Egy MÁSIK fázist használó fogyasztó dugóját forgathatod, de kétlem, hogy bármi hatása lenne.SoundMania írta: ↑2023.11.19., vas. 12:30Ezt hogyan érted? Jó, vagy rossz? És miért?Vinkler írta: ↑2023.11.19., vas. 12:26No meg, ha a hifi más fázison van, mint a hűtő…SoundMania írta: ↑2023.11.19., vas. 12:23
Ezen nincs mit cáfolni! A jelenség mérhető, van, létezik.
Ami a következő dolog, hogy ezt ki hallja meg egy adott környezetben?
Mit bizonyít ha bárki meghallja?
És mit ha senki?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9771
Re: Kábelezzünk
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1299
Ezt hogyan érted? Jó, vagy rossz? És miért?Vinkler írta: ↑2023.11.19., vas. 12:26No meg, ha a hifi más fázison van, mint a hűtő…SoundMania írta: ↑2023.11.19., vas. 12:23Ezen nincs mit cáfolni! A jelenség mérhető, van, létezik.Rock60 írta: ↑2023.11.19., vas. 11:43Ok, aki nekem beszélt erről, neki egy mákszemnyi kételye sincsen a hallható változásról, pl. a hűtőgép dugójának megforgatásával.
Az érdekelt volna, hogy itt a körünkben is tapasztalta - e már valaki, aki ezt határozottan alátámasztaná, vagy valaki, aki elvi szinten cáfolná, hogy ez bizony nem lehetséges...
És mit ha senki?
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9771
No meg, ha a hifi más fázison van, mint a hűtő…SoundMania írta: ↑2023.11.19., vas. 12:23Ezen nincs mit cáfolni! A jelenség mérhető, van, létezik.Rock60 írta: ↑2023.11.19., vas. 11:43Ok, aki nekem beszélt erről, neki egy mákszemnyi kételye sincsen a hallható változásról, pl. a hűtőgép dugójának megforgatásával.
Az érdekelt volna, hogy itt a körünkben is tapasztalta - e már valaki, aki ezt határozottan alátámasztaná, vagy valaki, aki elvi szinten cáfolná, hogy ez bizony nem lehetséges...
És mit ha senki?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
- SoundMania
- Törzsgárda

Ezen nincs mit cáfolni! A jelenség mérhető, van, létezik.Rock60 írta: ↑2023.11.19., vas. 11:43Ok, aki nekem beszélt erről, neki egy mákszemnyi kételye sincsen a hallható változásról, pl. a hűtőgép dugójának megforgatásával.
És mit ha senki?
- SoundMania
- Törzsgárda

Igen, sokkal bonyolultabb. Láthatod, amikor csak felhozom a teljes biztis kihagyást, hogy mennyien esnek nekem a biztonság nevében. A te radikálisabb verziód még kevésbé kivitelezhető, már csak a jobb kábelek kezelhetősége miatt is. (pl karvastagságú power kábelek)chord_ írta: ↑2023.11.19., vas. 12:05
Erre a válasz: kategorikusan nem.
Ez így, ab ovo, egyszerűen nem igaz.
Teljesen ellentétes hangi tapasztalataim vannak. Igen, tudom, ez szél ellen van, hogy 'hagyd ki az egész biztit foglalatostól' meg a többi népszerű téveszme; ha ezek igazak lennének, itt már sokan direktbe bekötötték volna a tápkábelüket a fali vezetékhez, kikerülve ezzel a rissz-rossz dugókat, 230-as aljzatokat, a korrodáló kontaktokat, és, lenne q.vasok felszabaduló pénz ebből, mert egy jó dugó meg egy jó aljzat, meg az Orange biztosíték, meg a lila, igen, ezek nem kicsi zs, amit nyilván jobb kábelre érdemes költeni abban a minutában, amikor ez kiderül, hogy mégis csak... :)
Nem fog kiderülni, mert nem fog működni.
Sokkal-sokkal bonyolultabb a helyzet.
(Fűrész X.):)
Másrészt, minden plusz dolog színezést visz a rendszerbe, ha tetszik ha nem. Hogy ezt adott rendszerben ki hogyan ítéli meg az a rendszerétől is függ. De szerintem belátható. Hogy ha valami plusz többet hoz a rendszerében mint egy jól kivitelezett "mínusz" (azaz valami nem létfontosságú dolog kihagyása) ott a rendszerrel van gond.
Erre a válasz: kategorikusan nem.SoundMania írta: ↑2023.11.18., szomb. 21:54"Gondokodhatsz" ezeken bármennyit. De felesleges. Hallgasd meg milyen amikor kihagyod az egész biztit foglalatostól, meg próbálj meg egy jó átkötést majd egy jó biztit és látni(hallani) fogod az irányt. Legjobb ha kihagyod. Ha meg mindenképp költeni akar az ember, vegyen inkább nagyon jó tápkábelt a sokszáz dollárnyi bizti helyett és mellette hagyja ki a biztit és a foglalatot.chord_ írta: ↑2023.11.18., szomb. 09:29
Na, ez a terület az, ahol a legfurcsább dolgok tudnak történni.
Mert van úgy, hogy:
- nem jó az egész elmélet, mert jobb a drága bizti, mint az átkötés, a bármilyen átkötés
- sőt, attól is jobb akár a közepes bizti, mint amikor kiiktatjuk úgy, hogy a 'jelútból' kihagyódik az egész biztosíték / foglalat / minden
- jobb lehet a mezei bizti, mint a drága - utóbbi egyértelmű hang / tónus-kibillentő, egyszerűen nem jó
- jobb lehet a 230-as dugó, egy közepesen silány, plusz egy krumpli aljzat, mint ezeket kihagyva; konkrétan, bekötve közvetlenül a falban haladó vezetékre, egyértelműen romlott a hang; forrasztva vagyon, sorkapoccsal kevésbé, de jól észrevehetően
- bizonyos csatlakozókkal emberek olyanokat írtak, hogy annyira jók, hogy legszívesebben elvágnák a drótot, hogy betegyenek belőle plusz darabot - ezt pár éve szimpla baromságként értékeltem, manapság azt mondom, hogy 'lehetséges'
Szóval, ezek a dolgok a kondicionálás vs. (fizikai)jel/áramvezetés csatájában erősen a kondicionálás felé billentik a mérleget.
Ez így, ab ovo, egyszerűen nem igaz.
Teljesen ellentétes hangi tapasztalataim vannak. Igen, tudom, ez szél ellen van, hogy 'hagyd ki az egész biztit foglalatostól' meg a többi népszerű téveszme; ha ezek igazak lennének, itt már sokan direktbe bekötötték volna a tápkábelüket a fali vezetékhez, kikerülve ezzel a rissz-rossz dugókat, 230-as aljzatokat, a korrodáló kontaktokat, és, lenne q.vasok felszabaduló pénz ebből, mert egy jó dugó meg egy jó aljzat, meg az Orange biztosíték, meg a lila, igen, ezek nem kicsi zs, amit nyilván jobb kábelre érdemes költeni abban a minutában, amikor ez kiderül, hogy mégis csak... :)
Nem fog kiderülni, mert nem fog működni.
Sokkal-sokkal bonyolultabb a helyzet.
(Fűrész X.):)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6563
S mi változna ha egy x-edik valaki (a sajnos avx-es körökben egyre nagyobb divattá vált) ex-cathedra módban kijelenté, hogy ez már pedig így van /nem így van? Ez tiszta árnyékbox / vízgereblyézés vagy folytathatnám más jelzőkkel is a sort. Nincs két megegyező rendszer / kábelezés / akusztika / rendszer tulajdonos, innentől kezdve mi értelme van ennek a pár havonta ismétlődő fingfűrészelésnek és a többiek idegesítésének?Rock60 írta: ↑2023.11.19., vas. 11:43Ok, aki nekem beszélt erről, neki egy mákszemnyi kételye sincsen a hallható változásról, pl. a hűtőgép dugójának megforgatásával.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ok, aki nekem beszélt erről, neki egy mákszemnyi kételye sincsen a hallható változásról, pl. a hűtőgép dugójának megforgatásával.
- SoundMania
- Törzsgárda

Shimano
Maradjunk talán a témánál.
Képzeljünk el az egyszerűség kedvéért egy magyar gyártót, aki pénzt, fáradságot nem kímélve különböző alapanyagok kiválasztásával kikisérletezik és legyárt egy olyan IC kábelt, ami sok éves tapasztalata alapján az egyik legjobb, mint amit valaha hallott.
Vagy egy másikat, aki a köztudottan kiemelkedő, bundban vásárolt, minőségű gyári kábel feldarabolásával és az általa kíválónak tartott dugókkal összeállít egy valóban remek IC drótot.
Erre jön Sobri Jóska, a kezében egy MM - ben vásárolt kanóccal, és közölné, hogy az a másik kettő nem jobb ám, csak más.
Tuti, lenne boldogság és helyeslés.
Ja, nem...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2023.11.19., vas. 11:34-kor.
A kristályingák nagyfokú rokonságot mutatnak az egykori flash EPROM tárolókkal. Azokat is elég volt kitenniarzachel írta: ↑2023.11.19., vas. 09:10https://edesvizkiado.hu/ezoteria/az-inga-jelzesei/
néhány órára a napra, és eltűnt róluk a rontás, értsd az elrontott BIOS.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3380
Látom jól szórakozol...Rock60 írta: ↑2023.11.18., szomb. 22:44Végül is szerencsésnek mondhatod magad, sok macerától mentesülsz.![]()
Nem hallod a biztosítékok közti különbséget, a hálózati kábel fázishelyességét, az összekötőkábelek irányhelyességét, a kapcsitápok hatását a hálózatban, szerintem kihagytam még valamit...![]()
Irigylésre méltó helyzet, tiszta Hawaii...![]()
Igen, jól gondolod, 60 - as vagyok.
Szerintem már tök mindegy, hogy mi volt 25 vagy 40 éve, ki hogy jutott mára oda, ahova, a most / is / jelentkező fizikai jelenségekre aki akar, most kell reagáljon.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 783
https://edesvizkiado.hu/ezoteria/az-inga-jelzesei/
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- SoundMania
- Törzsgárda

Sőt tegnap óta már értem, hogy vannak olyan rendszerek ahol nem is lehet kimutatni mással, csak ingával ! :)arzachel írta: ↑2023.11.19., vas. 08:54Minden kábelnek van iránya.Ingával simán meg lehet tudni,de gondolom ez most kiveri a biztosítékot
A dugó forgatásról:
http://hifimagazin.net/a-helyes-es-hely ... k-elmelete
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 152
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 783
Minden kábelnek van iránya.Ingával simán meg lehet tudni,de gondolom ez most kiveri a biztosítékot 
A dugó forgatásról:
A dugó forgatásról:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára arzachel 2023.11.19., vas. 09:02-kor.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11291
- Kapcsolat:
Akinek van mit szórni, az meg is teheti, más meg üres kézzel hadonászik.Rock60 írta: ↑2023.11.18., szomb. 22:55Heed Zsolt zsibbasztotta ilyesmikkel már közel 40 éve is a nagyérdeműt. Ő odáig is el bírt jutni, hogy az összekötőkábeleknél és a hangszórókábeleknél sincsen olyan, hogy jobb, vagy rosszabb, csak más...Úgy látszik a " tudománya " magvait rendesen szétszórta és az máig hat...
Sokan örülnének otthon olyan hangra,mint amit Zsolt tud mutatni a "tudományosan" kiválasztott drótjaival nála.Rock60 írta: ↑2023.11.18., szomb. 22:55Heed Zsolt zsibbasztotta ilyesmikkel már közel 40 éve is a nagyérdeműt.
Ő odáig is el bírt jutni, hogy az összekötőkábeleknél és a hangszórókábeleknél sincsen olyan, hogy jobb, vagy rosszabb, csak más...![]()
Úgy látszik a " tudománya " magvait rendesen szétszórta és az máig hat...![]()
Van egy érdekes felvetés.
Nem a magam agyszüleménye, hallottam egy kábelgyártó cég fejétől, akinek a személye most egyelőre nem fontos.
Nem Radnai úr volt az, mielőtt valakinek a céltáblájává válna...
Nem tudom, hallottatok - e róla, találkozott - e már valaki a jelenséggel, vagy kísérletezett - e már vele ?
Nekem tök új a kérdés, egyelőre ma még semmi tapasztalatom róla, magyarázatot sem találtam rá, igaz, nem is kerestem.
A házban lévő a hifivel nem kapcsolatos tartósan működő fogyasztók - hűtőgép, tűzhely, klíma, gázkazán, villanybojler, stb. - fázishelyes bekötéséről van szó.
Mivel fixen bekötött tápkábelű készülékekről beszélünk, így egyszerűem csak a villásdugó megfordítása a konnektorban a művelet lényege.
Természetesen NEM az imént felsorolt készülékek működésére vonatkozik a kérdés, hanem ezen művelet/műveletek hatása a hifire.
Van erről Valakinek gyakorlati tapasztalata, vagy elméleti okfejtése ?
Nem a magam agyszüleménye, hallottam egy kábelgyártó cég fejétől, akinek a személye most egyelőre nem fontos.
Nem Radnai úr volt az, mielőtt valakinek a céltáblájává válna...
Nem tudom, hallottatok - e róla, találkozott - e már valaki a jelenséggel, vagy kísérletezett - e már vele ?
Nekem tök új a kérdés, egyelőre ma még semmi tapasztalatom róla, magyarázatot sem találtam rá, igaz, nem is kerestem.
A házban lévő a hifivel nem kapcsolatos tartósan működő fogyasztók - hűtőgép, tűzhely, klíma, gázkazán, villanybojler, stb. - fázishelyes bekötéséről van szó.
Mivel fixen bekötött tápkábelű készülékekről beszélünk, így egyszerűem csak a villásdugó megfordítása a konnektorban a művelet lényege.
Természetesen NEM az imént felsorolt készülékek működésére vonatkozik a kérdés, hanem ezen művelet/műveletek hatása a hifire.
Van erről Valakinek gyakorlati tapasztalata, vagy elméleti okfejtése ?
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7996
Ez se személyeskedés, ugye?Rock60 írta: ↑2023.11.18., szomb. 22:55Heed Zsolt zsibbasztotta ilyesmikkel már közel 40 éve is a nagyérdeműt.
Ő odáig is el bírt jutni, hogy az összekötőkábeleknél és a hangszórókábeleknél sincsen olyan, hogy jobb, vagy rosszabb, csak más...![]()
Úgy látszik a " tudománya " magvait rendesen szétszórta és az máig hat...![]()
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Heed Zsolt zsibbasztotta ilyesmikkel már közel 40 éve is a nagyérdeműt.
Ő odáig is el bírt jutni, hogy az összekötőkábeleknél és a hangszórókábeleknél sincsen olyan, hogy jobb, vagy rosszabb, csak más...
Úgy látszik a " tudománya " magvait rendesen szétszórta és az máig hat...
Végül is szerencsésnek mondhatod magad, sok macerától mentesülsz.
Nem hallod a biztosítékok közti különbséget, a hálózati kábel fázishelyességét, az összekötőkábelek irányhelyességét, a kapcsitápok hatását a hálózatban, szerintem kihagytam még valamit...
Irigylésre méltó helyzet, tiszta Hawaii...
Igen, jól gondolod, 60 - as vagyok.
Szerintem már tök mindegy, hogy mi volt 25 vagy 40 éve, ki hogy jutott mára oda, ahova, a most / is / jelentkező fizikai jelenségekre aki akar, most kell reagáljon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2023.11.18., szomb. 23:01-kor.
- SoundMania
- Törzsgárda

"Gondokodhatsz" ezeken bármennyit. De felesleges. Halgasd meg milyen amikor kihagyod az egész biztit foglalatostól, meg próbálj meg egy jó átkötést majd egy jó biztit és látni(hallani) fogod az irányt. Legjobb ha kihagyod. Ha meg mindenképp költeni akar az ember, vegyen inkább nagyon jó tápkábelt a sokszáz dollárnyi bizti helyett és mellette hagyja ki a biztit és a foglalatot.chord_ írta: ↑2023.11.18., szomb. 09:29Na, ez a terület az, ahol a legfurcsább dolgok tudnak történni.SoundMania írta: ↑2023.11.17., pén. 20:58Ugyan az átkötés, nem ugyanaz mint kihagyni, mivel itt az átkötés is beleszól a bizti heyett a hangba. Meg ugye elég nehéz jó hangú átkötést is beszerezni.
Mert van úgy, hogy:
- nem jó az egész elmélet, mert jobb a drága bizti, mint az átkötés, a bármilyen átkötés
- sőt, attól is jobb akár a közepes bizti, mint amikor kiiktatjuk úgy, hogy a 'jelútból' kihagyódik az egész biztosíték / foglalat / minden
- jobb lehet a mezei bizti, mint a drága - utóbbi egyértelmű hang / tónus-kibillentő, egyszerűen nem jó
- jobb lehet a 230-as dugó, egy közepesen silány, plusz egy krumpli aljzat, mint ezeket kihagyva; konkrétan, bekötve közvetlenül a falban haladó vezetékre, egyértelműen romlott a hang; forrasztva vagyon, sorkapoccsal kevésbé, de jól észrevehetően
- bizonyos csatlakozókkal emberek olyanokat írtak, hogy annyira jók, hogy legszívesebben elvágnák a drótot, hogy betegyenek belőle plusz darabot - ezt pár éve szimpla baromságként értékeltem, manapság azt mondom, hogy 'lehetséges'
Szóval, ezek a dolgok a kondicionálás vs. (fizikai)jel/áramvezetés csatájában erősen a kondicionálás felé billentik a mérleget.
Az én szkeptikusságomat hagyjuk, arról már több bőrt nem lehet lehúzni.
Nem hallom a kábelek iránya közötti különbséget, pont.
De mondok mást is, ha már itt valaki megvillantotta a villásdugó fordítást.
Én eddig még csak cd játszó esetében hallottam villásdugó fordításra visszavezethető változást, de az sem volt drámai. A-B teszten tuti nem mondtam volna meg, melyik a helyes állás. Más készülékek eseteben nem.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3380
Ez pusztán ahhoz kapcsolódik amit írtál, hogy Te már a 80' évek végén ismerted, és használtál is irányjelölt kábeleket. Felteszem korban is elöttem jársz, így előbb kapcsolódtál be a hifi világába, illetve a közeg, ahol éltél/élsz több, jobb lehetőség állt számodra megismerni ezeket.
Az én szkeptikusságomat hagyjuk, arról már több bőrt nem lehet lehúzni.
Nem hallom a kábelek iránya közötti különbséget, pont.
De mondok mást is, ha már itt valaki megvillantotta a villásdugó fordítást.
Én eddig még csak cd játszó esetében hallottam villásdugó fordításra visszavezethető változást, de az sem volt drámai. A-B teszten tuti nem mondtam volna meg, melyik a helyes állás. Más készülékek eseteben nem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech