persze. kovácsolni sokal neccesebb. azt is lehet kérirányból kezdeni, úgy egyszerűbb, aztán a végén összedolgozni, de nyilván sokal több meló. mondjuk az 5800 105 még szerintem nem üreges, a 7000 meg még fiatal, hogy tönkremenjen. de most rágugliztam és gyártási hibáról, környezeti hatástól teszik függővé. ami nekem a leghihetőbb, ha az alu nincs jól felületkezelve ragasztás előtt és oxidréteg(gondolom mikronokban mérhető) marad rajta, ragasztás után, igénybevételre nem a ragasztó enged el, hanem az alun lévő oxidréteg szakad le a fémről (a kétkomponensű úgy tűnik erősebb. az fix, egyszer araldittal leragasztottam egy huszast a házunk előtti betonjárdára... a szomszéd vésővel szedte fel. de a beton szakadt fel)pärt írta: ↑2023.09.24., vas. 22:50Ha nem használod sokat nyirkos, dzsuvás időben, extrém párás környezetben, akkor nem igen lesz vele gondod. Régebben olvasgattam ezekről a törésekről, és úgy emlékszem, eléggé meghatározó volt, hogy milyen klimatikus viszonyok közt használták őket. Ami logikus is, galvanikus folyamat csontszárazon nem nagyon működik.revox írta: ↑2023.09.24., vas. 22:31pedig a kovácsolás elég nagy varázsszó... valsz a tömegcsökkentés áldozata lehet ez a merőben más eljárás. Az újabb hajtókarkeresztmetszetek elég merevek (alaktényező), "kevesebb anyag" ellenére, de ez ezek szerint rizikós buli volt. 3 6800as van... majd biztos sorrakerülök egyszer![]()
amúgy jókor jött ez a felfele ívelő sramnak![]()
Szerintem a marha nagy merevítés-verseny mellett minimum ilyen súllyal volt jelen a költségcsökkentés vágya. Nem vagyok a téma szakértője, de úgy érzem, egy ennyire bonyolult formát egy tömbből sok lépcsőn keresztül üregessé kovácsolni idő- és munkaigényesebb, mint két fél alkatrészt összeragasztani.
végülis, a lényeg, hogy széteshet...
szeretem a shimanot, de mostanában már nagyon nem japánként működnek. Amit mostanában művelnek, az nem kondo, nem méltó. Most visszanyalt.