Kb már van annyi élettapasztalatom, mi okoz olyan élményt amire érdemes időt pazarolni. Az előbb említett zenei események nem ilyenek. Ahhoz 50km-re kell utaznom. Elutazom. Ez nem tart vissza. 200km-re már meggondolom, a további nehézségek miatt.phyton71 írta: ↑2023.11.25., szomb. 13:12Ok ezt így értem, és el is fogadom tőled...SoundMania írta: ↑2023.11.25., szomb. 12:15Valószínű nem értem pontosan mi a pontos kérdésed ezért lehet nem is arra válaszolok, deba városomban a koncertek amik érdekelnek, olyan helyen vannak, ahova nem vagyok hajlandó menni már, a nagyon gyenge akusztika miatt. Elrontja a hangzást annyira, hogy számomra élvezhetetlen. Ha szóvátesszük, hasonló a válasz mint itt. A tömegeknek megfelel. Ez az igényük."nekünk tetszik" ..... A jó akusztikájú helyen mikulásünnepséget tartanak. A Templomban felépített csodálatos orgonát 1x hallhattuk, mert állítólag annyira terhelt az időbeosztásuk, hogy nem jut idő polgári rendezvények megtartására. Az utcai fesztiválokon olyan a hangmennyiség, hogy 4km-re is kivehetően szól. Gyakorlatilag a helyszínen kb hangzáskárosodást kockáztatnék.
Ha valamit normálisabbat hallgatnék akkor legalább 50km-re kell utaznom. Vagy hallgathatok otthon is zenét.
De, emiatt inkább lemondasz zenei élményekről, vagy ami atmoszférát teremt egy ilyen rendezvény, hangulat, társasági közeg egy igen komoly pozitív légkört tud kialakítani, amit érdemes beszívni néha, hogy ne kerülj ilyen "mélységekbe".
Ha meg minőségre vágysz otthon hallgass zenét, ahogyan te szereted, örüljünk már kicsit annak ami van körülöttünk, míg lehet, sajnos volt idő mikor ezt nem tehettük meg, nem is olyan régen.
Ez csak kis gondolat kitérő részemről.
Vannak az életben olyan dolgok, amik kevesebb csalódást és sokkal több örömet okoznak. A hifi meg egy hobbynak indult. De eszköz lett az örömteli zenehallgatáshoz. "bármit bármikor" ami örömmel tölt el.