Rengeteg tanácsot, javaslatot írtatok tegnap óta.

Igyekszem egy hozzászólásban összegyűjteni a válaszaimat, gondolataimat. A BF-el beszéltem, gyorsan válaszoltak. A képek alapján elnézést kértek és visszafizetik az árát (sajnos nem tudják cserélni). Ezek alapján abszolút visszatérek hozzájuk.
Nem vettem meg a Pro-Ject trutymós kitet. Megvártam a válaszaitokat. Köszi neked is ELEX.
SoundMania: 50-60 km-re lakom Budapesttől, így a lemosatás nem opció, viszont gép beszerzésétől nem zárkózom el. Már nézegettem őket, de az áruk elriasztott, bár akkor még abszolút nem láttam ennek fontosságát. A kék Milty Zerostat 3 pisztolyra gondolsz? Ilyet már láttam itthon.
zoli73: két lemezem volt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy az egyiket vissza küldeni. A lejátszót is most vettem. Viszont az első lemez készhezvétele után valami megfertőzött, szóval nem tudom hány lemezem lesz, de tervezek folyamatosan lemezeket vásárolni. Megnéztem milyen mosók vannak, főleg Pro-Ject-eket láttam az elérhetőbb szegmensben. Hirtelen a VC-E2-t látom megfelelőnek. A VC-E nem vákumos, talán ő az elődje. Az S2 és S3 már kicsit nagy, utóbbi pedig túl drága. Jó lenne az olcsóbb és a kisebb, tehát a VC-E2. A lemeztasak.hu S2-t használ, ő mitől lenne jobb a VC-E2-től? De nem akarok leragadni a Pro-Ject-nél, csak látom, hogy népszerű és üzlet is használja.
Rock60: egyelőre maradok az új lemezeknél, ahogy a fórumtárs is érvelt a garancia mellett, ez sok más mellett is egy fontos és hasznos szempont. Használt mellett persze nem lehet olyan magas az igény, de egy bontatlan újnál az, főleg ha az 12-18 ezer Ft (eltekintve a méregdrága speciális és boxset-eketől). Olvastalak, hogy Kürthy Tominál nincs már Loricraft. Valaki esetleg tudja honnan lehetne beszerezni? Elsősorban itthon. Másodsorban nem itthon.
dixie-chicken: már látom, hogy ez körökkel fog járni, de sajnos a celofánt én szeretném leszedni.
Már majdnem rendeltem is egy 50-es csomag Katta premium (MoFi stílusú) fóliát, de látom nincs éppen nekik. Ez tűnik a legjobb minőségűnek.
revox: óriási köszönet a részletes leírásért! Nagyon sokat segített, bár még el kell olvasnom 1-2 alkalommal, hogy teljesen tiszta legyen minden.

Tehát te nem használsz pisztolyt. Megfontolom, hogy azt meghagynám későbbre, a te változatod manuálisabb, olcsóbb és nem biztos, hogy rosszabb. Tehát egy mosón felül, kell hozzá kell egy Loricraft Cleaning Fuild nevű tisztító folyadék + Loricraft Nylon mosókefe? Utána a pisztoly helyett áttörlöd Loricraft Goat Hair Brush-al (ez lenne a Ziegenhaar?). A tűhöz Fidelix SaSuPa Stylus Cleaner, meg egy nagyító, ha már én is vaksi vagyok. Említettél még egy SaSuPa beáldozást, az mihez? Illetve mindenezek után azokba az új japán lemez tasakokba. Ezekkel az eszközökkel a tisztítási folyamat szakszerűen végezhető és komplett? Kihagytam valamit?
greenbio: A Hilary Hahn - Paris gyönyörű szép fényképpel borított és vastag papírtokban érkezett a sima fehér tasak helyett. Ilyet kidobnád?

Egyébként most már leírom, hogy gondoltam arra, hogy esetleg ebben a keménypapír tokban érkezett agyon karcolva? Ez lehetséges? Csak nem olyan hülék arra, hogy "nem baj, hogy kula lesz mire kézhez veszed, de legalább szép".
Újabb kérdések fogalmazódtak meg bennem.
1. Honnan fogom tudni, hogy a tű el van használódva, sérült, vagy bármi baja van? Ez cserélhető (gyári?) vagy valamilyen komplett elemet kell cserélni?
2. A Planar 1 Plus lemezjátszómon semmilyen beállításra nincs szükség, mert hogy semmit nem lehet beállítani rajta? Pl. tű nyomás, stb. nem tudom mit lehet beállítani egy lemezjátszón. Tudomásom szerint az asztalon és végleges helyén a szintezést kellene beállítani. Ezt hogyan csináljam?
3. Érdemes lehet később lecserélnem a lemezjátszón a gyári lemezalátétet? Megint csak a por miatt merült fel bennem, hogy esetleg valamilyen más, ideálsabb anyagúra?
4. Találkoztam kiegészítők között lemezsúlyokkal is. Ilyesmin érdemes lenne elgondolkozni? Mit segít, miért jó ezt cserélni? Egyhébb hullámokat kisimít lejátszás során?
5. Rövidesen majd szeretném kicsit magasabbra helyezni a lejátszót, illetve némi plusz elcsatolás miatt (tervezek egy REL Tzero-t a közelében). Jelenleg egy nehéz komódon van a lemezjátszó, hifi állványra nem gondoltam az áruk miatt és a TV alá nem akartam odatenni, mert nagyon lent lett volna, plusz a TV zavaróan tükröződött volna a porvédő tetőn. Mivel nem szeretném a lejátszó árát ilyesmire költeni, láttam Ikeás DIY megoldásokat. Négy állítható tüske (szintezés ezzel meg is oldható), rá az Ikea Aptitlig, rá négy darab csapágy golyó, rá még egy Ikea Aptitlig és rá a lemezjátszó. Szerintetek?