Én meg idegeskedem ha az Újvidéki Rádiót csak mono vétellel tudom fogni!
Csoda kinézete van a Precedentnek!
Én meg idegeskedem ha az Újvidéki Rádiót csak mono vétellel tudom fogni!

REL Precedent mono FM tuner

Nos igen, az igazi klasszikus vintage hifik.pali923 írta: ↑2023.11.30., csüt. 08:53"Hála" az utóbbi idők fejleményeinek szinte sosem hallgatok rádiót (max. autóban), de ezt a topicot rendszeresen olvasom, és amikor ilyen képeket látok, mindig elgondolkodom, hogy be kéne szerezni valami hasonló finomságot. Ezek még igazi műalkotások voltak, a szemnek is szépek.

"Hála" az utóbbi idők fejleményeinek szinte sosem hallgatok rádiót (max. autóban), de ezt a topicot rendszeresen olvasom, és amikor ilyen képeket látok, mindig elgondolkodom, hogy be kéne szerezni valami hasonló finomságot. Ezek még igazi műalkotások voltak, a szemnek is szépek.

Az igazság az, hogy a félvezetős Marantz 115B gyári állapotúsutemenyx írta: ↑2023.11.30., csüt. 08:43Tunerman-nak örök hála, mindkét tunerem szuperül be van állítva, gyakorlatilag mindkettő a megadott gyári specifikáció felett teljesít mind torzításban, mind sztereó csatornaelválasztásban. Most összehallgattam őket. Hát itt nincs verseny :)
A csöves Fisher egyértelműen sokkal jobb, pedig nincsen benne semmilyen spéci cső, csak a gyári készlet van benne. Mellékesen jegyzem meg, hogy a Marantz is egy hihetetlen jó hangú gép.
Gyönyörű gépek:
IMG_9243.jpeg

A Marantz 115B hagyományos hangolású, a későbbi Quartz Lock Gyro Touch System tunerek már highend kategóriások.

A Fisher full csöves. A Marantz pedig bár csöves kapcsolás lenne alapvetően, de teljesen tranzisztoros.

Ez még nem a Quartz-lock-os Gyro-touch ha jól látom

Miben különböznek? Majd megolvasom, de mégis

Szép ez a Marantz (is)!

Köszi, az észrevételt, lehet csak fel van cserélve... Megvizsgálom....
Figyelmesebben tanulmányozva a képet, feltűnt egy furcsaság. Egy becsületes Yagi antennán a reflektor a leghosszabb
Ott van az, csak úgynevezett egyenes dipól.
A lenti ajánlatokat kiegészítve: balun (ballansz-unballansz) trafót kell keresni antenna szaküzletben.jabba306 írta: ↑2023.11.16., csüt. 17:05Sziasztok! Sikerült hozzájutnom egy régi, jó nagy méretű antennához. Tegnap megérkezett, és ahogy sejtettem 300 ohm-os, vagyis egy átlátszó, lapos, két szélén lévő vezetővel rendelkező, 1988 óta nem látott antenna kábel jön ki belőle.
Kérdésem: mit tehetek, hogy a 75 ohmos koax kábelt csatlakoztatni tudjam?

Az enyémen nincs dipol. Ettől még alkalmas lehet FM vételre?tunerman írta: ↑2023.11.16., csüt. 17:40Antenna szaküzletben a dipolra szerelhető 300/75 ohmos vizmentes levezető dobozt kell vásárolni.jabba306 írta: ↑2023.11.16., csüt. 17:05Sziasztok! Sikerült hozzájutnom egy régi, jó nagy méretű antennához. Tegnap megérkezett, és ahogy sejtettem 300 ohm-os, vagyis egy átlátszó, lapos, két szélén lévő vezetővel rendelkező, 1988 óta nem látott antenna kábel jön ki belőle.
Mint pl. ezen az 5 elemes antennán is van.
https://antennacentrum.hu/5-elemes-URH- ... d_source=1
TJ.

Antenna szaküzletben a dipolra szerelhető 300/75 ohmos vizmentes levezető dobozt kell vásárolni.jabba306 írta: ↑2023.11.16., csüt. 17:05Sziasztok! Sikerült hozzájutnom egy régi, jó nagy méretű antennához. Tegnap megérkezett, és ahogy sejtettem 300 ohm-os, vagyis egy átlátszó, lapos, két szélén lévő vezetővel rendelkező, 1988 óta nem látott antenna kábel jön ki belőle.