chord_ írta: ↑2023.11.18., szomb. 09:29
Na, ez a terület az, ahol a legfurcsább dolgok tudnak történni.
Mert van úgy, hogy:
- nem jó az egész elmélet, mert jobb a drága bizti, mint az átkötés, a bármilyen átkötés
- sőt, attól is jobb akár a közepes bizti, mint amikor kiiktatjuk úgy, hogy a 'jelútból' kihagyódik az egész biztosíték / foglalat / minden
- jobb lehet a mezei bizti, mint a drága - utóbbi egyértelmű hang / tónus-kibillentő, egyszerűen nem jó
- jobb lehet a 230-as dugó, egy közepesen silány, plusz egy krumpli aljzat, mint ezeket kihagyva; konkrétan, bekötve közvetlenül a falban haladó vezetékre, egyértelműen romlott a hang; forrasztva vagyon, sorkapoccsal kevésbé, de jól észrevehetően
- bizonyos csatlakozókkal emberek olyanokat írtak, hogy annyira jók, hogy legszívesebben elvágnák a drótot, hogy betegyenek belőle plusz darabot - ezt pár éve szimpla baromságként értékeltem, manapság azt mondom, hogy 'lehetséges'
Szóval, ezek a dolgok a kondicionálás vs. (fizikai)jel/áramvezetés csatájában erősen a kondicionálás felé billentik a mérleget.
Ezeket a sorokat olvasva analógiát véltem felfedezni, a hőskorban Huszti Zsoltot jellemző mindent átitató szkepticizmusával :
" Odáig is el bírt jutni, hogy az IC kábeleknél és a hsz.kábeleknél nincsen olyan, hogy jobb vagy rosszabb, csak más. "
Ezt a véleményét fenntartotta a Vdh Silver és az An Vz kapcsán is, szembe állítva ezeket a prémium kábeleket valami holt gagyi gubanccal.
" Hidd már el, nem jobb, csak más !"
Alex Aston, ennyi volt a kiinduló pont, nem látok mögé mást, mint ami történt.
Akkor még nem épített erősítőt, nem gyártott kábelt, nem fejlesztett rendszert, éppen csak megalapította a Zsolt Audiót.
Erősítők terén is volt ex catedra kijelentése.
Két barátomnak is volt - egyik egy fórumtársunk, aki most is olvassa, csak nem szól hozzá - Accuphase erősítője, nekem meg egy 303 X.
Minek után én is megmásztam a szamárlétrát, kb képbe voltam, mennyivel sokkal jobb korábbi erősítőimnél. / Sony, Onkyo, Technics, Pioneer /
Mikor megosztottam Zsolttal, nemrég szerzett erősítőm általi örömömet, fél óráig magyarázta, hogy az pont olyan s...r, mint az összes többi Japán vacak, ami korábban volt nekem.
Miért nem veszek inkább tőle a Linn lemezjátszó mellé valami jobbat...
/ A Linn üzlet aztán dugába dőlt./
Nem tagadom, ezek az epizódok / is /nehezítették további kapcsolatunkat.
Ezek mellett természetesen nem vonom kétségbe a Heed elektronikák kvalitásait, igazából nem sokat tudok róluk, azt igen, hogy sokan dícsérik, jókat mondanak róluk.
Részemről ebben a Zsolt történetben ennyi van...