nem voltam ilyen bátor a bankkártyával, paypal-t használtam...

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2023.12.11., hétf. 13:52
kakaox írta:
2023.12.11., hétf. 10:26
Lehet hogy semmi köze az eddig tapasztalt zavarokhoz, de találtam egy cikket és Fapaci is említett, hogy voltak mostanában leépítések a streaming szolgáltatóknál...
Nem én írtam, hanem a sajtót szórták tele a hírrel, amit valaki ide is behozott. De ugye nem gondoljuk, hogy párszáz dolgozó elbocsátása pár napon belül ilyen mértékű minőségromlással kell járjon egy szolgáltatásnál?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 919

Hozzászólás Szerző: tottyi »

pali923 írta:
2023.12.11., hétf. 15:01
Qoubuz előfizetéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Azt már tudom, hogy milyen macera a regisztráció. Ha ezt sikerül valahogy megugrani, akkor úgy látom, lehet fizetni Paypallal is. A kérdés, hogy a Paypal fizetés esetén is kell-e a Paypal "mögé" olyan egzotikus országokba szóló kártya, ami a regisztrációhoz kell, vagy az már lehet akár egy magyar bankkártya is?
Igen kell hozza egzotikus orszagbol szolo kartya, engem sem engedett. Pont igy csinaltam ahogy most Te probalkozol.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

pali923
V.I.P.
V.I.P.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
2023.12.11., hétf. 14:11
Ezért nem szól :D
Gyerekkoromban a 60-as évek közepén még volt szerencsém látni a nagynénémet a nagyatádi postahivatalban ilyen készüléket kezelni. Csak nem flac és mqa volt felírva a táblára. :D

pali923
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2023.12.11., hétf. 13:52
De ugye nem gondoljuk, hogy párszáz dolgozó elbocsátása pár napon belül ilyen mértékű minőségromlással kell járjon egy szolgáltatásnál?
Az én elméletem inkább az lenne, hogy a flac/mqa/hi-res körüli kavarással van összefüggés. Nem is feltétlen a nagyobb fájlméretek, hanem valamiféle beállítás-változtatási problémák miatt. Persze emögött sincs semmilyen ismeret, csak találgatok. Legfeljebb annyi, hogy időben egybeesik a 2 esemény.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 659
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Ezért nem szól :D
Csatolmányok
oldSwitchboard.jpg
oldSwitchboard.jpg (76.53 KiB) Megtekintve 1744 alkalommal
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

kakaox írta:
2023.12.11., hétf. 10:26
Lehet hogy semmi köze az eddig tapasztalt zavarokhoz, de találtam egy cikket és Fapaci is említett, hogy voltak mostanában leépítések a streaming szolgáltatóknál...
Nem én írtam, hanem a sajtót szórták tele a hírrel, amit valaki ide is behozott. De ugye nem gondoljuk, hogy párszáz dolgozó elbocsátása pár napon belül ilyen mértékű minőségromlással kell járjon egy szolgáltatásnál?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”