Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2787

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Nekem Okki-Nokki mosóm van, de ez mindegy is, nem a gép mos, hanem Te, a gép csak az eszköz. A mosófolyadék, a jó mosási technika ami fontos, és persze a vákuumos leszívás.
ahogyan @supertramp is irta,a lemeztasak.hu Pro-Ject mosókat használ,és vlszinű a srácok jó begyakorolták a tehnikát,én oda viszek lemezt mostani,ha úgy érzem hogy kell,mert a kapott végeredmény jobb mint amit csináltak nekem régén pl VPI (2 helyen is),vagy Okki-Nokkival(1 hely)...egyedül ami übereli (überelte),az az ultrahangos mosás,de ahol én voltam,a "tehnikát" ott maga a gép adja,igaz nem olcsó,betesz a folyamat elején,kivesz a folyamat végén és semmilyen + pepecserésre nincs szükség,már mehet is a tatyóba...

Megosztva 2 haverom is birtokolt Okki-Nokki-t,de el lett engedve a keze,nem voltak megelégedve vele,a 3 eset számomra egy kicsit elgondolkodtató gondolkodik.gif ...de lehet hogy a hibák az "ottani" vevőkészülékekben voltak :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6566

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

revox írta:
2023.11.09., csüt. 00:05

részemről inkább a régebbi mosómat tudom ajánlani, ami egy Moth volt. csak nem tudom, gyártanak e még. ez kivételesen alul szív. abban az a jó, hogy míg alul szívja a trutyit, fent már lehet lekennni a másik oldalt. Ha gyártják, az a gond vele, míg régen az alsó ársávba volt belőva, ma inkább alsó-közepes, így az ára is.
Itt 3 verzióból is lehet választani:
https://www.turntableworld.co.uk/analog ... achine-p33

Itt pedig a teszt:
https://www.tnt-audio.com/sorgenti/moth_e.html
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4583
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

supertrump írta:
2023.11.08., szer. 22:57
revox: ha Zolinak jó, nekem is jó. Viszont az erre a hónapra elkölthető baromságokra elkölthetőt már elköltöttem. :D Így ezt indítanám mondjuk december elején. Addig meg nézelődök, okulok, nem akarok kapkodni.

Zoli, gondoljak rád, ha odajutok, neked sem égető?

zoli73: néztem én is a fali konzolokat. Meg pontosan azt olvastam, amit te is írtál. Hát ezek olyan 80 körül vannak. Még jó, hogy most vettem meg a QED 40i kábelt, ami onnan nyilván rövid lenne. Vagy a fene tudja, lehet pont elér, ha nem tenném túl magasra. A falat szívesen összefúrnám érte, sokaknak ez az egyik gondjuk ezzel, meg a precíz beállítása. Jaaj, megint lejtmenetben folyok bele ebbe a hobbiba. Miért nem volt elég nekem az a fejhallgató az Idagioval? :D
nem kell kapkodni... meg a falikonzol is ráér. de egy sima asztalkán is lehet a futóművet izolálni. egyébként meg a falat, mint membránt ugyanúgy rángatja a hang, bár tartják legjobb megoldásnak, még sose fúrkáltam... de alapvetően ismerősi körben talán egy embert se tudok mondani, aki konzolozna...
szerintem fokozatosan csináld. mert nekem ez most kicsit kapkodósnak tűnik. egyelőre azt se tudjuk, mit lehet állítani a lemezjátszódon. első lépésként azt kellene beállítani. de, ha meglinkeled, mi is ez pontosan, okosabbak leszünk.
a mosót várd meg, míg mindenki elmondja a magáét, mi a pro és kontra benne.
, aztán tudsz majd választani. amúgy ha lejössz debrecenbe, beállítjuk a lemezjátszód és ha hozol pár lemezt, lemoshatod nálam, egy ideig elleszel azokkal. esetleg megnézed az említett kefék hatását és ismerkedsz a jelenséggel, mint lemezjátszó.

részemről inkább a régebbi mosómat tudom ajánlani, ami egy Moth volt. csak nem tudom, gyártanak e még. ez kivételesen alul szív. abban az a jó, hogy míg alul szívja a trutyit, fent már lehet lekennni a másik oldalt. Ha gyártják, az a gond vele, míg régen az alsó ársávba volt belőva, ma inkább alsó-közepes, így az ára is. Pontosabban a Moth maradt kb ott. ahol mindig volt. de jelentek meg kedvezőbb árú mosók. Egyébként az olcsóbbak is lemossák, szóval ez nem nagy történet. lemez megforgat és egy szívófej leszedi a trutyit. kényelmi funkciók lehetnek, mint kétirányú forgatás pl a Mothnál. Bár lövésem sincs már. az mire jó, valamikor tudtam... rég colt. kb 20+ éve...
mondjuk extremitásként, volt ismerősöm, aki állította, hogy máshogy mos a mosó egy mezei tápkábellel, mint a spéci ezüsttel. ez már nekem is elég extrém, de amenyi baromságot meg lehet hallani a hifiben, akár igaz is lehet. elsőre meredek, de pl lehet a jó tápkábellel egyenletesebb a fordulatszám tartása leszíváskor és egyenleteseb a leszívás, jobb a tisztulás. a hifi elég mágikus dolog. minden extrém jelenségre van magyarázat, legfeljebb a jelenlegi tudásunk alapján még nem tudjuk, mi is az :D

mindenestre. első körbwn azt tedd rendbe, ami már megvan és csak fokozatosan fejlessz, akkor legalább megtapasztalod egyenként, mi-mit hoz
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5281

Hozzászólás Szerző: pärt »

Rock60 írta:
2023.11.08., szer. 19:20
Hogy tetszik a dörzsis L'art du Son ? Megnéztétek ?

Nekem nagyon...
Szép, dícsérik. 30 millió.

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: supertrump »

revox: ha Zolinak jó, nekem is jó. Viszont az erre a hónapra elkölthető baromságokra elkölthetőt már elköltöttem. :D Így ezt indítanám mondjuk december elején. Addig meg nézelődök, okulok, nem akarok kapkodni.

Zoli, gondoljak rád, ha odajutok, neked sem égető?

zoli73: néztem én is a fali konzolokat. Meg pontosan azt olvastam, amit te is írtál. Hát ezek olyan 80 körül vannak. Még jó, hogy most vettem meg a QED 40i kábelt, ami onnan nyilván rövid lenne. Vagy a fene tudja, lehet pont elér, ha nem tenném túl magasra. A falat szívesen összefúrnám érte, sokaknak ez az egyik gondjuk ezzel, meg a precíz beállítása. Jaaj, megint lejtmenetben folyok bele ebbe a hobbiba. Miért nem volt elég nekem az a fejhallgató az Idagioval? :D
Mac mini M4 (Roon)
Denafrips Iris 15th, Denafrips Enyo 15th, Heed Obelisk Si II + X2, Triangle Comète 40th
iFi Zen DAC 3, iFI Zen CAN 3, Sennheiser HD600

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

supertrump írta:
2023.11.08., szer. 21:17
Rengeteg tanácsot, javaslatot írtatok tegnap óta. :smile53: Igyekszem egy hozzászólásban összegyűjteni a válaszaimat, gondolataimat. A BF-el beszéltem, gyorsan válaszoltak. A képek alapján elnézést kértek és visszafizetik az árát (sajnos nem tudják cserélni). Ezek alapján abszolút visszatérek hozzájuk. :smile32:

Nem vettem meg a Pro-Ject trutymós kitet. Megvártam a válaszaitokat. Köszi neked is ELEX.

SoundMania: 50-60 km-re lakom Budapesttől, így a lemosatás nem opció, viszont gép beszerzésétől nem zárkózom el. Már nézegettem őket, de az áruk elriasztott, bár akkor még abszolút nem láttam ennek fontosságát. A kék Milty Zerostat 3 pisztolyra gondolsz? Ilyet már láttam itthon.

zoli73: két lemezem volt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy az egyiket vissza küldeni. A lejátszót is most vettem. Viszont az első lemez készhezvétele után valami megfertőzött, szóval nem tudom hány lemezem lesz, de tervezek folyamatosan lemezeket vásárolni. Megnéztem milyen mosók vannak, főleg Pro-Ject-eket láttam az elérhetőbb szegmensben. Hirtelen a VC-E2-t látom megfelelőnek. A VC-E nem vákumos, talán ő az elődje. Az S2 és S3 már kicsit nagy, utóbbi pedig túl drága. Jó lenne az olcsóbb és a kisebb, tehát a VC-E2. A lemeztasak.hu S2-t használ, ő mitől lenne jobb a VC-E2-től? De nem akarok leragadni a Pro-Ject-nél, csak látom, hogy népszerű és üzlet is használja.

Rock60: egyelőre maradok az új lemezeknél, ahogy a fórumtárs is érvelt a garancia mellett, ez sok más mellett is egy fontos és hasznos szempont. Használt mellett persze nem lehet olyan magas az igény, de egy bontatlan újnál az, főleg ha az 12-18 ezer Ft (eltekintve a méregdrága speciális és boxset-eketől). Olvastalak, hogy Kürthy Tominál nincs már Loricraft. Valaki esetleg tudja honnan lehetne beszerezni? Elsősorban itthon. Másodsorban nem itthon. :D

dixie-chicken: már látom, hogy ez körökkel fog járni, de sajnos a celofánt én szeretném leszedni. :kiss:
Már majdnem rendeltem is egy 50-es csomag Katta premium (MoFi stílusú) fóliát, de látom nincs éppen nekik. Ez tűnik a legjobb minőségűnek.

revox: óriási köszönet a részletes leírásért! Nagyon sokat segített, bár még el kell olvasnom 1-2 alkalommal, hogy teljesen tiszta legyen minden. :D Tehát te nem használsz pisztolyt. Megfontolom, hogy azt meghagynám későbbre, a te változatod manuálisabb, olcsóbb és nem biztos, hogy rosszabb. Tehát egy mosón felül, kell hozzá kell egy Loricraft Cleaning Fuild nevű tisztító folyadék + Loricraft Nylon mosókefe? Utána a pisztoly helyett áttörlöd Loricraft Goat Hair Brush-al (ez lenne a Ziegenhaar?). A tűhöz Fidelix SaSuPa Stylus Cleaner, meg egy nagyító, ha már én is vaksi vagyok. Említettél még egy SaSuPa beáldozást, az mihez? Illetve mindenezek után azokba az új japán lemez tasakokba. Ezekkel az eszközökkel a tisztítási folyamat szakszerűen végezhető és komplett? Kihagytam valamit?

greenbio: A Hilary Hahn - Paris gyönyörű szép fényképpel borított és vastag papírtokban érkezett a sima fehér tasak helyett. Ilyet kidobnád? gondolkodik.gif Egyébként most már leírom, hogy gondoltam arra, hogy esetleg ebben a keménypapír tokban érkezett agyon karcolva? Ez lehetséges? Csak nem olyan hülék arra, hogy "nem baj, hogy kula lesz mire kézhez veszed, de legalább szép".

Újabb kérdések fogalmazódtak meg bennem.
1. Honnan fogom tudni, hogy a tű el van használódva, sérült, vagy bármi baja van? Ez cserélhető (gyári?) vagy valamilyen komplett elemet kell cserélni?
2. A Planar 1 Plus lemezjátszómon semmilyen beállításra nincs szükség, mert hogy semmit nem lehet beállítani rajta? Pl. tű nyomás, stb. nem tudom mit lehet beállítani egy lemezjátszón. Tudomásom szerint az asztalon és végleges helyén a szintezést kellene beállítani. Ezt hogyan csináljam?
3. Érdemes lehet később lecserélnem a lemezjátszón a gyári lemezalátétet? Megint csak a por miatt merült fel bennem, hogy esetleg valamilyen más, ideálsabb anyagúra?
4. Találkoztam kiegészítők között lemezsúlyokkal is. Ilyesmin érdemes lenne elgondolkozni? Mit segít, miért jó ezt cserélni? Egyhébb hullámokat kisimít lejátszás során?
5. Rövidesen majd szeretném kicsit magasabbra helyezni a lejátszót, illetve némi plusz elcsatolás miatt (tervezek egy REL Tzero-t a közelében). Jelenleg egy nehéz komódon van a lemezjátszó, hifi állványra nem gondoltam az áruk miatt és a TV alá nem akartam odatenni, mert nagyon lent lett volna, plusz a TV zavaróan tükröződött volna a porvédő tetőn. Mivel nem szeretném a lejátszó árát ilyesmire költeni, láttam Ikeás DIY megoldásokat. Négy állítható tüske (szintezés ezzel meg is oldható), rá az Ikea Aptitlig, rá négy darab csapágy golyó, rá még egy Ikea Aptitlig és rá a lemezjátszó. Szerintetek?
2db lemezhez még ne vegyél mosót, annak még nincs értelme. Akkor inkább egy "kecskekefe", ahogy Revi nevezi. A Pro-Jekt kb. a vízcsapból is folyik, ezért találkozol ezzel elsősorban. Nekem Okki-Nokki mosóm van, de ez mindegy is, nem a gép mos, hanem Te, a gép csak az eszköz. A mosófolyadék, a jó mosási technika ami fontos, és persze a vákuumos leszívás. Ez a lényege. Sajnos vidékről nem egyszerű, de azért megoldható. Mivel csak pár lemezed van, azt egy budapesti út során magaddal viszed, és lemosatod. Nem többtíz, vagy száz lemezt kell cipelni.
A lemezjátszó a komódon sajnos nincs jó helyen, az ideális helye a falikonzol.
Ezek nem olyan drága eszközök, és a lemezjatszó ezeken érzi magát a legjobban.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ST!
amit nekem címeztél, szerintem kb lefedi az egészet. a plusz sasupa beáldozás inkáb vicc volt a tűtisztító karbonkefe helyett, de az csak vicc inkább.
a pisztolyt nem tudom, memnyire váltja ki a kecske(az az,mit írtál, de angol területen goat hair brush-ként találod meg, a másik nylon brush). jellemzően, ha elégedett vagyok a hangal, nem piszkálomma dolgokat. de lehet, ha egyszer kipróbálnám a stukert, lehet azonnal vennék. de van valami más eszköz is. Kürthy Tomi vett olyat. Valami magyar illető készíti. ha jól raktam össze, valami két lap közé berákja a lemezt és valami történik. Kürthynek elég nagyfelbontású rendszere van, ha úgy hallja, hogy működik, akkor fixen működik, csak arra is lusta voltam megnézni. Manapság keveset hifizek. inkább bicajozgatok, vagy túrázunk. novemberben tartok egy pihenőhónapot, főleg ilyenkor kerül elő a hifi.

egyébként, lehet össze kellen dolgoznotok és együtt rendelni, így Zolinak is lenne :) aztán foxpostán szétszórjátok. kicsit szerintem olcsóbb is így a posta.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:
2023.11.08., szer. 20:58

Ja, és tűnjek nyugodtan mániákusnak, de én is minden lemezoldal után SaSuPa-zok, mint Revi. Ez is a megelőzés része.
szerintem az nemcsak tisztít. antisztatizálhat is. fel tud töltődni a pu is. total ugyanaz a hatása, mint amikor kecskével megkeféled a lemezt. majd próbáld ki, hogy lemezt fordítasz. nem sasupázol, majd visszateszed az elejére, de előtte lehúzod a sasupával. persze, csak tippelek az antistatikkal, vagy inkább destatikkal, de az biztos, a két dolog nagyon hasonló dolgot művel, csak a kefe a lemezzel, a sasupa meg a hangszedővel. végülis, mindegy, működik és hifis léptékkel elég olcsó dolgok.
halfnote.hu

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: supertrump »

Rengeteg tanácsot, javaslatot írtatok tegnap óta. :smile53: Igyekszem egy hozzászólásban összegyűjteni a válaszaimat, gondolataimat. A BF-el beszéltem, gyorsan válaszoltak. A képek alapján elnézést kértek és visszafizetik az árát (sajnos nem tudják cserélni). Ezek alapján abszolút visszatérek hozzájuk. :smile32:

Nem vettem meg a Pro-Ject trutymós kitet. Megvártam a válaszaitokat. Köszi neked is ELEX.

SoundMania: 50-60 km-re lakom Budapesttől, így a lemosatás nem opció, viszont gép beszerzésétől nem zárkózom el. Már nézegettem őket, de az áruk elriasztott, bár akkor még abszolút nem láttam ennek fontosságát. A kék Milty Zerostat 3 pisztolyra gondolsz? Ilyet már láttam itthon.

zoli73: két lemezem volt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy az egyiket vissza küldeni. A lejátszót is most vettem. Viszont az első lemez készhezvétele után valami megfertőzött, szóval nem tudom hány lemezem lesz, de tervezek folyamatosan lemezeket vásárolni. Megnéztem milyen mosók vannak, főleg Pro-Ject-eket láttam az elérhetőbb szegmensben. Hirtelen a VC-E2-t látom megfelelőnek. A VC-E nem vákumos, talán ő az elődje. Az S2 és S3 már kicsit nagy, utóbbi pedig túl drága. Jó lenne az olcsóbb és a kisebb, tehát a VC-E2. A lemeztasak.hu S2-t használ, ő mitől lenne jobb a VC-E2-től? De nem akarok leragadni a Pro-Ject-nél, csak látom, hogy népszerű és üzlet is használja.

Rock60: egyelőre maradok az új lemezeknél, ahogy a fórumtárs is érvelt a garancia mellett, ez sok más mellett is egy fontos és hasznos szempont. Használt mellett persze nem lehet olyan magas az igény, de egy bontatlan újnál az, főleg ha az 12-18 ezer Ft (eltekintve a méregdrága speciális és boxset-eketől). Olvastalak, hogy Kürthy Tominál nincs már Loricraft. Valaki esetleg tudja honnan lehetne beszerezni? Elsősorban itthon. Másodsorban nem itthon. :D

dixie-chicken: már látom, hogy ez körökkel fog járni, de sajnos a celofánt én szeretném leszedni. :kiss:
Már majdnem rendeltem is egy 50-es csomag Katta premium (MoFi stílusú) fóliát, de látom nincs éppen nekik. Ez tűnik a legjobb minőségűnek.

revox: óriási köszönet a részletes leírásért! Nagyon sokat segített, bár még el kell olvasnom 1-2 alkalommal, hogy teljesen tiszta legyen minden. :D Tehát te nem használsz pisztolyt. Megfontolom, hogy azt meghagynám későbbre, a te változatod manuálisabb, olcsóbb és nem biztos, hogy rosszabb. Tehát egy mosón felül, kell hozzá kell egy Loricraft Cleaning Fuild nevű tisztító folyadék + Loricraft Nylon mosókefe? Utána a pisztoly helyett áttörlöd Loricraft Goat Hair Brush-al (ez lenne a Ziegenhaar?). A tűhöz Fidelix SaSuPa Stylus Cleaner, meg egy nagyító, ha már én is vaksi vagyok. Említettél még egy SaSuPa beáldozást, az mihez? Illetve mindenezek után azokba az új japán lemez tasakokba. Ezekkel az eszközökkel a tisztítási folyamat szakszerűen végezhető és komplett? Kihagytam valamit?

greenbio: A Hilary Hahn - Paris gyönyörű szép fényképpel borított és vastag papírtokban érkezett a sima fehér tasak helyett. Ilyet kidobnád? gondolkodik.gif Egyébként most már leírom, hogy gondoltam arra, hogy esetleg ebben a keménypapír tokban érkezett agyon karcolva? Ez lehetséges? Csak nem olyan hülék arra, hogy "nem baj, hogy kula lesz mire kézhez veszed, de legalább szép".

Újabb kérdések fogalmazódtak meg bennem.
1. Honnan fogom tudni, hogy a tű el van használódva, sérült, vagy bármi baja van? Ez cserélhető (gyári?) vagy valamilyen komplett elemet kell cserélni?
2. A Planar 1 Plus lemezjátszómon semmilyen beállításra nincs szükség, mert hogy semmit nem lehet beállítani rajta? Pl. tű nyomás, stb. nem tudom mit lehet beállítani egy lemezjátszón. Tudomásom szerint az asztalon és végleges helyén a szintezést kellene beállítani. Ezt hogyan csináljam?
3. Érdemes lehet később lecserélnem a lemezjátszón a gyári lemezalátétet? Megint csak a por miatt merült fel bennem, hogy esetleg valamilyen más, ideálsabb anyagúra?
4. Találkoztam kiegészítők között lemezsúlyokkal is. Ilyesmin érdemes lenne elgondolkozni? Mit segít, miért jó ezt cserélni? Egyhébb hullámokat kisimít lejátszás során?
5. Rövidesen majd szeretném kicsit magasabbra helyezni a lejátszót, illetve némi plusz elcsatolás miatt (tervezek egy REL Tzero-t a közelében). Jelenleg egy nehéz komódon van a lemezjátszó, hifi állványra nem gondoltam az áruk miatt és a TV alá nem akartam odatenni, mert nagyon lent lett volna, plusz a TV zavaróan tükröződött volna a porvédő tetőn. Mivel nem szeretném a lejátszó árát ilyesmire költeni, láttam Ikeás DIY megoldásokat. Négy állítható tüske (szintezés ezzel meg is oldható), rá az Ikea Aptitlig, rá négy darab csapágy golyó, rá még egy Ikea Aptitlig és rá a lemezjátszó. Szerintetek?
Mac mini M4 (Roon)
Denafrips Iris 15th, Denafrips Enyo 15th, Heed Obelisk Si II + X2, Triangle Comète 40th
iFi Zen DAC 3, iFI Zen CAN 3, Sennheiser HD600

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2023.11.08., szer. 19:13
zoli73 írta:
2023.11.08., szer. 17:56

Nos, ideértem, hogy érdemben kommenteljem is...
A mosás sűrűségéről. Igen, én jegyeztem meg, hogy 5-6 lejátszás után mosom.
Ez azért van igy mert én semmiféle kiegészítő kefét nem haszálok, csak mosok.
Amit a carbon keféről írtál, azt szórol-szóra meg tudom erősíteni, ezért is hagytam el. Illetve megyfigyeltem, hogy ha carbon kefével kefélgetek, akkor sokkal előbb "visszatöltődnek" a lemezek, es nyelik a port.
Az sem mindegy milyen a párataltalom a lakásban. Ahol alacsony, ott sokkal több a szálló por, amitől sokkal hamarabb koszolódnak a lemezek. Tehát jogos, e tekintetben is, az 5-6 lejátszás utáni mosás, nem általánosan törvényszerű. Nálam ez vált be.
Kecskeszőr kefével nincs tapasztalatom, csak hallottam róla, vagyis a mosómhoz az van, de az más tészta.
Ellenben SaSuPa-m van, ami egy remek kis eszköz, a hatását jól összefoglaltad. :smile32:
Megvan már jópár éve, tőled, a blogodon olvastam róla először, azonnal be is szereztem!
A zselés cuccokat viszont kerülöm, és mindenkit óvva intek tőle.
Rengeteg negatív tapasztalatot hallottam, olvastam, róla.
Limar fórumtársunk mutatott nekem mikroszkópvelvételeket tűkről, amiket ilyen zselés cuccokkal "tisztítottak", elrettentő volt!
Ennek a zselének a szabad szemmel láthatatlan darabjai, rátapadnak a tűre, felrakódnak a tű tövére, majd használat közben ráégnek, ezzel tönkretéve azt. Az ilyen tű/hangszedő rend szerint menthetetlen, nem lehet letakarítani.
Ezért én nagy ívben kerülöm az ilyen zseléket.
Port lehet mással is drasztikusan csökkenteni. Pl egy jó szárítógéppel és robotporszívóval. Ablakokba épített automata légbevezetőkkel meg lehet segíteni, hogy ne legyen túl alacsony a páratartalom. De túl magas sem.
Láttam már olyat is, h9gy sohasem tisztították sem zselés sem zerodustos tisztítóval a hangszedőt, csak valami kis kefével szárazon, rendszeresen. A lemezeket ugyan, addig nem mosatták. Hát én lepucoltam a tűt is a srácnak. Meg is ilyedt hova lett a tűje! Hát sehova, csak a rengeteg kosz tűnt el róla! Szóval biztos vagyok benne, hogy mástól is úgy járhat a tű, mint amit a zeeodustra meg a társaira fognak. De azokkal meg még soha nem jártam így ami rosszakat írtok róla. Igaz mivel akkor mosom le a lemezeim amikor csak akarom, így tűt alig takarítok magamnak, mert nem kell.
Sem robotporszívót, sem szárítógépet nem veszünk, itt nem részletezném, hogy miért.
A jelenlegi otthonunkban(kertes ház) semmi baj nincs a páratartalommal, ideális tartományban mozog, 45-55%.
Az előzőben(társasház) bizony voltak problémak, ha 30% fölé ment, az már sikerélmény volt, de inkább közelebb volt a 20%-hoz.
Indokolatlanúl sokat mentek az elszívók, kiszáritottak mindent, de a lakóközösség nem volt hajlandó megérteni, hogy ezen változtatni kell, mert ez egészségtelen.
Rettegteg a penészedéstől, helyette ez volt. :smile51:
Automata légbevezető van kettő is a házunkon, ahol gázkészülék üzemel, ott elviekben kötelező.
Persze, nyilván nem csak ilyen zselés anyagokkal lehet ártani a tűnek, tűszárnak, és szerencsére a legtöbbet le is lehet takarítani, némi hozzáértéssel, de sajnos van amit nem, és akkor van a baj.
Ennek ellenére én a megelőzés, mintsem a kezelés mellett vagyok.
Mivel mosóm van(egy bizonyos méretű gyűjtemény mellett kötelező, nem megúszható), így én is akkor mosok, amikor csak akarok.
Szerintem ha megfelelően le vannak mosva a lemezek, és gondosan vannak tárolva (nálam minden lemez visszazárható fóliában van), akkor nincs szükség semmiféle kefélgetésre.
Ja, és tűnjek nyugodtan mániákusnak, de én is minden lemezoldal után SaSuPa-zok, mint Revi. Ez is a megelőzés része.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2023.11.08., szer. 18:54
zoli73 írta:
2023.11.08., szer. 18:34

Inkább azt mond el, hol veszel mostanában L'art du son mosókoncentratumot?
Ahogy Gyuri kiderítette, Kürthy Tamásnál már nem lehet.
ebayn beírod, dobni fogja. régeben is volt gond a Loricrafttal, baxott szállítani, akkor kecskekeféért az ebayra sétáltak át haverok. black pearl audio rémlik, mintha eu-s lenne, de a blackforestnél tuti van. de kb mindegy, ahol feldobja az ebay. lehet itthon is van valahol, passzolom. én ezidáig 2szer vettem lötyit, mindkettőt merlines, ill mostmár analogA. volt. nem kell foglalkozni vele, jphol mennyi, mert kb 10 évre veszed :D
Hát, ha itthon nincs rá forrás(mint oly sok mindennek), akkor nekem mostanában nem lesz. Külföldről nem tudok, és nem is akarok rendelni.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1300

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2023.11.08., szer. 19:41
SoundMania írta:
2023.11.08., szer. 19:29

Nem tudom. Talán ha gyorsabban is szárad abból sejthető lehet. De erre nem tértek ki. Nekem nem kell olyan az biztos.
Csak nem rontották el...
Hol olvastál róla ?
Már nem tudom, mert hangszedőjavításról kerestem infókat és egy mellékvágányon botlottam bele, de nem is nagyon érdekelt mert nem vagyok érintve, így csak ennyi ugrott be, hogy felemlegettétek.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.11.08., szer. 19:41
SoundMania írta:

Nem tudom. Talán ha gyorsabban is szárad abból sejthető lehet. De erre nem tértek ki. Nekem nem kell olyan az biztos.
Csak nem rontották el...
Hol olvastál róla ?
túlparázod :D ezek nem amatőrök :smile46:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2023.11.08., szer. 19:18
revox írta:
zoli73 írta:

ebayn beírod, dobni fogja. régeben is volt gond a Loricrafttal, baxott szállítani, akkor kecskekeféért az ebayra sétáltak át haverok. black pearl audio rémlik, mintha eu-s lenne, de a blackforestnél tuti van. de kb mindegy, ahol feldobja az ebay. lehet itthon is van valahol, passzolom. én ezidáig 2szer vettem lötyit, mindkettőt merlines, ill mostmár analogA. volt. nem kell foglalkozni vele, jphol mennyi, mert kb 10 évre veszed :D
Állítólag megváltoztatták az összetételét. Az illata is másmilyen már. Változnak az idők. :)
pár hete kevertem be az utolsó flaskámat. egy ideig még jó lesz :D. de csak-nem visszalépdelnek ott se... reménykedjünk a legjobbakban :tutiok:

egyébként van egy cd raiser, vagy hasonló nevű, nedves kendőjük. nem lepődnék meg, ha kb ugyanezzel a löttyel lenne átitatva...
halfnote.hu

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Rock60 írta:
2023.11.08., szer. 19:39
tonee73 írta:
2023.11.08., szer. 19:15

Ebay csak ezt az egy találatot hozza.
Gugliba beírtam, hogy L'ar du Son és feldobott vagy öt kereskedőt a mosófolyadékkal 35 - 45 Euro...
O.k., de én a Loricraft keféről írtam, amit... gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1511

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania írta:

Csak nem rontották el...
Hol olvastál róla ?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

tonee73 írta:
2023.11.08., szer. 19:15

Ebay csak ezt az egy találatot hozza.
Gugliba beírtam, hogy L'ar du Son és feldobott vagy öt kereskedőt a mosófolyadékkal 35 - 45 Euro...

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2023.11.08., szer. 19:25
SoundMania írta:

Állítólag megváltoztatták az összetételét. Az illata is másmilyen már. Változnak az idők. :)
Dobtak bele egy kis alkoholt ? :fekverohog:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:

Dobtak bele egy kis alkoholt ? :fekverohog:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Hogy tetszik a dörzsis L'art du Son ? Megnéztétek ?

Nekem nagyon...

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
zoli73 írta:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

revox írta:

Ebay csak ezt az egy találatot hozza most:
https://www.ebay.co.uk/itm/225500346020 ... R4DmkoL2Yg

Ez a Loricraft uk oldala:
https://loricraftaudio.co.uk/parts-accessories/

Ez pedig a dealer listájuk:
https://loricraftaudio.co.uk/find-a-dealer/
(lehet, hogy a germánoktól rendelve olcsóbb lesz- nincs vám és áfa)

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2023.11.08., szer. 17:56

Nos, ideértem, hogy érdemben kommenteljem is...
A mosás sűrűségéről. Igen, én jegyeztem meg, hogy 5-6 lejátszás után mosom.
Ez azért van igy mert én semmiféle kiegészítő kefét nem haszálok, csak mosok.
Amit a carbon keféről írtál, azt szórol-szóra meg tudom erősíteni, ezért is hagytam el. Illetve megyfigyeltem, hogy ha carbon kefével kefélgetek, akkor sokkal előbb "visszatöltődnek" a lemezek, es nyelik a port.
Az sem mindegy milyen a párataltalom a lakásban. Ahol alacsony, ott sokkal több a szálló por, amitől sokkal hamarabb koszolódnak a lemezek. Tehát jogos, e tekintetben is, az 5-6 lejátszás utáni mosás, nem általánosan törvényszerű. Nálam ez vált be.
Kecskeszőr kefével nincs tapasztalatom, csak hallottam róla, vagyis a mosómhoz az van, de az más tészta.
Ellenben SaSuPa-m van, ami egy remek kis eszköz, a hatását jól összefoglaltad. :smile32:
Megvan már jópár éve, tőled, a blogodon olvastam róla először, azonnal be is szereztem!
A zselés cuccokat viszont kerülöm, és mindenkit óvva intek tőle.
Rengeteg negatív tapasztalatot hallottam, olvastam, róla.
Limar fórumtársunk mutatott nekem mikroszkópvelvételeket tűkről, amiket ilyen zselés cuccokkal "tisztítottak", elrettentő volt!
Ennek a zselének a szabad szemmel láthatatlan darabjai, rátapadnak a tűre, felrakódnak a tű tövére, majd használat közben ráégnek, ezzel tönkretéve azt. Az ilyen tű/hangszedő rend szerint menthetetlen, nem lehet letakarítani.
Ezért én nagy ívben kerülöm az ilyen zseléket.
Port lehet mással is drasztikusan csökkenteni. Pl egy jó szárítógéppel és robotporszívóval. Ablakokba épített automata légbevezetőkkel meg lehet segíteni, hogy ne legyen túl alacsony a páratartalom. De túl magas sem.
Láttam már olyat is, h9gy sohasem tisztították sem zselés sem zerodustos tisztítóval a hangszedőt, csak valami kis kefével szárazon, rendszeresen. A lemezeket ugyan, addig nem mosatták. Hát én lepucoltam a tűt is a srácnak. Meg is ilyedt hova lett a tűje! Hát sehova, csak a rengeteg kosz tűnt el róla! Szóval biztos vagyok benne, hogy mástól is úgy járhat a tű, mint amit a zeeodustra meg a társaira fognak. De azokkal meg még soha nem jártam így ami rosszakat írtok róla. Igaz mivel akkor mosom le a lemezeim amikor csak akarom, így tűt alig takarítok magamnak, mert nem kell.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.11.08., szer. 19:03
[

Lehet, hogy Tamásnak is lesz újra, de hogy megéljük - e, arra már nem vennék mérget. :rolleyes:
arra ne várjarok szerintem...
halfnote.hu

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 659

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

Rock60 írta:
2023.11.08., szer. 18:52
frenki485 írta:
2023.11.08., szer. 14:39

Amit akarsz linkelni:
bekattintasz a címsorba (a böngésződben), jobb egér gombra ...
Köszi, már itt elvesztettem a fonalat... :D
Ha valamikor alkalmas Neked, felhívnálak ölemben a laptoppal, hátha úgy megértem. gondolkodik.gif
ok :D
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”