Snipi írta: ↑2023.09.22., pén. 13:06
Nekem egy Technics RS-B755 és egy RS-AZ6-osom van. (Azt még valamikor a 90-es évek végén vettem.) Nekem ezek amire kell tökélesen elég.
1982 óta van(nak) decke(i)m, és szépen megőrzött kazettáim.
Fiókban tartom őket, szilika-gél (vagy hogyishívják) van a fiókokban, így a 40+ - os kazettáim is viszonylag jó állapotban vannak. (Kivéve amelyik rongyosra lett hallgatva.) Meg van kis könyvecském is, amibe írva van hogy melyik kazettán mi van, néha a szám címe csak hallás után megtippelve. Van még kb. 100 műsoros kazettám azokat is hallgatom.
Az általam rögzített kb. 300 kazetta meg nekem nagy érték. (Az életem - főleg a fiatalságom - zenében.)
Mikor még mindennapos használatban volt a kazetta nálam, a végleges leépítésig utojára egy
Sony TC-K750ES volt, amivel a felvételeim jelentős része is készült. Aztán jó darabig nem volt magnóm, valahogy nem hiányzott, majd úgy pár éve ráéheztem, és vettem egy Pioneer CT 900S-t, de sokáig nem tartott a varázs, hamar értelmét vesztettnek éreztem, és eladtam, talán négy hónapig, ha meg volt.
Meg kell jegyezzem, a Pioneer a Sony-nál minden tekintetben sokkal jobb gép volt.
Most megint előjött picit a bogár, de nem tudom mi legyen. A fent említett magnókat, és a hozzájuk hasonlókat, ma eszetlen árban kínálják. Annyit biztos nem adok érte.
Még alszom rá néhányat, de az is lehet, hogy hagyom a fenébe...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech