Köszi, de az említett Tube radiátor inkább a hő leadást segíti ahogy én nézem az írás szerint.istvan01 írta: ↑2023.09.25., hétf. 11:20......
Az ami leárnyékolja a cső üvegpaláston keresztüli hősugárzást, annak hatása van vissza az anód és főleg fűtésre. Emeli annak üzemi hőmérsékletét. Ettől elmászhat a munkapont is, ami persze után állítható, de a cső élettartamát rövidítheti. Ennél sokkal praktikusabb a rugalmas szilikon gyűrű, abból egy csőre kettőt kell felrakni úgy hogy az anódlemez felső és alsó vonalába és ne a közepére kerüljön.
Én magam gyártottam szilikon gyűrűket 4mm és 5mm vastag szilikon lemezből körvágókkal. Murányi utca a lelőhely. A tejfehér az max 200C-ig garantált, a piros-bordó színű (adalékolt) az kb 250-300C.
https://szilikonbolt.hu/
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2861
Re: Sztereó erősitők
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Az ami leárnyékolja a cső üvegpaláston keresztüli hősugárzást, annak hatása van vissza az anód és főleg fűtésre. Emeli annak üzemi hőmérsékletét. Ettől elmászhat a munkapont is, ami persze után állítható, de a cső élettartamát rövidítheti. Ennél sokkal praktikusabb a rugalmas szilikon gyűrű, abból egy csőre kettőt kell felrakni úgy hogy az anódlemez felső és alsó vonalába és ne a közepére kerüljön.Tctronic írta: ↑2023.09.23., szomb. 20:04Kinek milyen tapasztalata van a csöves erősítő csöveire való rezgéscsillapító gyűrűkről? Továbbá használ-e valaki a lent említett Tube radiátort? Ha igen milyen tapasztalatai vannak? Köszi!
https://www.soreal-audio.de/tubegitter.html
tube_BG.png
Én magam gyártottam szilikon gyűrűket 4mm és 5mm vastag szilikon lemezből körvágókkal. Murányi utca a lelőhely. A tejfehér az max 200C-ig garantált, a piros-bordó színű (adalékolt) az kb 250-300C.
https://szilikonbolt.hu/
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2861
Kinek milyen tapasztalata van a csöves erősítő csöveire való rezgéscsillapító gyűrűkről? Továbbá használ-e valaki a lent említett Tube radiátort? Ha igen milyen tapasztalatai vannak? Köszi!
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
A linnek nem fognak úgy szólni mint a celestionok. Ha az a stílus tetszik, akkor pl. nagy monitor hangsugárzókban kellene gondolkodni. (Vagy a linnek mellé venni külön mélyládát.)
Amennyiben mégis maradnak a linnek, akkor valami jófajta D osztályú erősítőt lenne érdemes elébük kötni, de persze ettől még nem lesz olyan a hangjuk, mint amilyen a nagy monitoroké volt. Szóval ezek a linnek kb. azt tudhatják mélyhangok tekintetében, mint amit már eddig is megtapasztalhattál az erősítőiddel.
(Én is pont így jártam anno az angol álló sugárzóimmal. Aztán jöttek a nagy JBL monitorok és a hozzájuk passzoló hegel erősítő és azóta béke van.)
köszönöm mindenkinek a véleményét
igen--sok igazságot halhattunk.
egyenlőre 150 k az amit tudok áldozni
és mint emlitettem az angol vonal nekem uj..eddig japan és kis amerikai vonalon mozogtam
a linn teljesen uj szamomra. a közép és magasak csodálatosak benne csak a mély tartomány az ami lemarad
igazábol minden fajta zenét hallgatok..kivéve jazz blues rock és komoly zene...de engima enya és néha énekes sok hangszeres zenét is.
csak hogy mindenki tisztán lásson honnan jövök indulok..
a jelenlegi rendszerem..
quadral qlx 202
celestion ditton 25
infinity rs 10
pioneer sa 608
yamaha 610
technics su 909
sony cd xa 2 es
sony cd 930 qs
akai gx 95 mk2
akai 725c
ennyi lenne...innen alkarok most lépni
aki ismeri az tudja hogy a celestion dittonok hogyan szolnak és milyen a mély tartomány és a közepe,,
ezért is furcsa kicsit utana a linn hangzás.
tisztában vagyok azzal hogy nem lesz olyan a mélye egy linn falnak..de azért probálom kihozni a 100/ot lehetőség szerint
utmutatást szerettem volna kérni..milyen gyárto lenne kompatibilis, angol..amerikai ..valoszinu hogy a japán már nem játszik ahogy hallgattam..
köszi mindenkinek...
igen--sok igazságot halhattunk.
egyenlőre 150 k az amit tudok áldozni
és mint emlitettem az angol vonal nekem uj..eddig japan és kis amerikai vonalon mozogtam
a linn teljesen uj szamomra. a közép és magasak csodálatosak benne csak a mély tartomány az ami lemarad
igazábol minden fajta zenét hallgatok..kivéve jazz blues rock és komoly zene...de engima enya és néha énekes sok hangszeres zenét is.
csak hogy mindenki tisztán lásson honnan jövök indulok..
a jelenlegi rendszerem..
quadral qlx 202
celestion ditton 25
infinity rs 10
pioneer sa 608
yamaha 610
technics su 909
sony cd xa 2 es
sony cd 930 qs
akai gx 95 mk2
akai 725c
ennyi lenne...innen alkarok most lépni
aki ismeri az tudja hogy a celestion dittonok hogyan szolnak és milyen a mély tartomány és a közepe,,
ezért is furcsa kicsit utana a linn hangzás.
tisztában vagyok azzal hogy nem lesz olyan a mélye egy linn falnak..de azért probálom kihozni a 100/ot lehetőség szerint
utmutatást szerettem volna kérni..milyen gyárto lenne kompatibilis, angol..amerikai ..valoszinu hogy a japán már nem játszik ahogy hallgattam..
köszi mindenkinek...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11359
- Kapcsolat:
Re: linn keilidh..milyen erősitőt ajánlotok hozzá:??
A kapitány életkora nem határozható meg ennyi információból.Alex_Aston írta: ↑2023.09.22., pén. 16:35-2dB eltéréssel az ATC 150 60Hz-ig megy le, a Linn pedig 50Hz-ig
Melyiknek van akkor több mélye?
A Linn hangdoboz -6 dB-es "nyers", akusztikai rásegítés nélküli sugárzási határfrekvenciája valahol 40-45 Hz között van, a 150-es ATC esetében ez valahol 35-40 Hz között van. Ebből nem derül ki és nincs is sok köze ahhoz, melyiknek van több mélye egy lakószobában, pláne a hangminőségről nem árul el semmit, tehát ez tipikus esete a műszaki adatok félreértelmezésének.
Szerintem meg először inkább ki kellene deríteni, hogy valójában mi is a probléma, mert pl ha akusztikai jellegű (szoba, elhelyezés stb), akkor azt semmilyen erősítő nem fogja helyrehozni.Baryll írta: ↑2023.09.23., szomb. 03:27Először azt kellene tudni, hogy mennyi pénz áll rendelkezésre az erősítő vásárlásához? (Ez kell a kategóriai szint belövéséhez. Sok pénzből - úgynevezett - "komoly" erősítőt lehet venni, ami szinte bármilyen hangsugárzóval elboldogul.)Mettix írta: ↑2023.09.22., pén. 13:13sziasztok--
linn keilidh hangfalhoz ki milyen erősitőt ajánlana??
tudom mindenkinek más és más...de merre fele kellene keresgélni::?
egy ismerősöm linn inteket mondott..de elég sok rosszat olvastam róla-
illetve olyan vég kellene ami a mély tartománybol kihpzza a maximumot..kissé mélyszegénynek tünik.
köszi a válaszokat..
u.i... eddig nem nagyon volt dolgom efféle angol fallal..kivéve a celestion dittin 25 el..de az más hangzasvilág és abban komoly mélyek vannak...
Utána, hogy milyen legyen az erősítő? Csöves, hibrid, tisztán félvezetős?
(Főleg, hogy milyen zene lenne hallgatva vele ugye? Kevés hangszeres, sok hangszeres?) Stb..stb.
Úgymond a levegőbe beleajánlani bármit is, nem sok értelme lenne, mint ahogyan azt már az előttem szólók is szépen megfogalmazták.
Először azt kellene tudni, hogy mennyi pénz áll rendelkezésre az erősítő vásárlásához? (Ez kell a kategóriai szint belövéséhez. Sok pénzből - úgynevezett - "komoly" erősítőt lehet venni, ami szinte bármilyen hangsugárzóval elboldogul.)Mettix írta: ↑2023.09.22., pén. 13:13sziasztok--
illetve olyan vég kellene ami a mély tartománybol kihpzza a maximumot..kissé mélyszegénynek tünik.
köszi a válaszokat..
u.i... eddig nem nagyon volt dolgom efféle angol fallal..kivéve a celestion dittin 25 el..de az más hangzasvilág és abban komoly mélyek vannak...
Utána, hogy milyen legyen az erősítő? Csöves, hibrid, tisztán félvezetős?
(Főleg, hogy milyen zene lenne hallgatva vele ugye? Kevés hangszeres, sok hangszeres?) Stb..stb.
Úgymond a levegőbe beleajánlani bármit is, nem sok értelme lenne, mint ahogyan azt már az előttem szólók is szépen megfogalmazták.
Erre az tudna konkrétan válaszolni, aki birtokolt már ilyen dobozt. De akkor még mindig más a forrás, szoba stb, szóval egy több ismeretlenes egyenlet….Mettix írta: ↑2023.09.22., pén. 13:13sziasztok--
köszi a válaszokat..
A legegyszerűbb ha az apróban kinézel egy olyan vasat, amit haza lehet vinni próbálni, azt eldöntöd, h megfelelő e. Ha a doboz valóban tudja az 50 Hz- et, az bőven jó, ugyanis nem nagyon van olyan szoba ahol ne lenne 30-50 Hz között valami probléma az akusztikával, függetlenül attól h kezelt a helyiség vagy nem….
tottyi írta: ↑2023.09.22., pén. 20:47Vartam mikor fogsz irni de oszinten bevallom most megleptel. Azt gondoltam volna, hogy erre fogsz reagalni.supravox írta: ↑2023.09.22., pén. 20:26Klasszik Totyitottyi írta: ↑2023.09.22., pén. 16:58
En ertem, hogy mit akar de az aki feltette a kerdest neki ez nem segit ami mar megint itt folyik. Mindig valaki okos akar lenni ahelyett, hogy a kerdesre koncentralna beleallnak masba es az illetonek segitene. Amit irtam az meg csak az en velemenyem, nemkell elhinni.
Bevezeted magad az erdőbe.
Valaki kézenfogva kivezetne onna de Te mégis bántásnak veszed.
[/quotAlex_Aston írta: ↑2023.09.22., pén. 16:35-2dB eltéréssel az ATC 150 60Hz-ig megy le, a Linn pedig 50Hz-ig
Melyiknek van akkor több mélye?![]()
Miért kellett volna?
Én nem élek a számok bűvöletében.
Valószínűleg elég sok hifi doboz megy [legalábbis papíron] "mélyebbre" mint egy 150es de azt a felbontást és tömeget amit ez ott produkál kevés doboz tudja.
Na de mindegy mert a kérdés feltevőt legkevésbé sem az ATC érdekli.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
tottyi írta: ↑2023.09.22., pén. 20:47Vartam mikor fogsz irni de oszinten bevallom most megleptel. Azt gondoltam volna, hogy erre fogsz reagalni.supravox írta: ↑2023.09.22., pén. 20:26Klasszik Totyitottyi írta: ↑2023.09.22., pén. 16:58
En ertem, hogy mit akar de az aki feltette a kerdest neki ez nem segit ami mar megint itt folyik. Mindig valaki okos akar lenni ahelyett, hogy a kerdesre koncentralna beleallnak masba es az illetonek segitene. Amit irtam az meg csak az en velemenyem, nemkell elhinni.
[/quotAlex_Aston írta: ↑2023.09.22., pén. 16:35-2dB eltéréssel az ATC 150 60Hz-ig megy le, a Linn pedig 50Hz-ig
Miért kellett volna?
Valószínűleg elég sok hifi doboz megy [legalábbis papíron] "mélyebbre" mint egy 150es de azt a felbontást és tömeget amit ez ott produkál kevés doboz tudja.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Miért kellett volna?
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 946
Vartam mikor fogsz irni de oszinten bevallom most megleptel. Azt gondoltam volna, hogy erre fogsz reagalni.supravox írta: ↑2023.09.22., pén. 20:26Klasszik Totyitottyi írta: ↑2023.09.22., pén. 16:58En ertem, hogy mit akar de az aki feltette a kerdest neki ez nem segit ami mar megint itt folyik. Mindig valaki okos akar lenni ahelyett, hogy a kerdesre koncentralna beleallnak masba es az illetonek segitene. Amit irtam az meg csak az en velemenyem, nemkell elhinni.
Alex_Aston írta: ↑2023.09.22., pén. 16:35-2dB eltéréssel az ATC 150 60Hz-ig megy le, a Linn pedig 50Hz-ig
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Klasszik Totyitottyi írta: ↑2023.09.22., pén. 16:58En ertem, hogy mit akar de az aki feltette a kerdest neki ez nem segit ami mar megint itt folyik. Mindig valaki okos akar lenni ahelyett, hogy a kerdesre koncentralna beleallnak masba es az illetonek segitene. Amit irtam az meg csak az en velemenyem, nemkell elhinni.
Tényleg nem bántásként (és bocs az offért!), de akkor írd oda pl, hogy "szerintem". Amúgy egy 50 Hz-en -2 dB-t mutató hangsugárzónak igenis van mélye, ráadásul ez egy elég jó értéknek számít. Szerintem itt nem állt bele senki senkibe, csak ki lett javítva egy viszonylag helytelen állítás.tottyi írta: ↑2023.09.22., pén. 16:58En ertem, hogy mit akar de az aki feltette a kerdest neki ez nem segit ami mar megint itt folyik. Mindig valaki okos akar lenni ahelyett, hogy a kerdesre koncentralna beleallnak masba es az illetonek segitene. Amit irtam az meg csak az en velemenyem, nemkell elhinni.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2804
a valamikori Platanus hotel féle hifishown,volt egy Linn prezi...Keilidh volt használva,Linn LK1/LK280-al (?)...igaz a forrás egy LP12/Ittok/K5 volt...nem találtam kivetnivalót akkor az egészen...vlmilyen Naim is képbe kerülhet,akár a Nait 1,vagy NN50...Mettix írta: ↑2023.09.22., pén. 13:13sziasztok--
köszi a válaszokat..
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- tottyi
- Hazajáró lélek

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 916
Tényleg nem bántani akar, rosszul gondolod, és rá akar vezetni a valóságra.
Nem szotkam hibázni.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Szerintem ezt Te direkt csinalod.Alex_Aston írta: ↑2023.09.22., pén. 16:35-2dB eltéréssel az ATC 150 60Hz-ig megy le, a Linn pedig 50Hz-ig
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3982
Nem pont ezt írom, hogy papíron "nincs mélye", aztán ugye...-CB- írta: ↑2023.09.22., pén. 16:39Srácok, én hallottam 150 es ATC-t, nem tűnt úgy, mintha 50 hz alatt nem szólna...Alex_Aston írta: ↑2023.09.22., pén. 16:35-2dB eltéréssel az ATC 150 60Hz-ig megy le, a Linn pedig 50Hz-ig
Csak a Marantz! :-D
A -2 dB pont egy hangsugárzó átvitelében nemsokat mond el arról, hogy szobában milyen mélyátvitelre számíthatunk vele. Inkább a -6 vagy a -10 dB pontot lenne érdemes figyelni, de ezt kevés gyártó adja így meg.
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 916
Ezekkel a számokkal, mérésekkel, össze-vissza grafikonokkal csak a baj van, hagyni is kellene mindet a fenébe! 
Nem szotkam hibázni.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1358
Srácok, én hallottam 150 es ATC-t, nem tűnt úgy, mintha 50 hz alatt nem szólna...Alex_Aston írta: ↑2023.09.22., pén. 16:35-2dB eltéréssel az ATC 150 60Hz-ig megy le, a Linn pedig 50Hz-ig
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3982
-2dB eltéréssel az ATC 150 60Hz-ig megy le, a Linn pedig 50Hz-ig
Csak a Marantz! :-D
- tottyi
- Hazajáró lélek

Ez az en velemenyem arrol a hangfalrol es nem irjak ha felhangositod akkor melyebre megy. Mivel mindig lefele a legkisebb adatot szoktak megadni Hz-ben igy nem valoszinu, hogy jo lesz melyben de ezt Te is tudod csak valamiert igy valaszoltal.Alex_Aston írta: ↑2023.09.22., pén. 16:13Mit is ír az ATC a 150-es dobozra?
Amplitude Linearity ±2dB: 60Hz – 17kHz.
Frequency Response -6dB: 25Hz & 22kHz.
Simán lehet, hogy 50Hz alatt a frekvencia esés nem meredek, hanem lankás.
De itt van egy teszt es latni a linearitast. https://www.stereo.de/fonoforum/archiv/ ... lidh-15464