revox írta: ↑2023.10.23., hétf. 09:23
teljesen jó a meglátás és talán meg is értem mert nem rendelkeztek kellő háttérinfóval
a kiállítások eredendően azért jöttek létre, hogy a gyártók bemutassák az új termékeiket a forgalmazóknak. Januárban kimegy az importőr Las Vegasba. körbenéz és ami megtetszik neki, arra leszerződik a gyártóval. Később beengedték az egyszeri halandókat is. mi már készen kaptuk, hogy bárki bemehet.
a másik, hogy alapvetően ezt az egészet. maguk a vevők is generálják, mert az kell sok embernek, ami nehezen elérhető és nem elégszik meg az olcsó, mégis jóhangú rendszerrel.
A lenti link erről szól 2003-ból. Akkor azt mondtam Istvánnak, na majd én, én megmutatom. a 2005-ös high end shown kérdezte, mit szeretnék kiállítani, demózni. a méregdrága rendszerek helyett rávettem. rendeljünk egy legolcsóbb Moth elő-végfokot(150e) és Goldring GR2 lemezjátszót(110e, de ebben volt egy Goldring 1012GX hangszedő is), Goldring PA1 phonot (25e) és Quad 11L (115e/pár). Darumák, Kondo KSL SPC madzagok. Mr Van den Hul a szobában végighallgatta a Beethoven V lemezt. majd odajött és mocskosmód kezet szorított, jelezvén, hogy tetszett neki és így tovább (akkor még szemtelenül fiatal voltam én is). Aztán elmondtam, menyibe kerül, na, ekkor szorított rá csak igazán. Sok, lttjáró embernek tetszett, volt, aki odáig merészkedett. hogy szerinte a show legjobb hangja. Ami nem volt igaz, de olyan kis egységet alkotott a rendszer, hogy nem zavart, hogy csak egy kis motyó. Na, ezek után. egy kezemen meg tudom számolni, hány Moth lett eladva, a Goldringot meg főleg tudom, mert a minimumrendelés 12db volt. Alig tudtuk kilapátolni, főleg olyanok vitték el, akinek volt egy nagy rendszere, de akart egy kisebbet is. Meg akartam mutatni, megbuktam. Ha a cikket elolvassátok, ez értelmet nyer. De a Moth is bezárt nemsokára és a Goldring lemezjátszók is eltűntek.
Zsolt haverom fogalmazta ezt meg egyszerűen: van egy nullpont és azt tologatjuk kifele. Sajnáltam, hogy ez a roppant egyszerű mondat nem az én fejemből pattant ki, holott mindig ezt próbáltam magyarázni. csak nem ilyen röviden... szóval van a nullpont, ahol minden szép és jó és ezt tologatjuk a felbontás növelésével. a vége valahol messze van, de nem is kell oda eljutni, mert a null és a vége között, bárhonnan veszel mintát, értsd rendszert, az jó lesz. Csak le kell győzni magadban azt a hülye fóbiát, hogy olcsón nem lehet jót venni.
azóta is kergetem az olcsó dolgokat. nemrég az Analog Audionál volt a Konus Cutie erősítő, 180ezerért, Nem sok kelt el, de már nem is gyártják. De ott van a TMP ANT-je, ez szerencsére forog, de szerintem sokkal több ember tudna rendesen zenét hallgatni, ha nem a milliós rendszereket kergetné. ráadásul az erőn felül vállalás eredménye sokszor, egy nívós készülék, pl erősítő megvétele és a források elapadnak és ezt körberakjuk nem hozzáillő dolgokkal és várjuk, de nem jön a csoda.
szerintem ezt gondolja át minden zenebarát és olyan szintben gondolkodjon, amivel nem teljesít erőn felül és boldog lesz
https://index.hu/kultur/klassz/highend1112/