Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

22. Házimozi & Hifi Show

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2902

Re: 22. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Mivel nincs szabvány, nincs egzakt minősítési alap,..
Az interneten megtalálható a következő réges-régi gondolat:
"A high-end alulról kopik*, mondotta bölcsen CsontosI annak idején."

http://www.halfnote.hu/category/utopia/ ... ote?page=1

Fordítsunk akkor látásmódon, felülről nézzünk rá a termékekre, az lesz a "higend" (a pózna felső vége) ami nem érhető el egyszerűen, vagy sehogysem :smile53:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

OzAudio
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: OzAudio »

Vinkler írta:
2023.10.25., szer. 14:57
szamóca írta:
2023.10.25., szer. 14:39
Vinkler írta:
2023.10.21., szomb. 21:21
Azért ezzel a HIGH END szóval is tessék csínján bánni. Senkit nem szeretnék megbántani, de a kiállításon csak nyomokban lehetett találni high end terméket.
Mert mit is jelöl hivatalosan a FEL VÉG jelző? Tulajdonképpen semmit.
Az túlhaladott 50éves Hi-Fi DIN45500 szabvány óta talán a Lucas ltd THX minősítése az egyetlen, ami valamiféle minőséget garantál, de az is csak többcsatornás rendszerekhez.
A hányendet bármire rá lehet írni, hisz nincs semmi szabvány, vagy valami mérhető szint ami garantálhatná. Talán az olykor futurisztikus, máskor végtelenül leegyszerűsített külső, és a nagyon-nagyon magas árazás ami jellemzi.
Nyilván nincs rá egy iránymutatás, vagy egy egzakt leírás, mint ahogy nagyon sok minden másra sem a világban. Vegyük példának az autóknál a szuper sport, vagy hyper sport autókat, ahol szintén nincs egy szabvány, még sem mondod azt egy tuningolt 30 éves Opel Ascona-ra, vagy egy új Ford Mondeora, hogy szuper sport, vagy magasabb kategória. Vagy mondhatnám azt is akár, hogy olyan ez, mint a szokásjog, egyszerűen az idők folyamán alakult ki, egy általános társadalmi használatból és annak elfogadásából. Sokszor nincs leírva, de mindenki tudja, érzi.
Nagyon ügyesen a Show szervezői sem kívánták degradálni a rendezvényt és maradtak a Hifishow megnevezésnél.
Az, hogy sokan szeretnék, ha a birtokolt, vagy értékesíteni kívánt portéka felérne abba a magasságba, ahol mondjuk a highend termékek vannak, az egy dolog, de abban viszonylag biztos vagyok, hogy attól nem fog, ha így nevezi, vagy értékeli a nevezett terméket. Sőt, sokak számára és számomra is inkább disszonáns és megmosolyogtató.
Tele volt a kiállítás az áruk szerint - és nyilván a tervezői, gyártói szándék szerint is - vastagon a high-end kategóriába tartozó cuccokkal. Több is volt a kelleténél, tekintve a hazai piac jellemzőit és, hogy az adott körülmények között mennyire tudják kifutni magukat. Milyen paraméterek alapján zárod ki őket a klubból?
Az más kérdés, hogy gyakran aggatják rá a jelzőt nem kellően kompromisszummentes készülékekre is.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Vinkler írta:
2023.10.25., szer. 14:57
szamóca írta:
Vinkler írta:
Azért ezzel a HIGH END szóval is tessék csínján bánni. Senkit nem szeretnék megbántani, de a kiállításon csak nyomokban lehetett találni high end terméket.
Az túlhaladott 50éves Hi-Fi DIN45500 szabvány óta talán a Lucas ltd THX minősítése az egyetlen, ami valamiféle minőséget garantál, de az is csak többcsatornás rendszerekhez.
A hányendet bármire rá lehet írni, hisz nincs semmi szabvány, vagy valami mérhető szint ami garantálhatná. Talán az olykor futurisztikus, máskor végtelenül leegyszerűsített külső, és a nagyon-nagyon magas árazás ami jellemzi.
Nyilván nincs rá egy iránymutatás, vagy egy egzakt leírás, mint ahogy nagyon sok minden másra sem a világban. Vegyük példának az autóknál a szuper sport, vagy hyper sport autókat, ahol szintén nincs egy szabvány, még sem mondod azt egy tuningolt 30 éves Opel Ascona-ra, vagy egy új Ford Mondeora, hogy szuper sport, vagy magasabb kategória. Vagy mondhatnám azt is akár, hogy olyan ez, mint a szokásjog, egyszerűen az idők folyamán alakult ki, egy általános társadalmi használatból és annak elfogadásából. Sokszor nincs leírva, de mindenki tudja, érzi.
Nagyon ügyesen a Show szervezői sem kívánták degradálni a rendezvényt és maradtak a Hifishow megnevezésnél.
Az, hogy sokan szeretnék, ha a birtokolt, vagy értékesíteni kívánt portéka felérne abba a magasságba, ahol mondjuk a highend termékek vannak, az egy dolog, de abban viszonylag biztos vagyok, hogy attól nem fog, ha így nevezi, vagy értékeli a nevezett terméket. Sőt, sokak számára és számomra is inkább disszonáns és megmosolyogtató.
Az a gond, hogy már mindenre ráírják, mondják ezáltal elveszíti súlyát, jelentését.
Mivel nincs szabvány, nincs egzakt minősítési alap, tehetik is.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9248

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

szamóca írta:
Vinkler írta:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2749

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

szamóca írta:
Vinkler írta:
És akkor még ott van az "Ultra High-End" mint kifejezés, amivel már többször találkoztam. :rolleyes: (Tegyünk még rá egy lapáttal, +50% mondjuk az árcédulára)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Vinkler írta:

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

chord_ írta:
2023.10.20., pén. 13:47
fapaci írta:
2023.10.20., pén. 10:10
vidor2009 írta:
2023.10.20., pén. 10:05
A repp például tetszhet sok embernek,de zeneileg nem értelmezhető!!!
Mitől lesz zeneileg értelmezhető egy hangesemény?
Az elektromos alapú / szólam-támogatású zenék erős jelenléte a zenehallgatási szokásokban, az zeneileg semmi új kérdést nem tesz fel, ugyanúgy lehet igényes/igénytelen vagy jó/rossz stb.... akár a rap esetén is.
A rendszerek fejlesztésében, pl. konstruktőrként, akár kábel-feltalálóként, vagy mondjuk egy kiállítóként, hogy mennyire nehezíti meg a dolgokat, pl. egy elektromos gitár, az kérdéses. Eleve, hogy egy torzítós, 'elrontott' hangot vissza-jó-ítunk az igényes rendszerünkkel, az amolyan fából vaskarika.
Olykor úgy tűnik nekem, hogy az akusztikus és elektromos kívánalmak egymással szemben haladnak, a közönség meg nyilván azt szeretné, hogy 'all-rounder' legyen.
Egy valódi highend rendszertől joggal elvárható lenne,sajnos -tisztelet a kivételnek-nem az!

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2893
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Ajjaj.. szabadulgatnak az indulatok. Szerintem a koncepció nemjó sok esetben. Én úgy mentem ki, hogy milyen olyan momentumot találok, ami pozitív, ami megragad. Szerintem így érdemes nekiállni. Aztán ha lesz, akkor öröm, ha nem, hát akkor ez van.
Ennél többre nem érdemes számítani.

lábjegyzet:
A chord által hallgatott CD100 az az én demó gépem volt (tehát ugyancsak nem a lakossági változat), a mostani állapotában. De nem nálam, -nem ismerjük egymást- hanem egy közös ismerősnél.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

audiomeca
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: audiomeca »

Fody írta:
2023.10.22., vas. 16:59
marconi írta:
2023.10.22., vas. 15:40
Érdekes hogy Tunerman rendszere kapcsán a cd100 at meg a Lowthert ragozza mindenki, az erősítőről nem sok szó esett pedig amiatt volt ott. Ebből kiindulva tehát az tökéletes lett, nem lehet belekötni sem, vagy pedig nem ért hozzá senki? :)
Egyébként tényleg közel úgy szól mint egy darab drót ami erősít, nagyon minimálisan lehet jelen a hangképben, úgyhogy akár jó meglátás is az előtte meg utána lévőkről beszélni. :)

Fodynak: Jenő sohasem dícsért Lurné meg Micromega cd-játszót.
Mert szerintem a lowther volt a leggyengébb láncszem!
Nem dicsérte, csak azt mondta, hogy több millió! A lurnét meg a micromegát én mondtam! Saját tapasztalat!
Szerintem Jeno ilyet nem mondott, hogy barmilyen tobb mikulasos CD-jatekos jobb lenne a Philips CD100 trial run-nal (csak hogy pontosan nevezzuk a keszuleket amivel demozott, mert ugye ez nem a lakossagi CD100 :D )
LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver
Phono: MCRIAA by TJ
Tuner: Sequerra Model 1
CD: Philips CD100 Trial Run no NFB mod by TJ;
Erősítő: Marantz 7T V-FET mod by TJ & Hitachi HMA-8300 V-FET mod by TJ
Hangfal: Ohm F & Townshend MST

Fody
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: Fody »

Az erősítő az tènyleg nagyon jó volt, a lejátszók is, csak a hangfal hangja volt szegényes. Megjegyzem csak középben volt erős. Igazából se mélye se magasa nem volt!

Fody
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

marconi írta:
2023.10.22., vas. 15:40
Érdekes hogy Tunerman rendszere kapcsán a cd100 at meg a Lowthert ragozza mindenki, az erősítőről nem sok szó esett pedig amiatt volt ott. Ebből kiindulva tehát az tökéletes lett, nem lehet belekötni sem, vagy pedig nem ért hozzá senki? :)
Egyébként tényleg közel úgy szól mint egy darab drót ami erősít, nagyon minimálisan lehet jelen a hangképben, úgyhogy akár jó meglátás is az előtte meg utána lévőkről beszélni. :)

Mert szerintem a lowther volt a leggyengébb láncszem!
Nem dicsérte, csak azt mondta, hogy több millió! A lurnét meg a micromegát én mondtam! Saját tapasztalat!

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 360

Hozzászólás Szerző: marconi »

Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Fody
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

zoli73 írta:
2023.10.21., szomb. 21:02
marconi írta:
2023.10.21., szomb. 20:28
zoli73 írta:
2023.10.21., szomb. 20:05
Miért a CD100? Mert az utóbbi néhány hozzászólásban ez került terítékre.
Az erősítőjének pontos felépítésével nem vagyok tisztában(alkatrészek), de feltehetően reprodukálható, tud még Jenő további darabokat építeni, tehát lehet rá termékként tekinteni, ha van rá kereslet.
Attól mert Underground, még másnak is elerhető lehetne.
Nincs azzal semmi baj, hogy sokan rajonganak a CD100-ért, valóban egy mérföldkő, egy legenda, egy kultikus tárgy, pláne, ha Jenő kezei közűl kerül ki, de azért überales-nek nem kellene kikiáltani. Ez után is van élet CD fronton.
Ez utóbbira én mindig várom a példákat de valahogy senki sem áll elő konkrét készüléknévvel vagy nevekkel. Ellenben a cd100 sokszor előkerül. Biztos puszta véletlen.
Hidd el sokunk örülne ha a jó hang érdekében nem kellene ilyen “régi szarokat” vadászgatni a neten, utána meg alkatrészeket - kondikat, ultra ritka már nem gyártott v-feteket, stb-ket nehezen és sok pénzért beszerezni a tuninghoz hogy minden összeálljon. És utána bízni abban hogy ezek kitartanak kb életünk végéig mert mással már nem lenne olyan élvezetes a zenehallgatás. Mennyivel praktikusabb lenne ha simán lehetne vásárolni valamit termékként ami jobb és elérhetőbb. De sajnos nem ez a helyzet.
Az erősítőről (és a cd100 tuning fejlődéséről is) minden információ publikus és nyilvános, fent van a neten. Egyszerű célzott keresésekkel megtalálható annak akit ez érdekel.
Megjegyezném hogy ilyesmit másoktól nem nagyon látsz.
Szerintem hiába várod bárkitől, hogy sorolja a szóba jöhető vetéjtársakat, mert nem akarnak belemenni, ahogy én sem, egy nagyotmondó versenybe. Érzem, hogy ebből csak az lenne, ha bárki, bármilyen nívós cd jatszót említene, hogy az bizony jobb, nem adnál neki igazat, ha hallottad, ha nem, mert elfogúlt vagy a CD100 irányában, és csak belesodródnánk egy parttalan vitába. Aminek különben sem itt a helye.
De szerintem nincs is szükség ilyen versenyeztetésre, mikor annyi jó út van a szerethető hanghoz.
Nekem egyértelműen tetszik, amit Jenő képvisel, a hang amit a rendszere nyújt(szalagról jobban), de nem mondanám, hogy a Show-n az Ő szobája vitte el a show-t. Nagyon szórakoztató, de érezhetők a határai.
De mondta Jenő, hogy van a CD-100-asnál is jobb, csak az több millió! Azt hiszem a lurné micromega!

Fody
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

marconi írta:
2023.10.21., szomb. 18:06
chord_ írta:
2023.10.21., szomb. 15:27
Szerintem inkább egy másik megközelítés volt, mint a 'világjó hang', és mutatott olyat, ami a legtöbb drágából meg hiányzott.
(Annak ellenére mondom ezt, hogy az a CD100, az pl. nekem ab ovo nem tetszik, lehetne itt beszélni ár/érték viszonyról, de egy komoly CD játszóhoz képest rengeteg információt elveszejt, olyanokat, amire nekem, személy szerint, az én zenéimhez, egyszerűen szükségem van.)
De az sem kizárt, hogy valami komoly szinergia van, vagyis, 'összetervezett' a rendszer, így egy idegen forrás betolakodása nem hozná az elvárt javulást. Nem tudom.
Az bizonyosnak tűnik, hogy egy olyan pontra tapintott rá, amelyre sokan érzékenyek vagyunk; de nyilván akad, aki csak a vállát vonogatja. Zenében is előfordul ez, igen jó ízlésű emberek is komoly 'szórást' mutatnak olykor.
Kiváncsi volnék azokra a komoly cd játszókra amiket saját magad egy azon rendszerben össze tudtál hasonlítani tunerman cd100asával(de konkrétan azzal a példánnyal, nem valami bizonytalan eredtű mezeivel!!), és ahhoz képest komoly zenei információtöbbletet tudnak biztosítani!
Mert ha ez ténylegesen megtörtént, szeretnék olyen lejátszót vásárolni!
Ha olyan jó, akkor én is veszek egyet!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

tamagaba írta:
2023.10.22., vas. 07:23
Kéne minden cuccos elé egy erre a célra kitalált szövet anyag takarásnak, úgy bevilágítva, hogy ne látszódjon a motyó
Többünk igen zavarodottan nézne, hogy nem látja mi szól :rolleyes:
Azt gondolom, hogy ez egy kiállítás. Itt a szemnek pont annyira, mint a fülnek, sőt, ha tippelnem kellene 60-40.
Itt megnézheted élőben a készülékeket, a hangsugárzókat és természetesen meg is hallgathatod, de például személy szerint én nem várok tejes értékű hangélményt egy kiállításon, mert egyszerűen nem is lehet. Az, hogy néha közelít hozzá, arra azt mondom, hogy szerencsés együttállás.
Arra viszont tökéletes, hogy kapj egyfajta képet arról, hogy körülbelül milyen karakter lehet a kiszemelt eszköz. Nyilván ehhez azért kell némi affinitás és tapasztalat, de nem lehetetlen. Ezt követően már tudsz egyeztetni a kiállítóval, forgalmazóval egy esetleges otthoni meghallgatásról, vagy bemutató termi látogatásról, ahol már megfelelő körülmények között történhet meg a meghallgatás. Na itt már szinte csak a hangra érdemes fókuszálni, ha minden klappol, siker!
Ezért engem például kifejezetten idegesít, amikor hangulatot próbálnak áttolni rám a shown. Könyörgöm, nem azért jöttem, hanem, hogy képbe kerüljek, köszönöm, de a stimulált környezet most pont nem érdekel!
Pontosan ebből kifolyólag nem is nagyon szoktam sommás véleményeket megfogalmazni a kapott hangokról, hiszem csak iránymutatásokat kapunk, egy-egy esetet kivéve. Nálam ez most a L’auditeur Marten/Engström szoba volt. Volt más is, ami tetszett, de ha csak egyet kell kiemelni, akkor ez az! Tényleg nem szeretnék senkit megbántani, de fényévekre volt a megszólalása a diy szobában hallott hanghoz képest, ahol a hangulatot csak a hallgatott zene váltotta ki, ami kifejezetten tetszett, hogy elektronikustól az operáig mindent demóztak és minden műfajon megállta a helyét a rendszer.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1051

Hozzászólás Szerző: chord_ »

xilop írta:
2023.10.21., szomb. 21:51
Sajnos ezen a Hifi Show-n csak demonstrációkat lehetett hallani förtelmesnél förtelmesebb zenékkel, (AC/DC AN rendszeren!?, a Harbeth legnagyobb hangsugárzón!?) zenehallgatást a legkevésbé.
Valóban, engem pl. a BBC vonal kifejezetten érdekelt volna. A legendás beszéd-érthetőség, (amiért annó kitalálták), meg az akusztikus varázslat, stb...
A kor másfelé haladt; kb. hatszor próbálkoztam ott, csak és kizárólag elektromos-kíséretű zene ment.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1051

Hozzászólás Szerző: chord_ »

ELEX írta:
2023.10.21., szomb. 21:53
Vinkler írta:
2023.10.21., szomb. 21:42
Azért én bízom benne, hogy a jövőben nem az ilyen rendszerek felé halad a show.
Volt egy szerethető karaktere, érteni is vélem, hogy kinek miért tetszhetett, de azért nem hinnem, hogy magasan a legjobb lett volna. Engem például nem tudott bevonni a zenébe, mert számomra fontos dolgok hiányoztak.
Nem fog ebbe az irányba menni a Show, mert a gyártói oldalon bőven 0.1% alatt van azok aránya, akik ezt a megközelítést választják.
Igen, ez valószínűleg így van, ezért is írtam, hogy egy nyílt szembenállás, egy 'forradalom'.
Nem fogja elbillenteni a hifi-industry-t.
De mégis, ezzel a furcsa (hiányos) felsőtartományával is ekkora kavicsot tudott a vízbe dobni... mondtam, hogy a hiányzó részt tudatunk valahogy könnyebben pótolja, szemben azzal, mint amikor próbálná átcserélni a jelenlévő, de nem korrekt tartományt az elképzelt ideálisra.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Hozzászólás Szerző: O_S »

Még annyit hozzátennék a Tunerman-nál hallotakhoz, hogy a CD után jött a magnó, mint forrás, ami nagyságrendekkel jobban szólt. Más zene tovább marasztalt volna, bocs. ;) (Tudom, szűkös a mesterszalag másolat kínálat)

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Kéne minden cuccos elé egy erre a célra kitalált szövet anyag takarásnak, úgy bevilágítva, hogy ne látszódjon a motyó
Többünk igen zavarodottan nézne, hogy nem látja mi szól :rolleyes:
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 777

Hozzászólás Szerző: ELEX »

Vinkler írta:
2023.10.21., szomb. 21:42
Volt egy szerethető karaktere, érteni is vélem, hogy kinek miért tetszhetett, de azért nem hinnem, hogy magasan a legjobb lett volna. Engem például nem tudott bevonni a zenébe, mert számomra fontos dolgok hiányoztak.
Nem fog ebbe az irányba menni a Show, mert a gyártói oldalon bőven 0.1% alatt van azok aránya, akik ezt a megközelítést választják. Én személy szerint összesen kettő ilyen gyártóval találkoztam eddig (ebből eggyel Magyarországon még nem találkozhattunk, a másik se létezik már eredeti formájában). Meg néhánnyal, akik próbálnak közelíteni az ilyen hangreprodukcióhoz.
De nem ez a tömeg, nem is erre van tömegigény.
A saját rendszerem is messze nem ezt a vonalat képviseli, viszont legalább akkora örömmel ülök le elé zenét hallgatni, mint TJ rendszere elé.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

ELEX írta:
2023.10.21., szomb. 21:30
zoli73 írta:
....Nekem egyértelműen tetszik, amit Jenő képvisel, a hang amit a rendszere nyújt(szalagról jobban), de nem mondanám, hogy a Show-n az Ő szobája vitte el a show-t. Nagyon szórakoztató, de érezhetők a határai.
Pedig sajnos igen. Bizony elvitte a Show-t. Minden korlátai ellenére ez a rendszer volt az egyetlen, ami be tudott vonni a zenébe.
Nagyon sok rendszer volt, ami mélyebbre ment, dinamikusabb volt, részletgazdagabb volt, nagyobb "zajt" tudott csapni (rettenetesen highend volt), de mindegyiknél kívülállónak éreztem magam. Külső szemlélője voltam a zenének, kevésbé tudott hatni rám az előadás. Nem szippantott magába az élmény.
Nyilvánvaló, hogy az MP3-on, CD-n, telefonokon, filléres streamereken, Spotify-on szocializálódott zenehallgató tömeg értetlenül áll egy ilyen rendszer előtt, hiszen életében nem találkozott a zene reprodukálásának ezzel a módjával. Nekik nem ez a rendszer lesz a választottjuk. Nekik ott az összes többi ízlésük, pénztárcájuk szerint.
Egy általam nagyra tartott zenehallgató barátommal összefutottam és csak annyit mondott, hogy ez borzalom. Egyetlen helyen lehetett zenét hallani és az TJ szobája volt. Pedig az otthoni rendszerének értéke jóval 200000 Euro fölött van (természetesen analóg a fő műsorforrása, de van nívós digitális is, ami azért nagyon jó ám nála). Na, az ő rendszere képes elfeledtetni, hogy reprodukáljuk a zenét. Leülsz, megszólal a zene, megjelennek a térben az előadók, elfelejted, hogy gépből jön a hang. Szürreális élmény, amivel csak nagyon, nagyon ritkán lehet találkozni.
Ezek szerint mégsem sikerült távol maradnod? ;) :smile32: Jenő szobája nálam is mondjuk a top 3-ba befért, de a legjobban nem ez tetszett. Kinek melyik, nem vagyunk egyformák.
Azt tökéletesen értem, hogy mire gondolsz, mikorsz azt írod, "kívülállónak" érezted magad. Az első hozzászólásomban, "beszámolómban"(amit egy hete írtam), én is valami hasonlót fogalmaztam meg, egész pontosan azt, hogy "alig voltak hatással rám a hallottak, nem nagyon tudtak lekötni".
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 171

Hozzászólás Szerző: xilop »

Sajnos ezen a Hifi Show-n csak demonstrációkat lehetett hallani förtelmesnél förtelmesebb zenékkel, (AC/DC AN rendszeren!?, a Harbeth legnagyobb hangsugárzón!?) zenehallgatást a legkevésbé.

Hazaérve hátradőlve a kanapén végre zenét hallgattam.
Azért nem volt hiábavaló a kirándulás, megállapítottam milyen hibákat nem szabad elkövetni a saját rendszerben. bocs.gif

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

ELEX írta:
2023.10.21., szomb. 21:30
Pedig sajnos igen. Bizony elvitte a Show-t. Minden korlátai ellenére ez a rendszer volt az egyetlen, ami be tudott vonni a zenébe.
Nagyon sok rendszer volt, ami mélyebbre ment, dinamikusabb volt, részletgazdagabb volt, nagyobb "zajt" tudott csapni (rettenetesen highend volt), de mindegyiknél kívülállónak éreztem magam.

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 777

Hozzászólás Szerző: ELEX »

zoli73 írta:
....Nekem egyértelműen tetszik, amit Jenő képvisel, a hang amit a rendszere nyújt(szalagról jobban), de nem mondanám, hogy a Show-n az Ő szobája vitte el a show-t. Nagyon szórakoztató, de érezhetők a határai.
Nagyon sok rendszer volt, ami mélyebbre ment, dinamikusabb volt, részletgazdagabb volt, nagyobb "zajt" tudott csapni (rettenetesen highend volt), de mindegyiknél kívülállónak éreztem magam. Külső szemlélője voltam a zenének, kevésbé tudott hatni rám az előadás. Nem szippantott magába az élmény.
Nyilvánvaló, hogy az MP3-on, CD-n, telefonokon, filléres streamereken, Spotify-on szocializálódott zenehallgató tömeg értetlenül áll egy ilyen rendszer előtt, hiszen életében nem találkozott a zene reprodukálásának ezzel a módjával. Nekik nem ez a rendszer lesz a választottjuk. Nekik ott az összes többi ízlésük, pénztárcájuk szerint.
Egy általam nagyra tartott zenehallgató barátommal összefutottam és csak annyit mondott, hogy ez borzalom. Egyetlen helyen lehetett zenét hallani és az TJ szobája volt. Pedig az otthoni rendszerének értéke jóval 200000 Euro fölött van (természetesen analóg a fő műsorforrása, de van nívós digitális is, ami azért nagyon jó ám nála). Na, az ő rendszere képes elfeledtetni, hogy reprodukáljuk a zenét. Leülsz, megszólal a zene, megjelennek a térben az előadók, elfelejted, hogy gépből jön a hang. Szürreális élmény, amivel csak nagyon, nagyon ritkán lehet találkozni.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”