A hangFREKVENCIÁS jelet Te minek mondanád? Az nem váltakozó áram?Rock60 írta: ↑2023.11.18., szomb. 05:39Iiiigen, rémlik még, mit neveznek váltóáramnak, hiszen a nevében is benne van...![]()
![]()
Az IC kábelek és hangszórókábelek bejáratásából adódó bekötési irányáról volt szó, nem tápkábelről - az én olvasatomban.
Azokban is váltóáram menne ?
Ezt hogy magyarázták a középiskolában ?![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Kábelezzünk
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3299
Re: Kábelezzünk
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lt ... _%C3%A1ram
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
"Elektromágneses hullámok gerjesztéséhez váltakozó áramra van szükség... "Rock60 írta: ↑2023.11.18., szomb. 05:39
Iiiigen, rémlik még, mit neveznek váltóáramnak, hiszen a nevében is benne van...![]()
![]()
Az IC kábelek és hangszórókábelek bejáratásából adódó bekötési irányáról volt szó, nem tápkábelről - az én olvasatomban.
Ezt hogy magyarázták a középiskolában ?![]()
https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lt ... _%C3%A1ram
Nem szotkam hibázni.
Ha olyan foglalatot operálnánk, ami az IEC aljzattal van egybeépítve, öt centire a tápkábeltől, oda már megfelelő a tápkábellel megegyező minőségű drót darab, nem ?
Lehet...
Végül is én is Vdh ezüst dróttal kötöttem át a phonoban a foglalatot, de valójában nem gondoltam, hogy akkora jelentősége van.
Ma következik a dac...
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1298
Illúzió.... :)Rock60 írta: ↑2023.11.18., szomb. 06:09És, ha valakinek nincsen a keze ügyében spéci drót ?SoundMania írta: ↑2023.11.17., pén. 22:02
. A képen látható helyen persze nem lehet olyat. Amivel nem nagyon tudsz mellé menni a Ksl Spz pl.
Gondolom, a panel vezetői kvalitásait nem nehéz megugrani...
A panel vezetői kvalitásait olyan nehéz megugrani az átkötéssel ?SoundMania írta: ↑2023.11.17., pén. 22:02
. A képen látható helyen persze nem lehet olyat. Amivel nem nagyon tudsz mellé menni a Ksl Spz pl.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2023.11.18., szomb. 06:14-kor.
Iiiigen, rémlik még, mit neveznek váltóáramnak, hiszen a nevében is benne van...
Ezt hogy magyarázták a középiskolában ?
- SoundMania
- Törzsgárda

Ez egyből hallható lenne, ha tudnál oyat, hogy nem áthidalni, hanem teljesen kihagyniEndrion írta: ↑2023.11.17., pén. 21:41Melyik ösvény vezethet tévútra?, mert akkor azt igyekszem kikerülni.
Ilyen-olyan drót-kábel darab, vastag-vékony...?
Melyik ösvény vezethet tévútra?, mert akkor azt igyekszem kikerülni.SoundMania írta: ↑2023.11.17., pén. 21:20Endrion írta: ↑2023.11.17., pén. 21:15A panel alján lett átkötve, már hallom a potenciált!SoundMania írta: ↑2023.11.17., pén. 20:58
Ugyan az átkötés, nem ugyanaz mint kihagyni, mivel itt az átkötés is beleszól a bizti heyett a hangba. Meg ugye elég nehéz jó hangú átkötést is beszerezni.
Lehet majd legalább itt is cserélgetni...Csak ne menjen félre a dolog.
Ilyen-olyan drót-kábel darab, vastag-vékony...?
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6237
Igen, biztos. Középiskolás fizika (meg egyetemi is, meg afölötti is). Semmi kétség efelől. Ezt nevezik váltóáramnak. A nevében is benne van.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- SoundMania
- Törzsgárda

A 8-assal megfogtál. Azokat nem hallottam. De a 7-esek messze maradnak a Vz-től az biztos. Szerintem majd a 10-es körül lesz értelme újrahallgatni. :)supravox írta: ↑2023.11.17., pén. 21:22Ha Te mondod..SoundMania írta: ↑2023.11.17., pén. 21:02Annyit fűznék hozzá, hogy csak a Platinum power jó, de továbbra is hiányzik belőle még némi dinamika. Ami más power kábeleire is igaz.
WW platinum8 összekötőket cserélnék An Vz összekötőkre.
Bármennyit rafizetek![]()
Ha Te mondod..SoundMania írta: ↑2023.11.17., pén. 21:02Annyit fűznék hozzá, hogy csak a Platinum power jó, de továbbra is hiányzik belőle még némi dinamika. Ami más power kábeleire is igaz.
WW platinum8 összekötőket cserélnék An Vz összekötőkre.
Bármennyit rafizetek
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- SoundMania
- Törzsgárda

Endrion írta: ↑2023.11.17., pén. 21:15A panel alján lett átkötve, már hallom a potenciált!SoundMania írta: ↑2023.11.17., pén. 20:58Ugyan az átkötés, nem ugyanaz mint kihagyni, mivel itt az átkötés is beleszól a bizti heyett a hangba. Meg ugye elég nehéz jó hangú átkötést is beszerezni.
Lehet majd legalább itt is cserélgetni...
A panel alján lett átkötve, már hallom a potenciált!SoundMania írta: ↑2023.11.17., pén. 20:58Ugyan az átkötés, nem ugyanaz mint kihagyni, mivel itt az átkötés is beleszól a bizti heyett a hangba. Meg ugye elég nehéz jó hangú átkötést is beszerezni.Endrion írta: ↑2023.11.17., pén. 20:50Legyen hát!SoundMania írta: ↑2023.11.16., csüt. 21:50
Erre csak azt tudom mondani, hogy ha tudnátok milyen a bizti nélküli hang, nem imádnátok ennyire a drága biztiket!![]()
Lehet majd legalább itt is cserélgetni...
- SoundMania
- Törzsgárda

Annyit fűznék hozzá, hogy csak a Platinum power jó, de továbbra is hiányzik belőle még némi dinamika. Ami más power kábeleire is igaz.supravox írta: ↑2023.11.17., pén. 20:57Sajna a WW-nek csak a platinum szeriás összekötői és tápkabelei a figyelemreméltóak.
Alatta talán még a Gold8 összekötők.A többiek igen gyenguszok.
Főleg a digit kábelek.
Szóval azt a derótot nem volt nehéz megugrani.
Mondom én aki WW fan vagyok.
- SoundMania
- Törzsgárda

Ugyan az átkötés, nem ugyanaz mint kihagyni, mivel itt az átkötés is beleszól a bizti heyett a hangba. Meg ugye elég nehéz jó hangú átkötést is beszerezni.Endrion írta: ↑2023.11.17., pén. 20:50Legyen hát!SoundMania írta: ↑2023.11.16., csüt. 21:50
Erre csak azt tudom mondani, hogy ha tudnátok milyen a bizti nélküli hang, nem imádnátok ennyire a drága biztiket!![]()
Sajna a WW-nek csak a platinum szeriás összekötői és tápkabelei a figyelemreméltóak.
Alatta talán még a Gold8 összekötők.A többiek igen gyenguszok.
Főleg a digit kábelek.
Szóval azt a derótot nem volt nehéz megugrani.
Mondom én aki WW fan vagyok.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Legyen hát!SoundMania írta: ↑2023.11.16., csüt. 21:50
Erre csak azt tudom mondani, hogy ha tudnátok milyen a bizti nélküli hang, nem imádnátok ennyire a drága biztiket!
-
gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 370
Sőt! A kőfaragók és a balett táncosok is......chord_ írta: ↑2023.11.17., pén. 18:25A Szent Turul nemzetség,asebestyen írta: ↑2023.11.17., pén. 13:29Itt már annyian megmondtak mindent...
Csak a nemesfém, csak a réz, csak a bármelyik, de tisztán, sem a bevonatos, sem az ötvözet nem jó, csak a bevonatos jó, csak a hajszálvékony, csak vastag, csak a sodort, csak a tömör vezető, csak a litze, csak a ribbon, igazából csak a vezető számít, a vezető szinte nem is számít, csak a szigetelés, a szerelési minőség számít, a csatlakozók többet számítanak, mint a drótok... etc a végtelenbe és egy kicsit tovább.
A tehetséges liliomosok,
Zsigmond az oroszlános klánból,
Az isteni Hollós család,
II. Ulászló az egyfejű sasos,
Az egyszarvúsok,
A bátor sárkányfogasok
A nyíllal átlőtt fejű oroszlánosok,
A labancosztó koronás sasosok,
A Hattyús família.
A keményszívű szarvasosok,
A szőlő mellett karddal átszúrt sisakosok,
A sörrel koccintó kétfejű sasos szindikátus
A házbaaaan.
(a hifibeeeen):)
[Belga / Királyok a házban]
A gondolkodás nem megerőltető...
-
gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 370
A kábelek szigetélése engem egy másik kisszériás kábel gyártó termékére emlékeztet, a szín kivételével...sutemenyx írta: ↑2023.11.17., pén. 09:27- 3N kristályfúziós ezüst
- dupla rétegű, természetes, színezetlen, vegyszerezetlen pamut szigetelés, vagy pedig PTFE szigetelés
- 0.6mm vagy 1.0mm átmérőjű vezetőerek
- a szerkezet analóg vagy digitális interconnect kábelnél hármasfonat: 1ér melegpont, 2ér hidegpont
- a szerkezet hangfal kábelnél szintén hármasfonat, de minden pólusra egy komplett hármasfonat van, tehát 1pár hangfalhoz 4db hármasfonat
- a szerkezet USB kábelnél négyesfonat
Az interconnect és USB kábeleken általában van még egy réteg plusz pamutszigetelés, de inkább csak esztétikai szempontból. Tervben van az is, hogy kipróbálom külső vagy köztes köpenynek a carbon szálas kígyóbőrt, ugyanis az remekül vezet, így aztán árnyékoló réteg szerepét is be tudja tölteni.
IMG_9046.jpegIMG_9048.jpegIMG_9050.jpegIMG_9049.jpegIMG_9051.jpegIMG_9052.jpeg
A gondolkodás nem megerőltető...

Amikor én is fabrikálgattam drótokat akkor az Audio Consulting húzott ezüst drótjait használtam.
Azok be voltak vonva valami lakkal.
Kurvára nem oxidálódtak.
A vékonyabbnak, aminek a méretére sajna már nem emlékszem,de tök jó volt karkábelnek,na arról nagyon finoman le kellett égetni a szigetelést.
Aztán szépen beöltöztek pamutba
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút

- Értékelés: 230
Chord, küldhetnél egy picit, amit szívsz.
A tehetséges liliomosok,
Az isteni Hollós család,
Az egyszarvúsok,
A bátor sárkányfogasok
A Hattyús família.
A házbaaaan.
A Szent Turul nemzetség,asebestyen írta: ↑2023.11.17., pén. 13:29Itt már annyian megmondtak mindent...
Csak a nemesfém, csak a réz, csak a bármelyik, de tisztán, sem a bevonatos, sem az ötvözet nem jó, csak a bevonatos jó, csak a hajszálvékony, csak vastag, csak a sodort, csak a tömör vezető, csak a litze, csak a ribbon, igazából csak a vezető számít, a vezető szinte nem is számít, csak a szigetelés, a szerelési minőség számít, a csatlakozók többet számítanak, mint a drótok... etc a végtelenbe és egy kicsit tovább.
A tehetséges liliomosok,
Az isteni Hollós család,
Az egyszarvúsok,
A bátor sárkányfogasok
A Hattyús família.
A házbaaaan.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Ensandor mester ?asebestyen írta: ↑2023.11.17., pén. 13:39
És még kihagytam a haverodat, hogy a kábelek közt semmi különbség nincs és a másik oldalt is, hogy igazából az egész hang a drótokon múlik.![]()

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2023.11.17., pén. 18:18-kor.