Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
Re: DAC-olás
Uhhhh…. bocsánat.
Véletlenül egy más témába írtam még egy kiegészítést.
Elnézést.
Véletlenül egy más témába írtam még egy kiegészítést.
Elnézést.
Ja és igen, ez is fontos!wittao írta: ↑2023.12.16., szomb. 18:59Szia, SoundMania - Balint FerencKopaszKutya írta: ↑2023.12.16., szomb. 18:32Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy itthon ki forgalmazza a Lab12 márkát?
viewtopic.php?f=31&t=176196&p=2703285&h ... 2#p2703285
Köszönöm!
Spotify-nál is ez a helyzet …… !
Sziasztok.
AURALIC Aries működésében tud valaki segíteni nekem?
Konkrét bajom:
Netrádiót tudok vele hallgatni,
viszont Tidalt nem (jelenleg erre van előfizetés, ami kb. 2 éve teljesen jól működött)
Elvileg minden beállítás megfelelő - mert van hogy rá tud csatlakozni, de pl. 3 napja egyáltalán nem.
A fura még az, hogy a távirányító sem reagál minden gombra.
Pl. Streamer kijelzőn megjelenik a rádiójel, ekkor van net rádió lejátszás, de a hangjegy ikon egyáltalán nem “hozható elő” ez jelzi ha streaming szolgáltatóra csatlakozik.
Előre is köszönöm az esetleges építő segítséget.
Üdv, Zsolt
AURALIC Aries működésében tud valaki segíteni nekem?
Konkrét bajom:
Netrádiót tudok vele hallgatni,
viszont Tidalt nem (jelenleg erre van előfizetés, ami kb. 2 éve teljesen jól működött)
Elvileg minden beállítás megfelelő - mert van hogy rá tud csatlakozni, de pl. 3 napja egyáltalán nem.
A fura még az, hogy a távirányító sem reagál minden gombra.
Pl. Streamer kijelzőn megjelenik a rádiójel, ekkor van net rádió lejátszás, de a hangjegy ikon egyáltalán nem “hozható elő” ez jelzi ha streaming szolgáltatóra csatlakozik.
Előre is köszönöm az esetleges építő segítséget.
Üdv, Zsolt
Szia, SoundMania - Balint FerencKopaszKutya írta: ↑2023.12.16., szomb. 18:32Sziasztok!
Köszönöm!
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
- KopaszKutya
- Törzsvendég
- Értékelés: 195
Sziasztok!
Köszönöm!
Köszönöm!
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés
Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
...illetve az sem mindegy, hogy mit és hogyan mérünk:wittao írta: ↑2023.12.10., vas. 12:22Azért ez elgondolkodtató: "small manufacturers" ... ez már egy misszió Amir részéről a kínaiak támogatásával kapcsolatban :) Vegyél 80USD kínai dacot, mert sokkal jobb, mint az 1600USD PSAudio dac. Ha meghallgatod igaz kiesik a tömés is a fogaidból, de mérve szuper :) mi baj lehet? Nincs itt semmi részrehajlás.pjm írta: ↑2023.12.10., vas. 11:59Ezt csak úgy itt hagyom.
https://www.youtube.com/watch?v=bpt6cwYFdxs
Képernyőfotó 2023-12-10 - 12.13.37.png
https://www.superbestaudiofriends.org/i ... ust.13969/
Érdemes az első poszton túl is olvasni...
Hát ennél bonyolultabb a helyzet. Az alapfelállás a rendszeremben:
Dual pc > DAC > előfok > végfok > dobozok
A pc- ken JPLAY fut és bubble upnp- s tablettel vezérlem.
Annyira jutottam, hogy 1 gépes lejátszásnál, ha csak a control PC- be dugom a DAC- ot USB- n, akkor Jrivernel nincs ez a torzítás, viszont JPLAY- nél ugyanúgy….
Lehet a JPLAY- ben kell vmit állítani.
Köszi a tippet.denesdr írta: ↑2023.12.13., szer. 15:41Szerintem először próbáld meg a problémás tracket digitálisan halkítani és úgy küldeni a DAC-felé, hogy mit mutat.K P írta: ↑2023.12.13., szer. 15:06Sziasztok,
Van egy visszatérő problémám.
Bizonyos track- eknél torz hangok jönnek a hangszórókból, olyan mintha meg lennének szakadva. Azért ide írok, mert ma volt időm próbálgatni (erősítőtől kezdve, forráson, kábeleken át cserélgettem mindent) és mikor visszaraktam a régi DAC- ot akkor szűnt meg a torzítás. Az a furcsa, hogy nagyon ritkán jelentkezik ez a hiba, de akkor mindig ugyanott a számon belül, és nagyon zavaró.
![]()
Van esetleg ötletetek, hogy merre induljak el? M2Tech Young a DAC.
Ismertek esetleg megbízható szakit, aki foglakozik DAC javításával?
Köszi![]()
Hát ennél bonyolultabb a helyzet. Az alapfelállás a rendszeremben:
Dual pc > DAC > előfok > végfok > dobozok
A pc- ken JPLAY fut és bubble upnp- s tablettel vezérlem.
Annyira jutottam, hogy 1 gépes lejátszásnál, ha csak a control PC- be dugom a DAC- ot USB- n, akkor Jrivernel nincs ez a torzítás, viszont JPLAY- nél ugyanúgy….
Lehet a JPLAY- ben kell vmit állítani.
Szerintem először próbáld meg a problémás tracket digitálisan halkítani és úgy küldeni a DAC-felé, hogy mit mutat.K P írta: ↑2023.12.13., szer. 15:06Sziasztok,
Bizonyos track- eknél torz hangok jönnek a hangszórókból, olyan mintha meg lennének szakadva. Azért ide írok, mert ma volt időm próbálgatni (erősítőtől kezdve, forráson, kábeleken át cserélgettem mindent) és mikor visszaraktam a régi DAC- ot akkor szűnt meg a torzítás. Az a furcsa, hogy nagyon ritkán jelentkezik ez a hiba, de akkor mindig ugyanott a számon belül, és nagyon zavaró.
![]()
Köszi![]()
Sziasztok,
Köszi

Köszi

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2875
- Kapcsolat:
Hiface Evo-t próbáltam, az kicsi pénzért nagyonjó, ajánlom én is.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Köszi .wittao írta: ↑2023.12.10., vas. 22:28Mivel keretet nem írtál, így adok pár tippet:wittao írta: ↑2023.12.10., vas. 21:58A PC-d USB kimenetet osszekotod USB A-B kabel segitsegevel egy USB/SPDIF konverter segitsegevel, majd ebbol a konverterbol a dac-od fele mar tudsz coax vagy AES digit kabellel tovabb menni.
Masodik lehetoseg, hogy a PC-dbe egy olyan PCIe kartyat veszel, amelyik digit coax kimenetet ad, onnan rogton at tudsz menni a dac fele.
Pink Faun nevu ceg gyart ilyet. 400€ - 1900€ kozott vannak ilyen kartyak attol fuggoen milyen orajelet teszel ra.
- M2Tech Hiface
- Aurender UC100
- Lindemann
- M2Tech Hiface EVO
- IFI iLink
Ezek szerintem jó minőségű és olcsóbb kategóriát képviselnek.
Ha efelé szeretnél menni, akkor jóval mélyebben zsebbe kell/lehet nyúlni.
Mivel keretet nem írtál, így adok pár tippet:wittao írta: ↑2023.12.10., vas. 21:58A PC-d USB kimenetet osszekotod USB A-B kabel segitsegevel egy USB/SPDIF konverter segitsegevel, majd ebbol a konverterbol a dac-od fele mar tudsz coax vagy AES digit kabellel tovabb menni.
Masodik lehetoseg, hogy a PC-dbe egy olyan PCIe kartyat veszel, amelyik digit coax kimenetet ad, onnan rogton at tudsz menni a dac fele.
Pink Faun nevu ceg gyart ilyet. 400€ - 1900€ kozott vannak ilyen kartyak attol fuggoen milyen orajelet teszel ra.
- M2Tech Hiface
- Aurender UC100
- Lindemann
- M2Tech Hiface EVO
- IFI iLink
Ezek szerintem jó minőségű és olcsóbb kategóriát képviselnek.
Ha efelé szeretnél menni, akkor jóval mélyebben zsebbe kell/lehet nyúlni.
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 91
3. lehetőségwittao írta: ↑2023.12.10., vas. 21:58A PC-d USB kimenetet osszekotod USB A-B kabel segitsegevel egy USB/SPDIF konverter segitsegevel, majd ebbol a konverterbol a dac-od fele mar tudsz coax vagy AES digit kabellel tovabb menni.
Kijöhetsz a pcből Firewire csatin is egy pár évvel ezelötti külső stúdió hangkártyába, majd tovább coaxon SPDIF-en legtöbbször 24/96-on ha nem lenne megfelelő a saját DAC-ja. Ezek ma már nagyon olcsón beszerezhetőek és adják hozzá PCI kártyát is.
A PC-d USB kimenetet osszekotod USB A-B kabel segitsegevel egy USB/SPDIF konverter segitsegevel, majd ebbol a konverterbol a dac-od fele mar tudsz coax vagy AES digit kabellel tovabb menni.
Milyen lehetőségek vannak arra az esetre hogy egy pc-t össze tudjak kötni egy dac-al coax vagy AES (inkább AES ), és kapható hazai webshopban.
Nyakra-főre veszi mindenki a csoda dac-okat Kínából.gomolalaci írta: ↑2023.12.10., vas. 20:43Úgyis a piac fogja eldönteni, hogy érdemes lesz-e megvenni....wittao írta: ↑2023.12.10., vas. 12:22Azért ez elgondolkodtató: "small manufacturers" ... ez már egy misszió Amir részéről a kínaiak támogatásával kapcsolatban :) Vegyél 80USD kínai dacot, mert sokkal jobb, mint az 1600USD PSAudio dac. Ha meghallgatod igaz kiesik a tömés is a fogaidból, de mérve szuper :) mi baj lehet? Nincs itt semmi részrehajlás.pjm írta: ↑2023.12.10., vas. 11:59Ezt csak úgy itt hagyom.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Úgyis a piac fogja eldönteni, hogy érdemes lesz-e megvenni....wittao írta: ↑2023.12.10., vas. 12:22Azért ez elgondolkodtató: "small manufacturers" ... ez már egy misszió Amir részéről a kínaiak támogatásával kapcsolatban :) Vegyél 80USD kínai dacot, mert sokkal jobb, mint az 1600USD PSAudio dac. Ha meghallgatod igaz kiesik a tömés is a fogaidból, de mérve szuper :) mi baj lehet? Nincs itt semmi részrehajlás.pjm írta: ↑2023.12.10., vas. 11:59Ezt csak úgy itt hagyom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.12.10., vas. 21:29-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
A gondolkodás nem megerőltető...
Azért ez elgondolkodtató: "small manufacturers" ... ez már egy misszió Amir részéről a kínaiak támogatásával kapcsolatban :) Vegyél 80USD kínai dacot, mert sokkal jobb, mint az 1600USD PSAudio dac. Ha meghallgatod igaz kiesik a tömés is a fogaidból, de mérve szuper :) mi baj lehet? Nincs itt semmi részrehajlás.pjm írta: ↑2023.12.10., vas. 11:59Ezt csak úgy itt hagyom.
Toppingból D70 és D70S dacjaim voltak.
A forrás "kétgépes rendszer" volt: audio-orientált PC-->Tidal-->Roon core-->HQPlayer NAA--> Allo USBridge ( speciális SBC, preciziós reclockolt USB kimenettel, kártyánként külön lineáris tápegységekkel )-->Hidiamond USB kábel-->dac
+ rendes hangsugárzó...
nyoma sem volt ennek az "összehúzásnak", nem is értem mit akar ez jelenteni...
Az Allo USBridge beiktatásával ( a lineáris táp esszenciális fontosságú ! ) teljesen átváltozik a hangkép: melegebb, teltebb, folyékonyabb, organikus, teljesen összefüggő hatalmas tér, stb lesz. Mint ha nem is az dac szólna...
( vélhetően a BT vevőből kijövő jel is megjárja az xmos bemeneti reclock rendszert )
Szia!
A DAC-omat Bluetoothról hallgatom, tehát az usb kábel nem játszik. USB és BT között én bevallom maximum hangerőben hallok valami különbséget, nagyon nem. BT kényelmesebb.
Ez a fajta szétszortság egy haverom pc-erősítő-dac kombójával és más hangfallal is meg volt. Amúgy nálam is az van, hogy a hangfalam azért az olcsóbb kategória, kipróbálnám egy jobbal. De azt hiszem az nem húzná "össze" a hangot. Ez, hogy zavaró -e, megint kicsit ízlés kérdése is :)
A DAC-omat Bluetoothról hallgatom, tehát az usb kábel nem játszik. USB és BT között én bevallom maximum hangerőben hallok valami különbséget, nagyon nem. BT kényelmesebb.
Ez a fajta szétszortság egy haverom pc-erősítő-dac kombójával és más hangfallal is meg volt. Amúgy nálam is az van, hogy a hangfalam azért az olcsóbb kategória, kipróbálnám egy jobbal. De azt hiszem az nem húzná "össze" a hangot. Ez, hogy zavaró -e, megint kicsit ízlés kérdése is :)
shany írta: ↑2023.11.26., vas. 12:42Az egyik "probléma" a Topping és hasonlókkal, hogy az USB ( de vélhetően a többi bemenet is ) rendkívül transzparens . Ez azt jelenti, hogy az árkategóriában hozzájuk passzoló, tipikusan gyatra hangú digitális műsorforrásokkal táplálva pontosan megjelenítik a forrás gyengeségeit, hiába várják a csodát tőlük. Különböző forrásokkal drasztikus különbséget-, és természetesen javulást is el lehet érni.
Egy Lumin vagy magasabb árkategóriájú DAC-hoz eleve sokkal jobb forrást használnak, emellett a saját digitális receiver-ük is jobban függetleníti őket a forrástól. Főleg, ha ethernet bemenet is van, az még nagyobb elszigetelést is tudhat biztosítani.
- kaboca36
- Fórumlakó
- Értékelés: 223
Ebben biztos nincs, és a cd lejátszóimból is az az elsö ami ki kerül....

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.12.02., szomb. 09:33-kor.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Ahogy nézem a prosit támadt némi zavar az erőben nálukalto írta: ↑2023.11.29., szer. 17:32Tehát egy felkészült tervező meg tudja oldani a DSD128-at. A 384 Khz PCM-et meg vélhetően lekonvertálják 192 KHz-re.
Én sem hallom a különbséget a 192 versus 384 között.
Akinek esze van, az nem a Hz-ekért ad több pénzt, hanem a jobb hangért. A D2 meg jobban szól ezzel Wolfson chippel mint egy Topping a csúcs Sabreval.

D1 WM8741 DSD2.8 a szalagcímben DSD128
D2 WM8741 mindenhol DSD128
D3 hoppá Sabre ES9028PRO
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2875
- Kapcsolat:
Ott van benne a noise shaping oversampon filter.kaboca36 írta: ↑2023.11.30., csüt. 18:57Nem tudom de én leragadtam a sima 16/44.1-nél....én csak a problémát láttom és hallom az oversampling,noise shaping,digitális filterekkel.... nálam biztos nem kap helyett, pláne nem hogy majdnem annyiba kerül mint az egész rendszerem szöröstül böröstül...... https://sw1xad.co.uk/technology_post/de ... c-designs/ De mondjuk én már több mint 10 éve nem költök nagyon hifire csak karbantartom azt a kevesett amim van....tamagaba írta: ↑2023.11.29., szer. 15:01A Lumin D2-nél mi az a DSD5.6-os kijelzés, amikor a 8741-es csak sima SACD 2.8-as DSD-t tud és PCM-ben 192 max
Valami felkonvertált okosítás a gyártótól?
Nem mintha hallanám a különbséget, viszont a nagyobb Hz-ekért több pénzt kérnek :)
Az következő gen. Cirrus DAC CS43131 már tudja![]()
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek