Ha van rá pénze!
Meg ha lemond a Win alkalmazásokról, játékokról.
Ha van rá pénze!
Néha még azoknak is, akik ismerik.
Aki nem ismeri, annak csak a haja hullik ki tőle!
Nálam még a 23H2-n sem kötelez a Win a jelszavazásra és stabilan megjelennek a gépek.
Dehogy nem! Kicsi a tudásom ehhez a modernkori hálózatosdihoz.
Keményen próbálkozok, köszönöm a tanácsokat, egyébként vannak már részeredmények Kakaox segítségével, de beletrafáltál most épp pont egy Linuxos médialejátszót nem lát ami Samba-t használ..................................stx írta: ↑2024.10.23., szer. 08:571-2 ötlet:Big írta: ↑2024.10.23., szer. 08:15Sziasztok!
Keresnék olyan szakembert aki jártas hálózatkezelésben (Win11), vagy inkább úgy írom, hogy tudja mi változott a v24H2 frissítésnél ami miatt egy készülékemet se látom magánhálózaton. Minden eltünt mióta frissültek a gépek, v23H2-vel minden rendben volt Win11 Home és Win11 Pro-n is. Win 10 22H2 mindent lát.
Hálózatfelderítést kikapcsolom, majd vissza kb. 10-20 másodpercig megjelenik a listában az aktuális gép, de a többi nem, majd eltünik.
Előre is köszönöm a segítséget!
- adj a gépeknek fix IP-t,
- kapcsold be/ki - külön-külön - SMB1/2/3-at (tudom, az 1 nem egy életbiztosítás, de pl. KonicaMinolta fénymásoló scan csak így működik),
- visszaállítod az utolsó frissítés előtti állapotra > https://www.pcworld.com/article/2259493 ... pdate.html.
Nem nálad van a hiba!
Ó nekem ez mar regi problema es win 10-en is csinalja, mar evek ota be kell irnom, hogy melyik gepre akarok ramenni. Valamit lat valamit nem es ez valtozik, hogy epp melyiket latja, sot meg a Windows Credencials-al is gond van valamikor es akkor ujra kell beallitanom. Nem foglalkoztam igy kulonosebben ezzel a jelenseggel de ha itt valakinek lesz ra egy fix "beallitas" annak en is orulnek. :)Big írta: ↑2024.10.23., szer. 08:15Sziasztok!
Keresnék olyan szakembert aki jártas hálózatkezelésben (Win11), vagy inkább úgy írom, hogy tudja mi változott a v24H2 frissítésnél ami miatt egy készülékemet se látom magánhálózaton. Minden eltünt mióta frissültek a gépek, v23H2-vel minden rendben volt Win11 Home és Win11 Pro-n is. Win 10 22H2 mindent lát.
Hálózatfelderítést kikapcsolom, majd vissza kb. 10-20 másodpercig megjelenik a listában az aktuális gép, de a többi nem, majd eltünik.
1-2 ötlet:Big írta: ↑2024.10.23., szer. 08:15Sziasztok!
Ez IOS-en jelentkező ilyen problémáról ír, de érdekes módon nálam iPhone-on, Ipad-en nem jelentkezik, csak macOS-en. Most hasonlítgatom a beállításokat, de eddig semmi.
Meg is van: https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/sy ... litas.htmlras1 írta: ↑2023.10.04., szer. 09:58Deadpool írta: ↑2023.08.15., kedd 11:50Sziasztok!
Aki Synology nast használ, az tud-e nekem abban segíteni, hogy mi történhetett a felhasználói fiókokkal?
Jelenség: azt írja a lejátszó hálózati hely megadásánál, hogy érvénytelen felhasználó
Körülmények: Lan-on keresztül 2 féle zappiti, egy popcorn a500, egy oppo 105 amik nem működnek ds216j, ds218j eszközökkel. 3 helyszínen.
Hosszú sztori: Tavaly vettem Tomi barátomnak projektort, lejátszót, nast, de nem tudtam sehogy sem beállítani egy egész délután alatt, pedig korábban többször megtettem ezt gyorsan. aztán elutaztam egy hónapra, mikor visszajöttem megint nem ment a dolog beállítása, elutaztam 5 hónapra, közben Tomi úgy döntött felszámolja a rendszert, mert ő nem ért hozzá, nekem meg nem működik. Közben otthon lefrissített a nasom és azóta nálam sem megy és egy második barátomnál nascsere és frissítés után ugyanez történt.
Mindenféle jogosultságokat megadtam már a nas felhasználói fiókjain. Semmi nem jó.
Alternatív megoldásként laptopot dugdosok a procira. 2 hetente filmezek, közben max netflix, az ügye megy. Semmi köze semmihez, de a synology az nagy gond számomra.
Ha van itt hozzáértő és tudja mi változott, én felvenném a kapcsolatot vele. Maga a synology support kérte, hogy nézzem meg kompatibilisek-e egymással az eszközök a syno szerint. Köszi4 lejátszó nem működik ami erre lett legyártva.
Lehet úgy reset, hogy az adatok nem törlődnek.tonee73 írta: ↑2023.09.13., szer. 17:19A kérdésed átkerült a helyére.lezu írta: ↑2023.09.13., szer. 09:59Üdv!
Memóriát szeretnék bővíteni az acer ex 2540- 38 ux laptopomban.
Jelenleg, egy DDR3L PC3L-12800 1600MHz 4gb van benne.
Még egy szabad foglalat van a gépben. Vagy még egy 4GB, vagy egy 8 GB memóriára gondoltam, a meglévő mellé. Tanácstalan vagyok, melyik lehet jó.
Javaslatukat előre is köszönöm.![]()
Amúgy nem foglalkoztam még vele. Nem volt rá időm. Meg kedvem sem sok pont emiatt.
Deadpool írta: ↑2023.08.15., kedd 11:50Sziasztok!
Aki Synology nast használ, az tud-e nekem abban segíteni, hogy mi történhetett a felhasználói fiókokkal?
Jelenség: azt írja a lejátszó hálózati hely megadásánál, hogy érvénytelen felhasználó
Körülmények: Lan-on keresztül 2 féle zappiti, egy popcorn a500, egy oppo 105 amik nem működnek ds216j, ds218j eszközökkel. 3 helyszínen.
Hosszú sztori: Tavaly vettem Tomi barátomnak projektort, lejátszót, nast, de nem tudtam sehogy sem beállítani egy egész délután alatt, pedig korábban többször megtettem ezt gyorsan. aztán elutaztam egy hónapra, mikor visszajöttem megint nem ment a dolog beállítása, elutaztam 5 hónapra, közben Tomi úgy döntött felszámolja a rendszert, mert ő nem ért hozzá, nekem meg nem működik. Közben otthon lefrissített a nasom és azóta nálam sem megy és egy második barátomnál nascsere és frissítés után ugyanez történt.
Mindenféle jogosultságokat megadtam már a nas felhasználói fiókjain. Semmi nem jó.
Alternatív megoldásként laptopot dugdosok a procira. 2 hetente filmezek, közben max netflix, az ügye megy. Semmi köze semmihez, de a synology az nagy gond számomra.
Ha van itt hozzáértő és tudja mi változott, én felvenném a kapcsolatot vele. Maga a synology support kérte, hogy nézzem meg kompatibilisek-e egymással az eszközök a syno szerint. Köszi4 lejátszó nem működik ami erre lett legyártva.
A kérdésed átkerült a helyére.lezu írta: ↑2023.09.13., szer. 09:59Üdv!
Memóriát szeretnék bővíteni az acer ex 2540- 38 ux laptopomban.
Jelenleg, egy DDR3L PC3L-12800 1600MHz 4gb van benne.
Még egy szabad foglalat van a gépben. Vagy még egy 4GB, vagy egy 8 GB memóriára gondoltam, a meglévő mellé. Tanácstalan vagyok, melyik lehet jó.
Javaslatukat előre is köszönöm.![]()
Vaó