Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 963

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Aszpirin írta:
2023.12.17., vas. 19:09
chord_ írta:
2023.12.17., vas. 18:55
Tehát valami, ami szépen, lassan, bekúszik. Egyszer majd a kábelek zavarvédettségéről is fogják őt kérdezni a kábelgyártóink... ha ugyan már nem... :)
Az remélem megvan, hogy amit a köztudat mesterséges intelligenciának hív, annak valójában nem sok köze van a szintén a köztudatban élő intelligenciához? Pl. aminek kérdéseket lehet feltenni, és válaszol látszólag értelmes módon, azt a szakma LLM-nek hívja (Large Language Model - nagyméretű nyelvi modell), és jelenlegi formájában nem fog semmi újat feltalálni a kábelek zavarvédettsége terén sem :)
Viszont jó el lehet vele szórakozni, ha pl. megkéred hogy írjon egy verset a hifi-kábelek zavarvédettségéről, magyarul :)
Még blogbejegyzést is tud írni helyetted Hildegardról, meg a zenéjéről is, képekkel ábrázolva, szóval nagyon hasznos tud lenni :D
Az a zavaró kicsit, hogy hiába hívja a szakma LLM-nek, de a valódi, élő beszélgetéseket zavarba ejtően jól modellezi. Pl. a 'kábelek zavarvédettsége', itt, most, amiről én és te beszélünk, mondjuk, beszélnénk, feltételezem, hogy újat te nem találtál fel ebben a témában, én biztosan nem, vagyis, információkat próbálunk szerezni erről a dologról, és amiket felszívunk, és 'releváns' számunkra, azt terjesztjük, ill. az lesz a véleményünk alapja. Nem találtunk fel semmit, de nyomjuk a szöveget. Az AI hajszálra ezt teszi. Vagy nem?
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4014

Hozzászólás Szerző: juliush »

" – Írjon kiberotikus verset! – ragyogott fel hirtelen. Legfeljebb öt sor legyen, de szóljon szerelemről, árulásról és halálról, a néger kérdésről és a nimfomániáról, legyen benne a bonyolult női lélek extrém konfliktushelyzetben bekövetkező meghasonlásának ábrázolása, a középkori feudális viszonyok és erkölcsök maró bírálata, rímeljen, és minden szó k betűvel kezdődjön!
– És a végtelen automaták általános elmélete ne legyen benne? – horkant fel a vérig sértett Trurl. – Ilyen hülye feltételeket nem lehet szab…
De elakadt a szava, mert az egész csarnokot betöltő, bársonyos bariton máris megszólalt:

Kóbor kaffer kószál királylány kertjében.
Királylány kacéran kacsint kéjvágyó kedvében:
Kapj karodba, kaffer! Király kinéz, kiált:
Katonák! Kürtszó, kivégzés. Királylány kacag kuszán.
Kegyetlen kor! Kicsapongó, koronás kurtizán!"
Stanislaw Lem: Kiberiáda
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5962

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

chord_ írta:
2023.12.17., vas. 18:55
Tehát valami, ami szépen, lassan, bekúszik. Egyszer majd a kábelek zavarvédettségéről is fogják őt kérdezni a kábelgyártóink... ha ugyan már nem... :)
Az remélem megvan, hogy amit a köztudat mesterséges intelligenciának hív, annak valójában nem sok köze van a szintén a köztudatban élő intelligenciához? Pl. aminek kérdéseket lehet feltenni, és válaszol látszólag értelmes módon, azt a szakma LLM-nek hívja (Large Language Model - nagyméretű nyelvi modell), és jelenlegi formájában nem fog semmi újat feltalálni a kábelek zavarvédettsége terén sem :)
Viszont jó el lehet vele szórakozni, ha pl. megkéred hogy írjon egy verset a hifi-kábelek zavarvédettségéről, magyarul :)
Még blogbejegyzést is tud írni helyetted Hildegardról, meg a zenéjéről is, képekkel ábrázolva, szóval nagyon hasznos tud lenni :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2701

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

chord_ írta:
2023.12.17., vas. 12:02
Vélemények?

hildegard.jpg

[Hildegard von Bingen, 1100-as évek, bencés apátnő, zeneszerző, bölcselő, 'gyógynövény-kutató']
Nem tudom mi jöhet még, de ilyen is van (?) :rolleyes:
FB_IMG_1700851754273.jpg
FB_IMG_1700851754273.jpg (70.07 KiB) Megtekintve 1905 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Én elhittem, egy darabig, hogy ez valódi.
Aztán megtudtam, hogy az AI csinálta.
Tudom, ez lerágott cucc, de ez az egész a hifibe be fog vonulni. Konkrétan, már ott van. Zenehallgatási szokásainkat akkor is befolyásolni tudja, ha pl. csak CD-t hallgatunk, mint én. De a youtube-on nézelődünk, ha másért nem, azért, hogy a zenei ajánlatunkhoz linket kimásoljunk. És ott a 'robotok' által feltett dolgokból jómagam is merítettem már, mert egyszerűen máshol nem volt meg.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Szerintem fejtsd ki bővebben az összefüggéseket, mert átkerül a "Kertész leszek" topikba.
Korábban utánanéztem, nincsen forgalomban, talán az online creatorban lehet ilyen dobozt is csinálni?

Az Anonymus 4 felvétele nagyon jó tőle, de az meg a "Komoly zenei ajánló" ....

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Vélemények?

hildegard.jpg

[Hildegard von Bingen, 1100-as évek, bencés apátnő, zeneszerző, bölcselő, 'gyógynövény-kutató']

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Szóval, kicsit eltúloztam, bénán poénosra vettem, de hasonlóan zajlott le. Vagyis semmi zavaró nem volt hangilag, de a tudatalattim jelzett, és le kellett ellenőriznem, jó-e a hangerő. Tudniillik vannak nálam "jó" számok erre. A 35 pl egészen jó, a 36 még jobb, aztán 37.5, stb. Jött is a felismerés, hogy jókat derülök bizonyos "tuningokon", random dolgok mértani elhelyezésén, közben nekem is van kattanásom... Bizonyosan nincs hatással ez semmire, de rám mégis.
Nem szotkam hibázni.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Voyager írta:
2023.12.09., szomb. 19:44
fererencz írta:
2023.12.08., pén. 19:27
Marco Beasley album, mellé Cuvée (módjával), de valami "szúrja" a fülemet...
Na persze... :D
Nem, sajnos nincsenek az itallal problémáim, amire utaltam, az viszont létező jelenség, talán a kényszerbetegség egy ártalmatlan tünete. :D
Screenshot_20231209_200150_com.android.chrome.jpg
Nem szotkam hibázni.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

fererencz írta:
2023.12.08., pén. 19:27
Marco Beasley album, mellé Cuvée (módjával), de valami "szúrja" a fülemet...
Na persze... :D

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Marco Beasley album, mellé Cuvée (módjával), de valami "szúrja" a fülemet, nem az igazi... Hangerő 55.0, ez nem túl jó... Na de így!!
IMG_20231208_192159.jpg
Tökéletes!! :smile29:
Nem szotkam hibázni.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4014

Hozzászólás Szerző: juliush »

alto írta:
2023.12.06., szer. 16:22
Snipi írta:
2023.12.06., szer. 16:16
alto írta:
2023.12.06., szer. 15:22

A mai billentyűzetek USB-n kapcsolódnak, tehát simán megoldható.
A mai billentyűzetek USB és leginkább wireless módon kapcsolódnak. (Bluetooth) Tehát még mindig nem értem. Mert ugye ha kékfog akkor nincs sok értelme a csilivili DAC-nak :D
Nem mintha én bármi értelmét látnám ennek a billentyűzetbe épített izének, vagy különösebben híve lennék a bluetoothnak, de ha már kékfog, akkor a legújabb verzió már lehetőséget valódi lossless kódolásra, tehát elméletileg akár még értelme is lehet a csilivili dacnak.
Úgy látom, pont az igazi trouvaille sikkadt el, a HEB technológia (Haptic Enhanced Bass)! A lényege, hogy a billentyűzet megfelelő rezgetésével éri el azt a haptikus úton kiváltott érzetet, amelyet a megfelelő energiával lesugárzott mélytartomány által rezonáló billentyűk keltenek az ujjbegyekben. Az egész kutatás alapját az amerikai Des Moines-i magánrepülőtér fel- és leszálló gépeinek mélytartományban erőteljesen zajos környezetében, számítógépekkel dolgozó légi forgalomirányítóinak bevonásával elvégzett többéves kutatás adta és amely megoldás a tavalyi CES kiállítás különdíját is kiérdemelte, de amelyet végül a kínai gyártók ipari kémkedés útján megszereztek és a rájuk jellemző agilitással az ötletgazda amerikaiakat messze megelőzve építettek be eszközeikbe.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Snipi írta:
2023.12.06., szer. 16:16
alto írta:
Snipi írta:
2023.12.06., szer. 14:18

Én csak azt nem értem, hogy a jel hogy a viharba jut el a számítógépből a klaviaturába :D
A mai billentyűzetek USB és leginkább wireless módon kapcsolódnak. (Bluetooth) Tehát még mindig nem értem. Mert ugye ha kékfog akkor nincs sok értelme a csilivili DAC-nak :D
Nem mintha én bármi értelmét látnám ennek a billentyűzetbe épített izének, vagy különösebben híve lennék a bluetoothnak, de ha már kékfog, akkor a legújabb verzió már lehetőséget valódi lossless kódolásra, tehát elméletileg akár még értelme is lehet a csilivili dacnak.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

alto írta:
Snipi írta:
fererencz írta:
2023.12.06., szer. 13:32
Ész megáll!! :nonononono:

Screenshot_20231206_133105.jpg

A HiFi nem hal ki, már a klaviatúra is ódiofíl. :D
Én csak azt nem értem, hogy a jel hogy a viharba jut el a számítógépből a klaviaturába :D

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

fererencz írta:

Abbol a szempontbol (a hulyesegen tul) talan lehet relevanciaja, hogy a hitelesitett EMI/RFI merolaborokban mar jelentett problemat a vezetekes billentyuzet vezetekenek arnyekolatlansaga es ugyanigy eger is, amivel vezereltek a merorendszert. Kulon ki kellett dolgozni, az hogy ne szorja meg a tole 8m-re levo merendo targyat.
Persze tudom, hogy ez hifi szempontbol nem igenyel feltetlenul audio celra kifejlesztett billentyuzetet, de ettol meg vannak jelensegek, amik nem tunnek fontosnak, de attol meg leteznek.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Snipi írta:
fererencz írta:

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Snipi írta:
Begépeled: 01101011110110010101100101011001110110110101101011000111110110101...

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

fererencz írta:

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem szotkam hibázni.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

arzachel írta:
2023.12.06., szer. 07:48
Aszpirin írta:
2023.12.05., kedd 22:23
istvan01 írta:
2023.12.05., kedd 21:54
Ez tipikus hagyományos fénycső, higanygőz, fényreklámcső lámpa időszakos feltöltődés, kisülés zaja. 50/100Hz csúcsok közelében serceg. Lehet ez is.
Köszi a tippet, de sajnos nem tudom, hogyan lehetne az.
Falun lakom, közel s távol nincs fényreklám, nem használok fénycsöveket, ráadásul ez a felvétel is nappal készült (kb két éve). Régi ügy ez, és nem tudtam rájönni, mi okozza. De mivel csutkára feltekert hangerőnél hallható csak (LP-zés esetében viszont könnyebben észlelhető ott vettem észre, de nem csak LP esetén létezik, és más erősítővel is...), nem igazán zavar, ráadásul a fejhallgatós rendszerben (amit mostanában hallgatok) egyáltalán nem létezik, igaz az a ház kb teljesen átellenes pontjában van, a munkaszobámban. Nincs nagy jelentősége a megoldásnak, csak érdekességként tettem be, mint egy általam rögzített EMI-zavar, mert épp erről volt most szó...
Ez valami helyi specialitás lehet,mert az egyik legjobb barátom szintén Száron lakik a csavar üzemtől nem messze és időnként az ő hifije is recseg.Eddig nem tudtunk rájönni hogy mitől.Kizárólag hanglemezt hallgat.
Köszi! Bár én kb másfél kilométerre lakom a csavargyártól, jó tudni, hogy más is tapasztalt ilyent a faluban (eddig nem is ismertem itteni hifist :) )
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Aszpirin írta:
2023.12.05., kedd 22:23
istvan01 írta:
Ez tipikus hagyományos fénycső, higanygőz, fényreklámcső lámpa időszakos feltöltődés, kisülés zaja. 50/100Hz csúcsok közelében serceg. Lehet ez is.
Falun lakom, közel s távol nincs fényreklám, nem használok fénycsöveket, ráadásul ez a felvétel is nappal készült (kb két éve). Régi ügy ez, és nem tudtam rájönni, mi okozza. De mivel csutkára feltekert hangerőnél hallható csak (LP-zés esetében viszont könnyebben észlelhető ott vettem észre, de nem csak LP esetén létezik, és más erősítővel is...), nem igazán zavar, ráadásul a fejhallgatós rendszerben (amit mostanában hallgatok) egyáltalán nem létezik, igaz az a ház kb teljesen átellenes pontjában van, a munkaszobámban. Nincs nagy jelentősége a megoldásnak, csak érdekességként tettem be, mint egy általam rögzített EMI-zavar, mert épp erről volt most szó...
Ez valami helyi specialitás lehet,mert az egyik legjobb barátom szintén Száron lakik a csavar üzemtől nem messze és időnként az ő hifije is recseg.Eddig nem tudtunk rájönni hogy mitől.Kizárólag hanglemezt hallgat.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

istvan01 írta:
Falun lakom, közel s távol nincs fényreklám, nem használok fénycsöveket, ráadásul ez a felvétel is nappal készült (kb két éve). Régi ügy ez, és nem tudtam rájönni, mi okozza. De mivel csutkára feltekert hangerőnél hallható csak (LP-zés esetében viszont könnyebben észlelhető ott vettem észre, de nem csak LP esetén létezik, és más erősítővel is...), nem igazán zavar, ráadásul a fejhallgatós rendszerben (amit mostanában hallgatok) egyáltalán nem létezik, igaz az a ház kb teljesen átellenes ponzjában van, a munkaszobámban. Nincs nagy jelentősége a megoldásnak, csak érdekességként tettem be, mint egy általam rögzített EMI-zavar, mert épp erről volt most szó...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3446

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Aszpirin írta:
2023.12.05., kedd 19:56
Ezt már mutattam, de ide tartozik, szóval még egyszer.

EMI nálam, csutkára tekert erősítéssel.
Ne a háttérzajra figyeljetek, hanem a szabályos, kb félpercenkénti kb 1,5 mp-es, két csúccsal rendelkező sercegésekre (0:04. 0:34, 0:59, ...) majd pl. a második secegést azonnal követő "dobbanásra", ami kicsit később önbamágan is megismétlődik.
A valódi ok a mai napig rejtély, de szerintem rádiófrekvenciás EMI okozza.

https://www.dropbox.com/s/l0e5jj1jf9rr8 ... n.m4a?dl=0

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

mezzo írta:
2023.12.05., kedd 19:50
Még egyszer köszönöm az inspirációt. Ezért szeretem ezt a fórumot :smile53:
Egyrészt nagyon szívesen, másrészt én vért izzadtam annak idején, mire megtaláltam a ludast. Tiszta ideg voltam, amikor a halk zenei részeken felharsant a góóól!! :D
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Ezt már mutattam, de ide tartozik, szóval még egyszer.

EMI nálam, csutkára tekert erősítéssel.
Ne a háttérzajra figyeljetek, hanem a szabályos, kb félpercenkénti kb 1,5 mp-es, két csúccsal rendelkező sercegésekre (0:04. 0:34, 0:59, ...) majd pl. a második secegést azonnal követő "dobbanásra", ami kicsit később önbamágan is megismétlődik.
A valódi ok a mai napig rejtély, de szerintem rádiófrekvenciás EMI okozza.

https://www.dropbox.com/s/l0e5jj1jf9rr8 ... n.m4a?dl=0

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”