A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Én pedig csak rábeszélni tudom
Rádiózni jó, keresni az adókat, jó műsorokat hallgatni
A legjobb információ forrásnak tartom még ma is
Persze ezt lehet neten keresztül is már kevesebb gonddal
De miért is vagyunk itt, ha ne legyen a többi cucc mellett egy jó FM hangoló
Egy pár komolyabb tipus ebben a műfajban is érték tartó marad
(nálam ma egy Pio F91-en szólt egész nap pop zene, hírek, meg ami volt)
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Hú, tényleg szuperek vagytok, bőven adtatok infót, amin rágcsálódhatok! Köszönöm Mindenkinek!
Amitől picit tartok, hogy egy olyan nívót, amelyen a technika valamelyest már megmutatja mit is tud, még mindig jelentősebb beruházással valósíthatnék meg, ugyanakkor az elérhető minőségi adások köre egyre szűkül, ráadásul a technológia órái meg vannak számlálva, tehát könnyen találhatom magam abban a helyzetben, hogy a becses tuner egyfajta műszaki mementóként lesz az indusztriális otthoni környezet dísztárgya.
Tökéletesen megértem az aggályaidat, én ezért engedtem el, már évekkel ez előtt az FM rádiózást.
Érdemleges rádióadó hányában, sok értelmét nem látom.
Hú, tényleg szuperek vagytok, bőven adtatok infót, amin rágcsálódhatok! Köszönöm Mindenkinek!
Amitől picit tartok, hogy egy olyan nívót, amelyen a technika valamelyest már megmutatja mit is tud, még mindig jelentősebb beruházással valósíthatnék meg, ugyanakkor az elérhető minőségi adások köre egyre szűkül, ráadásul a technológia órái meg vannak számlálva, tehát könnyen találhatom magam abban a helyzetben, hogy a becses tuner egyfajta műszaki mementóként lesz az indusztriális otthoni környezet dísztárgya.
Az élő koncertek élményszerű közvetìtése ami viszi előre az FM adás szinvonalát.
A konzerv anyagok meg nagyon jót tudjátok honnan vannak letöltve
TJ.
ugyanakkor az elérhető minőségi adások köre egyre szűkül, ráadásul a technológia órái meg vannak számlálva, tehát könnyen találhatom magam abban a helyzetben, hogy a becses tuner egyfajta műszaki mementóként lesz az indusztriális otthoni környezet dísztárgya.
Bepróbálkoztak a DAB-val az elvtársak de nem jött össze nekik A sok millió FM autó rádió miatt az életben nem fogják megszüntetni az FM adásokat bármit is irogatnak.A hirdetők megkérdezik hogy hány embert érnek el a reklámjukkal és ha keveset akkor annyi a megrendelésnek.
ugyanakkor az elérhető minőségi adások köre egyre szűkül, ráadásul a technológia órái meg vannak számlálva, tehát könnyen találhatom magam abban a helyzetben, hogy a becses tuner egyfajta műszaki mementóként lesz az indusztriális otthoni környezet dísztárgya.
Bepróbálkoztak a DAB-val az elvtársak de nem jött össze nekik A sok millió FM autó rádió miatt az életben nem fogják megszüntetni az FM adásokat bármit is irogatnak.A hirdetők megkérdezik hogy hány embert érnek el a reklámjukkal és ha keveset akkor annyi a megrendelésnek.
Engem már 10 évvel ezelőtt is ezzel riogattak. Ha hallgattam volna rájuk, most szegényebb lennék jó pár élménnyel. Nem kell csoda tuner ehhez...
Én régóta hallgatok FM adásokat - még az Est Fm és a Rádió C állomások színvonalas műsorait hallgattam amikor magával ragadott a rádiózás varázsa.
Körülbelül ezekkel egyidőben szoktam rá a Tilos rádióra és az előzőek megszűnése után már jóformán csak ez maradt.
Akkoriban megelégedtem egy Panasonic SC-AK 27 mini-hifi rendszer tunerének a hangjával (mai napig szól a padláson)
Később, kb. 2010 környékén kezdtem el hallgatni a Bartók rádió adásait és tulajdonképpen a klasszikus zenei vonal miatt jött az ötlet, hogy jobb minőségű Tunert keressek.
Erre csak 10 évet kellett várnom és egy Revox B260 -as tetszett meg, így vettem egyet néhány hozzá illő készülékkel kiegészítve.
Ezen kívül szereztem még egy Superscope R1220-as receivert egy másik rendszerembe.
Nyílván a két készülék hangja nem összehasonlítható és azt kell mondjam, hogy a Revox tuner gyakorlatilag jó FM műsor vétele mellet az összes forráseszközömet állva hagyja, pedig ...
De ami miatt viszont az agygörcs kerülget, az az, hogy a Tilos rádiót - amit szeretek - gyakorlatilag lehetetlen befogni a Superscope -ppal, pedig annak kiraktam egy dipól antennát a ház oldalára kb. 3 méter magasra.( Lehet az a baj, hogy az arról bejövő kábel egy sodrott réz hangfalkábel ami nem jó a 300 Ohm-os illesztéshez? )
A Klasszik rádió még a Revox-szon sem tökéletes pedig annak is a tetőtérben van egy dipól antenna ami viszont 75 Ohm-os koax kábellel van bekötve az illesztő tekerccsel.
Viszont a Bartók rádió szépen fogható mindenhol, annak örülök.
Kedves Fórumtársak!
Ha szeretném racionális áron, de mégis jó minőségben megtapasztalni itthon a rádiózás szépségeit, milyen tuner típusokat ajánlanátok? Egyáltalán kivitelezhető ez, vagy túlságosan mélyen kell nyúlni a zsebbe?
Köszönöm előre is a javaslataitokat!
Szerintem - ezt sem - nem kell túlbonyolítani, ezoterikus, csillagászati árú kütyükkel.
Én teljes megelégedettséggel hallgatok egy Denon TU-580 RDS-t, egy madzaggal, kb. 20 km-re az adótól, de nem lehet rálátni.
Talán amin változtatnék, ez kényelmi szempontból az E.O.N. szolgáltatás.
Ja, nincs eladó tunerem, nem akarok rádsózni semmit.
Kedves Fórumtársak!
Ha szeretném racionális áron, de mégis jó minőségben megtapasztalni itthon a rádiózás szépségeit, milyen tuner típusokat ajánlanátok? Egyáltalán kivitelezhető ez, vagy túlságosan mélyen kell nyúlni a zsebbe?
Nálam meghallgathatsz egy McIntosh MR-67 csöveset (eladó lehet), vagy egy SAE8000 félvezetőset a legnagyobb Hirsmann antennával, 40 km-re a kékesi adótól.
Kedves Fórumtársak!
Kenwood 6050
(Van is eladó!)
Ennél is jobbak a csöves tunerek,az egyik legolcsóbb közülük :The Fisher KM-60
Írja, hogy egy Sansui 919 miatt mennek :)
Akkor valszeg az jobb lenne
A végén van egy kb 90-es lista támpomtoknak.... https://www.fmtunerinfo.com/shootouts.html
De továbbra is az a véleményem a mai rádióadásokért már nincs értelme. "Még egy kütyünek" persze alkalmas....
Kedves Fórumtársak!
Érdemes beleolvasni a Shootouts-okba, mert ott ír a hangzásról
Most az hogy hány gang meg milyen mosfet, az talán nem annyira érdekes https://www.fmtunerinfo.com/shootouts2.html
Kedves Fórumtársak!
Kenwood 6050
(Van is eladó!)
Írja, hogy egy Sansui 919 miatt mennek :)
Akkor valszeg az jobb lenne
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Kedves Fórumtársak!
Kenwood 6050
(Van is eladó!)
Kedves Fórumtársak!
Családi ház, Iskra FM-50 tetőantenna, közvetlen és akadálymentes rálátás az adótoronyra (3 km), 20 méteres coax kábel. VdH tápkábel és HT összekötő.
Nagyon szeretem a hangját, ha kedvemre való esti műsor van, akkor képes vagyok miatta ignorálni akár hetekre is a lemezjátszómat, vagy a pc vonalat, pedig azok se kutyaütők...
Kedves Fórumtársak!
Kedves Fórumtársak!
Saját tapasztalatot tudok írni. Két tunerel volt jó tapasztalatom. Hogy mostanában mi van a műsorszolgáltatással nem tudom, mert nagyon sokáig nem találtam elegendően jó minőségű műsort amit érdemes lett volna hallgatni, ezért ebből kiszálltam. Nem vagyok "vadász típus“? Na de a tunerek.... Technics St 8600 volt először. Szép és jó volt. Szerettem. Sok egyéb itt is dícsértnél nekem jobban tetszett a hangja. De ami döbbenetes volt, egyszer kb 15-17 éve egy farsangi koncert élő adás, Pioneer Tx 400 csöves tunerral. Olyat még nem hallottam. Sokkal jobb volt mint bármi cd játszó, meg lemezjátszó amiket addig hallottam. Sajnos azóta sem tudtam elkapni annyira jó hangzású adást. Viszont legalábbmegtapasztalhattam mire lenne képes, ha akarnák! Döbbenetesen jó volt tényleg. De már nem érdekel. Amiket azóta hallottam, nekem nem éri meg figyelni, stb. A lemezjátszóra akkor teszek fel és olyat amit, amikor csak akarok.... És már elég jól szól az is. :)
A Technics itt is megtalálható: https://www.fmtunerinfo.com/technics.html
A csövesre Gyuri bácsi azt mondta kb olyan jó mint az Ő McIntosh-a. Mindenesetre jobbnak hallottam a Technicsnél, ami nem volt ám gyenge.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SoundMania 2023.11.04., szomb. 08:16-kor.
Körülmények:
1. Lakóhely (város vagy vidék)
2. Lakóház (családiház, lakótömb)
3. Magasság (földszint, vagy emelet)
4. Vételi lehetőség (közel, vagy távol vannak az adók)
5. FM antenna elhelyezés (szoba, erkély, padlás, vagy tetőre)
6. Az antenna vezeték/koax hossza (rövid, vagy hosszabb)
FM tunerek:
1. Design - retró, vagy modern
2. Analóg, vagy digitális
3. Analógnál elektroncsöves, vagy félvezetős
4. Analógnál mechanikus, vagy elektronikus hangolás (memória)
Figyelmeztetés:
Kérdőív kitöltése után kéretik a tisztelt érdeklődőnek a lehető legmélyebben a pénztárcájába nyúlni, amennyiben igazi zenei élményekben szeretne részesülni.
Minden más esetben a technikai paramétereket előtérbe helyező, tökéletes mérnöki alkotás birtokosa lehet.
TJ.
Kedves Fórumtársak!
ha digitálisan szeretnék rögzíteni rádióadást, akkor milyen opcióim vannak? asztali CD író/DAT/MD-t nem szeretnék, mert jó lenne valami ami mozgó alkatrész mentes :)
nem kell szipiszupi nagyfelbontás, 44/16 bőven elég lenne, illetve lényeges, hogy a felvett anyagot le tudjam másolni róla.
köszönöm
Fillérekért lehet venni memóriakártyára rögzítő kézi eszközöket, de számítógépre köthető audio interface egyszerű felvevő szoftverrel, vagy akár egy mobiltelefon is alkalmas lehet a feladatra.
köszi a válaszokat.
pontosítanom kell: számítógépet/telefont nem szeretnék, inkább valami céleszközt.
kézi rögzítők közül mi jöhet itt szóba?
ha digitálisan szeretnék rögzíteni rádióadást, akkor milyen opcióim vannak? asztali CD író/DAT/MD-t nem szeretnék, mert jó lenne valami ami mozgó alkatrész mentes :)
nem kell szipiszupi nagyfelbontás, 44/16 bőven elég lenne, illetve lényeges, hogy a felvett anyagot le tudjam másolni róla.
köszönöm
Fillérekért lehet venni memóriakártyára rögzítő kézi eszközöket, de számítógépre köthető audio interface egyszerű felvevő szoftverrel, vagy akár egy mobiltelefon is alkalmas lehet a feladatra.
köszönöm
Köszi szépen, én is rá gondoltam, csak reméltem, hogy hozzám van közelebb is szakember. Mondjuk ez a tuner megéri a mászkálást
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.Streamer:Naim Unitiqute2
Sikerült szerválnom egy Dynaco FM-3 tunert mostanában. A korához képest remek állapotban van, egy kis brummtól eltekintve (1965-ös). Viszont egy kicsit gatyába kellene rázni. Van esetleg valakinek ötlete, hogy kihez forduljak? Természetesen szakemberre gondoltam
Előre is köszönöm a segítségeteket.
20231022_104953.jpg
Szerintem egyértelmű a válasz a kérdésedre, Takács "Tunerman" Jenő a Te embered.