Teljesen egyetértek, akinek többszáz, netán többezer, darabos gyűjteménye van akár CD akár LP, az nyilván nem tudja (nem is akarja) elengedni, de én és már az "új korban" kezdtem a hi-fi-zést van kb 150-200 CD-m gyakorlatilag teljesen elengedtem. Ki is vettem a rendszerből, csak jeles alkalmakkor teszem vissza (pl karácsonyra megvettem asszonynak a Macskák Madách Szinházi előadását, mert azt nem lehet máshogy beszerezni, és Ő imádjaAlon írta: ↑2023.11.08., szer. 11:17Nyilván függ ez a zenehallgatási szokásoktól is. Akinek jelentős gyűjteménye van, és ennek kiszolgálására kiépített egy komoly rendszert is, a streamer világába pedig csak kíváncsiságból kóstolt bele, azt megértem, hogy nem akar váltani. Főleg ha ínyenc, és vadászik is a minél jobb felvételekre. Meg akkor is, ha a zenehallgatás nála kiemelt esemény, kis bor, mécses, stb.
Akinél pl. mint nálam is, hogy szinte napi 4-6 órában szól valami háttérzene az olvasáshoz, a változatosságon van a hangsúly. Én már csak elvétve hallgatok úgy zenét, hogy csak arra koncentráljak, ehhez meg most már elég nekem egy megfelelően kiszolgált streamer is. (Wiim Pro-t használok én is TMP táppal, és Heed Obelisk DAC-kal.)
Amit viszont nem szabad elfelejteni, hogy a stream-elésnél a frontend nem a streamer/hálózati futóműnél kezdődik, hanem az előtte lévő összes eszköz beletartozik a sorba, onnantól hogy a net belép a házba (switch, router(ek), annak(azoknak) a tápja(i), kábelek, stb-stb) és ezek elég sajnos jelentős hatással vannak a kapott hangra. Mostanában már sokan mobilnet routert vesznek (ahogy itt is volt már erről szó), ebben az esetben biztos nem jönnek zavarok a hálózatról, csak egy jó router, meg egy rendes táp, ja és persze egy korlátlan mobilnet előfizetés kell, aztán mehet a zene.