Ok...
Több út vezet Rómába, de kettő már biztos.

Igen, 18cm a válaszfal. 15cm tégla+ vakolat.
Tetszik a szerkezet, bár kicsit pepecselősebbnek tűnik.revox írta: ↑2023.11.09., csüt. 15:29
High end show-n áldás volt. a budiban volt a lemezmosoda, nem volt mindegy, hogy megsüketülsz, vagy ez csendben dolgozik. bár eme becses hivatást (lemezmosó) messze elkerültem, olyankor, ha menni kellett volna mosni, épp volt valami dolgom, mert "elpiszkáltak egy hangfalat" vagy hasonló![]()
A 18 cm. már nem olyan kevés.

Az én konzolom saját gyartmány, 30x30-as zártszelvényből, homokkal töltve.Rock60 írta: ↑2023.11.09., csüt. 08:44Mikor még régen egy belvárosi öreg házban laktam, na ott nem volt high - end a födém...![]()
Muszáj volt a falra tenni a 30 kilós Rock - ot.
Zebra - féle Lacival terveztük meg a fali készséget - a Quad konzolával párhuzamosan.
40 - es zártszelvény, falon körbe keret, kitámasztások, homokkal koppig töltve, brutális, minimum 30 kiló az is.
9 db 12 x 200 - as csavar húzta a falra, nem mocorgott...
Ahol most lakunk, válaszfal van a hifi mögött, arra nem raktam fel a szörnyet, jobb a békesség, a nyugalom.
megvágták a videót, nem derül ki mennyi idő
Igen, mert a szívóerőnek csak arra a kis felületre kell koncentrálódnia, nem 10 centi hosszon szív egyszerre, mint a legtöbb masina. Oda tényleg elég lehet egy sokkal kisebb motor.
Nem.SoundMania írta: ↑2023.11.09., csüt. 13:23
Teljesen felesleges túl erős motor ahhoz a vékony csöhöz! Elég a gyengébb, ami halkabb is.
Igen és nem.revox írta: ↑2023.11.09., csüt. 12:12
háde, ugyanahhoz a szívóerőhöz(motoré), ha kisebb keresztmetszet társul, nagyobb a szívóerő(cső végén). magyarul,ha szűkíted a keresztmetszetet,elég gyengébb,halkabb motor. ráadásul a szívófejen egy kis hasíték szív,ami még gyorsabbá teszi a levegő ill folyadékáramlást.

Teljesen felesleges túl erős motor ahhoz a vékony csöhöz! Elég a gyengébb, ami halkabb is.Rock60 írta: ↑2023.11.09., csüt. 12:03Azt sem lehet figyelmen kívűl hagyni, hogy a porszívót magad után húzod 1.5 - 2 méterre, a lemezmosótól kb fél méterre van a füled.
/ Rögtön a halkat is hangosnak hallod./
A porszívó kb. 3.5 - 5 cm. átmérőjű csőben szív, a mosónak a nagy szívóerő kifejtéséhez csak 1.5 - 2 cm. áll rendelkezésére.
Nagyobb felületi ellenállás, kisebb hatékonyság, nagyobb hang.
Ja, ebbe is porszívó motor van.![]()
háde, ugyanahhoz a szívóerőhöz(motoré), ha kisebb keresztmetszet társul, nagyobb a szívóerő(cső végén). magyarul,ha szűkíted a keresztmetszetet,elég gyengébb,halkabb motor. ráadásul a szívófejen egy kis hasíték szív,ami még gyorsabbá teszi a levegő ill folyadékáramlást. tudod, a gumicsővel ha locsolod a szomszéd kutyáját, össze kell nyomni a végét, oxt máris pofán van verve a blökiRock60 írta: ↑2023.11.09., csüt. 12:03Azt sem lehet figyelmen kívűl hagyni, hogy a porszívót magad után húzod 1.5 - 2 méterre, a lemezmosótól kb fél méterre van a füled.
/ Rögtön a halkat is hangosnak hallod./
A porszívó kb. 3.5 - 5 cm. átmérőjű csőben szív, a mosónak a nagy szívóerő kifejtéséhez csak 1.5 - 2 cm. áll rendelkezésére.
Nagyobb felületi ellenállás, kisebb hatékonyság, nagyobb hang.
Ja, ebbe is porszívó motor van.![]()
ízlés dolga, ahogy mondták a gyalog-galoppban

Elég vicces, vagy inkább szomorú, hogy már 60k körül kapni olyan porszívókat, amelyek ultra csendesek (tudom, ez is relatív) és közben nagyon nagy szívóerőt képesek kifejteni. Ez a csúcstechnológia még nem érkezett meg a lemezmosók közé. :)Rock60 írta: ↑2023.11.09., csüt. 11:15
Én anno úgy terveztem, hogy amíg a nejem a konyhában főzőcskézik, addig én az egy légtérben lévő ebédlőasztalon pepecselgetek a mosóval és a lemezekkel.
Felejtős...![]()
Mikor először kapcsoltam be próbaképpen, összerohant a család, azt hitték egy MIG29 - el készülök éppen felszállni.../ Utánégetővel./
Úgyhogy leszáműzettem a készülékkel a garázsba, de mondták, hogy ott is csak akkor kapcsoljam be lehetőleg, ha nincsenek otthon...![]()
Vettem azóta munkavédelmi boltban ipari fülvédőt, mert minek lemosni a lemezt, ha utána három napig úgy sem hallok semmit ?![]()
Persze, mindig előkerűl Nagy Tibor mosogatógépe, mikor ilyen herkentyűkről van szó, de, egy újszülöttnek minden vicc új.
én se úgy értettem, hogy nem jó megoldás, csak legalább annyi érv szól mellette, mint az asztalka mellett. este tableten írok,aztán sokszor nincs energiám túl precízen fogalmazniRock60 írta: ↑2023.11.09., csüt. 08:44Mikor még régen egy belvárosi öreg házban laktam, na ott nem volt high - end a födém...![]()
Muszáj volt a falra tenni a 30 kilós Rock - ot.
Zebra - féle Lacival terveztük meg a fali készséget - a Quad konzolával párhuzamosan.
40 - es zártszelvény, falon körbe keret, kitámasztások, homokkal koppig töltve, brutális, minimum 30 kiló az is.
9 db 12 x 200 - as csavar húzta a falra, nem mocorgott...
Ahol most lakunk, válaszfal van a hifi mögött, arra nem raktam fel a szörnyet, jobb a békesség, a nyugalom.
Mikor még régen egy belvárosi öreg házban laktam, na ott nem volt high - end a födém...

Nekem megvan már vagy 6 éve. Újonnan vettem, már rengeteg lemezt lemostam vele(több ezret), de még soha, semmilyen probléma nem volt vele.dixie-chicken írta: ↑2023.11.09., csüt. 07:49ahogyan @supertramp is irta,a lemeztasak.hu Pro-Ject mosókat használ,és vlszinű a srácok jó begyakorolták a tehnikát,én oda viszek lemezt mostani,ha úgy érzem hogy kell,mert a kapott végeredmény jobb mint amit csináltak nekem régén pl VPI (2 helyen is),vagy Okki-Nokkival(1 hely)...egyedül ami übereli (überelte),az az ultrahangos mosás,de ahol én voltam,a "tehnikát" ott maga a gép adja,igaz nem olcsó,betesz a folyamat elején,kivesz a folyamat végén és semmilyen + pepecserésre nincs szükség,már mehet is a tatyóba...Nekem Okki-Nokki mosóm van, de ez mindegy is, nem a gép mos, hanem Te, a gép csak az eszköz. A mosófolyadék, a jó mosási technika ami fontos, és persze a vákuumos leszívás.
Megosztva 2 haverom is birtokolt Okki-Nokki-t,de el lett engedve a keze,nem voltak megelégedve vele,a 3 eset számomra egy kicsit elgondolkodtató...de lehet hogy a hibák az "ottani" vevőkészülékekben voltak
![]()

Nem kell ezt siettetni, türelmetlennek lenni. Előbb ismerd ki a jelenlegi lemeznatszódat, majd utána gondolkodj fejlesztéseken, és nem kell mindent egyszerre, azonnal beszerezni.supertrump írta: ↑2023.11.08., szer. 22:57revox: ha Zolinak jó, nekem is jó. Viszont az erre a hónapra elkölthető baromságokra elkölthetőt már elköltöttem.Így ezt indítanám mondjuk december elején. Addig meg nézelődök, okulok, nem akarok kapkodni.
Zoli, gondoljak rád, ha odajutok, neked sem égető?
zoli73: néztem én is a fali konzolokat. Meg pontosan azt olvastam, amit te is írtál. Hát ezek olyan 80 körül vannak. Még jó, hogy most vettem meg a QED 40i kábelt, ami onnan nyilván rövid lenne. Vagy a fene tudja, lehet pont elér, ha nem tenném túl magasra. A falat szívesen összefúrnám érte, sokaknak ez az egyik gondjuk ezzel, meg a precíz beállítása. Jaaj, megint lejtmenetben folyok bele ebbe a hobbiba. Miért nem volt elég nekem az a fejhallgató az Idagioval?![]()
1. Igen.supertrump írta: ↑2023.11.08., szer. 21:171..Rengeteg tanácsot, javaslatot írtatok tegnap óta.
2. Rock60: egyelőre maradok az új lemezeknél, ahogy a fórumtárs is érvelt a garancia mellett, ez sok más mellett is egy fontos és hasznos szempont.