tamagaba írta: ↑2023.10.22., vas. 07:23
Kéne minden cuccos elé egy erre a célra kitalált szövet anyag takarásnak, úgy bevilágítva, hogy ne látszódjon a motyó
Többünk igen zavarodottan nézne, hogy nem látja mi szól
Azt gondolom, hogy ez egy kiállítás. Itt a szemnek pont annyira, mint a fülnek, sőt, ha tippelnem kellene 60-40.
Itt megnézheted élőben a készülékeket, a hangsugárzókat és természetesen meg is hallgathatod, de például személy szerint én nem várok tejes értékű hangélményt egy kiállításon, mert egyszerűen nem is lehet. Az, hogy néha közelít hozzá, arra azt mondom, hogy szerencsés együttállás.
Arra viszont tökéletes, hogy kapj egyfajta képet arról, hogy körülbelül milyen karakter lehet a kiszemelt eszköz. Nyilván ehhez azért kell némi affinitás és tapasztalat, de nem lehetetlen. Ezt követően már tudsz egyeztetni a kiállítóval, forgalmazóval egy esetleges otthoni meghallgatásról, vagy bemutató termi látogatásról, ahol már megfelelő körülmények között történhet meg a meghallgatás. Na itt már szinte csak a hangra érdemes fókuszálni, ha minden klappol, siker!
Ezért engem például kifejezetten idegesít, amikor hangulatot próbálnak áttolni rám a shown. Könyörgöm, nem azért jöttem, hanem, hogy képbe kerüljek, köszönöm, de a stimulált környezet most pont nem érdekel!
Pontosan ebből kifolyólag nem is nagyon szoktam sommás véleményeket megfogalmazni a kapott hangokról, hiszem csak iránymutatásokat kapunk, egy-egy esetet kivéve. Nálam ez most a L’auditeur Marten/Engström szoba volt. Volt más is, ami tetszett, de ha csak egyet kell kiemelni, akkor ez az! Tényleg nem szeretnék senkit megbántani, de fényévekre volt a megszólalása a diy szobában hallott hanghoz képest, ahol a hangulatot csak a hallgatott zene váltotta ki, ami kifejezetten tetszett, hogy elektronikustól az operáig mindent demóztak és minden műfajon megállta a helyét a rendszer.