Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1513

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Én bármelyik topicban tudok kést dobálni, az nem probléma - :D - de értem, mire célzol...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4587
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2023.11.06., hétf. 13:08
Kábeles topic úgy is le van fagyva, szerintem ott folytassuk... gondolkodik.gif
én biztos,hogy nem :smile53:
örülök,hogy az általában a hifiről topicból kiszabadultam, nem megyek be egy másik késdobálóba :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.11.06., hétf. 12:59
revox írta:
2023.11.06., hétf. 12:05

A hangjukra már nem annyira emlékszem, biztos volt ilyen és olyan is. Nekem mai napig van egy ezeréves clearwater, amit tök véletlenül próbáltam ki a tölcsérek magassugárzójához (trikábelezve vannak) és oda bevált.
Én azt mondanám a hangjukra - amiket eddig hallottam - hogy technokrata.

Többször beszéltünk már róla, ami persze, mindig megszólaltatja a kétkedőket, hogy a készülékeknek, kábeleknek mennyire " zenei ", vagy sem a hangja.
Ezt én nem tudom megfogalmazni, mit értek ez alatt, de gondolom, sejtitek.
Aztán, vannak a jól körülírható képességek.
Mennyi a magas, a mély, dinamika, stb. Ezek mind nagyon fontosak, de ezeket kielégítően tudhatják középszerű eszközök is, én ezeket hifis paramétereknek tekintem.
Számomra a Vdh ebbe a második csoportba tartozik.
Hogy a Clearwater jól működik a magassugárzó előtt, éppen ezért, azon nem csodálkozom.
én a sima, eszköztelen és mechanikus, vagy technicista jelzőket használom,de értem, mire mondod.
nálam a sima, eszköztelen a pozitív. a mély és magassal kevésbé foglalkozm, a tonális balansz hangolás kérdése, de ha egy madzag (bocs,karkábel) túl mechanikusan szól, azzal nincs mit kezdeni, azt nem lehet kiírtani a hangjából. esetleg elfedni lehet egy másik hibával, de jobb elkerülni.
nálam pl az Avalonnál az tűnt fel, hogy az elvileg ezüst karkábel, ezüsthöz képest mechanikusabb hangot ad. Darabosabb, nem annyira sima és finom. Ráfogtam mindenre, de mióta először bekötöttem, baxxa a csőröm,hogy nincs -sima- ezüst hangja, de egyébként is van benne valami olyan kosz, amit nehezen emésztek meg. ráfogtam, hogy vdH és nincs bejáratva és úgyse használom. De tegnap csak addig beszéltünk róla, előkapartam és megnéztem, de láttam,hogy a szigetelés alatt ezüst madzag fut(átüt az áttetsző fólián). De csak nem hagyott nyugodni és még keresgettem a vdH madzagokat gugli és gyanús volt, hogy az ezüstnek a kék karkábele más tónusú (színben). tovább kerestem és akkor dobta, hogy létezik ezüstözött réz is. Pechemre az se segített, hogy 7 eres, mert a mcs150 is 7 eres :D de jött a csiszolópapír, ami leleplezte a "csalót".
na,ennek a vdH karkábelnek nincs jó hangja, az fix, csak korábban árnyaltam, meg ne bántsak olyat,aki szerint jó az ezüst. Pontosabban nem vészesen rossz, de nem az,ami megér egy kébelcserével kínlódást. Gyakorolni jó :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábeles topic úgy is le van fagyva, szerintem ott folytassuk... gondolkodik.gif

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2023.11.06., hétf. 12:05

A hangjukra már nem annyira emlékszem, biztos volt ilyen és olyan is. Nekem mai napig van egy ezeréves clearwater, amit tök véletlenül próbáltam ki a tölcsérek magassugárzójához (trikábelezve vannak) és oda bevált.
Én azt mondanám a hangjukra - amiket eddig hallottam - hogy technokrata.

Többször beszéltünk már róla, ami persze, mindig megszólaltatja a kétkedőket, hogy a készülékeknek, kábeleknek mennyire " zenei ", vagy sem a hangja.
Ezt én nem tudom megfogalmazni, mit értek ez alatt, de gondolom, sejtitek.
Aztán, vannak a jól körülírható képességek.
Mennyi a magas, a mély, dinamika, stb. Ezek mind nagyon fontosak, de ezeket kielégítően tudhatják középszerű eszközök is, én ezeket hifis paramétereknek tekintem.
Számomra a Vdh ebbe a második csoportba tartozik.
Hogy a Clearwater jól működik a magassugárzó előtt, éppen ezért, azon nem csodálkozom.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.11.06., hétf. 12:21
És, hogy a cucc melyik végén fontosabb a jó drót, avval nem ? gondolkodik.gif
2. Az Auditorium - ból lett a Zebra Audio ?
mindenhol fontos. én csak felvetettem, hirtelen jött elemrengésem, hogy mi van, ha itt is visszafele van a fontossági sorrend. de ez semmi, csak egy hirtelen jött gondolat. Bááár, tegye a szívére a kezét mindenki és jelentkezzen,aki a lemezjátszóhoz előbb nem egy jobb IC-t vesz, hanem a karkábellel kezdi és gaytamadzaggal köti az erősítőre (meg ki, hova). De jelzem,ez semmit nem jelent, csak filozofáltam. másnem, a pszichénk megfordítja a sorrendet.

emlékeim szerint a Zebra volt hamarabb
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

supravox írta:
2023.11.06., hétf. 12:24
Igyekeznék a karkábelen keresztül kicsit a topic témájához kapcsolódni.
De sztem már ezek is mehetnek a kábeles részbe.
Szóval nem reagálnék😀
mivel a vdH karkábel hangját próbáljuk körbejárni, más tapasztalat hiányában próbálunk az egyéb kábelek hangjából kiindulni, kapcsolatot találni. semmi értelem a kábeli zűrzavarba áttenni. azért ennyire nem kell ezt szerintem sarkosan kezelni. az biztos, itt van pár ember, akikkel elbeszélgetek karkábelről és azt érintőlegesen megtámasztó témákról, de semmi kedvem megjelenni a kábeles topicban, ahol ezer kanócrajongó harcol meg az igazáért (és néha esnek egymás torkának) :D

ami tanulság levonható az előbbiekből: ha a nagy ezüstök jól szóltak, vélhetően az ezüst karkábelük is jól szól és máris visszaértünk a karmadzag, azaz a lemezjátszó kérdéskörbe.
ennyire nem kell befeszülni :napsut:
halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2726

Hozzászólás Szerző: supravox »

Igyekeznék a karkábelen keresztül kicsit a topic témájához kapcsolódni.
De sztem már ezek is mehetnek a kábeles részbe.
Szóval nem reagálnék😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

supravox írta:
2023.11.06., hétf. 12:04

1- Hát ezzel tökéletesen egyetértek.
2. Alapvetően az Auditoriumhoz húzott a fülem,majd főleg a Pázsit Laci miatt a szívem is.
3. Gyakorlatilag az összes VdH-hoz hozzá tudtam férni.
1. Na, ennek örülök... :rolleyes:
És, hogy a cucc melyik végén fontosabb a jó drót, avval nem ? gondolkodik.gif
2. Az Auditorium - ból lett a Zebra Audio ?
3. Igen, én is.
Nekem ezek az összekötők voltak, ár sorrendben :
D 102 MkII, Egy piros kanóc, elfelejtettem a típusát, és a " nagyágyú " Vdh Silver.

Szerintem a legolcsóbb érte meg legjobban az árát. / Most is hirdetnek egyet./

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.11.06., hétf. 08:14
Evvel az egész Vdh sztorival az a helyzet, hogy a nyolcvanas évek eleje körül, amikor kezdtem belemászni a hifibe, a mi látóterünkbe elsősorban a Vdh kábelek kerültek. Biztos volt már más is elérhető, de valahogy ez a márka vált a speciálkábelek szinonímájává.
Volt a nagyon s....r, a Hama, meg a Vdh. Kb.
Legalább is, az én ismerettségi körömben így volt. Ennélfogva ez egy becsípődésé vált.
Hosszú időnek kellett eltelni, míg rájöttünk - sokaknak máig nem sikerült - hogy ezek a drótok közel sem olyan jók, mind amit feltételeztünk róluk.

Azóta, persze sok víz lefojt mindenhol, jöttek ki új termékei Vdh bácsinak, amik lehetnek még akár jók is, de én erős fenntartással kezelem már mindegyiket.
ez nagyjából így van. sokat hozzátett, hogy a hifipiac magazin indulásakor is nagy publicitást kapott. Bár, még a HFM idejében Darvas emlegetett egy kölcsönkapott ezüstkábelt, ami a régi, QSSC audio note V madzag volt, nagyon nem mentek bele, mert az elég nagy eretnekség volt abban az időben, az ára meg főleg. A speckábelek között a vdH másik nagy előnye volt, hogy készültek földi halandók által is megfizethetők, míg sok más, speckábeles esetén nem, vagy nem voltak ismertek.
halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2726

Hozzászólás Szerző: supravox »

Rock60 írta:
2023.11.06., hétf. 08:14
revox írta:
2023.11.05., vas. 23:32
zoli73 írta:
2023.11.05., vas. 22:04

...Ő egyértelműen lebeszélt a VDH-ról. RB300 karját "húzták" át vele, de elmondása szerint "alig valami változás, nem érte meg a bevetés.
Ettől függetlenűl nem gondolkodtam a VDH-ban, utánanéztem, de hazai forrást sem találtam, ettől még lehet, hogy van.
Bármi előfordulhat. nem sok vdH-m volt és azok a régi emlékek is megkoptak...
Evvel az egész Vdh sztorival az a helyzet, hogy a nyolcvanas évek eleje körül, amikor kezdtem belemászni a hifibe, a mi látóterünkbe elsősorban a Vdh kábelek kerültek. Biztos volt már más is elérhető, de valahogy ez a márka vált a speciálkábelek szinonímájává.
Legalább is, az én ismerettségi körömben így volt. Ennélfogva ez egy becsípődésé vált.
Hosszú időnek kellett eltelni, míg rájöttünk - sokaknak máig nem sikerült - hogy ezek a drótok közel sem olyan jók, mind amit feltételeztünk róluk.

Azóta, persze sok víz lefojt mindenhol, jöttek ki új termékei Vdh bácsinak, amik lehetnek még akár jók is, de én erős fenntartással kezelem már mindegyiket.
Hát ezzel tökéletesen egyetértek.
Alapvetően az Auditoriumhoz húzott a fülem,majd főleg a Pázsit Laci miatt a szívem is.
Gyakorlatilag az összes VdH-hoz hozzá tudtam férni.
Csak a baromi drágák szóltak elfogadhatóan.
És igen nekik volt karkábelük is.
A Merlinbe meg ajánlás nélkül idegenként be sem lehetett jutni:)
Ahol szintén lett volna karkábel.
Annyi pénzért,hogy lehet az akkori rendszerem árát érte volna:))
Szóval más világ volt.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2023.11.05., vas. 23:32
zoli73 írta:

...Ő egyértelműen lebeszélt a VDH-ról. RB300 karját "húzták" át vele, de elmondása szerint "alig valami változás, nem érte meg a bevetés.
Ettől függetlenűl nem gondolkodtam a VDH-ban, utánanéztem, de hazai forrást sem találtam, ettől még lehet, hogy van.
Bármi előfordulhat. nem sok vdH-m volt és azok a régi emlékek is megkoptak...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:
revox írta:
2023.11.05., vas. 21:41
zoli73 írta:
2023.11.05., vas. 21:30

Nekem kényelmesen elég lett a 0.5m. Ha nem 12" karról, vagy valami különlegesen kiépitésű karbakról van szó, akkor biztosan elég.
ez sima rega rb250, csak ki van vezetve aljzatra, de fixen elég szerintem is.
alapvetően azért is információ ez, mert axxem ma említettem, hogy a vdh nekem nem annyira. de ma rákerestem, milyenek vannak és kiderült, miért nem éreztem ezt annyira jó ezüstnek: mert nem az :D De ennek örülök. nem vagyok reménytelenül süket :D
Oda biztosan elég a 0,5m. A méret, a kiépités nálam is ugyanez.
A VDH-ról nem tudok nyilatkozni, nem volt vele dolgom. Viszont mikor bennem felmerült a karkábel csere, és itt rágtuk a témát néhány hete, kaptam privátban egy megkeresést. Egy fórumtárstól, aki jóformán csak olvassa a fórumot, de tevékenyen nem akar színre lépni. Ő egyértelműen lebeszélt a VDH-ról. RB300 karját "húzták" át vele, de elmondása szerint "alig valami változás, nem érte meg a bevetés, inkább egy jobb kar kellett volna". Persze ez csak egy vélemény, ami semmit nem dönt el, másnál meg lehet, hogy jól bevált.
Azt nem tudtam meg, hogy milyen lemezjátszón van/volt ez a kar, ill. milyen rendszerben.
bármi előfordulhat. nem sok vdH-m volt és azok a régi emlékek is megkoptak, amikor a nevére már nem emlékszem, elhíresült szénkábelüket próbálgattuk. ezüstökben meg csak Notáztam...
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.11.05., vas. 22:03
Ahogy látom, 50 Euro körül van a fél méter ezüst Vdh.
Nem tűnik soknak... gondolkodik.gif

Az MCS 300 - ra is rákerestem, az meg csak fele annyi...
nekem ez a 150 jobbnak tűnik a fonása miatt. lehet tévedés, de ha rákóstolok, inkáb erre.
ja, 2 méter adja ki a 4x0,5öt. az 100. az ár méterre van megadva. de a kosárba ha beteszed a 2 métert. mutatja, mi a lóvé.
halfnote.hu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

revox írta:
2023.11.05., vas. 21:41
zoli73 írta:
Rock60 írta:
2023.11.05., vas. 21:05

Gondolom elég, Zoli is annyit vett a Cardasból.
Melyik Vdh 100 Euro ? Az SC 300 ?
Nekem kényelmesen elég lett a 0.5m. Ha nem 12" karról, vagy valami különlegesen kiépitésű karbakról van szó, akkor biztosan elég.
alapvetően azért is információ ez, mert axxem ma említettem, hogy a vdh nekem nem annyira. de ma rákerestem, milyenek vannak és kiderült, miért nem éreztem ezt annyira jó ezüstnek: mert nem az :D De ennek örülök. nem vagyok reménytelenül süket :D
Oda biztosan elég a 0,5m. A méret, a kiépités nálam is ugyanez.
A VDH-ról nem tudok nyilatkozni, nem volt vele dolgom. Viszont mikor bennem felmerült a karkábel csere, és itt rágtuk a témát néhány hete, kaptam privátban egy megkeresést. Egy fórumtárstól, aki jóformán csak olvassa a fórumot, de tevékenyen nem akar színre lépni. Ő egyértelműen lebeszélt a VDH-ról. RB300 karját "húzták" át vele, de elmondása szerint "alig valami változás, nem érte meg a bevetés, inkább egy jobb kar kellett volna". Persze ez csak egy vélemény, ami semmit nem dönt el, másnál meg lehet, hogy jól bevált.
Azt nem tudtam meg, hogy milyen lemezjátszón van/volt ez a kar, ill. milyen rendszerben.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ahogy látom, 50 Euro körül van a fél méter ezüst Vdh.
Nem tűnik soknak... gondolkodik.gif

Az MCS 300 - ra is rákerestem, az meg csak fele annyi...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:
Rock60 írta:
revox írta:
2023.11.05., vas. 19:23

Itt az idő kipróbálni. itthon van vdh beszerhely. vagy németektől? kb 100eur 4x0,5m. gondolom, az elég.
alapvetően azért is információ ez, mert axxem ma említettem, hogy a vdh nekem nem annyira. de ma rákerestem, milyenek vannak és kiderült, miért nem éreztem ezt annyira jó ezüstnek: mert nem az :D De ennek örülök, nem vagyok reménytelenül süket :D
halfnote.hu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
revox írta:

Itt az idő kipróbálni. itthon van vdh beszerhely. vagy németektől? kb 100eur 4x0,5m. gondolom, az elég.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
revox írta:

150M
https://e-shop.highendstudios.de/van-de ... iring.html

nekem ez szimpatikusabb. de majd kitalálom. az is lehet. így hagyom egyelőre. mióta megvan az Avalon, csak le van téve. sose használtam, csak kipróbáltam, működik e. ha majd lesz phono, megnézem. igényli e az áthúzást.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.11.05., vas. 21:00
revox írta:

A tápkábelek esetén az utolsó másfél méter határoza meg, mi lesz. de, ha előtte is cserélünk, az is hatásal van a hangra. de tény. a legvége a sorsdöntő. mi van, ha ez működik az összekötőknél is?
Kizártnak tartom.
A tápkábel az egy különös állatfaj, hogy miért van ekkora jelentősége az utolsó 1.5 - 2 méternek, nem tudom pontosan, a zavarszűréshez van valami köze, majd a témában jártasabbak elmondják a tutit.
isten őriz, hogy valaki elkezdje magyarázni :D már sok gyártó és amatőr megtette, feleslegesen ne teljen a szerver a lufikal :D a drótokban esetleg némi irányt sejtenek és azt tudják a gyártók is, ha valamit így csinálnak, az nekik tetszik. de, hogy ez miért van, csak halandzsa. aki azt állítja, ismeri a kábelek titkát, gyorsan skippeld :D
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:

A tápkábelek esetén az utolsó másfél méter határoza meg, mi lesz. de, ha előtte is cserélünk, az is hatásal van a hangra. de tény. a legvége a sorsdöntő. mi van, ha ez működik az összekötőknél is?
Kizártnak tartom.
A tápkábel az egy különös állatfaj, hogy miért van ekkora jelentősége az utolsó 1.5 - 2 méternek, nem tudom pontosan, a zavarszűréshez van valami köze, majd a témában jártasabbak elmondják a tutit.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.11.05., vas. 16:11
supravox írta:
2023.11.05., vas. 14:21

Szerintem a karkábel fontos, de nem a legfontosabb láncszem.
Az őt követő összekötőkábel cserélhetősége lett itt a nagy nyereség főleg.
Én szerintem sem a legfontosabb, de is - is.

De, ha választanom kellene, hogy a jel út elején, valahol a közepén, vagy a végén legyen a legjobb minőségű komponens, én az elsőt választanám.
Nem csak a fajlagos olcsóbbsága miatt, hanem a jól ismert mantra miatt is :
Ami a jel út elején elvész, azt hátrébb már igen bajos pótolni.

Tehát, én előre tenném a legjobb minőségű drótot.
Ha soha többet nem változtathatnék a felálláson, akkor is.
Ha meg tudnék akkor pláne, mert a karkábelt már legalább nem kellene basztatni.

Úgy hogy de, lehet, hogy mégis az a legfontosabb láncszem... :D
ezen kicsit elmerengtem... a tápkábelek esetén az utolsó másfél méter határoza meg, mi lesz. de, ha előtte is cserélünk, az is hatásal van a hangra. de tény. a legvége a sorsdöntő. mi van, ha ez működik az összekötőknél is? Nem mondom, csak hirtelen ez ugrott be... Lehet, az a jel, mindig ott van, csak nem mindegy, miként csatlakozik be a rendszerbe. De ez csak filozofálás. egy dolgot tudok biztosan, a madzagok titkát senki nem tudja, max tapasztalati úton irányokat sejt :rolleyes:

egyébként nekem gyanús volt az Avalon karkábele. ma lecsipantottam belőle fél centit... fotós nagyítóval (x60) nézegettem, miután finom csiszolóval kicsit megkapargattam, ez beza ezüstözött réz :D vdH. Amikor vettem, mondták, hogy vdH, nem gondoltam. hogy az létezik rézben is. ezért volt ez nekem fura, nem éreztem, amit vártam tőle. de akkor itt az idő kipróbálni. itthon van vdh beszerhely. vagy németektől? kb 100eur 4x0,5m. gondolom, az elég.
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2023.11.05., vas. 16:04

Szerintem ne törd magad a cserén, egy ilyen szerkezetű, működésű karnál, a gyártó biztos elég körűltekíntően választotta meg a karkábelt.
Bízzunk benne, lehet, hogy igazad van... :yingyang:
Ha mégis rászánom magam, az úgy sem most lesz, nem sürgős...

Mintha valaki, már mondta volna ezt egy hete... gondolkodik.gif :D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

supravox írta:
2023.11.05., vas. 14:21

Szerintem a karkábel fontos, de nem a legfontosabb láncszem.
Az őt követő összekötőkábel cserélhetősége lett itt a nagy nyereség főleg.
Én szerintem sem a legfontosabb, de is - is.

De, ha választanom kellene, hogy a jel út elején, valahol a közepén, vagy a végén legyen a legjobb minőségű komponens, én az elsőt választanám.
Nem csak a fajlagos olcsóbbsága miatt, hanem a jól ismert mantra miatt is :
Ami a jel út elején elvész, azt hátrébb már igen bajos pótolni.

Tehát, én előre tenném a legjobb minőségű drótot.
Ha soha többet nem változtathatnék a felálláson, akkor is.
Ha meg tudnék akkor pláne, mert a karkábelt már legalább nem kellene basztatni.

Úgy hogy de, lehet, hogy mégis az a legfontosabb láncszem... :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”