Az eredeti kérdés lan kábel bekötésről szólt. Hangátvitelre pedig HDMI-t használsz a TV és az erősítő között ARC/EARC protokollal.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 46
- Quetz
- Törzsvendég
Szolgátatói lan -> network switch -> TV/AVR.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Quetz
- Törzsvendég
Denon X3800silboy írta: ↑2023.11.05., vas. 13:05Sziasztok, egy 28 m2-es nappaliba szeretnék egy új házimozi erősítőt ami már alkalmas zene hallgatásra is.
A rendszer valószínűleg nem lesz több 5.1-nél, a hangfalak még nincsenek meg, de valószínűleg a Dali Opticon MK1, Dynaudio Emit M, esetleg JBL Studio családból lennének.
Az előbbi kettőből a háttérsugárzók éppen meg is lennének, azokat eddig kisebb helységben frontként használtam.
Zenéből legtöbbet pop műfajt hallgatok, illetve egy kis rock-t általában Tidal-n.
Jelenleg sztereo zene hallgatáshoz a fent említett polc sugárzókat egy Audiolab 6000A erősítővel hajtom
A megjelenítő egy TCL 75C835 (HDR10, HDR10+, HLG, 144 Hz) lesz.
Tudnátok ajánlani a leírtakhoz megfelelő alternatívákat (nem eladó készüléket keresek)?
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 46
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy az Onkyo TX-RZ1100-as erősítőmbe hogyan kell bekötni a tv szolgáltató Lan kábelét?
Jelenleg a tv-be megy be a Lan, onnan optikaival viszem az erősítőbe. Ez a legjobb megoldás?
Jelenleg a tv-be megy be a Lan, onnan optikaival viszem az erősítőbe. Ez a legjobb megoldás?
- silboy
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 5
Sziasztok, egy 28 m2-es nappaliba szeretnék egy új házimozi erősítőt ami már alkalmas zene hallgatásra is.
A rendszer valószínűleg nem lesz több 5.1-nél, a hangfalak még nincsenek meg, de valószínűleg a Dali Opticon MK1, Dynaudio Emit M, esetleg JBL Studio családból lennének.
Az előbbi kettőből a háttérsugárzók éppen meg is lennének, azokat eddig kisebb helységben frontként használtam.
Zenéből legtöbbet pop műfajt hallgatok, illetve egy kis rock-t általában Tidal-n.
Jelenleg sztereo zene hallgatáshoz a fent említett polc sugárzókat egy Audiolab 6000A erősítővel hajtom
Tudnátok ajánlani a leírtakhoz megfelelő alternatívákat (nem eladó készüléket keresek)?
HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Rendben, köszönöm! Hálás vagyok!
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- Red75
- V.I.P.
Srácok, köszönöm a segítségeket!
@DeLorean, Tehát egy HDMI elosztó segítségével a 4K HDR fog menni a TV-n és lesz hang is az Anthem-en. Talán ez a legegyszerűbb megoldás.

@DeLorean, Tehát egy HDMI elosztó segítségével a 4K HDR fog menni a TV-n és lesz hang is az Anthem-en. Talán ez a legegyszerűbb megoldás.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 82
Igazad van!
Plusz az Excel is tök szépen fut 4K 40hz-en.

Egyébként a Gemini Man filmen kívül van valami, nem ideértve a youtube videókat, aminél valóban szükség van mondjuk 60Hz-re?
[/quote]
"Egyébként a Gemini Man filmen kívül van valami, nem ideértve a youtube videókat, aminél valóban szükség van mondjuk 60Hz-re?"
Nem tudok más filmről ami 60Hz lenne. De nekem a Gemini Man is 24Hz-en van meg. Meg 1 film miatt szerintem nincs értelme 60Hz-en nyomni a projit, hogy az összes többi "akadozós" legyen.
Dominik
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó
4K 40hz nincsen.
30Hz van.
Az fps a Hz-et jelenti. ha 4K 30Hz, akkor az 30 képkocka másodpercenként.
A 340Hz a teljes sávszélesség, annak most ezekhez semmi köze.
[/quote]
"4K 40hz nincsen."
HTPC-t használok, itt bármi van amit az ember akar. Ez egy nagy előnye a HTPC-nek. Nincs olyan hogy nem támogat valamit. De mivel minden film kb 23.976Hz ezér jobbára 48Hz-en járatom a projit mert úgy a Win is szebben mozog, és a filmeknél is tökéletes a mozgás.
"Az fps a Hz-et jelenti. ha 4K 30Hz, akkor az 30 képkocka másodpercenként."
-tudom :)
"A 340Hz a teljes sávszélesség, annak most ezekhez semmi köze."
MHz azaz "x" millió 340MHz a max sávszélesség az 340Millió pixel maximum de ugye valamennyi kell a hangnak stb.....
alényeg hogy 4K30 az nincs 340M pixel így az átmegy. a 4K60 az már sokkal több így esélytelen. HDR meg pláne mert azt a 2.0 szabványtól támogatott.
Ezeken nem veszünk össze az tuti. A lényeg, hogy szvs, HTPC a legjobb támogatottsági téren, mert mindent is tud + ott a MadVR is!
Dominik
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó
340MHz megy át max a HDMI 1.4a-n ebbe még benne van kb max 4K 40hz körül megy át max. azaz a 30FPS megy.
Kiegészítés!
4K Upscaling and Pass-Through. ez van az MRX510 doksiban így a 4K30 az elvben működhet! :) Red75-nek ez lehet jóhír!
Dominik
Kiegészítés!
4K Upscaling and Pass-Through. ez van az MRX510 doksiban így a 4K30 az elvben működhet! :) Red75-nek ez lehet jóhír!

Dominik
- Cseneles
- Fórumlakó
- Értékelés: 613
Nekem volt anno 510, ha jol emlekszem 3820*2160 60hz at ment rajta. Hdr-t nem ismeri igy azt nem kuldi tovabb.Gyulai D. írta: ↑2023.10.01., vas. 13:56Az MRX510-el max 1080p vagy 1440p fog menni kis frissitési rátával. 4K HDR nem!
Htpc-vel vagy olyan lejátszóval tudsz csak 4K tartalmat nézni, amelyik képes külön HDMI-n a képet, és egy másikon a hangot továbbítani. (HTPC esetében ehez olyan VGA kell amin legalább 1 HDMI van és még egy digitális kimenet ami lehet DP, vagy DVI-D, jóesetben 2HDMI)
Dominik
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó
Az MRX510-el max 1080p vagy 1440p fog menni kis frissitési rátával. 4K HDR nem!
Htpc-vel vagy olyan lejátszóval tudsz csak 4K tartalmat nézni, amelyik képes külön HDMI-n a képet, és egy másikon a hangot továbbítani. (HTPC esetében ehez olyan VGA kell amin legalább 1 HDMI van és még egy digitális kimenet ami lehet DP, vagy DVI-D, jóesetben 2HDMI)
Dominik
- Red75
- V.I.P.
Sziasztok!
Kérdés: Anthem 510 HDMI 1.4a, milyen formátumú képanyagot képes átengedni magán?
Úgy értem átengedi a 4K HDR-t? Avagy hogyan tudnék a TV-n HDR anyagot nézni és közben használni a HM erősítőm? Kissé lemaradtam.

Kérdés: Anthem 510 HDMI 1.4a, milyen formátumú képanyagot képes átengedni magán?
Úgy értem átengedi a 4K HDR-t? Avagy hogyan tudnék a TV-n HDR anyagot nézni és közben használni a HM erősítőm? Kissé lemaradtam.

- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 618
Van az 8,5 is majdnem.

[/quote]
Igen, tévedni emberi dolog én usa dolláros árat néztem, már emléxem hol.
Biztos tömegtermék lesz...

Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó
Néztem én is, valami 6.5 millió az ára...
[/quote]
Van az 8,5 is majdnem.

- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 618
Néztem én is, valami 6.5 millió az ára...Quetz írta: ↑2023.09.29., pén. 20:10StormAudio Introduces ISR Fusion 20 Integrated Receiver
youtu.be/qsq_FJufbSs
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
- Quetz
- Törzsvendég
StormAudio Introduces ISR Fusion 20 Integrated Receiver
youtu.be/qsq_FJufbSs
youtu.be/qsq_FJufbSs
Sikerült! Beraktam egy új routert, amire rákötöttem az erősítőt és az asztali gépemet. És adtam a routernek netet az eredeti routerről. Így lefutott minden szépen. A görbe beállításával majd még játszanom kell :)
Köszi a segítséget!
Köszi a segítséget!
Persze úgy is próbáltam. Ha jó ip címet adok a Dirac-nak a képen látható üzenet lesz. Ha mást akkor azt írja, h azon az ip-n nincs semmi.
De előveszek ma este egy régi vésztartalék régi routert, és megpróbálom úgy, mert azt még nem próbáltam. Csak külön switch-be.
Az asztali gépem fix ip-n van csak ip4, az Arcamot fix/DHCP-vel is próbáltam, természetesen minden jól be van állítva (subnet mask, gateway, ip, DNS). Nem lehet hogy a kért portot térítik el a win10 gépek, pedig amit a tűzfal és biztonság kapcsán ki lehet kapcsolni mind kikapcsoltam...
Hát azonoson vagyok persze. Pingelni is tudom. Na most be tudom rakni a képet végre. És raktam log fájlt is.DeLorean írta: ↑2023.09.15., pén. 09:13Biztos, hogy ugyanazon a hálózaton vannak? Az AVR és a laptop?8dani8 írta: ↑2023.09.15., pén. 09:06Sziasztok,
Arcam AVR850-en szeretnék Dirac-ot futtatni, de sehogy nem tudom rávenni a programot, hogy elérje az erősítőt és tovább lépjen. Tegnap vagy 5 órát vacakoltam vele, de semmi. Látni látja, de csatlakozni nem tud. Csak a következő üzenetet kapom:
"This is behaving in an unexpected way and may be out-of-sync with the Dirac Live application. Restart the Arcam."
Ha esetleg van tapasztalatod és mostanában csináltál Dirac beállítást Arcam AVR390/550/850/960 gépen kérlek segíts.
Amit eddig próbáltam:
-Az erősítőn a legújabb firmware-ek vannak
-Csináltam az Arcamon factory reset-et.
-Próbáltam 3 db win10 gépről
-Fix ip/DHCP váltogattam az erősítőn, az erősítőt tökéletes pinggel folyamatosan elérem bármelyik gépről.
-Az Arcam streamer alkalmazása is működik. Zenél ahogy kell...
-Próbáltam az Arcam honlapon található az Dirac Live 1.2.31 és a Dirac 3.x.x összes verzióját. A Dirac 2.x.x -ek nem indulnak egyik gépen sem
-kihúztam a Telekom routert maradt a switch
-Váltottam portot a switchen
-Cseréltem hálózati kábelelt
- Az erősítőt és a számítógépet bedugtam egy külön switch-be fix ip-kel, router nélkül
-Kapcsoltam be/ki az erősítőt, még ki is húztam.
-Megcsináltam a Dirac honlap szerint mindent (upnp bekapcs routeren, gépen, tűzfal kikapcs teljesen, stb.)
Ha neked mostanában ment, akkor melyik Dirac verziót használod?
Vannak furcsa jelenségek a Dirac indításánál, vagy mindig elsőre klappol minden?
Előre is köszi!
Üdv,
Dani
Esetleg a switch, vagy más eszköz nem oszt ki saját IP-t mondjuk a laptopnak a wifi-n?
Kábellel kösd be ugyanarra a switch-re, router-re mind a kettőt és úgy próbáld ki.
Amennyiben az IP címet ugyanúgy kapják, akkor a programnak el kell érnie az Arcam-ot.
Sziasztok,
Arcam AVR850-en szeretnék Dirac-ot futtatni, de sehogy nem tudom rávenni a programot, hogy elérje az erősítőt és tovább lépjen. Tegnap vagy 5 órát vacakoltam vele, de semmi. Látni látja, de csatlakozni nem tud. Csak a következő üzenetet kapom:
"This is behaving in an unexpected way and may be out-of-sync with the Dirac Live application. Restart the Arcam."
Ha esetleg van tapasztalatod és mostanában csináltál Dirac beállítást Arcam AVR390/550/850/960 gépen kérlek segíts.
Amit eddig próbáltam:
-Fix ip/DHCP váltogattam az erősítőn, az erősítőt tökéletes pinggel folyamatosan elérem bármelyik gépről.
-Próbáltam az Arcam honlapon található az Dirac Live 1.2.31 és a Dirac 3.x.x összes verzióját. A Dirac 2.x.x -ek nem indulnak egyik gépen sem
- Az erősítőt és a számítógépet bedugtam egy külön switch-be fix ip-kel, router nélkül
-Megcsináltam a Dirac honlap szerint mindent (upnp bekapcs routeren, gépen, tűzfal kikapcs teljesen, stb.)
Vannak furcsa jelenségek a Dirac indításánál, vagy mindig elsőre klappol minden?
Előre is köszi!
Üdv,
Dani
Amit eddig próbáltam:
Előre is köszi!
Üdv,
Dani
Van egy öregecske Denon AVR 2105 erősítőm, úgy érzékelem hogy a 4 optikai bemenetéből 3 nem működik. Tudtok-e ajánlani olyan szerelőt akinek bátran a kezébe adhatom?
Igen, a Main output egy hangerőszabályzott kimenet a bal-jobb hangsugárzókhoz. Végfokot vagy aktív hangsugárzókat lehet rákötni.tottyi írta: ↑2023.08.29., kedd 11:08Hi, szerintetek a Yamaha RX-V 630 erosito Main Outputja hangeroszabalyozhato taviranyitojaval?
Egyenlore ez az erosito volna hasznalva aktiv hangfalakra de a hangfalon nincs hangeroszabalyzo.
18. oldalon irnak rola valamit de en ebbol nem vettem ki, hogy lehetne.
https://usa.yamaha.com/files/download/o ... V630_e.pdf