Mégis mindig megy a fanyalgás hogy egyik szobában rosszabb a hang mint a másikban. Akkor lehet hogy ez az oka?

Mégis mindig megy a fanyalgás hogy egyik szobában rosszabb a hang mint a másikban. Akkor lehet hogy ez az oka?
Csak NE itt, ha lehet, mert ez itt a hifishow topic.
Nem több ez, mint aktuális divat, most erre harap a nép. Mikor 2-3 éve mindenki streaming forrásból demózott a kiállításokon, akkor sem azért tették, mert az volt a LEGJOBB, hanem mert akkor az volt az újdonság és a divat. El is adtak azóta párszázezer streamert.tunerman írta: ↑2023.10.28., szomb. 16:54Nem véletlenül a hazai és a külföldi HiFi Show-k kiállítóinál terjedő demonstrációs eszköz a professzionális studió szalagos magnetofon, és a rajtuk lejátszott mesterszalagok és/vagy a másolataik. Gondolom nem azért teszik, mert mindenképpen le akarják véglegesen írni az analóg jelforrásokatTJ.
Nem véletlenül a hazai és a külföldi HiFi Show-k kiállítóinál terjedő demonstrációs eszköz a professzionális studió szalagos magnetofon, és a rajtuk lejátszott mesterszalagok és/vagy a másolataik.VibaVoice írta: ↑2023.10.28., szomb. 16:04
Kedves Robici!
Hogy ki dönti el, hogy az analóg, vagy a digitális műsorforrás áll közelebb az élő hanghoz?
Jó kérdés!
A magam részéről a digitális hangra esküszöm, de 100x több pocsék digitális hangot hallottam, mint analogot.
Ez van!
Jelenleg lényegesen több digitális hanghordozó, lejátszó, és D/A konverter van használatban, mint komplett analóg rendszer, de ez változik....
Ezt általános értelemben írtam, nem a kiállítás ügyében
Ha olvastál beszámolókat a kiállításról, azokból neked ez jött le?
Hát a hangminőség meg eléggé szubjektív dolog (lásd az Audio Hobby szoba ellentmondásos megítélését), így aztán akkor a high-end bármi lehet és annak az ellenkezője is.
Nem akarnám elvinni az ezotéria írányába az egyszerűnek tűnő elnevezés témakörét, de...
Nem marketing fogalom és pont a hangminőség a lényeg benne
Nem akarok okoskodni, de aki kilátogat évente legalább egy nagy High End Show kiállításra a világ valamelyik "gazdag" városába, akkor mindent látott.
Amit a marketinges hívószóként majd kitalál. Nagyáruház, szupermarket, hipermarket, Megatesco, stb.
A mostani Hifi Show-n? Voltam, persze. Nem csak ez alapján írom amit. Szerintem értem mire gondolsz
Voltál azon a kiállitáson?
Hasonlót akartam írni:zoli73 írta: ↑2023.10.25., szer. 18:50.....
Szerintem mindössze annyi történt, hogy a high-end kifejezést szinte mindenre(nem csak hifi) ráaggatták, sajnos közhelyessé vált, eveszitette a "rangját". Az ultra high-end kifejezés bár kissé eröltetett, de úgy gondolom a szakmának ki kellett találnia valamilyen megkülönböztető jelzőt, ami a legfelső szegmest takarja. Vagyis nem történt semmi, nincs újabb kategória, amit úgy 20 éve high-end-ként ismertünk, az ma az ultra high-end.
Szerintem mindössze annyi történt, hogy a high-end kifejezést szinte mindenre(nem csak hifi) ráaggatták, sajnos közhelyessé vált, eveszitette a "rangját". Az ultra high-end kifejezés bár kissé eröltetett, de úgy gondolom a szakmának ki kellett találnia valamilyen megkülönböztető jelzőt, ami a legfelső szegmest takarja. Vagyis nem történt semmi, nincs újabb kategória, amit úgy 20 éve high-end-ként ismertünk, az ma az ultra high-end.Tctronic írta: ↑2023.10.25., szer. 17:32OFF
Mi a High-End? Miért kell így nevezni? Mikortól az valami? Mi alapján ítéljük meg, hogy valami az vagy nem? A hangja alapján? Az ára alapján? A kinézete alapján? Mi van akkor ha valami High-End de még sem tetszik a hangja? Akkor most ez az vagy nem az?
Véleményem szerint maga a High-End kifejezés, és az agymenés társa az Ultra High-End még inkább puszta marketing, nem több.>>> Emberek, ez már nem az amiből kiábrándultatok, megcsömörlöttetek, ez valami új egészen más. Látjátok az ára is ezt tükrözi. Ami ilyen drága az csak jó lehet. Ja ja, baromi drága, mert a kutatás-fejlesztés, meg az alapanyagok, meg a kis széria, bla-bla.... Ja, hogy esetleg nem tetszik? Hát persze nem mindig, meg nem úgy, meg csak akkor ha....
Attól, hogy a nevét megváltoztatjuk, sok minden nem változik. Ami biztos mindig lesznek jó és rossz hangú készülékek árcédulától függetlenül.
Én nagyon racionális döntésnek gondolom a Hifi-Show elnevezést.![]()
![]()
Szerintem értelmezhető a high-end kifejezés a hi-fi vonatkozásában (is) és az én értelmezésem az, hogy míg az utóbbi a "high fidelity", egy törekvés egy cél elérése érdekében (ami jelen esetben a magas hangzáshűség), a high-end annak egy olyan megjelenési formája, amely meghaladja (komolyabb megfontolások nélkül azt mondanám: leginkább minőségben) az eredeti célt (azonban természeténél fogva sosem éri azt el). A minőség lehet hangzásbeli (objektív) és élménybeli (szubjektív).
Én úgy gondolom, hogy a highend, a hang, a kinézet és a pozícionált ár háromszöge által behatárolt bizonyos kategória. Nyilván az is hifi, mint ahogy a Porsche GT3 RS is autó…OzAudio írta: ↑2023.10.25., szer. 18:01A high-end pusztán a hifinek az a régiója, ahol a magasabb költségkorlátoknak köszönhetően viszonylag kevesebb kompromisszumot kell kötni, tervezőnek, gyártónak, felhasználónak egyaránt. Engem is kiidegel, amikor filozófiát meg életmódot meg mittudoménmit akarnak beleláttatni, hogy az elszabaduló árakat le tudják nyeletni az erre fogékonyakkal.Tctronic írta: ↑2023.10.25., szer. 17:32OFF
Mi a High-End? Miért kell így nevezni? Mikortól az valami? Mi alapján ítéljük meg, hogy valami az vagy nem? A hangja alapján? Az ára alapján? A kinézete alapján? Mi van akkor ha valami High-End de még sem tetszik a hangja? Akkor most ez az vagy nem az?
Véleményem szerint maga a High-End kifejezés, és az agymenés társa az Ultra High-End még inkább puszta marketing, nem több.>>> Emberek, ez már nem az amiből kiábrándultatok, megcsömörlöttetek, ez valami új egészen más. Látjátok az ára is ezt tükrözi. Ami ilyen drága az csak jó lehet. Ja ja, baromi drága, mert a kutatás-fejlesztés, meg az alapanyagok, meg a kis széria, bla-bla.... Ja, hogy esetleg nem tetszik? Hát persze nem mindig, meg nem úgy, meg csak akkor ha....
Attól, hogy a nevét megváltoztatjuk, sok minden nem változik. Ami biztos mindig lesznek jó és rossz hangú készülékek árcédulától függetlenül.
![]()
Mégjobban kiidegel, amikor a hifi, az audiofil meg a high-end, egymástól elkülönülő kategóriákként vannak kezelve. A hifin belül léteznek az audiofil (elsősorban hangminőségre célzó) cuccok, ezek csúcsán a hájend. Ennyi. A Hi-Fi mindent lefed.
A high-end pusztán a hifinek az a régiója, ahol a magasabb költségkorlátoknak köszönhetően viszonylag kevesebb kompromisszumot kell kötni, tervezőnek, gyártónak, felhasználónak egyaránt. Engem is kiidegel, amikor filozófiát meg életmódot meg mittudoménmit akarnak beleláttatni, hogy az elszabaduló árakat le tudják nyeletni az erre fogékonyakkal.Tctronic írta: ↑2023.10.25., szer. 17:32OFF
![]()
A leggazdagabb piacokon is elszakad egymástól egy hifisó tipikus felhozatala és a kereslet kategóriák szerinti megoszlása, de itthon ez még szembetűnőbb. Ez nem degradáló, csak tény.Vinkler írta: ↑2023.10.25., szer. 16:30Azt azért nem mondanám, hogy tele volt, de kétségtelenül lehetett találkozni highend készülékekkel. Gyártói szándék szerint nyilván többel, mint a valóságban.OzAudio írta: ↑2023.10.25., szer. 15:43Tele volt a kiállítás az áruk szerint - és nyilván a tervezői, gyártói szándék szerint is - vastagon a high-end kategóriába tartozó cuccokkal. Több is volt a kelleténél, tekintve a hazai piac jellemzőit és, hogy az adott körülmények között mennyire tudják kifutni magukat. Milyen paraméterek alapján zárod ki őket a klubból?
Az más kérdés, hogy gyakran aggatják rá a jelzőt nem kellően kompromisszummentes készülékekre is.![]()
Nem gondolnám, hogy ennyire degradálni kellene a hazai piacot, mert saját tapasztalatom alapján sokkal több highend rendszer tulajdonos van kis hazánkban, mint azt gondolnánk, csak nem propagálják, mégha jelen is vannak. Ennek is megvannak az okai, ebbe most ne menjünk bele szerintem.
Természetesen saját és közeli ismerőseim empirikus tapasztalatai alapján sorolom be az eszközöket, rendszereket a nevezett kategóriába, dehát másként nem is nagyon lehetne.![]()
Azt azért nem mondanám, hogy tele volt, de kétségtelenül lehetett találkozni highend készülékekkel. Gyártói szándék szerint nyilván többel, mint a valóságban.OzAudio írta: ↑2023.10.25., szer. 15:43Tele volt a kiállítás az áruk szerint - és nyilván a tervezői, gyártói szándék szerint is - vastagon a high-end kategóriába tartozó cuccokkal. Több is volt a kelleténél, tekintve a hazai piac jellemzőit és, hogy az adott körülmények között mennyire tudják kifutni magukat. Milyen paraméterek alapján zárod ki őket a klubból?
Az más kérdés, hogy gyakran aggatják rá a jelzőt nem kellően kompromisszummentes készülékekre is.
Nah igggeeen, erre próbáltam volna rávilágítani. Teszik, pedig nem kéne…