Rock60 írta: ↑2023.11.10., pén. 11:50
zoli73 írta: ↑2023.11.10., pén. 10:59
Mit akarsz hallani?
Ok, kösz, nagyjából ennyit, a sztorit.
Nem sűrűn van 300 + os anyaga az esztergályosoknak, nagyjából semmiből - legalább is akiket én ismerek.
Ja igen, a Pro - Ject ...ismerős...

.
Az alapanyag nem az esztergályosnak volt "raktáron", azt a másik barátom szerezte be, direkt ezért, Ő rendszeresen rendel az "acrylosoktól". Lehetett volna nagyobb átmérőjű is, de egyrészt nem láttam értelmét. Kényelmetlen a lemez levétele, másrészt az átmérő talán plusz 1,5cm-bírt volna el, mert a lemezjátszó kapcsolója elég közel van a tányérhoz. Fel sem merült bennem, hogy nagyobb legyen.
A súlya majdnem teljesen megegyezi a gyári üvegtányér+Achromat-al.
A falikonzol témához még némi adalék.
Korábban próbalkoztam több megoldással a lemezjatszó alá, volt a komódon(ez a legroszabb), volt üvegpolcos állványon, cementkötésű lapokból készült állványon(ez 100+kg volt), ill. a jelenlegi, UsaAudio légpárnás állványon is. Mind közűl a falikonzolon a legjobb. Az előző lemezjátszóm(Alphason Solo), és ez is a "falon" érzi magár a legjobban.
Annyi különbséggel, hogy a régi gép 25mm-es MDF lapon, alatta tüskékkel volt a konzolon. A jelenlegi kicsit bonyolúltabb megoldás. A tüskéket(M6) kidobtam, a helyükre 1-1, 8mm-es kerámiagolyó van ültetve, erre jön egy 10mm-es üveglap, amire egy másik 10mm-es üveglap, de 4db 25x6mm-es szilikon tappanccsal szétválasztva.
Ennek a szerkezetnek a tetején "trónol" a lemezjátszó.
Vagyis a további elcsatoláshoz még hozzátartozik, hogy a lemezjátszóhoz megvettem a külön kapható, tuning lábakat, a Bo¡ng-ot.
A ház vasbeton gerendás/béléstestes födémes, nincs alápincézve(csak a terasz), csendes, kevésbe forgalmas környéken lakom. Villamos, vonat, hajó, repülőgép nem jár az utcában, és a földalatti atomrobbantások is viszonylag ritkák.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech