Ilyen gumi "o" gyűrűket, különböző hőterhelésűeket csapágybolban, fillérekért lehet venne. Bármilyen ügyes barkácsoló vagy, olyat nem tudsz kreálni, meg nincs is sok értelme, mikor tényleg filléres vacak.Tctronic írta: ↑2023.09.25., hétf. 14:11Köszi, de az említett Tube radiátor inkább a hő leadást segíti ahogy én nézem az írás szerint.istvan01 írta: ↑2023.09.25., hétf. 11:20......
Az ami leárnyékolja a cső üvegpaláston keresztüli hősugárzást, annak hatása van vissza az anód és főleg fűtésre. Emeli annak üzemi hőmérsékletét. Ettől elmászhat a munkapont is, ami persze után állítható, de a cső élettartamát rövidítheti. Ennél sokkal praktikusabb a rugalmas szilikon gyűrű, abból egy csőre kettőt kell felrakni úgy hogy az anódlemez felső és alsó vonalába és ne a közepére kerüljön.
Én magam gyártottam szilikon gyűrűket 4mm és 5mm vastag szilikon lemezből körvágókkal. Murányi utca a lelőhely. A tejfehér az max 200C-ig garantált, a piros-bordó színű (adalékolt) az kb 250-300C.
https://szilikonbolt.hu/(Plusz állítólag a rezgéseket is csökkenti) Csak kicsit drága, ezért nem tudom ér-e annyit amennyit. 5 csőre kellene ami kb 150E Ft-os tétel lenne.... A szilikon gyűrűket tervezem kipróbálni, az ehhez képest filléres kiadás.
Nekem az előerősítőmben gyárilag van, csövenként két piros.
Aztán hogy ezt meghallani-e? Vakteszten tuti elvéreznék...