Nekem Loreena McKennit és Norah Jones (Shankar) a kedvenceim sokat hallgatom őket. A metál nem annyira, de néha azt is szoktam. Bocsánat, hogy nem a hangfalról írok, inkább arra térnék ki, hogy a két zenei műfaj "tűz és víz". Nagyon különböző preferenciákkal rendelkező rendszer kellene hozzájuk. Szerintem nem nagyon fogsz olyan hangsugárzót találni amin mind a két "véglet" maradéktalanul vissza fog jönni.lotka írta: ↑2023.10.29., vas. 20:10Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Jelenleg Dali Concept 6-os hangfalam van (mind zenére, mind házimozira használom). Összességében meg vagyok vele elégedve, de már egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy feljebb lépnék.
Sok hangfalat nézegettem pl. Martin Logan Motion F10 vagy Gedeon cikke(i) után a JBL Studio 698/690, illetve Dali Opticon 6 MK2 is nagyon megtetszett. Viszont van még egy, amiről eddig csak jókat olvastam: Polk Audio R700. Sajnos sehol nincs raktáron és nem tudom meghallgatni, egy ideig el is hesegettem magamtól a gondolatot, de most a Netdepo-nál a Hifi Show miatt van 15% kedvezmény és így jelentősen olcsóbb, kb. 816000Ft lenne a pár.
A kedvenc stílusaim a rock és metál, de vannak populárisabb zenék is amiket nagyon szeretek, pl. Loreena McKennitt, Norah Jones, Florence and the Machine, Karen Souza, Katie Melua, Postmodern Jukebox, Zagar de sok instrumentális filmzenét is hallgatok, néha klasszikusokat is. Úh elég széles (szerintem) a zenei paletta...
Úgyhogy olyan hangfalat keresnék, aminek szép dinamikus, dögös hangja van, telt mélyekkel, de ugyanakkor a középtartomány is szép (főleg a női énekhangok, de a hangszerek miatt is) és a magas is rendben van a cinek és egyéb "magas hangú" hangszerek miatt.
Élvezni szeretném a zenét, nincs olyan szintű rendszerem, ami nagyon analitikus/audiofil lenne, illetve a hallgatózási tér is egy normál nappaliban van, kevés csillapítással. Az erősítőm egy HK AVR760 / HK 980 (valszeg fél-1 éven belül ezt is cserélném vagy hát függ, hogy hogyan tudná meghajtani az új hangfalakat).
Szerintetek ez a Polk R700 jó lenne erre a célra? Hallotta valaki a hangját/van tapasztalata? Vagy inkább mást ajánlanátok (ha igen, miért)?
Köszi szépen!
Esetleg olyan lehet, hogy mindkét véglet szól egy "középjó" szinten, de olyat amin mind jó lesz ... hát az nagyon nehéz.
Amúgy ami Polk audió hangfalat hallottam nagyon tetszett szép nyílt hangú dobozok és az áruk sem csillagászati. De az hogy metálra és McKennitt-re is egyaránt jó hangzást fog-e adni nem tudom. (Amúgy McKennitt-re szerintem igen, én inkább a metálra gondolnám, hogy oda nem az igazi.)