Az AVX még sehol nem volt, amikor már sokan kísérleteztek ennek a drótnak különböző dielektrummal való szigetelésével.
A vacak műanyag helyett a pamut nagy előrelépés minden szempontból.
Az AVX még sehol nem volt, amikor már sokan kísérleteztek ennek a drótnak különböző dielektrummal való szigetelésével.

Tényleg jók, próbáltam én is , talán még van is valahol, de szerintem a Rocketek azért jobbak. Bár ha ár/minőséget nézzük, akkor best buy lehet sok helyen.sutemenyx írta: ↑2023.11.14., kedd 18:53Azt kevesen tudják, de a villanybolti tömörréz vezetékből készített kábelek nagyjából egy közepes Audioquest szintjén mozognak. Mondjuk egy Mackenzie, vagy egy Rocket 33/44 szintjét simán hozzák.
És ez bizony bőven jobb, mint a legolcsóbb kategóriájú hifi kábelek.

Értem én a viccet...
A legolcsóbb alternatívából indultam ki.

Szerintem a kerítésdrót jobb, lehetőleg acélból, a cikcakkos fajta, a szomszéd hátsó kerítéséből. Ricinusolajjal és csukamáljolajjal felváltva kenegetve. Kicsit többet kell vele matatni, de legalább a kerítés szétesik.Rock60 írta: ↑2023.11.14., kedd 11:21Legolcsóbb alternatíva képen én megpróbálnám az egy eres villanybolti tömör 2.5 - es réz drótot.
Nagyon sok olcsó gyári vacaknál jobb hangja van.
Következő fokozat, ugyan ez megpucolva, pamut Tisza cipőfűzővel szigetelve, relatíve még mindig fillérekből, csak matatni kell vele...
Nekem a 2s11 van,és soha rosszabbat,jó kábel nagyon.Én ezt megcsináltam úgy ahogyan ajánlottad anno,külső köpeny le,sűrűbb fonás,és rá a kábelrendező spirál.fülelek írta: ↑2023.11.14., kedd 16:25A tömör villanybolti drót világításra való, nem hifire...te sem használsz olyat, minek ajánlod?
Persze, mindjárt jön a kérdés, akkor mit ajánlok? Nem kizárólagosan, pusztán a kitűnő ár/érték alapján, valamint figyelembe véve, hogy mihez lesz használva: https://sonopart.hu/canare-2s9f-hangfal ... 89mm-15934

Nem. A képen látható módon néznek ki. A jobb oldali hangsugárzóban kapott helyet az erősítő és a DAC, a bal oldali normál passzív hangsugárzóként működik. A hozzá kapott és egymást összekötő basic hangsugárzó kábel csupasz végekkel (szálak forasztva, meh) rendelkező normál hansugárzó kábel.

Az én kábelem több, egyenként szigetelt, lapos, tömör érből áll, azokat bejátszani egyszerre a csatlakozóba, elég kényelmetlen feladat volna.Shimano írta: ↑2023.11.10., pén. 12:25Na meg ahhoz be kéne futtatni cinnel a hosszabb távon is stabil kontakthoz,szóval ez sem olyan hogy csak belökjük,és jól van.De ez a banándugó téma is olyan mint a kihagyott elosztó,amitől azt várjuk hogy mivel nincs így jobb is,közben meg nem minden esetben,szóval nem is olyan fekete és fehér dolog ez.zoli73 írta: ↑2023.11.10., pén. 11:17Nem kétlem, hogy ez így van, a kevesebb több elvén, de sajnos az én hangsugárzó kábelem olyan szerkezetű, hogy dugó nélkül vagy nem, vagy csak nagy üggyel-bajjal tudnám befogatni a csatlakozóba, és nem is lenne stabil, biztonságos. Banándugót és villát a végeire, ezt figyelembe véve kellet választani. Bármilyet nem is lehet rászerelni.
Jó dugó kell,nekem pl ez kéne,valaki meg is dobhatna 8 db-al,nem dobnám vissza,igérem..![]()
viborg-vb401g-pure-copper-banana-plug-silver-gold-plated-24k-3-o4mm-set-x4.jpg
viborg_001.jpgVB401G d-1000x1000.jpg
Na meg ahhoz be kéne futtatni cinnel a hosszabb távon is stabil kontakthoz,szóval ez sem olyan hogy csak belökjük,és jól van.De ez a banándugó téma is olyan mint a kihagyott elosztó,amitől azt várjuk hogy mivel nincs így jobb is,közben meg nem minden esetben,szóval nem is olyan fekete és fehér dolog ez.zoli73 írta: ↑2023.11.10., pén. 11:17Nem kétlem, hogy ez így van, a kevesebb több elvén, de sajnos az én hangsugárzó kábelem olyan szerkezetű, hogy dugó nélkül vagy nem, vagy csak nagy üggyel-bajjal tudnám befogatni a csatlakozóba, és nem is lenne stabil, biztonságos. Banándugót és villát a végeire, ezt figyelembe véve kellet választani. Bármilyet nem is lehet rászerelni.

Nem kétlem, hogy ez így van, a kevesebb több elvén, de sajnos az én hangsugárzó kábelem olyan szerkezetű, hogy dugó nélkül vagy nem, vagy csak nagy üggyel-bajjal tudnám befogatni a csatlakozóba, és nem is lenne stabil, biztonságos. Banándugót és villát a végeire, ezt figyelembe véve kellet választani. Bármilyet nem is lehet rászerelni.
Hidd el sokkal jobb a Furutech mint régebben is mondtam neked ….ezekkel a kácsás csatival volt nálam kábel kipróbálásra de a Furutech még a legolcsóbb villàval is sokkal tisztább és jobb hangot csinált mint a kácsás csati a térről nem is beszélve…Alon írta: ↑2023.11.09., csüt. 14:50Nekem ilyen dugók vannak a kábelemen, de ettől még nem szól sterilen, élettelenül és testetlenül a rendszer. :)
Lehet ez is kábelfüggő, hogy hová mi illik, és csatikból sincs univerzális, mindenhová, és mindenkinek jó. Vagy csak az elvárások mások, ill. ki tudja ki mit ért a fogalmak alatt, hol van a toleranciaszint.Épp ezért tényleg csak személyes próba alapján érdemes bármit is vásárolni, ha lehet.

Nem is kell az egy vélemény,unalmas lenne úgy az élet.p.zoli 73 írta: ↑2023.11.09., csüt. 14:19
Nem vagyunk egy véleményen , de nem gond ez . Jelenleg is a Viablue TS van használatban . A "repedős" kácsás dugó egyáltalán nem volt masszívabb - a fekete és a víztiszta sem , hangban szerintem laposabb ( mondhatjuk lineárisnak is ) . Ebben sem vagyunk egyformák , még szerencse , hogy tonnaszámra gyártják őket több típusban is .