Az LG Mini hifinél kb. bármi jobb, kivéve a hasonló Samsung, Pana, stb. minihifiket.betak írta: ↑2023.11.29., szer. 18:18Üdvözletem!
Van itthon egy Bang & Olufsen Beovox s55 párosom, ami jelenleg egy LG mini hifire van kötve. Viszonylag normálisan szól, az erősítő 2x20 wattja talán sosem lesz kihasználva, hangerőben nekem nem kell több. Az lenne a kérdésem, hogy hangminőség szempontjából nézve van-e értelme másik erősítőt nézni a dobozokhoz? Mennyit lenne érdemes költeni arra, hogy közelítsek a hangfalak maximális tudása felé ( bár nem tudom, hogy mik lehetnek a határai)? Az világos, hogy vagyonokat is el lehetne költeni mindenféle eszközökre, de engem az ésszerű határ érdekelne ( ha hifi közegben van ilyen egyáltalán), ami fölött már csak a brandért vagy csak nüanszokért kell plusz milliókat letenni. Vagy úgy is fogalmazhatok, hogy mi lenne az alja a legköltséghatékonyabb lépésnek felfelé, ha határozottan hallható változást szeretnék pozitív irányban?
A kérdésedbe épített prejudikáció téves, nincs olyan határ, ami fölött már csak a brandért vagy nüanszokért kell fizetni. Ami az egyik embernek nüansznyi különbség, az a másiknak ég és föld. Általános érvényű ésszerű határ sem létezik, kinek mi az ésszerű. Esetleg a hangfal értékét érdemes figyelembe venni, aminél lényegesen többet valóban nem érdemes erősítőre költeni.
Konkrét választ arra a kérdésre lehetne adni, hogy az adott hangfalhoz, egy adott pénzügyi kereten belül mi lehetne az optimális erősítő választás használt vagy új termék esetén.

...nem Lowther 6A,nem Goodmans Axiom 201,nem Altex 604,nem sima Tannoy DC15 (Gold/DC/DU/HPD/"K" soroazat),nem Fostex,nem Sonido,nem Nenuphar,nem Zu Audio...