Ennyi a titka?

Köszönöm szépen!Aszpirin írta: ↑2023.09.28., csüt. 20:11Pedig marha egyszerű: a reklámok tertalma nem az AVX szerveréről jön (ezt használják ki az adblockerek is, alapesetben egyszerűen egy adatbázis alapján az abban szereplő "reklámszerverek" irányába kimenő kéréseket blokkolják) ezért tökmindegy, hogy az AVX szervere milyen sebességgel kapcsolódik az internethez, a relklámok gyorsan lejönnek, mert a Google Ads szerverparkja - a Google elemi érdekéből - óriási sebességgel ontja ki magából a reklámokat. A fórumtartalom viszont az AVX szerveréről jön, ráadásul olyan szerkezetben, ami miatt a böngésző le kell töltse a teljes szövegtartalmat a "rendereléshez" /a képeknek csak a helyét rendereli, a képek már a lap megjelenításe utón is töltődhetnek, ezt látod, amikor nagyon lassú a net/. Ezért a reklámokra szinte semmit nem kell várni, míg a jellemzően jóval nagyobb - oldaltartalomra sok másodpercet, összes képre akár perceket is.
Pedig marha egyszerű: a reklámok tertalma nem az AVX szerveréről jön (ezt használják ki az adblockerek is, alapesetben egyszerűen egy adatbázis alapján az abban szereplő "reklámszerverek" irányába kimenő kéréseket blokkolják) ezért tökmindegy, hogy az AVX szervere milyen sebességgel kapcsolódik az internethez, a relklámok gyorsan lejönnek, mert a Google Ads szerverparkja - a Google elemi érdekéből - óriási sebességgel ontja ki magából a reklámokat. A fórumtartalom viszont az AVX szerveréről jön, ráadásul olyan szerkezetben, ami miatt a böngésző le kell töltse a teljes szövegtartalmat a "rendereléshez" /a képeknek csak a helyét rendereli, a képek már a lap megjelenításe utón is töltődhetnek, ezt látod, amikor nagyon lassú a net/. Ezért a reklámokra szinte semmit nem kell várni, míg a jellemzően jóval nagyobb - oldaltartalomra sok másodpercet, összes képre akár perceket is.
Félre ne érts, én semmiféle gonoszságot nem feltételezem! Viszont, ha internet sebesség probléma(lassúság) áll a háttérben, az nekem, mint laikus felhasználónak kicsit érthetetlen. Ha fórum 1-1 topicját kell betölteni akkor lassú, ha reklámot akkor nem?Aszpirin írta: ↑2023.09.28., csüt. 19:25A lassúságra azt hiszem Csandaz már adott választ. Ami az volt, hogy egyszerűen a szolgáltató (egyelőre) nem nyújtja azt az internetsebességet, amit a megállapodás szerint nyújtania kellene.
Az, hogy a reklám hamarabb jön be, anem valamifeéle nagy gonosz reklámozók és AVX-fórum közötti világösszeesküvés eredménye, hanem a fórummotor által generált oldal szerkezetéből, illetve Google Ads elhelyezési módjából következik. Magyarázhatnám mlyebben szakmailag, de szerintem fölösleges, mert semmin nem változtat. Ha hiszel nekem, akkor talán elhiszed, hogy ez nem a mi "gonoszságunk" vagy "reklámbevétel-éhségünk" eredménye![]()
Csúcsidőben ez a helyzet, nem nagyon tudunk vele mit csinálni.violin írta: ↑2023.09.17., vas. 19:16Nem tudom, hogy esetleg van-e valami hasznos ötlet.... illetve egyáltalán lehet-e kezdeni valamit, hogy a "szép új fórum" rendesen működjön....?![]()
Mert ami most van, az egész egyszerűen borzalmas......... mindenre többször kell kattintani, és akkor sem biztos, hogy működik. Az olvasottá tétel sem mindig reagál.... olyan nyögvenyelős, akadós lett az egész....
Teljesen megöli az "élményt"....
Szóval tudok ezzel csinálni valamit az én oldalamon....? Valami frissítés, vagy tudomisén....
" utan ha irsz.tottyi írta: ↑2023.09.07., csüt. 13:00" -val bezarva, ha az egyiket kiszeded es az egyik user-t akkor csak annak fogsz valaszolni a "zoli73 írta: ↑2023.09.06., szer. 21:28Csak egy példa, az üzenőfal.
Sokszor látom, hogy ha valaki egy terjedelmes kommentre válaszol/idézi, az a szöveget visszatörli, és csak a fórumtárs nevét hagyja meg, így válaszol. Na most én ezt már sokszor megpróbáltam, de még sohasem sikerült, mindig összeolvadt a saját kommentemmel, és egy "buborékba" került az egész. A visszatörlésnél nem látom, hogy mit kell látni, meddig kell visszatörölni.
[/quote
Szia, az uzenofal egy kicsit bonyolultabb de konnyen meg lehet erteni.
Itt egy pelda, most ez van az uzenofalon es ha erre valaszolnal akkor ketto kommentelo is lenne a Te kommentedben.De ha ezt szetszeded. -->
(quote="tamagaba" post_id=36302 time=1694081312 user_id=50795)
(quote="Voyager" post_id=36301 time=1694076001 user_id=18190)
Ez itt a kérdés?
(/quote)
jaja bajuszbá
(/quote)
A zarojelek helyett szogletes zarojelet hasznalj vagy hogyan hivjak. :) "[ ]"
Akkor lathatod, hogy ki irta az elsot es ki a masodikat es a "
En is ott gondoltam es irtam.tamagaba írta: ↑2023.09.07., csüt. 14:05.. az üzenőfalon azt akartam kérdeznitottyi írta: ↑2023.09.07., csüt. 13:52Ha jol tudom akkor ott van az a kez felfele ujjal, hogy "Kedveled ezt az uzenetet" de azt hiszem ir egy sort is az uzenofallra.
Es ha megfigyeled mikor irtad akkor lathatod, hogy pont a szulinapomkor hajnal egykor. :)
Es ha a kis nyilra kattintasz akkor az en hirdetesemre ugrasz. :)
.. az üzenőfalon azt akartam kérdeznitottyi írta: ↑2023.09.07., csüt. 13:52Ha jol tudom akkor ott van az a kez felfele ujjal, hogy "Kedveled ezt az uzenetet" de azt hiszem ir egy sort is az uzenofallra.
Es ha megfigyeled mikor irtad akkor lathatod, hogy pont a szulinapomkor hajnal egykor. :)
Es ha a kis nyilra kattintasz akkor az en hirdetesemre ugrasz. :)
Ha jol tudom akkor ott van az a kez felfele ujjal, hogy "Kedveled ezt az uzenetet" de azt hiszem ir egy sort is az uzenofallra.
" -val bezarva, ha az egyiket kiszeded es az egyik user-t akkor csak annak fogsz valaszolni a "[/quote]" utan ha irsz.tottyi írta: ↑2023.09.07., csüt. 13:00Szia, az uzenofal egy kicsit bonyolultabb de konnyen meg lehet erteni.zoli73 írta: ↑2023.09.06., szer. 21:28Csak egy példa, az üzenőfal.
Sokszor látom, hogy ha valaki egy terjedelmes kommentre válaszol/idézi, az a szöveget visszatörli, és csak a fórumtárs nevét hagyja meg, így válaszol. Na most én ezt már sokszor megpróbáltam, de még sohasem sikerült, mindig összeolvadt a saját kommentemmel, és egy "buborékba" került az egész. A visszatörlésnél nem látom, hogy mit kell látni, meddig kell visszatörölni.
Itt egy pelda, most ez van az uzenofalon es ha erre valaszolnal akkor ketto kommentelo is lenne a Te kommentedben.De ha ezt szetszeded. -->
(quote="tamagaba" post_id=36302 time=1694081312 user_id=50795)
(quote="Voyager" post_id=36301 time=1694076001 user_id=18190)
Ez itt a kérdés?
(/quote)
jaja bajuszbá
(/quote)
A zarojelek helyett szogletes zarojelet hasznalj vagy hogyan hivjak. :) "[ ]"
Akkor lathatod, hogy ki irta az elsot es ki a masodikat es a "
Szia, az uzenofal egy kicsit bonyolultabb de konnyen meg lehet erteni.zoli73 írta: ↑2023.09.06., szer. 21:28Csak egy példa, az üzenőfal.
De ha ezt szetszeded. -->