Ebből is látszik, mennyire a saját "ideológiád" szolgálatába állítasz önkényesen kiragadott tényeket, ki beszél itt Havasiról? Egyáltalán, hogy jöhet szóba?SoundMania írta: ↑2023.11.25., szomb. 15:21Igazából ezt nem így élem meg. Nekem egy Havasi koncert nem alternatíva egy Anda, vagy Kocsis lemez meghallgatása helyett. Másrészt fontos, hogy LP-n legyen. Ez már eleve nagyon sok mindent kizár. Hiába jó a mű, ha nem elég élvezetes hallgatni. Ehhez nekem erre van már szükségem.

De egy Seong-Jin Cho, Yunchan Lim, Pavel Kolesnikov vagy épp Víkingúr Ólaffson, hogy csak párat említsek, simán alternatíva, sőt...és egyébként élőben is hallhatjuk őket itthon...
Anda Gézával épp tegnap este hallgattam Schumann Zongoraversenyét Kubelik vezényletével DG LP-n...szép lemez, de a fenti fiatalok modern digitális felvételei számomra nagyobb hűséggel tolmácsolják az élő koncertek százain megtapasztalt zenei történés lényegét. Pár hete épp a tavalyi Cliburn Zongoraversenyt megnyerő Yunchan Limmel hallgathattam ugyanezt a darabot a Müpában...aztán pár napra rá Jakob Bro és Joe Lovano szupergroupját, majd Sean Shibe gitárestjét, aztán a Fiammal a Rajna kincsét az Operában, másnap meg Kelemen Barnabással és a Currentzis vezényelte Utopia Zenekarral egy Brahms/Csajkovszkij estet...jövő kedden jön a Goldberg Variációk Ólafssonnal...A tartalmas élmények bőséges tárháza vár arra, hogy csemegézzünk belőle!