Ha csak az elektromos vezetőképességet nézzük, akkor igazad van.sutemenyx írta: ↑2023.11.15., szer. 15:20Ahogy előttem is írták, a DC ellenállása 0ohm. Nem csak végtelenül kicsi, hanem nulla. Ebből kifolyólag sem zaj, sem torzítás nem keletkezik rajta. Az AC tulajdonságokat pedig a szigetelés és az elrendezés határozza meg, ahogy normál kábeleknél is, tehát azt kivehetjük a képletből.
Ha csak ez az egy paraméter számít, akkor a réznél van jobb elektromos vezető is, például az arany. Az ára sem annyira lényeges, mert vannak olyan árkategóriás kábelek, amik akár aranyból is lehetnének, de mégsem abból készülnek.
Olvastam erről már pár dolgot, állítólag nem egy cég megpróbálkozott arany vezetőjű kábel készítéssel audio célra, és hiába az egyik legjobb elektromos vezető, a próbálkozások teljes zsákutcának bizonyúltak, alkalmatlannak bizonyúlt audio jelek, minőségi továbbítására.
Tehát csak arra szerettem volna rámutatni, hogy ha bár fizikai értelemben tökéletes vezető is, az még nem garantálja, hogy audio célra is tökéletes volna.
Egyáltalán, volt ilyen kísérlet szupravezetővel, vagy csak a logika diktálja, hogy erre a célra is tökéletes volna?