Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 195

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Sziasztok!

Van arra valamilyen megoldás, ha egy DAC-on 1db koax bemenet van, de két eszközt akarok rákötni, hogy ne kelljen mindig kihúzni a nem használt eszközt? Létezik erre valamilyen elosztó? Vagy elég, ha csinálok egy olyan Y kábelt, aminek a DAC oldala koax apa, a másik fele még két db koax anya?
Nyilván arra figyelni kell, hogy egyszerre ne kapjon két jelet.

Köszönöm!
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés

Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Re: Dac felbontás - kijelző

Hozzászólás Szerző: grindlock »

mishow írta:
2023.10.14., szomb. 12:18
grindlock írta:
2023.10.14., szomb. 12:10
alto írta:
2023.10.14., szomb. 10:57

Sima hifi előfizetéssel nem kaphat csak max 44/16 streamet. Kérdés persze milyen lejátszót használ, ezek a hidizs meg smsl csodák ugye csak dac-ok. Ha PC-ről hajtja őket, akkor ott a pc-s beállításokkal lehet valami gubanc. A gond a Tidal esetén az MQA helyett újonnan bevezetett HD Flac-al szokott lenni, a régebbi firmwerek ezt nem kezelik megfelelően. Pl. a Lumin is most hozta ki a legújabb firmware frissítést, ami már jól kezeli a Tidal MAX-ot.
A hidizs a telefonról megy, Tidal app direktben
Az smsl pedig a wiim pro-ról kapja a jelet optikai kábelen, Tidal connecten keresztül, szintén a telefonos Tidal app-ból
A Tidal átállás úgy tűnk megkavarja a Wiimet, szerintem hamarosan kell jönni új fw-nek.
A streaminges topicba pont az előbb írtam, hogy nálam is össze-vissza kapcsolgat a Wiim a felbontások között, miközben az almás telefon iOS alatt szépen és pontosan felismer mindent.
Akkor kívárok.
Köszi

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

grindlock írta:
2023.10.14., szomb. 12:10
alto írta:
wittao írta:
2023.10.14., szomb. 09:55
Addig, amig az egyes lejatszok nem hoztak ki a megfelelo Tidal kompatibilis uj FW-t, addig sajnos minden lejatszo megbolondul a kijelzett informaciok tekinteteben. Ha frissited az elkovetkezo par hobapban kijovo uj FW-re a keszulekedet, akkor meg fog oldodni a problema.
Sima hifi előfizetéssel nem kaphat csak max 44/16 streamet. Kérdés persze milyen lejátszót használ, ezek a hidizs meg smsl csodák ugye csak dac-ok. Ha PC-ről hajtja őket, akkor ott a pc-s beállításokkal lehet valami gubanc. A gond a Tidal esetén az MQA helyett újonnan bevezetett HD Flac-al szokott lenni, a régebbi firmwerek ezt nem kezelik megfelelően. Pl. a Lumin is most hozta ki a legújabb firmware frissítést, ami már jól kezeli a Tidal MAX-ot.
Az smsl pedig a wiim pro-ról kapja a jelet optikai kábelen, Tidal connecten keresztül, szintén a telefonos Tidal app-ból
A Tidal átállás úgy tűnk megkavarja a Wiimet, szerintem hamarosan kell jönni új fw-nek.
A streaminges topicba pont az előbb írtam, hogy nálam is össze-vissza kapcsolgat a Wiim a felbontások között, miközben az almás telefon iOS alatt szépen és pontosan felismer mindent.

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto írta:
wittao írta:
grindlock írta:
2023.10.14., szomb. 07:25
Sziasztok

A felbontást mutató szín kijelzőnek lehet hinni?

Tidal hifi előfizetésem van, 44/16.

Többször tapasztalom, hogy a tidal szerint "high" az adott zeneszám (44/16), de a hidizs s9 pro vagy az smsl-su1 dac kéken világít, azaz magasabb felbontású fájlt érzékel.
De elvileg ilyen nem is lehetne, mert sima hifi előfizetésem van.

Köszönöm a tippeket előre is
Addig, amig az egyes lejatszok nem hoztak ki a megfelelo Tidal kompatibilis uj FW-t, addig sajnos minden lejatszo megbolondul a kijelzett informaciok tekinteteben. Ha frissited az elkovetkezo par hobapban kijovo uj FW-re a keszulekedet, akkor meg fog oldodni a problema.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

wittao írta:
grindlock írta:
Sziasztok

Többször tapasztalom, hogy a tidal szerint "high" az adott zeneszám (44/16), de a hidizs s9 pro vagy az smsl-su1 dac kéken világít, azaz magasabb felbontású fájlt érzékel.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2028

Hozzászólás Szerző: wittao »

grindlock írta:
Sziasztok

Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dac felbontás - kijelző

Sziasztok

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Re: Hidizs S9 Pro - Samsung galaxy

asebestyen írta:
2023.10.05., csüt. 14:06
grindlock írta:
2023.10.04., szer. 19:16
Sziasztok
Vettem egy Hidizs S9 pro dogle DAC-ot és a telefon nem akarja felismerni (galaxy a51).
A dac leírásban szereplő lépéseken végigmentem, de nem segített.
A laptop gond nélkül felismeri.
Valahol olvastam, hogy Samsung telefonokkal n kompatibilis ez a dac, ez lehetséges?
Köszi a segítséget előre is.
A Samsung telefonodon futó OneUI nem támogatja, legalábbis az újabb verziók.

Gyári samsung töltő kábellel is kipróbáltam (USB-C mind2 vége), azzal meg működik.
Ki érti ezt... :angry:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7553

Re: Hidizs S9 Pro - Samsung galaxy

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

grindlock írta:
2023.10.04., szer. 19:16
Sziasztok
Vettem egy Hidizs S9 pro dogle DAC-ot és a telefon nem akarja felismerni (galaxy a51).
Valahol olvastam, hogy Samsung telefonokkal n kompatibilis ez a dac, ez lehetséges?
A Samsung telefonodon futó OneUI nem támogatja, legalábbis az újabb verziók.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hidizs S9 Pro - Samsung galaxy

Sziasztok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2875
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Hát előfordul mindenféle állatfaj :)
Nekem most pl egy bluetooth vevőre lenne szükségem, olyanra, ami rendelkezik coax vagy optikai, vagy legjobb ha mindkettő spdif kimenettel. A meglévő dacomra szeretném rákötni. Meguntam, hogy youtube-ot csak apple tv-n keresztül tudok streamelni. Amire kellene, ahhoz elegendő hangminőséget tud a bluetooth is -bár már az is tud cd minőséget, ha minden igaz-. Jelen esetben nagyobb előny, ha helyi hálózattól teljesen független eszközzel tudok átlőni streamet a rendszerre, így nem kell újabb eszközt csatlakoztatni a routerre -ezzel rontva az általános hangminőséget-.
Tud esetleg valaki ajánlani ilyesmi készüléket?
Én ezeket találtam első körben:

https://www.ebay.com/itm/153331218748?m ... media=COPY

https://www.muzix.hu/Topping/DAC/MG-TPP ... 7QQAvD_BwE

https://www.conrad.hu/p/bluetooth-zene- ... lYQAvD_BwE
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Az Audionirvánát elérni nem lehet, de többféle úton is megközelíthető. Jelen esetben lehet az egyik út az, hogy egy izmos PC-vel mindent felkonvertálunk DSD512-be, átküldjük USB-n, és kihasználjuk, hogy a jelenlegi dac chipek DSD konverziója általában jobb hangot ad. De lehet az az út is, hogy egy felsőkategóriás USB/SPDIF konverterrel kötjük be a DAC-ot, megpróbálva minél tisztább digitális jelet biztosítani a számára. Szerintem mindkét út járható, igazából a DAC és az egyéni preferencia az ami meghatározza, kinek melyik út válik be jobban.

Mindeközben a világ döntő részét adó nem audiofilek telefonon hallgatnak zenét veszteséges tömörítést alkalmazó Spotify-al 2-3000 Ft-os fülhallgatókkal, vagy "blútúszon" átküldve egy gagyi hangszóróval, és nem is értik, hogy mi itt mi a fenéről vitatkozunk ily ádázul. :D
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4043

Hozzászólás Szerző: juliush »

wittao írta:
2023.09.29., pén. 17:02
De mindegy is, aki szerint szuper a dac-ja UsB bemenete, ne hasznaljon konvertereket, tobb kabel, dragabb beruhazas es van aki szerint jobb hang. Aki szerint pedig ez igy nem teljesen ok, kiprobalhat egy konvertert es meg a vegen akar elorebb is lehet…
Ámen, úgy legyen! :smile32:
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2023.09.29., pén. 16:25
Biztos vagy benne, hogy az Exogal egy jól általánosítható példa?
Igazad van, egyáltalán nem tekinthető általánosíthatónak, de arra pont elég, hogy megkérdőjelezze az általánosítást arra vonatkozóan, hogy az USB-SPDIF átalakítók praktikusan mindig jobbak a beépített USB bemenetekhez képest. Mert wittao provokatívan ezt sugallta a kérdése megfogalmazásával.
Gyula 

wittao
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2023.09.29., pén. 15:32
A legcsekélyebb erőfeszítést sem tetted arra, hogy értelmezd, amit eredetileg írtam!
wittao írta:
2023.09.29., pén. 13:00
Hogy szerinted mi a releváns kérdés, az nem tartozik rám...
Hmmm... egy "csipetnyi" arrogancia?
wittao írta: ...Én egy kérdést fogalmaztam meg, nem relevancia szempontjából.
Nézzük csak, mit is írtam?
juliush írta: ...mert vannak DAC-ok, melyek USB-ről is nagyon szépen muzsikálnak...
Állít fel ez a kijelentés bármiféle minőségbeli/technológiai alá-/fölérendeltéseget az USB átalakító+DAC és sima USB-s DAC-ok viszonylatában? Nem. Az eredeti felvetésem pont a "relevancia" oldaláról közelítette a kérdést. Ér-e 4000 EUR-t a különbség, amit a kétfajta digitális bemenet között tapasztalok? Nem érné-e jobban meg a 4000 EUR-t egy magasabb kategóriájú DAC-ba fektetni, mint az olcsóbbat "pofozgatni" a bemeneti oldalon?
wittao írta: Nem tudom, hogy a felvételből eredő potenciálbeli különbség hogy értelmezhető egy olyan felbontásnál, amelyik nem jelent problémát egyik digitális bemenet esetén sem, pl. 24/96PCM legyen?
juliush írta: ...formátumtámogatás tekintetében messze nagyobb rugalmasságot biztosítanak (DSD, DXD és társaik)..
A felvetés pont nem az általánosan támogatott formátumokról szólt, hanem azokról, amelyeket az SPDIF, I2S különböző megvalósításai nem, vagy lejtőn lefelé hátszélben, korlátozottan támogatnak. Én azt tapasztaltam, hogy számos felvétel szól szebben pl. DSD formátumba maszterelve (nem feltétlenül a formátum felsőbbrendűsége miatt, hanem egyszerűen jobban sikerült), különösen valamelyik magasabb felbontású változatába, vagy épp a DAC kialakításának, architektúrájának köszönhetően szebben hangzó produkciót nyújt ilyen formátumú anyaggal "etetve", mégha csak konverzióról is van szó.
Tehát ez sem ment át.
juliush írta: Egyébként meg hogyan értékelnéd annak a DAC-nak a gyártóját, amely a digitális bemenetei között sokszázezer forintos átalakítót racionalizáló hangminőségbeli különbséget mutat?
wittao írta: Miként értékelek egy olyan céget, ahol az XMOS mondjuk nincs úgy megcsinálva mint egy SPDIF vevő környezete? Vagy olyannak, aki csak azért tett bele USB-t, hogy legyen, vagy pedig nem teljesen készült fel az új technológiákra...
Most komolyan? gondolkodik.gif
Paradox módon minél inkább közelítünk egy drága átalakítót már árszinten "kvázi" racionalizáló kategóriához, annál inkább számíthatunk igényesebb megoldásokra minden bemenet tekintetében, így csökkentve az értelmét, szükségességét egy ilyen eszköznek.
Érdekes módon az általam használt Exogal Cometnél, amelyet a témához valamit csak konyító volt wadiás csapat tervezett és épített, a gyártó mindenféle anyagi, üzleti és egyéb érdeket mellőzve az USB-t jelölte meg a várhatóan legjobb hangot biztosító bemenetként. Én itthon a pár éve felváltva használom USB-ről és XLR-ről a legnagyobb örömmel. És akkor ezzel válaszoltam is a kérdésedre.
BTW: "XMOS mondjuk nincs úgy megcsinálva" - az XMOS egy félvezetőgyártó, amely történetesen az egyik legelterjedtebb integrált USB-SPDIF megoldásokban alkalmazott mikrokontroller áramkört gyártja ...
“XMOS” alatt az XMOS komplett aramkori rendszeret ertettem.
De mindegy is, aki szerint szuper a dac-ja UsB bemenete, ne hasznaljon konvertereket, tobb kabel, dragabb beruhazas es van aki szerint jobb hang. Aki szerint pedig ez igy nem teljesen ok, kiprobalhat egy konvertert es meg a vegen akar elorebb is lehet…

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2023.09.29., pén. 15:32
Érdekes módon az általam használt Exogal Cometnél, amelyet a témához valamit csak konyító volt wadiás csapat tervezett és épített, a gyártó mindenféle anyagi, üzleti és egyéb érdeket mellőzve az USB-t jelölte meg a várhatóan legjobb hangot biztosító bemenetként. Én itthon a pár éve felváltva használom USB-ről és XLR-ről a legnagyobb örömmel. És akkor ezzel válaszoltam is a kérdésedre.
Biztos vagy benne, hogy az Exogal egy jól általánosítható példa?

(mellesleg nekem van egy Wadia termékem - na jó, tudom ez már nem AZ a Wadia, amit az exogal-os csapattagok terveztek), aminek nagyon jótt tett egy "rendesen megcsinált" (igen, kimondom: CoreAudio) USB-SPDIF konverter a saját USB-bemenetéhez képest, annyira, hogy a "néhány felvétel minőségében rejlő potenciált nem tudok kiaknázni" dolog igazi no-brainer kompromisszummá silányult. De persze ez sem jól általánosítható példa, of course.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

juliush
V.I.P.
V.I.P.

A legcsekélyebb erőfeszítést sem tetted arra, hogy értelmezd, amit eredetileg írtam!
wittao írta:
Hogy szerinted mi a releváns kérdés, az nem tartozik rám...
Hmmm... egy "csipetnyi" arrogancia?
wittao írta: ...Én egy kérdést fogalmaztam meg, nem relevancia szempontjából.
Nézzük csak, mit is írtam?
juliush írta: ...mert vannak DAC-ok, melyek USB-ről is nagyon szépen muzsikálnak...
Állít fel ez a kijelentés bármiféle minőségbeli/technológiai alá-/fölérendeltéseget az USB átalakító+DAC és sima USB-s DAC-ok viszonylatában? Nem. Az eredeti felvetésem pont a "relevancia" oldaláról közelítette a kérdést. Ér-e 4000 EUR-t a különbség, amit a kétfajta digitális bemenet között tapasztalok? Nem érné-e jobban meg a 4000 EUR-t egy magasabb kategóriájú DAC-ba fektetni, mint az olcsóbbat "pofozgatni" a bemeneti oldalon?
wittao írta: Nem tudom, hogy a felvételből eredő potenciálbeli különbség hogy értelmezhető egy olyan felbontásnál, amelyik nem jelent problémát egyik digitális bemenet esetén sem, pl. 24/96PCM legyen?
juliush írta: ...formátumtámogatás tekintetében messze nagyobb rugalmasságot biztosítanak (DSD, DXD és társaik)..
A felvetés pont nem az általánosan támogatott formátumokról szólt, hanem azokról, amelyeket az SPDIF, I2S különböző megvalósításai nem, vagy lejtőn lefelé hátszélben, korlátozottan támogatnak. Én azt tapasztaltam, hogy számos felvétel szól szebben pl. DSD formátumba maszterelve (nem feltétlenül a formátum felsőbbrendűsége miatt, hanem egyszerűen jobban sikerült), különösen valamelyik magasabb felbontású változatába, vagy épp a DAC kialakításának, architektúrájának köszönhetően szebben hangzó produkciót nyújt ilyen formátumú anyaggal "etetve", mégha csak konverzióról is van szó.
Tehát ez sem ment át.
juliush írta: Egyébként meg hogyan értékelnéd annak a DAC-nak a gyártóját, amely a digitális bemenetei között sokszázezer forintos átalakítót racionalizáló hangminőségbeli különbséget mutat?
wittao írta: Miként értékelek egy olyan céget, ahol az XMOS mondjuk nincs úgy megcsinálva mint egy SPDIF vevő környezete? Vagy olyannak, aki csak azért tett bele USB-t, hogy legyen, vagy pedig nem teljesen készült fel az új technológiákra...
Most komolyan? gondolkodik.gif
Paradox módon minél inkább közelítünk egy drága átalakítót már árszinten "kvázi" racionalizáló kategóriához, annál inkább számíthatunk igényesebb megoldásokra minden bemenet tekintetében, így csökkentve az értelmét, szükségességét egy ilyen eszköznek.
BTW: "XMOS mondjuk nincs úgy megcsinálva" - az XMOS egy félvezetőgyártó, amely történetesen az egyik legelterjedtebb integrált USB-SPDIF megoldásokban alkalmazott mikrokontroller áramkört gyártja ...
Gyula 

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
juliush írta:
2023.09.29., pén. 12:33
wittao írta:
2023.09.29., pén. 11:53
Tudsz esetleg mutatni egy olyan dac-ot, aminek az USB bemenete hozza azt a szintet, amit egy
USB/SPDiF konverterbol a SPDIF recieverre kuldott reclockolt jel ad?
A releváns kérdés esetünkben az, hogy tényleg annyival jobban szól-e az átalakító+DAC (ha egyáltalán), mint a kombinációjukkal azonos árú önálló DAC USB-ről, hogy racionalizálja a formátumokkal kapcsolatos kompromisszumokat, különösen ha emiatt esetleg a felvétel minőségében rejlő potenciált sem tudjuk teljes egészében kiaknázni.
Egyébként meg hogyan értékelnéd annak a DAC-nak a gyártóját, amely a digitális bemenetei között sokszázezer forintos átalakítót racionalizáló hangminőségbeli különbséget mutat? gondolkodik.gif
Hogy szerinted mi a releváns kérdés, az nem tartozik rám. Én egy kérdést fogalmaztam meg, nem relevancia szempontjából.

Nem tudom, hogy a felvételből eredő potenciálbeli különbség hogy értelmezhető egy olyan felbontásnál, amelyik nem jelent problémát egyik digitális bemenet esetén sem, pl. 24/96PCM legyen?

Miként értékelek egy olyan céget, ahol az XMOS mondjuk nincs úgy megcsinálva mint egy SPDIF vevő környezete? Vagy olyannak, aki csak azért tett bele USB-t, hogy legyen, vagy pedig nem teljesen készült fel az új technológiákra...
Régebben kifejezetten jellemző volt, hogy az USB bejárata a DACoknak elég halvány volt, inkább amolyan dísz. :D
Mára megfordulni látszik, a gyártók inkább az USB bejáratot teszik előre prioritásban és a többi van benne extraként, tehát csatlakoztatható hozzá a tv vagy a tv box, arra jó.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

wittao
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2023.09.29., pén. 12:33
wittao írta:
Tudsz esetleg mutatni egy olyan dac-ot, aminek az USB bemenete hozza azt a szintet, amit egy
A releváns kérdés esetünkben az, hogy tényleg annyival jobban szól-e az átalakító+DAC (ha egyáltalán), mint a kombinációjukkal azonos árú önálló DAC USB-ről, hogy racionalizálja a formátumokkal kapcsolatos kompromisszumokat, különösen ha emiatt esetleg a felvétel minőségében rejlő potenciált sem tudjuk teljes egészében kiaknázni.
Egyébként meg hogyan értékelnéd annak a DAC-nak a gyártóját, amely a digitális bemenetei között sokszázezer forintos átalakítót racionalizáló hangminőségbeli különbséget mutat? gondolkodik.gif
Hogy szerinted mi a releváns kérdés, az nem tartozik rám. Én egy kérdést fogalmaztam meg, nem relevancia szempontjából.

Nem tudom, hogy a felvételből eredő potenciálbeli különbség hogy értelmezhető egy olyan felbontásnál, amelyik nem jelent problémát egyik digitális bemenet esetén sem, pl. 24/96PCM legyen?

Miként értékelek egy olyan céget, ahol az XMOS mondjuk nincs úgy megcsinálva mint egy SPDIF vevő környezete? Vagy olyannak, aki csak azért tett bele USB-t, hogy legyen, vagy pedig nem teljesen készült fel az új technológiákra...

juliush
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
Gyula 

wittao
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2023.09.29., pén. 11:43
Kicsit olyan "farok csóválja a kutyát" megközelítés a meglevő USB->SPDIF átalakítóhoz venni DAC-ot.
Én inkább először hangzás alapján DAC-ot próbálnék választani, utána gondolkodnék el, hogy egyáltalán melyik interfészen keresztül nyújtja a legtöbbet! Sőt akár maradjon-e az átalakító, mert vannak DAC-ok, melyek USB-ről is nagyon szépen muzsikálnak, mindamellett, hogy formátumtámogatás tekintetében messze nagyobb rugalmasságot biztosítanak (DSD, DXD és társaik). Ráadásul az átalakító árát beforgatva esetleg DAC oldalon nyújtózkodhatsz tovább!
Akárhogy is döntesz, sok sikert a fejlesztéshez!

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Kicsit olyan "farok csóválja a kutyát" megközelítés a meglevő USB->SPDIF átalakítóhoz venni DAC-ot.
Én inkább először hangzás alapján DAC-ot próbálnék választani, utána gondolkodnék el, hogy egyáltalán melyik interfészen keresztül nyújtja a legtöbbet! Sőt akár maradjon-e az átalakító, mert vannak DAC-ok, melyek USB-ről is nagyon szépen muzsikálnak, mindamellett, hogy formátumtámogatás tekintetében messze nagyobb rugalmasságot biztosítanak (DSD, DXD és társaik). Ráadásul az átalakító árát beforgatva esetleg DAC oldalon nyújtózkodhatsz tovább!
Akárhogy is döntesz, sok sikert a fejlesztéshez!
Gyula 

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 495

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

KopaszKutya írta:
2023.09.29., pén. 07:17
Sziasztok!

Van itt olyan, akinek van Core Audio Karuna USB-SPDIF átalakítója és összehasonlította a kimeneteket, hogy van-e köztük különbség (pl. a koax-hoz képest jobb az I2S vagy az AES/EBU)?

Jelenleg nincs olyan DAC-om, amivel ki tudnám próbálni, ezért is kérdezem.

Köszönöm!
Nálam legtöbbször ez volt a sorrend: I2S, AES/EBU, koax

Nyilván DAC-tól is függ, meg attól, hogy milyen USB/Spdif átalakítóról, ill. DDC-ről beszélünk. Azoknál a (jellemzően) kínai DAC-oknál amit próbáltam, többnyire az I2S volt a nyerő, ha az nem volt akkor AES/EBU.

Persze ez általánosítás, mert volt szerncsém olyan DAC-hoz is, aminek a hangján nem igazán tudtam se a Karunával, se másik DDC-vel javítani, legjobb esetben is inkább csak picit más lett a hang velük, de nem jobb. Néha viszont elég sokat hoztak a konyhára ezek az átalakítók.

Továbbá azt tapasztaltam, hogy az I2S sokkal kevésbé érzékeny a kábel minőségére, mint az AES/EBU és a koax. Utóbbi kettőnél elnegedhetetlen egy jó kábel, ha jó eredményt akarsz elérni.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

KopaszKutya írta:
2023.09.29., pén. 07:17
Sziasztok!

Van itt olyan, akinek van Core Audio Karuna USB-SPDIF átalakítója és összehasonlította a kimeneteket, hogy van-e köztük különbség (pl. a koax-hoz képest jobb az I2S vagy az AES/EBU)?

Köszönöm!
Szia!

Meghallgatás alapján nem lehet a a kijáratait önmagában értelmezni, mivel a dac bejáratainak minőségétől nem lehet függetleníteni. Ennek okán az lesz a perdöntő az esetek többségében, hogy a dacod különböző bejáratainak minősége milyen.

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 195

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Sziasztok!

Köszönöm!
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés

Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”